11 tips om uw blogberichten voor SEO als een professional te optimaliseren (checklist)

Veel van onze lezers hebben ons gevraagd tips te delen over het optimaliseren van blogposts voor SEO, zodat ze een betere zoekrangschikking kunnen krijgen.


De beste tijd om uw bloginhoud te optimaliseren voor SEO is wanneer u deze maakt, maar u kunt ook altijd teruggaan en uw oude artikelen verbeteren.

Blog SEO is belangrijk omdat het u helpt om consequent meer bezoekers naar uw website te halen. Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw blogposts te optimaliseren voor SEO.

In dit artikel delen we onze beste SEO-tips voor blogs om u te helpen uw blogposts voor SEO als een professional te optimaliseren. Dit zijn de tips die we gebruiken op onze eigen blogs, die miljoenen bezoekers krijgen van zoekmachines.

Tips om je blogposts te optimaliseren voor SEO

1. Plan uw inhoud met goed zoekwoordonderzoek

Veel beginners gebruiken gewoon hun beste inschattingen om te schrijven over onderwerpen waarvan zij denken dat hun gebruikers hierin geïnteresseerd zouden zijn.

U hoeft niet te vertrouwen op blinde gissingen, vooral niet wanneer u zoekwoordonderzoek kunt doen om erachter te komen wat uw gebruikers precies zoeken.

Zoekwoordonderzoek is een techniek die wordt gebruikt door makers van inhoud en SEO-experts. Het helpt u onderwerpen te ontdekken waarin uw gebruikers geïnteresseerd zijn op basis van de zoekmachinegegevens.

Plan uw inhoud met trefwoordonderzoek

Vervolgens kunt u deze zoekwoorden gebruiken om uw inhoudsstrategie te plannen. Dit zorgt ervoor dat je schrijft over onderwerpen waar mensen echt naar op zoek zijn, en het is een geweldige manier om nieuwe ideeën voor blogposts te vinden.

We raden aan om tools voor trefwoordonderzoek te gebruiken, zoals SEMRush of Ahrefs. Ze bieden diepgaande zoekwoordgegevens, concurrentieanalyse, het bijhouden van zoekwoordposities en tal van andere handige functies.

Als u SEMRush gebruikt, zou u hun SEO Writing Assistant-tool willen bekijken. Het helpt je LSI en gerelateerde zoekwoorden, leesbaarheid, taaltoon en gemiddelde artikellengte te ontdekken.

Raadpleeg ons artikel voor gedetailleerde instructies over het uitvoeren van zoekwoordonderzoek voor uw blogposts.

2. Zoek semantische zoekwoorden voor uw focuszoekwoord

Nadat u uw zoekwoordonderzoek heeft gedaan en zoekwoordideeën heeft ontdekt, is het tijd om er een te kiezen met het hoogste zoekvolume en de laagste concurrentie.

Dit is uw focuszoekwoord. Het is de zoekterm waar uw gebruikers het meest naar zoeken.

Als u de Yoast SEO-plug-in gebruikt, kunt u het focuszoekwoord instellen in de SEO-instellingen van uw artikel. Zo kunt u in uw artikel zien hoe effectief u het heeft gebruikt.

Focuszoekwoord instellen in Yoast SEO

Vervolgens moet u de trefwoorden van Latent Semantic Indexing (LSI) ontdekken. Dit zijn de zoekopdrachten met betrekking tot uw focuszoekwoord.

De gemakkelijkste manier om ze te vinden, is door uw focuszoekwoord in te voeren in Google Zoeken en naar de onderkant van de resultaten te scrollen. Daar vindt u ze vermeld als ‘gerelateerde zoekopdrachten’.

Gerelateerde zoekwoorden

U moet zoveel van deze zoekwoorden in uw inhoud opnemen, zodat u de meest complete inhoud voor gebruikers kunt hebben.

Het is erg belangrijk dat u ze niet in uw inhoud probeert te stoppen. Dit ziet er vreemd uit voor uw gebruikers en zoekmachines zijn redelijk goed in het detecteren van trefwoordvulling.

3. Schrijf een effectieve titel voor het blogbericht

De titel van uw blogpost is uiterst belangrijk voor de zoekresultaten.

Een goede titel van een blogpost maakt uw artikel relevanter voor de zoekopdracht. Wat nog belangrijker is, het motiveert gebruikers om daadwerkelijk op uw artikel te klikken wanneer ze het in zoekresultaten zien.

U kunt de titel van uw blogpost SEO-vriendelijker maken door uw focuszoekwoord in de titel te gebruiken.

Focus trefwoord in titel van blogbericht

Afgezien van het toevoegen van uw focuszoekwoord, raden we ook aan om uw kop pakkend en klikwaardig te maken. Dat komt omdat klikfrequentie (CTR) een belangrijke rol speelt bij SEO.

Er zijn verschillende formules om effectieve koppen te schrijven. Degene die nog steeds werkt, wordt EMV of emotionele marketingwaarde genoemd.

Deze formule raadt aan om krachtwoorden te gebruiken die specifieke emotionele reacties bij uw publiek oproepen. Er zijn online tools zoals EMV Headline Analyzer waarmee u de EMV-score van uw titel kunt berekenen.

Raadpleeg dit artikel voor meer tips over koppen die viraal zijn gegaan en hoe u hun succes kunt kopiëren in uw eigen artikelen.

4. Maak van interne koppeling een gewoonte

Als je een tijdje hebt geblogd, heb je genoeg inhoud die je zou willen dat gebruikers lezen. Met interne koppeling kunt u nieuwe lezers sturen om uw oudere relevante berichten te bekijken.

Interne koppeling is een geweldige manier om een ​​contextuele relatie tussen uw nieuwe en oude berichten te ontwikkelen. Het laat je ook relevante link juice doorgeven aan je oudere artikelen.

Met WordPress kunt u gemakkelijk zoeken naar uw oude berichten in de berichteditor. Selecteer eenvoudig de tekst die u wilt linken en klik vervolgens op de linkknop.

Interne koppeling

Er verschijnt een tekstpop-up onder uw geselecteerde woorden. U kunt beginnen met typen om te zoeken naar de oudere artikelen die u hier wilt linken.

Door een interne koppeling tot een gewoonte te maken, zorgt u ervoor dat uw SEO op de pagina goed is en dat uw oudere artikelen steeds nieuwe links krijgen.

Vaak maken beginners de fout om interne links in één richting te gebruiken, waar ze linken naar oudere berichten uit nieuwe artikelen. U kunt en moet ook teruggaan om oudere berichten te bewerken om naar uw nieuwe artikelen te linken voor maximale voordelen.

5. Voeg afbeeldingen en video’s toe aan uw blogberichten

Voeg afbeeldingen en video's toe aan je blogposts

Zoekmachines plaatsen boeiende inhoud vaak hoger in zoekresultaten. Afbeeldingen en video’s zijn veel aantrekkelijker dan platte tekst.

Je wilt zeker weten dat je blogposts afbeeldingen bevatten tussen alinea’s.

Wanneer u afbeeldingen toevoegt, moet u voorzichtig zijn met auteursrechten op afbeeldingen. Vaak kopiëren beginners afbeeldingen van andere sites om op hun site te gebruiken, en dit kan u in juridische problemen brengen als u dit doet zonder de juiste toestemming.

Maak je geen zorgen, er zijn genoeg plaatsen waar je royaltyvrije afbeeldingen kunt vinden om te gebruiken in je blogposts. U kunt ook uw eigen originele foto’s gebruiken of websites zoals Canva gebruiken om boeiende afbeeldingen te maken.

Zorg ervoor dat u uw afbeeldingen optimaliseert voor SEO. Zie onze tutorial over het optimaliseren van afbeeldingen voor zoekmachines voor gedetailleerde instructies.

Video’s zijn nog boeiender dan afbeeldingen. Je kunt je blogposts omzetten in video’s door diavoorstellingen, vlogs te maken of te experimenteren met andere indelingen.

Je mag echter nooit rechtstreeks video’s uploaden naar je blogposts. WordPress is niet geoptimaliseerd om video’s weer te geven en uw gedeelde hostingservice kan ze niet aan.

We raden je aan je video’s naar YouTube te uploaden. Het is de op één na populairste zoekmachine en het op één na grootste sociale mediaplatform direct na Facebook.

Zie ons artikel over het insluiten van video’s in WordPress voor meer details.

6. Voeg een metabeschrijving toe aan uw blogbericht

De metabeschrijving is een HTML-metatag die u aan elke pagina kunt toevoegen. Het doel is om een ​​korte beschrijving van uw artikel te geven voor zoekmachines en andere crawlers.

Sommige SEO-experts zijn van mening dat de metabeschrijvingstag op een pagina irrelevant is geworden. Veel anderen zijn het daar echter niet mee eens. Bij WPBeginner raden we aan om de metabeschrijving te gebruiken voor al je berichten.

Een goede metabeschrijving kan veel meer uitleggen over een artikel. Social media-websites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn tonen het ook wanneer uw artikelen op die platforms worden gedeeld.

Metabeschrijving weergegeven op Twitter

Omdat je nu weet dat mensen je metabeschrijvingen gaan lezen, wil je zeker weten dat het nuttig is.

U wilt er ook voor zorgen dat u uw zoekwoord voor zoekacties ten minste één keer in de metabeschrijving vermeldt. De tekenlimiet voor Meta Description is 155 tekens.

Probeer binnen die limiet te blijven, anders wordt uw metabeschrijving na 155 tekens afgebroken. U wilt er ook voor zorgen dat u het focuszoekwoord eerder in de metabeschrijving gebruikt in plaats van later.

Om een ​​metabeschrijving toe te voegen, moet je naar beneden scrollen naar het Yoast SEO-metabox op je berichtbewerkingsscherm.

Metabeschrijving toevoegen aan uw blogberichten in Yoast SEO

7. Maak uw artikelen gemakkelijker te lezen

Leesbaarheid is een belangrijke factor die door zoekmachines wordt beschouwd. Artikelen die gemakkelijker te lezen zijn, scoren vaak hoger dan artikelen die niet gebruiksvriendelijk zijn.

Computer- en mobiele schermen zijn nog steeds geen optimaal leesplatform.

Daarom scannen de meeste gebruikers gewoon door artikelen. Studies hebben zelfs aangetoond dat gebruikers minder dan een seconde besteden om te beslissen of ze op een pagina willen blijven of willen vertrekken.

Dat is een zeer korte tijd om de gebruiker te overtuigen om te blijven en door te bladeren. Door de leesbaarheid te verbeteren, kunt u het uw gebruikers mogelijk maken om snel een artikel te scannen.

U kunt de leesbaarheid verbeteren door kortere zinnen, kleinere alinea’s, leestekens, koppen en lijsten met opsommingstekens te gebruiken. We raden aan om witruimte rond tekst toe te voegen en afbeeldingen te gebruiken om uw tekst er gemakkelijker uit te laten zien.

U kunt tools zoals Grammatica gebruiken, waarmee u grammatica, interpunctie en spelling direct kunt controleren. Het geeft ook suggesties om de leesbaarheid van uw artikelen te verbeteren.

Yoast SEO-plug-in wordt ook geleverd met een ingebouwde leesbaarheidscontrole. Het toont de laagste leesscore van uw artikel onder het tabblad ‘Leesbaarheidsanalyse’.

Leesbaarheidsscore

Lees ons artikel over hoe u de leesbaarheidsscore van uw blogposts kunt verbeteren voor meer informatie over dit onderwerp.

8. Gebruik categorieën en tags om inhoud te organiseren

Met categorieën en tags kunt u uw inhoud niet alleen voor uzelf sorteren, maar ook voor de lezers en zoekmachines.

Het probleem is dat veel WordPress-beginners ze vaak verkeerd gebruiken.

Als u uw website als een boek beschouwt, zijn de categorieën de en tags het indexgedeelte van het boek.

Categorieën worden gebruikt om uw inhoud te verdelen in belangrijke onderwerpen die op uw blog worden besproken. Tags daarentegen zijn de onderwerpen die in een individuele blogpost worden besproken.

Voor meer informatie, zie onze beginnershandleiding over het gebruik van categorieën en tags voor maximaal SEO-voordeel.

9. Probeer het aanbevolen fragment te zijn in het zoekresultaat

Google probeert gebruikersvragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Als onderdeel van deze inspanning hebben ze het aanbevolen resultaat of antwoordvak geïntroduceerd.

Antwoordvak in zoekresultaten

Dit is het gemarkeerde zoekresultaat dat bovenaan verschijnt. Google genereert een aangepast fragment uit de inhoud van het artikel en benadrukt het deel dat volgens hun algoritmen het antwoord is op de vraag van de gebruiker.

Volgens onderzoek uitgevoerd door Advanced Web Ranking beveiligen antwoordboxen bijna 32,3% CTR. Dit maakt ze enorm belangrijk voor uw SEO-strategie.

Er is geen specifieke set instructies van Google over hoe ze het aanbevolen fragment zouden kiezen. Hun aanbeveling is om uw inhoud te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze de informatie biedt die gebruikers zoeken.

Maar bij WPBeginner hebben we op basis van ons onderzoek handige tips gemaakt die u zullen helpen in Google-antwoordvakken te verschijnen met uw blogberichten.

10. Maak uw blogberichten uitgebreid

Zoekmachines houden van artikelen die een onderwerp tot in de puntjes behandelen. Daarom hebben we u gevraagd om de semantisch gerelateerde zoekwoorden (LSI-zoekwoorden) te verzamelen als onderdeel van uw inhoudsplanningsstap.

Deze gerelateerde zoekwoorden geven u een idee van verschillende varianten van zoekopdrachten van gebruikers met betrekking tot dat specifieke onderwerp. Door die zoekwoorden in uw artikel te behandelen, kunt u het uitgebreider, informatiever en nuttiger maken.

U moet koppen en subkoppen gebruiken om die zoekwoorden op te nemen en probeer zoveel mogelijk terrein te bestrijken.

Afgezien van LSI-trefwoorden, is een andere tip om volledige inhoud te maken het typen van uw gewenste zoekwoord en vervolgens overschakelen naar Afbeeldingen zoeken. U ziet onderwerpbellen met een verscheidenheid aan zoekwoorden.

Blog SEO - Zoeken naar afbeeldingen Volledige inhoudstip

We raden u aan deze op te nemen bij het maken van uw inhoud, zodat u over de meest uitgebreide inhoud beschikt.

11. Optimaliseer oudere blogberichten

Veel beginners hebben de neiging om een ​​blogpost te vergeten nadat ze deze hebben gepubliceerd. In feite ben je nog niet klaar met het optimaliseren van je blogpost voor SEO zodra deze is gepubliceerd.

Hier zijn enkele dingen die u moet doen nadat u uw blogbericht heeft gepubliceerd:

  • Promoot het op sociale media – Promoot uw blogpost in uw sociale media-profielen. U kunt deze taak zelfs automatiseren door IFTTT te gebruiken om uw inhoud te delen.
  • Voeg interne links toe – Zodra u een post heeft gepubliceerd, kunt u teruggaan naar relevante oude artikelen en een link toevoegen aan uw nieuwe blogpost. Dit geeft uw nieuwe artikelen een link naar sap, terwijl gebruikers het ook gemakkelijker kunnen ontdekken.
  • Volg zoekrangschikking – U heeft een post voor SEO geoptimaliseerd, maar hoe houdt u de zoekrangschikking bij? Zie onze gids voor het bijhouden van zoekrangschikkingen voor uw blogposts voor instructies.

We raden aan om oude berichten regelmatig te optimaliseren, zodat u uw ranglijst kunt blijven verbeteren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je blogposts voor SEO als een professional te optimaliseren. Heeft u meer tips nodig om uw inhoud te promoten? Lees ons artikel over hoe u meer verkeer naar uw blogposts kunt krijgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me