7 essentiële tips voor het gebruik van shortcodes in WordPress

Met shortcodes in WordPress kunt u verschillende functies toevoegen aan berichten, pagina’s en widgets zonder daadwerkelijk code te schrijven. Vandaar de naam, Shortcode. Veel WordPress-plug-ins en sommige thema’s gebruiken shortcodes om verschillende elementen, zoals prijsraster, evenementenkalender, etc. toe te voegen aan WordPress. In dit artikel delen we 7 essentiële tips voor het gebruik van shortcodes in WordPress.


Shortcodes gebruiken

Wat zijn shortcodes in WordPress?

Alle inhoud die op een WordPress-site wordt toegevoegd, doorloopt enkele beveiligingscontroles en filters. Deze beveiligingscontroles en filters zorgen ervoor dat er geen schadelijke code in berichten, pagina’s, opmerkingen enz. Terechtkomt. Dit betekent dat u in deze gebieden niet rechtstreeks code kunt schrijven.

Aan de andere kant hoeft u soms alleen code toe te voegen in deze gebieden. Shortcodes bieden een manier om dat te doen.

Shortcodes maken het gemakkelijker om andere elementen toe te voegen aan WordPress-berichten. U kunt bijvoorbeeld een mooie responsieve schuifregelaar toevoegen met een eenvoudige shortcode. U kunt in WordPress een complex enquêteformulier maken zonder een enkele regel code te schrijven.

Dat gezegd hebbende, laten we een paar tips bekijken voor het gebruik van shortcodes in WordPress.

Tip 1. Weet wanneer u shortcodes niet moet gebruiken

Shortcodes zijn geweldig, maar het gebruik van shortcodes in elk bericht is geen goed idee. Er zijn veel WordPress-thema’s die met trots beweren 200+ shortcodes te hebben.

Als je echter in elk bericht een shortcode gebruikt, ben je voor altijd gebonden aan het specifieke thema dat de shortcode levert.

Als u een themaspecifieke shortcode gebruikt om call-to-action-knoppen in uw berichten of pagina’s te maken, moet u onze handleiding raadplegen over het toevoegen van CSS-knoppen in WordPress zonder shortcodes te gebruiken.

Als u merkt dat u de shortcode in elk thema toevoegt om hetzelfde element toe te voegen, zoals een banneradvertentie of handtekeningtekst aan het einde van uw bericht, dan wilt u misschien een plug-in gebruiken of een ontwikkelaar inhuren om dat rechtstreeks in te coderen uw thema.

Dit maakt het gemakkelijker om dat element te stylen en het gemakkelijk te verwijderen als je besluit dat te doen.

Onthoud dat als u in elk bericht een shortcode gebruikt en deze later wilt verwijderen, u alle berichten moet bewerken om deze handmatig te verwijderen. Hoewel er een gemakkelijkere manier is die we u later in dit artikel zullen laten zien.

Tip 2: Maak uw shortcodes toekomstbestendig

Shortcodes zijn geweldig, maar als het wordt geleverd door uw thema, wilt u misschien twee keer nadenken over overmatig gebruik ervan. Waarom?

Want als je je thema verandert, zal je volgende thema hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde shortcode hebben.

De beste manier om dat te voorkomen, is door uw toe te voegen aan een sitespecifieke plug-in.

Kopieer en plak het shortcode-fragment uit het functies.php-bestand van uw thema en plak het vervolgens in uw sitespecifieke plug-in.

Tip 3: Zoeken naar shortcode in uw WordPress-thema

Om uw shortcode toekomstbestendig te maken, moet u weten hoe de shortcode-functie eruit ziet en hoe u deze in uw thema kunt vinden.

Eerst moet je de map van je thema openen, die je meestal vindt in / wp-content / themes / je-themanaam /

U wilt in het functies.php-bestand kijken of als het thema een map bevat, en daarbinnen.

Open de bestanden en zoek naar de term add_shortcode.

Hier is een voorbeeld van hoe een shortcode-fragment eruit ziet:

function my_shortcode_function () {
$ i = ‘

Hallo Wereld!

‘;
$ i teruggeven;
}
add_shortcode (‘mijn-shortcode’, ‘mijn_shortcode_functie’);

Deze code maakt een shortcode ‘my-shortcode’, die een eenvoudige tekstbegroeting retourneert en als volgt kan worden ingesloten in een WordPress-bericht of pagina:

[mijn shortcode]

Handige gids: hoe maak je een shortcode in WordPress.

Tip 4: Shortcodes gebruiken in Widgets

Een shortcode gebruiken in WordPress-widgets

Vaak denken gebruikers dat shortcodes zich beperken tot berichten en pagina’s, maar dat is niet zo. Je kunt het gebruiken in je WordPress-tekstwidgets.

Sleep eenvoudig een tekstwidget naar uw zijbalk en voeg daar uw shortcode aan toe.

Onthoud dat deze functie standaard niet is ingeschakeld in WordPress. Als u uw shortcode niet in een widget kunt zien, moet u deze code toevoegen aan het functies.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in.

add_filter (‘widget_text’, ‘do_shortcode’);

Tip 5. Voeg shortcode toe aan themabestanden

Als je om wat voor reden dan ook de noodzaak vindt om de shortcode in een niet-widgetgebied van je thema uit te voeren, dan kun je daar ook je shortcodes gebruiken.

Laten we aannemen dat u een aangepaste paginasjabloon heeft gemaakt en dat u een shortcode wilt opnemen om een ​​contactformulier weer te geven. Voeg eenvoudig uw shortcode toe, zoals deze:

<?php echo do_shortcode ("[example_shortcode]"); ?>

Tip 6. Een verbroken shortcode verbergen

Vaak veranderen gebruikers hun thema’s zonder te beseffen dat hun oude shortcodes niet werken. Soms komen ze er na maanden achter wanneer een gebruiker zijn oude bericht bezoekt om daar vreemde tekst te vinden.

Nou, je hebt twee manieren om het te repareren. U kunt handmatig de shortcode van elk bericht verwijderen of u kunt de kapotte shortcode eenvoudig verbergen.

Het enige wat u hoeft te doen is de volgende code toe te voegen aan het functies.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in.

add_shortcode (‘shortcodetag’, ‘__return_false’);

Deze code voegt de verweesde shortcode toe zonder uitvoer. Vergeet niet shortcodetag te vervangen door uw shortcodenaam.

Tip 7. Zoeken naar shortcodes die worden gebruikt in berichten

Als u de hack in Tip 6 niet wilt gebruiken en liever alle shortcodes handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap om alle berichten te vinden die de shortcode gebruiken.

U kunt deze code gebruiken in het functies.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in om het harde werk voor u te doen.

functie wpb_find_shortcode ($ atts, $ content = null) {
ob_start ();
extract (shortcode_atts (array (
‘find’ => ”,
), $ atts));

$ string = $ atts [‘find’];

$ args = array (
‘s’ => $ string,
);

$ the_query = nieuwe WP_Query ($ args);

if ($ the_query->have_posts ()) {
echo ‘

  ‘;
  terwijl ($ the_query->have_posts ()) {
  $ the_query->de post(); ?>
 • "><?php the_title (); ?>
 • <?php
  }
  echo ‘

‘;
} anders {
echo "Sorry geen berichten gevonden";
}

wp_reset_postdata ();
retourneer ob_get_clean ();
}
add_shortcode (‘shortcodefinder’, ‘wpb_find_shortcode’);

Deze code maakt eenvoudig een shortcode aan, shortcodefinder genaamd. Het voert een WordPress-query uit en geeft berichten weer met een bepaalde shortcode-tag.

Als u bijvoorbeeld alle berichten met de shortcode [contactformulier] wilt vinden, voert u eenvoudig [shortcodefinder find = ‘contactformulier’] in op een WordPress-pagina en slaat u deze op. Als u nu een voorbeeld van de pagina bekijkt, kunt u alle berichten met de shortcode zien.

Bekijk onze gids voor meer gedetailleerde instructies over het vinden en verbergen van ongebruikte shortcodes in WordPress.

Bonustip: welke shortcodes kan ik nu gebruiken?

Vaak weten gebruikers niet welke shortcodes voor hen beschikbaar zijn. De shortcode-referentieplug-in biedt een lijst en details over beschikbare shortcodes op uw WordPress-site.

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om shortcodes te leren gebruiken en er als een professional het meeste uit te halen in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map