Beginnersgids: WordPress veilig updaten (Infographic)

Wil je WordPress updaten maar weet je niet waar je moet beginnen? Vaak zijn beginners bang dat een update hun website kan breken.


Deze angst is begrijpelijk, maar het is belangrijk om de nieuwste versie van WordPress te gebruiken voor de beste beveiliging en prestaties van uw website.

In deze beginnershandleiding laten we u zien hoe u WordPress als een professional veilig kunt updaten zonder uw website te breken.

Ultieme gids voor het upgraden van WordPress voor beginners

Het upgraden van uw WordPress-website is een regelmatige onderhoudstaak. We hebben een eenvoudig te volgen infographic gemaakt die u als referentiegids kunt gebruiken.

Klik op onderstaande afbeelding om de volledige infographic te bekijken of lees de tekstinstructies verder.

Ultieme gids voor het upgraden van WordPress - Infographic

Waarom u WordPress altijd moet bijwerken

Uit toonaangevend WordPress-beveiligingsonderzoek blijkt dat de meeste WordPress-websites die gehackt worden, te wijten zijn aan een verouderde WordPress-kern, plug-ins of thema.

WordPress wordt actief onderhouden door ontwikkelaars van over de hele wereld. Deze ontwikkelaars vinden en verhelpen bugs, voegen nieuwe functies toe en zoeken regelmatig naar beveiligingsproblemen. Deze wijzigingen worden vervolgens vrijgegeven in een nieuwe WordPress-versie.

Als het geen grote release is, kan WordPress zichzelf automatisch updaten naar de nieuwere versie. Voor grote releases, tenzij u op beheerde WordPress-hosting werkt, moet u de update zelf handmatig starten.

U moet bijwerken om ervoor te zorgen dat uw website de nieuwste beveiligingspatches, nieuwste functies en de beste snelheid en prestaties heeft.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over dit onderwerp, waarom u altijd de nieuwste versie van WordPress zou moeten gebruiken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we WordPress veilig kunnen updaten naar de nieuwste versie.

Bereid je voor op het upgraden van WordPress

Het belangrijkste dat u moet doen voordat u WordPress upgradet, is het maken van een volledige WordPress-back-up.

Zelfs als u een geautomatiseerde plug-in voor WordPress-back-up hebt ingesteld. U moet er nog steeds voor zorgen dat u een nieuwe back-up maakt en deze veilig op een externe locatie opslaat.

Een complete WordPress-back-up bevat alles.

  • Uw WordPress-database
  • Al uw afbeeldingen en media-uploads
  • Uw WordPress-plug-ins en thema’s
  • Kern WordPress-bestanden

Deze stap is cruciaal omdat u hiermee WordPress kunt herstellen vanaf een back-up voor het geval er iets misgaat.

Nadat u een volledige back-up hebt gemaakt en deze op een andere locatie (uw computer of cloudopslag zoals Google Drive) hebt opgeslagen, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

WordPress upgraden naar de nieuwste versie

Er zijn twee eenvoudige manieren om uw WordPress-site bij te werken naar de nieuwste versie. De ene is automatisch en de andere is handmatig. We zullen ze allebei laten zien.

Methode 1: WordPress bijwerken met het ingebouwde systeem (1-klik)

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Log eerst in op het admin-gedeelte van uw WordPress-website en ga naar Dashboard »Updates bladzijde.

U ziet de melding dat er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is. Nu hoeft u alleen maar op de knop ‘Nu bijwerken’ te klikken om de update te starten.

WordPress updates pagina

WordPress haalt nu de nieuwste versie van de software op en installeert deze voor u.

U ziet de voortgang van de update op uw scherm. Tijdens de upgrade zet WordPress uw site in de onderhoudsmodus.

Voortgang van WordPress-updates

Uw site is nog steeds zichtbaar voor gebruikers, maar u kunt geen plug-ins of thema’s installeren terwijl de update aan de gang is.

Zodra de update is voltooid, wordt u doorgestuurd naar het welkomstscherm van WordPress. Afhankelijk van elke release ziet u mogelijk een pagina met uitleg over wat er nieuw is in WordPress en welke functies u moet proberen.

Dat is alles, u heeft WordPress met succes bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Methode 2: WordPress handmatig bijwerken met FTP

Voor deze methode moet je FTP gebruiken om handmatig WordPress-bestanden te uploaden. U kunt dit gebruiken wanneer de eerste methode om een ​​of andere reden niet werkt.

Eerst moet je de nieuwste versie van WordPress downloaden. Ga naar de WordPress-downloadpagina en klik op de downloadknop.

Download WordPress

Uw browser downloadt nu WordPress in een zip-bestand. Na het downloaden moet je het zip-bestand uitpakken. Binnenin zie je een wordpress-map. Deze map bevat alle WordPress-bestanden die je nodig hebt voor de update.

Vervolgens moet u uw FTP-client openen en verbinding maken met uw website. Eenmaal verbonden, ga je naar de wordpress-map die je zojuist uit het zip-bestand hebt gehaald in de kolom met lokale bestanden.

Ga in de kolom externe bestanden naar de hoofdmap van uw website. Deze map kan public_html zijn of genoemd naar de domeinnaam van uw website. In deze map ziet u uw WordPress-bestanden en -mappen.

Upload WordPress-bestanden

Selecteer alle bestanden in de wordpress-map op uw computer en klik vervolgens met de rechtermuisknop om Uploaden te selecteren.

Uw FTP-client begint nu met het uploaden van WordPress-bestanden van uw computer naar uw website.

Uw website heeft echter al oudere versies van de bestanden met dezelfde naam. U wordt gevraagd wat u met die bestanden wilt doen. Je moet ‘Overschrijven’ selecteren en het vakje naast ‘Altijd deze actie gebruiken’ aanvinken..

Overschrijf bestanden

Dit zorgt ervoor dat alle WordPress-bestanden op uw website worden vervangen door de nieuwere versies van de bestanden.

Zodra het uploaden is voltooid, moet je naar het beheerdersgedeelte van je WordPress-site gaan. Deze stap is nodig omdat soms een nieuwere versie van WordPress mogelijk ook uw WordPress-database moet bijwerken.

Database-update vereist

In dat geval ziet u mogelijk een pagina waarop staat dat de database moet worden bijgewerkt. Klik op de knop ‘WordPress-database bijwerken’ om door te gaan.

Dat is alles, u heeft uw WordPress-website met succes bijgewerkt. Voor meer gedetailleerde stappen, zie onze gids over het handmatig updaten van WordPress via FTP.

Dingen om te doen na de update

Zodra u WordPress op uw website heeft geüpgraded, moet u ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt. Bezoek gewoon uw website in een nieuw browservenster en bekijk Instellingen in het WordPress-beheergebied.

Als je een probleem tegenkomt, bekijk dan onze lijst met veelvoorkomende WordPress-fouten en hoe je ze kunt oplossen. Als het probleem waarmee u wordt geconfronteerd daar niet wordt vermeld, volgt u de stappen in onze gids voor het oplossen van problemen met WordPress om het probleem te achterhalen en een oplossing toe te passen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om WordPress gemakkelijk bij te werken naar de nieuwste versie. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me