Beginnershandleiding over het toevoegen van een link in WordPress

Wil je een hyperlink toevoegen in WordPress? Onlangs vroeg een van onze gebruikers ons hoe we een link in WordPress konden toevoegen. In deze beginnershandleiding laten we u zien hoe u een link toevoegt in WordPress-berichten, pagina’s, tekstwidgets, navigatiemenu’s en meer.


Aangezien dit een zeer lange en gedetailleerde tutorial is, kunt u onderstaande navigatie gebruiken om naar de juiste sectie te gaan:

  Links toevoegen in WordPress-berichten en -pagina’s

  WordPress wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke berichteditor, de visuele editor.

  Je kunt de visuele editor zien door naar te gaan Berichten »Nieuw toevoegen of door een bestaande post of pagina te bewerken.

  Om een ​​link te maken, moet u op de linkknop in de visuele editor klikken.

  Link-knop invoegen in de visuele editor van WordPress

  Wanneer u op de linklink invoegen klikt, wordt er een pop-upvenster weergegeven. In het URL-veld voert u de daadwerkelijke hyperlink in en in het link-tekstveld voegt u de tekst toe die zal worden gekoppeld.

  Standaard invoeglink-pop-up in de WordPress-berichteditor

  Je hebt ook de mogelijkheid om het vakje naast de optie ‘Link openen in een nieuw tabblad’ aan te vinken. Dit opent de link in een nieuw browsertabblad. We raden u aan deze optie te gebruiken als u naar een externe site linkt.

  Met WordPress kunt u ook snel linken naar berichten en pagina’s die u op uw eigen website hebt gepubliceerd met behulp van de inhoudzoekfunctie.

  Klik eenvoudig op de optie ‘Of link naar bestaande inhoud’ en WordPress toont u recente inhoud en een zoekveld.

  U kunt naar een bericht zoeken of naar beneden scrollen om het in de lijst te vinden. U moet op de titel van het bericht klikken om het te selecteren en vervolgens op de knop Koppeling toevoegen of bijwerken klikken.

  Link naar uw bestaande berichten en pagina's in WordPress

  Bekijk onze 14 tips voor het beheersen van de visuele WordPress-editor voor meer informatie.

  Links toevoegen in WordPress-tekstwidgets

  Met WordPress kunt u widgets toevoegen aan de zijbalk van uw site of aan andere widget-ready gebieden.

  De meeste van deze widgets zijn geautomatiseerd en hebben niet veel opties. De widget voor recente berichten toont bijvoorbeeld automatisch links naar uw recente berichten.

  Als je wat aangepaste tekst wilt toevoegen met links in je zijbalk, dan kun je de Text Widget gebruiken.

  Met de tekstwidget kunt u tekst en eenvoudige HTML erin toevoegen.

  Er zijn twee manieren om een ​​link toe te voegen aan een tekstwidget. De eerste methode vereist dat je een aantal zeer eenvoudige HTML schrijft.

  Methode 1: een link in HTML toevoegen

  Het maken van een link in HTML is heel eenvoudig. Bekijk het volgende voorbeeld.

  WPBeginner

  Het toont nu WPBeginner gekoppeld aan wpbeginner.com.

  De href-tag is waar u de URL toevoegt. Zorg ervoor dat u http: // vóór het domein toevoegt.

  Tussen de ankertags kunt u elke tekst toevoegen die u wilt linken, in ons voorbeeld WPBeginner.

  Hier is een screenshot van een tekstwidget met daarin een HTML-link.

  Een tekstwidget in WordPress met een HTML-link

  Methode 2: een plug-in gebruiken

  Als u geen HTML wilt schrijven, kunt u de visuele editor voor uw tekstwidgets inschakelen.

  U moet de Black Studio TinyMCE Widget-plug-in installeren en activeren. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een WordPress-plug-in, volg dan onze stapsgewijze handleiding om een ​​WordPress-plug-in te installeren.

  Ga na activering gewoon naar Uiterlijk »Widgets bladzijde. Onder de beschikbare widgets ziet u een nieuwe widget met de titel ‘Visuele editor’.

  Sleep deze widget naar een zijbalk waar u uw aangepaste tekst en links wilt toevoegen. De widget wordt uitgevouwen om een ​​tekstgebied weer te geven met dezelfde visuele editor als uw WordPress-berichten en -pagina’s.

  Een visuele editor-widget toevoegen in WordPress

  U kunt nu links toevoegen en uw tekst opmaken zoals u zou doen in de berichteditor.

  Links toevoegen in WordPress-navigatiemenu’s

  Wilt u links toevoegen aan het navigatiemenu van uw site? WordPress wordt geleverd met een intuïtieve menu-editor waarmee u navigatiemenu’s op uw WordPress-site kunt maken en beheren.

  Ga gewoon naar Uiterlijk »Menu’s bladzijde. Als je geen navigatiemenu hebt, kun je er een maken door een menunaam in te voeren.

  Navigatiemenu's maken in WordPress

  Als u al navigatiemenu’s hebt ingesteld, kunt u er links aan toevoegen, bewerken of verwijderen.

  Bekijk onze beginnershandleiding over het toevoegen van navigatiemenu’s in WordPress.

  Titel en Nofollow toevoegen in WordPress-links

  Veel experts raden aan om een ​​nofollow-tag toe te voegen met links naar externe websites. Het verbetert uw SEO-score en beschermt het link-sap van uw site.

  Hier leest u hoe u titel- en nofollow-opties kunt toevoegen om link-pop-up in WordPress in te voegen.

  Installeer en activeer eenvoudig de plug-in Titel en Nofollow for Links. Na activering voegt de plug-in titel- en nofollow-opties toe om een ​​link-pop-up in te voegen.

  De volgende keer dat u een link toevoegt, ziet u een pop-up met de volgende link:

  Titel en nofollow-opties in pop-up met invoegtoepassing

  Bekijk onze gids over het toevoegen van een titel en nofollow om een ​​link-pop-up in WordPress in te voegen voor meer informatie.

  Koppelingsknoppen toevoegen in WordPress

  Wilt u een knop toevoegen aan uw WordPress-berichten of pagina’s? U kunt dit op veel manieren doen. U kunt uw eigen HTML en CSS voor uw knoppen schrijven of u kunt een plug-in proberen.

  Het probleem met de meeste plug-ins is dat ze willen dat je shortcodes gebruikt om knoppen en links toe te voegen. Het toevoegen van verschillende parameters aan een shortcode lijkt veel op het schrijven van HTML.

  We hebben een betere oplossing.

  Installeer en activeer de plug-in Forget About Shortcode Buttons. Maak na activering een nieuw bericht of bewerk een bestaand bericht.

  U ziet een nieuwe knop in het menu van de visuele editor om knoppen in uw bericht of pagina in te voegen.

  Menuknop om een ​​knop in uw bericht in te voegen

  Als u op de knop klikt, verschijnt er een pop-up waarin u uw knop kunt aanpassen, kleuren, randen kunt kiezen, tekst en links kunt toevoegen terwijl u een live voorbeeld ziet.

  Ontwerp je knoop

  Bekijk onze handleiding voor meer informatie en details over het toevoegen van knoppen in WordPress zonder shortcodes te gebruiken.

  Link-inhoudskaarten toevoegen in WordPress

  Is het je opgevallen hoe Twitter en Facebook automatisch miniatuurafbeeldingen weergeven voor de links die je deelt? U kunt uw WordPress-site hetzelfde laten doen.

  WordPress kan links automatisch insluiten als inhoudskaarten voor andere door WordPress aangedreven sites. Deze functionaliteit is toegevoegd in WordPress 4.4.

  Plak gewoon een link in de berichteditor en als de URL afkomstig is van een WordPress-site, dan zal WordPress deze automatisch insluiten.

  WordPress insluiten

  Maar als u de implementatie van inhoudskaarten door WordPress niet leuk vindt, kunt u de plug-in Content Cards proberen.

  Hiermee kunt u deze functie op de witte lijst zetten voor een beperkt aantal sites, en het gebruikt de metagegevens van Facebook open graph, dus het werkt ook op niet-WordPress-sites. Zie onze tutorial over het toevoegen van links als inhoudskaarten in WordPress voor details.

  Affiliate-links toevoegen in WordPress

  Wilt u de inkomsten van uw site verhogen door affiliate links te gebruiken? Affiliate marketing zorgt voor een stabiel inkomen voor veel blogs en websites.

  Het enige dat u hoeft te doen, is uw verwijzingslinks toevoegen aan producten en diensten die u aanbeveelt, en wanneer uw bezoekers deze producten kopen, krijgt u een commissie.

  Het probleem waarmee de meeste beginners worden geconfronteerd, is dat elk product of elke website die ze willen aanbevelen een andere URL heeft. Het bijhouden van al deze URL’s is niet mogelijk, vooral als u meerdere producten aanbeveelt.

  De beste manier om affiliate links toe te voegen en te beheren is door een affiliate management plugin te gebruiken.

  Installeer en activeer eenvoudig de plug-in ThirstyAffiliates. Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item toe met het label Affiliate Links in uw WordPress admin-menu.

  Klik erop om uw partnerlinks toe te voegen.

  Voeg affiliate links toe en beheer deze in WordPress

  Zodra u klaar bent, kunt u eenvoudig affiliate-links in uw berichten en pagina’s invoegen door op de knop affiliate-link toevoegen te klikken.

  Voeg affiliate-link in WordPress-berichten en -pagina's in

  Bekijk onze gids voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van partnerlinks in WordPress met ThirstyAffiliates.

  Misschien wil je ook dit artikel lezen over: Top affiliate marketing fout die je moet vermijden.

  Hoe een extern koppelingspictogram in WordPress toe te voegen

  Veel sites zoals Wikipedia voegen een pictogram toe naast links voor externe websites. Het doel van dit pictogram is om gebruikers te vertellen dat het klikken op de link hen naar een website van derden brengt.

  Hier ziet u hoe u een extern linkpictogram op uw WordPress-site kunt doen.

  Installeer en activeer eerst de plug-in External Links. Ga na activering gewoon naar Instellingen »Externe links pagina om plugin-instellingen te configureren.

  pictogram toevoegen om externe links in WordPress aan te geven

  U moet het selectievakje naast ‘Uitgaande links markeren met een pictogram’ aanvinken en uw instellingen opslaan. U kunt nu uw website bezoeken en u ziet een pictogram naast alle externe links op uw website.

  Icoon dat externe links aangeeft

  Bekijk onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van een extern linkpictogram op uw WordPress-site.

  Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een link in WordPress toevoegt. Misschien wilt u ook onze gids bekijken over het oplossen van de meest voorkomende afbeeldingsproblemen in WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map