Beginnershandleiding voor het maken van 301-omleidingen in WordPress (stap voor stap)

Probeer je een omleiding te maken in WordPress? Weet u niet zeker wat een omleiding is en waarom deze belangrijk is? Maak je geen zorgen, we hebben je behandeld in deze beginnershandleiding voor WordPress-omleidingen, we zullen bespreken wat een omleiding is, hoe je een omleiding maakt in WordPress, waarom heb je nodig en wanneer moet je omleidingen gebruiken?.


Klaar? Laten we beginnen.

Website-omleidingen

Wat is een omleiding in WordPress?

Een omleiding is een manier voor uw website om een ​​snel bericht naar de browser van uw lezer te sturen en hen te vertellen dat de pagina die ze willen bezoeken is verplaatst, zodat hun browser hen automatisch naar de nieuwe pagina van uw keuze kan verwijzen.

Er zijn verschillende soorten omleidingen, zoals 301-omleiding, 302-omleiding, 307-omleiding, enz.

Om dit artikel echter eenvoudig en nuttig te houden, behandelen we alleen 301-omleidingen, omdat dat het belangrijkste is.

Laten we eens kijken waarom het belangrijk is door de use case te begrijpen.

Wanneer heb je een 301-omleiding nodig in WordPress?

De belangrijkste reden om 301-omleidingen te gebruiken, is wanneer uw site of een pagina op uw site is verplaatst en u de gebruiker in plaats daarvan naar een nieuwe pagina wilt verwijzen.

Dit artikelidee kwam bij ons toen een van onze lezers ons vroeg om een ​​manier om gebruikers van een oud bericht naar een nieuw bericht om te leiden.

– U moet een omleiding maken als u van plan bent een bericht of pagina te verwijderen ten gunste van nieuwe inhoud.

– U moet een omleiding maken als u van plan bent de permalinks van uw bericht of pagina te wijzigen.

Waarom? Omdat het niet maken van een omleiding ervoor zorgt dat uw gebruikers een 404 niet gevonden fout zien. Dat is niet alleen slecht voor gebruikers, maar het kan ook van invloed zijn op de SEO van uw site en de positie van uw zoekmachine schaden.

Dat is het moment waarop 301-omleidingen erg belangrijk worden.

Hiermee kunt u zoekmachines en de browser van uw gebruiker vertellen dat de pagina die ze proberen te bereiken, permanent is verplaatst naar een nieuwe locatie.

Hierdoor kunnen al het verkeer en de backlink (SEO) -sterktes van uw oude pagina worden overgebracht naar de nieuwe pagina.

Nu we het waarom en wanneer van omleidingen hebben besproken, laten we eens kijken hoe u 301-omleidingen in WordPress kunt maken met behulp van de verschillende beschikbare methoden.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Omleidingen maken in WordPress (met plug-ins)

Een eenvoudigere manier om 301-omleidingen te maken en te beheren, is door een van de vele WordPress-omleidingsplug-ins te gebruiken. Hiermee kunt u omleidingen instellen zonder ooit een enkele regel code te schrijven.

1. Omleiding

De eenvoudigste manier om omleidingen in WordPress toe te voegen en te beheren, is door de omleidingsplug-in te gebruiken. Installeer en activeer de plug-in. Eenmaal geactiveerd, bezoek Hulpmiddelen »Omleiding om uw omleidingen in te stellen.

WordPress-omleidingen instellen met de omleidingsplug-in

Met de omleidingsplug-in kunt u niet alleen omleidingen instellen, het helpt u ook om 404-fouten op uw WordPress-site te achterhalen. U kunt die URL’s vervolgens omleiden naar een geschikte bestemming. Bekijk deze tutorial over hoe je 404-pagina’s kunt volgen en ze kunt omleiden in WordPress.

2. Paginalinks naar

Soms wil je misschien een bericht / pagina bewaren, maar het omleiden naar een ander bericht of pagina. Dit is waar Page Links naar van pas komt. Deze eenvoudige plug-in voegt een metabox toe aan uw berichtbewerkingsscherm waar u het adres kunt invoeren van de nieuwe locatie waar u uw gebruikers naartoe wilt sturen.

Omleidingslink toevoegen in berichteditor

3. Eenvoudige 301-omleidingen

Een andere eenvoudig te gebruiken plug-in is Simple 301 Redirects. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt het 301-omleidingen eenvoudig. Installeer en activeer de plug-in en ga naar Instellingen »301-omleidingen om uw URL’s toe te voegen.

Omleidingen toevoegen met behulp van de Simple 301 Redirects-plug-in voor WordPress

Terwijl het instellen van 301-omleidingen met behulp van een WordPress-plug-in eenvoudig is, heeft het een kleine terugval in de prestaties. Op basis van uw WordPress-hostingprovider worden uw WordPress-omleidingen misschien een beetje langzamer met enkele microseconden.

Als u uw omleidingen sneller wilt maken, dan kunt u dat doen met behulp van de codemethode en het .htaccess-bestand.

301-omleidingen instellen in WordPress met .htaccess

Met behulp van het webserverconfiguratiebestand .htaccess kunnen WordPress-gebruikers snel 301-omleidingen instellen.

Houd er rekening mee dat een kleine fout in uw .htaccess-code uw WordPress-site ontoegankelijk kan maken en dat er mogelijk een interne serverfout wordt weergegeven.

Daarom is het belangrijk dat u een back-up van uw .htaccess-bestand maakt voordat u wijzigingen aanbrengt.

Om uw .htaccess-bestand te bewerken, moet u verbinding maken met uw website via een FTP-client. Het .htaccess-bestand staat in de hoofdmap van uw WordPress-site.

Als je je .htaccess-bestand daar niet kunt zien, moet je je FTP-client dwingen om verborgen bestanden weer te geven. (Kijk waarom u het .htaccess-bestand niet kunt vinden op uw WordPress-site.)

U kunt .htaccess-bestand bewerken in elke teksteditor zoals Kladblok.

Hier is een eenvoudige omleiding, waarbij we proberen een gebruiker die een oud bericht bezoekt naar een nieuw bericht te sturen.

RewriteEngine aan
Redirect 301 / a-very-old-post / http://yoursite.com/a-very-new-post/

U kunt de bovenstaande code bij voorkeur aan het einde van uw .htaccess-bestand toevoegen.

Dat is alles. We hopen dat deze beginnershandleiding voor het maken van WordPress-omleidingen u heeft geholpen bij het instellen van omleidingen op uw site.

Misschien wil je ook deze 9 meest nuttige .htaccess-trucs voor WordPress bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map