Beginnershandleiding voor het modereren van opmerkingen in WordPress

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd reactiesysteem dat gemeenschapsinteractie rond uw inhoud mogelijk maakt. In deze beginnershandleiding laten we u zien hoe u reacties in WordPress kunt modereren, reactiespam kunt behandelen en alles wat met reacties te maken heeft.


Moderatie van opmerkingen

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Wat zijn opmerkingen?

Onlangs ontdekten we tijdens het geven van een WordPress-les dat verschillende gebruikers die WordPress langer dan 6 maanden gebruikten, nog steeds niet wisten wat het doel van opmerkingen was, waar ze vandaan kwamen en wat ze ermee moesten doen.

Met opmerkingen kunnen bezoekers van uw website met u en andere lezers communiceren. Ze kunnen hun input toevoegen aan een specifiek artikel dat u hebt geschreven, vragen stellen en feedback geven.

Op de meeste WordPress-sites kan iedereen met een geldige naam en e-mailadres een opmerking achterlaten zonder hun identiteit te verifiëren. Standaard zijn reacties ingeschakeld, dus afhankelijk van het thema dat u gebruikt, wordt er onderaan elke post en pagina van uw website een reactieformulier weergegeven.

Zodra iemand een opmerking heeft geplaatst, wordt deze met mate voor u vastgehouden om te worden goedgekeurd of verwijderd. Hiermee kunt u bepalen wat er op uw website wordt weergegeven.

Reacties modereren in WordPress

U kunt alle opmerkingen op uw WordPress-website zien door op het opmerkingenmenu in WordPress te klikken.

Reacties modereren in afwachting van goedkeuring in WordPress

Op de opmerkingenpagina ziet u vier verschillende tabbladen (alle opmerkingen, in behandeling, goedgekeurd, spam en prullenbak). Opmerkingen die uw goedkeuring nodig hebben, verschijnen onder de In afwachting tabblad.

Om een ​​opmerking goed te keuren, ga je met de muis naar de opmerking en zie je actielinks verschijnen onder de opmerking. Klik op Goedkeuren om een ​​opmerking openbaar zichtbaar te maken op uw website. U kunt ook reageren op een opmerking door op de antwoordlink te klikken. Het beantwoorden van een opmerking keurt de opmerking ook automatisch goed.

Als u een opmerking ziet die spamachtig lijkt of aanvoelt, kunt u deze markeren als spam. U vraagt ​​zich waarschijnlijk af hoe een spamreactie eruitziet?

Welnu, er zijn weinig verschillende indicatoren die u kunt gebruiken om te bepalen of een opmerking spam is:

 • Reacties met een heleboel links, trefwoorden en vreemde karakters – Dit is het meest voor de hand liggende type spamcommentaar, en je zou het niet moeilijk moeten hebben om het te onderscheiden van een echte reactie.
 • Reageer met een nepnaam – Als u een opmerking ziet die wordt achtergelaten door een persoon met de naam ‘Beste hypotheekrente’ of ‘Goedkope printerinkt’, kunt u duidelijk zien dat het een marketeer is die uw site probeert te spammen voor een backlink.
 • Generieke opmerkingen – Vaak vertrouwen spammers op algemene opmerkingen om uw spamfilter te omzeilen. Deze generieke opmerkingen zijn “Bedankt”, “Echt leuk artikel”, of voeg de titel van je bericht in en leg een generieke verklaring af (voorbeeld: ik ben het ermee eens dat beginnershandleiding voor het modereren van opmerkingen essentieel is).

WordPress wordt vooraf geïnstalleerd met Akismet, maar je moet de plug-in activeren en je aanmelden voor deze antispamservice om spam te helpen verminderen.

Zodra u een opmerking als spam markeert, leert Akismet in de toekomst soortgelijke opmerkingen te vangen. Alle opmerkingen die als spam zijn gemarkeerd, verschijnen onder het tabblad Spam. U hoeft dit tabblad niet zo vaak te bezoeken. Als een gebruiker echter klaagt dat zijn opmerkingen niet op uw website verschijnen, dan is dit de eerste plaats waar u naar moet kijken. Als u een opmerking vindt die door Akismet ten onrechte als spam is opgevangen, klikt u eenvoudig op de link Geen spam om deze van spam naar in behandeling te verplaatsen.

Spamreacties in WordPress

Als je om de een of andere reden per ongeluk honderden spamcommentaar in de wachtrij hebt staan, ga dan naar het tabblad Spam en klik op de knop controleren op spam. Dit activeert een spamcontrole op bestaande opmerkingen op uw website en Akismet verplaatst spamcommentaar van In behandeling naar Spam.

U kunt ook op de knop Spam legen klikken om alle spamreacties tegelijk te verwijderen. Zelfs als u dat niet doet, worden spamreacties na 15 dagen automatisch verwijderd door WordPress. Onthoud dat het verwijderen van duizenden spamreacties tegelijk uw site een beetje kan vertragen. Als u duizenden spamcommentaren probeert te verwijderen, is het beter om de methode te proberen die wordt beschreven in onze handleiding voor het snel batchgewijs verwijderen van spamcommentaren in WordPress.

Als u een opmerking wilt verwijderen zonder deze als spam te markeren, klikt u eenvoudig op de prullenbak-link onder de opmerking. Door u verwijderde opmerkingen worden naar de prullenbak gestuurd en blijven daar de komende 30 dagen staan. Na deze tijd zal WordPress ze automatisch voor altijd verwijderen. Als je per ongeluk een opmerking hebt verwijderd, ga dan naar de prullenbak en klik op de link Herstellen onder de opmerking.

Een opmerking uit de prullenbak herstellen in WordPress

Het gebied voor het modereren van opmerkingen toont opmerkingen voor alle berichten en pagina’s. U kunt de opmerkingen die op een bepaald bericht zijn achtergelaten echter individueel bekijken door dat bericht op uw site of via uw beheerdersgedeelte te bezoeken.

Opmerkingen bekijken voor één bericht in het WordPress-beheergebied

U kunt alle goedgekeurde en in behandeling zijnde opmerkingen voor een bericht bekijken door deze in de berichteditor te openen. Ga gewoon naar Berichten »Alle berichten en klik op de link Bewerken onder het bericht dat u wilt openen. Blader op het scherm van de berichteditor naar beneden en je ziet alle opmerkingen die voor het bericht zijn gemaakt.

Reacties modereren voor een post in het admin-gebied

U kunt opmerkingen hier rechtstreeks bewerken, verwijderen, beantwoorden en beheren. Als je de reacties onder de berichteditor niet ziet, klik dan op Schermopties knop in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit brengt een vervolgkeuzemenu waar je het vakje naast Reacties moet aanvinken. Daarna scrolt u gewoon naar beneden en ziet u opmerkingen voor dat bericht onder de berichteditor.

Opmerkingen weergeven op het berichtbewerkingsscherm

Schakel opmerkingen in / uit voor specifieke berichten in WordPress

Soms wil je niet dat reacties bij sommige berichten worden ingeschakeld. Met WordPress kunt u opmerkingen voor afzonderlijke berichten of pagina’s uitschakelen. Bewerk eenvoudig een bericht en scrol op het scherm van de berichteditor omlaag naar de discussie-metabox. Daar kunt u het selectievakje naast de optie ‘Reacties toestaan’ uitschakelen.

Opmerkingen in- / uitschakelen voor één bericht in WordPress

Als je de discussie-metabox niet kunt vinden in het berichtbewerkingsscherm, klik dan op de knop Schermopties in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit brengt een vervolgkeuzemenu waar u het vakje naast de discussie moet aanvinken. Scroll daarna naar beneden en je ziet de discussie-metabox onder de berichteditor.

Discussiemetabox weergeven op het berichteditorscherm

Configuratie instellingen voor opmerkingen

Met WordPress kunt u de configuratie van opmerkingen voor uw hele site wijzigen. De instellingenpagina voor opmerkingen bevindt zich onder Instellingen »Discussie. Er zijn verschillende secties op de pagina met discussie-instellingen en we zullen u door elke optie op de pagina leiden.

Scherm Discussie-instellingen

Het bovenste gedeelte van het scherm met discussie-instellingen beheert de standaard artikelinstellingen. Met de eerste optie in dit gedeelte kan uw blog andere blogs op de hoogte brengen wanneer u ernaar linkt in een artikel. Met de tweede optie kunnen vergelijkbare meldingen van andere blogs op uw site worden geaccepteerd. Dit worden pingbacks en trackbacks genoemd en we raden u aan beide opties uit te schakelen. De eerste optie kan uw hele site vertragen en de tweede optie zou veel spamreacties opleveren.

De derde optie op het scherm met artikelinstellingen is ‘Sta toe dat mensen reacties plaatsen op nieuwe artikelen’. Het maakt opmerkingen mogelijk voor alle nieuwe artikelen die u op uw WordPress-site schrijft. Het is belangrijk op te merken dat u opmerkingen voor individuele artikelen kunt in- en uitschakelen, zoals we u eerder in dit artikel hebben laten zien.

Andere opmerkingen instellingen sectie

Onder het gedeelte met andere instellingen voor opmerkingen ziet u de eerste optie als ‘Auteur van opmerking moet naam en e-mailadres invullen’. Met deze optie is het voor auteurs van opmerkingen verplicht om een ​​naam en e-mailadres op te geven bij hun opmerkingen. U moet deze optie aanvinken, tenzij u anonieme opmerkingen op uw website wilt toestaan.

Er is ook een optie om te vereisen dat gebruikers zich bij uw site registreren voordat ze een reactie achterlaten, maar naar onze mening is dit voor de meeste sites niet nodig.

U ziet ook de mogelijkheid om opmerkingen over oudere artikelen te sluiten. Sommige website-eigenaren gebruiken dit om spam te voorkomen, maar het is een persoonlijke voorkeur.

Met WordPress kunnen gebruikers reageren op opmerkingen. Die antwoorden verschijnen alleen genest onder de oorspronkelijke opmerking als u het selectievakje naast ‘Ingeschakelde (geneste) opmerkingen inschakelen’ aanvinkt. U kunt aangeven hoe diep deze geneste opmerkingen kunnen gaan. Het uiterlijk van deze geneste opmerkingen wordt afgehandeld door uw WordPress-thema. Te veel niveaus kunnen de leesbaarheid van opmerkingen verstoren. De standaardinstelling van 5 niveaus is goed genoeg voor de meeste WordPress-thema’s. Meer geavanceerde gebruikers kunnen onze gids bekijken over hoe u uw WordPress-opmerkingenlay-out kunt vormgeven.

Als een van je artikelen populair wordt en te veel reacties krijgt, zul je merken dat de commentaarsectie te lang wordt. Gebruikers zullen veel moeten scrollen om de laatste opmerkingen over het artikel te lezen. Om dit probleem aan te pakken, kunt u de optie aanvinken om opmerkingen in pagina’s op te splitsen. Standaard staat deze optie 50 opmerkingen op het hoogste niveau toe, u kunt dit verhogen of verlagen. Als u deze optie kiest, wordt ook eerst de laatste pagina met opmerkingen weergegeven.

Standaard toont WordPress onderaan de nieuwste opmerking. U kunt dit omkeren om oudere opmerkingen bovenaan weer te geven.

Reageer op e-mail en handmatige goedkeuringsinstellingen

In de volgende sectie kunt u e-mails ontvangen wanneer een gebruiker opmerkingen op uw site achterlaat of wanneer een opmerking wordt gehouden voor moderatie. Deze optie is alleen spannend voor de eerste paar dagen van uw website. Naarmate je meer reacties krijgt, worden deze e-mails vervelend, dus we raden aan deze uit te schakelen.

In het gedeelte ‘Voordat een opmerking wordt weergegeven’, is de eerste optie om elke opmerking handmatig goed te keuren. Zorg ervoor dat dit vakje is aangevinkt zodat er geen commentaar op uw site kan verschijnen zonder uw goedkeuring.

Hieronder ziet u de optie ‘Auteur van reactie moet een eerder goedgekeurde reactie hebben’. Als deze optie is aangevinkt, verschijnen opmerkingen van auteurs met een eerder goedgekeurde opmerking zonder expliciete goedkeuring. Schakel deze optie uit om ervoor te zorgen dat alle opmerkingen handmatig worden goedgekeurd.

Moderatie-instellingen voor opmerkingen

Een veel voorkomende eigenschap van geautomatiseerde spamcommentaren is dat ze veel links bevatten. Aangezien u al hebt ingesteld dat uw opmerkingen handmatig moeten worden goedgekeurd, gaan al uw opmerkingen naar de moderatiewachtrij, ongeacht het aantal links dat ze hebben.

U ziet een groter tekstgebied waar u woorden, IP- en e-mailadressen of URL’s kunt invoeren waar u op wilt letten. Alle opmerkingen die overeenkomen met dingen die u hier invoert, worden naar de wachtrij voor moderatie gestuurd. U hoeft hier niets in te voeren, omdat u al hebt ingesteld dat alle opmerkingen handmatig moeten worden goedgekeurd, en ze gaan toch allemaal naar de moderatiewachtrij.

Avatars instellen op uw WordPress-site

De laatste sectie op het instellingenscherm voor opmerkingen is voor Avatars. Dit zijn de afbeeldingen die naast de naam van de auteur op uw website verschijnen. WordPress gebruikt Gravatar, een gratis service waarmee gebruikers dezelfde avatar kunnen gebruiken op alle blogs die ze bezoeken (zie onze gids over wat Gravatar is). Wanneer een auteur van een opmerking geen Gravatar-afbeelding heeft gekoppeld aan zijn e-mailadres, gebruikt WordPress Mystery Man als standaard gravatar. U kunt dit wijzigen door een standaardavatar in de lijst te selecteren of zelfs uw eigen aangepaste standaardgravatar in WordPress toe te voegen.

Dat is alles, u heeft uw instellingen voor opmerkingen geconfigureerd. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Opmerkingen van derden

In de loop der jaren zijn er verschillende platformen voor reacties van derden geïntroduceerd voor WordPress. Elk platform heeft zijn eigen moderatie-interface en technologie. Op WPBeginner gebruiken we het Disqus commentaarsysteem.

Voor degenen die zich afvragen waarom we Disqus gebruiken, volgt hier een gedetailleerde beschrijving waarom we zijn overgestapt op Disqus en hoe u Disqus op uw site kunt instellen.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u opmerkingen in WordPress kunt instellen en beheren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map