Beginnershandleiding: WordPress herstellen vanaf back-up

Moet u WordPress herstellen vanaf een back-upbestand? Met back-ups kunt u uw website herstellen voor het geval er iets misgaat. Het herstellen van WordPress vanuit een back-upbestand is echter niet eenvoudig voor beginners. In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u WordPress gemakkelijk kunt herstellen vanaf een back-up.


Hoe WordPress herstellen vanaf back-up

Omdat dit een lang artikel is, hebben we toegevoegd voor eenvoudiger navigeren.

  Notitie: Deze handleiding gaat over het herstellen van een WordPress-site vanaf een back-up. Als u probeert uw website naar een nieuw domein te verplaatsen, bekijk dan onze handleiding over het verplaatsen van WordPress naar een nieuw domein zonder SEO te verliezen.

  Als u probeert over te stappen van localhost naar een live webhostingaccount, volgt u deze handleiding over het verplaatsen van WordPress van de lokale server naar de live site.

  Backups begrijpen en WordPress herstellen

  Er zijn verschillende manieren om back-ups te maken voor je WordPress-site. De beste manier om een ​​back-up te maken, is door een WordPress back-upplug-in te gebruiken.

  Als alternatief kunt u ook een handmatige back-up van uw WordPress-database maken en uw WordPress-bestanden downloaden met FTP.

  Het herstellen van WordPress vanuit back-ups hangt volledig af van hoe je de back-up hebt gemaakt. Back-ups die bijvoorbeeld zijn gemaakt met BackupBuddy of UpdraftPlus, kunnen worden hersteld met dezelfde plug-in. Evenzo moeten handmatige back-ups handmatig worden hersteld.

  Veel WordPress-gebruikers maken geen back-up van hun hele website. In plaats daarvan maken ze alleen een back-up van hun thema, uploadmap en hun WordPress-database. Dit verkleint hun back-upgrootte, maar verhoogt de stappen die nodig zijn om de site te herstellen.

  Ongeacht hoe u uw back-up heeft gemaakt, de basisstappen zijn hetzelfde.

  Laten we eens kijken hoe u uw WordPress-site kunt herstellen vanaf een back-up. Aangezien we verschillende herstelmethoden behandelen, gaat u naar het gedeelte dat op u van toepassing is.

  WordPress herstellen vanuit BackupBuddy Backup File

  BackupBuddy is een populaire premium WordPress-back-upplug-in. Als je BackupBuddy hebt gebruikt om back-ups te maken, dan is deze sectie iets voor jou.

  BackupBuddy biedt een zeer handige manier om WordPress te herstellen vanaf een back-up. U moet inloggen op uw WordPress-website en naar gaan BackupBuddy »Herstellen / migreren bladzijde.

  U moet een kopie van het importbuddy.php-bestand downloaden. Daarbij wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord op te geven voor importbuddy. Dit wachtwoord wordt gebruikt wanneer u uw website herstelt.

  Importbuddy downloaden

  Vervolgens moet je een kopie van je back-up downloaden als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt het downloaden van BackupBuddy »Back-ups of de bestemming die u gebruikte om uw back-ups op te slaan.

  Zodra u het zip-bestand voor de back-up en importbuddy.php op uw computer hebt opgeslagen, maakt u verbinding met uw website via FTP.

  Als u een volledige back-up van uw website heeft, verwijder dan alle bestanden en mappen van uw server.

  Als je echter een gedeeltelijke back-up hebt, moet je eerst de bestanden downloaden waarvan je geen back-up hebt gemaakt. Als u zeker weet dat er een back-up van alles is gemaakt, gaat u verder met het verwijderen van alle bestanden en mappen uit de hoofdmap van uw website.

  Verwijder oude WordPress-bestanden

  Vervolgens moet u uw BackupBuddy-back-up- en importbuddy.php-bestanden uploaden naar de hoofdmap van uw website.

  Zodra beide bestanden zijn geüpload naar de server, gaat u naar importbuddy.php in uw webbrowser. Het staat in de hoofdmap van uw website, dus de URL is ongeveer:

  http://www.voorbeeld.com/importbuddy.php

  ImportBuddy vraagt ​​nu om het wachtwoord dat u heeft aangemaakt toen u ImportBuddy downloadde.

  importbuddy wachtwoord

  Op het volgende scherm geeft ImportBuddy het back-upbestand weer dat u hebt geüpload. Als u uw back-upbestand niet via FTP heeft geüpload, kunt u op het uploadtabblad klikken om het back-upbestand nu te uploaden. Als je je back-ups hebt opgeslagen op iTheme’s Stash-opslagservice, kun je er verbinding mee maken door nu op het stash-tabblad te klikken. Nadat u uw database heeft geselecteerd, klikt u op Volgende stap om door te gaan.

  Selecteer uw back-upbestand

  ImportBuddy unzipt uw ​​back-upbestand en toont u een succesbericht wanneer het de bestanden heeft uitgepakt. Klik op de volgende stapknop om door te gaan.

  Op het volgende scherm zal ImportBuddy u vragen om de URL van de site en database-informatie op te geven.

  Als u een gehackte WordPress-website herstelt of probeert malware te verwijderen, dan wilt u uw oude database niet gebruiken.

  Je kunt tabellen uit je oude database verwijderen met phpMyAdmin of een nieuwe database maken met cPanel. Als u klaar bent met het maken van een nieuwe database of het legen van de oude, geeft u uw databasegegevens op.

  Aan de andere kant, als u zeker weet dat uw site niet is gehackt, kunt u dezelfde oude databasegegevens gebruiken.

  database-instellingen

  Klik op de volgende knop om door te gaan en importbuddy zal nu uw database-instellingen testen en uw gegevens importeren. Als het klaar is, klik je op de volgende stap om door te gaan.

  Nu zal ImportBuddy uw site-URL’s, paden, enz. Bijwerken. Daarna wordt u gevraagd om uw site te testen. Als alles goed werkt, heeft u uw website met succes hersteld.

  Beoordeling en opschonen

  Klik op de importbuddy-pagina op de knop ‘Opschonen en tijdelijke bestanden verwijderen’. Hiermee worden tijdelijke gegevens in de database en bestanden die tijdens het herstel zijn gemaakt, verwijderd.

  WordPress herstellen met UpdraftPlus Backup

  UpdraftPlus is een andere populaire back-upplug-in voor WordPress. Hiermee kunt u eenvoudig een back-up maken van uw WordPress-site en deze herstellen.

  Eerst moet je ervoor zorgen dat je een volledige back-up hebt van je WordPress-site gemaakt door UpdraftPlus. Vervolgens moet u de back-upbestanden naar uw computer downloaden.

  Als uw back-ups door UpdraftPlus worden opgeslagen op een externe opslaglocatie zoals Dropbox, Google Drive, enz., Dan kunt u uw back-upbestanden van die locaties naar uw computer downloaden.

  Vervolgens moet u verbinding maken met een FTP-client en alle WordPress-bestanden verwijderen. Daarna moet je WordPress opnieuw installeren en inloggen op je website.

  U moet de UpdraftPlus-plug-in installeren en activeren. Bezoek na activering Instellingen »UpdraftPlus-back-ups pagina en klik op de knop Herstellen.

  Upload uw back-upbestanden

  Vervolgens moet u op de link ‘Back-upbestanden uploaden’ klikken en vervolgens de eerder gedownloade back-upbestanden uplaoderen.

  Back-upbestanden uploaden

  Zodra uw back-upbestanden zijn geüpload, scant UpdraftPlus die bestanden en toont ze op de back-uppagina.

  U moet op de knop ‘Herstellen’ klikken om door te gaan.

  Herstel back-upbestanden

  Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u opnieuw op de herstelknop moet klikken om door te gaan. Zorg ervoor dat alle beschikbare back-upbestanden zoals plug-ins, database, thema’s en andere zijn geselecteerd.

  Back-upbestanden herstellen

  UpdraftPlus begint nu met het extraheren en herstellen van gegevens uit die bestanden. Bij succes wordt u doorgestuurd naar de succespagina.

  Back-up hersteld

  Dat is alles, u hebt uw WordPress-site met succes hersteld vanaf een UpdraftPlus-back-up.

  WordPress-database herstellen vanaf back-up met phpMyAdmin

  Wanneer u een handmatig gemaakte back-up herstelt, kunt u twee mogelijke keuzes tegenkomen. U kunt een nieuwe database maken en uw back-up erin importeren, of u kunt uw bestaande database leegmaken en een back-up importeren.

  Als u een gehackte WordPress-website opschoont, is het erg belangrijk om uw MySQL-gebruikersnaam en -wachtwoord te wijzigen voordat u een nieuwe database maakt of importeert in een bestaande database.

  Om een ​​nieuwe database aan te maken, logt u in op het cPanel-dashboard van uw WordPress-hostingaccount en klikt u op het MySQL Databases-pictogram.

  MySQL-databases in Cpanel

  Vervolgens wordt u gevraagd een naam voor uw database op te geven en vervolgens op de knop ‘Database maken’ te klikken.

  Maak een nieuwe database

  Na het maken van de nieuwe database heeft u een MySQL-gebruiker nodig die aan die nieuwe database is gekoppeld. Scrol omlaag naar het gedeelte MySQL-gebruikers en voeg een nieuwe gebruiker toe.

  Nieuwe databasegebruiker toevoegen

  Vervolgens moet u deze gebruiker toevoegen aan de MySQL-database. Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Gebruiker aan database toevoegen’ en selecteer de gebruiker samen met de database in de vervolgkeuzemenu’s en klik vervolgens op de knop Toevoegen.

  Gebruiker toevoegen aan db

  Nu is uw nieuwe database klaar. U kunt het gebruiken om uw back-up van uw WordPress-database te herstellen.

  Ga opnieuw naar het cPanel-dashboard en klik vervolgens op het phpMyAdmin-pictogram.

  Start phpMyAdmin

  Vervolgens moet u op uw nieuwe databasenaam klikken en vervolgens op de importknop klikken.

  Uw database importeren

  Klik op de knop ‘Bestand kiezen’ om het back-upbestand van uw WordPress-database te selecteren en klik vervolgens op de knop Go onderaan de pagina om door te gaan.

  PhpMyAdmin uploadt nu uw back-up en importeert deze in uw database.

  Na voltooiing ziet u een succesbericht.

  Dat is alles. U heeft uw WordPress-database met succes geïmporteerd. Nu is de volgende stap om WordPress te installeren met je nieuwe database. Als je WordPress al hebt geïnstalleerd, voeg dan je nieuwe database-instellingen toe aan je wp-config.php-bestand en je bent klaar om te gaan.

  WordPress Database Backup herstellen met cPanel

  Als u handmatig een WordPress-databaseback-up hebt gemaakt met behulp van het cPanel op uw gedeelde hosting, dan kunt u die database ook herstellen met cPanel.

  Log in op uw cPanel-account en klik onder het gedeelte bestanden op Back-up.

  Back-up in cPanel

  Scrol op de pagina met back-ups omlaag naar ‘Een back-up van MySQL-database herstellen’.

  Klik vervolgens op de knop Bestand kiezen en selecteer het back-upbestand van uw harde schijf. Als je klaar bent, klik je op de uploadknop.

  Herstel database met cPanel

  Handmatig WordPress-bestanden herstellen met FTP

  Als u WordPress herstelt om een ​​gehackte site op te schonen, moet u eerst alle bestaande WordPress-bestanden en -mappen verwijderen.

  Doe dit alleen als uw back-up up-to-date is en u alles op uw website heeft aangepast, gewijzigd of geüpload.

  Als u al uw uploads en aanpassingen heeft, kunt u alles op uw website veilig verwijderen met cpanel (veel sneller) of met FTP.

  Om alle bestanden van uw website te verwijderen, logt u in op het cPanel van uw hosting / VPS-hosting en klikt u onder het bestandgedeelte op het pictogram van de bestandsbeheerder.

  Bestandsbeheer in cPanel

  Ga je gang en kies Webroot als je directory en ga verder. De interface voor bestandsbeheer wordt nu geopend in een nieuw browsertabblad. U moet alle WordPress-bestanden selecteren en ze verwijderen. Deze manier is veel sneller.

  Je kunt ook bestanden verwijderen met FTP, maar dit gaat langzamer. Maak eenvoudig verbinding met uw website via een FTP-client en selecteer alle bestanden in uw WordPress-hoofdmap om ze te verwijderen.

  Verwijder oude WordPress-bestanden

  Vervolgens moet u een nieuwe versie van WordPress downloaden van WordPress.org en deze naar uw harde schijf extraheren.

  Start uw FTP-client en upload vervolgens alle WordPress-bestanden naar uw server.

  Upload WordPress-bestanden

  Nadat u WordPress-bestanden hebt geüpload, kunt u het wp-config.php-bestand uploaden vanuit uw back-up (alleen als u zeker weet dat het schoon is en niet is aangetast).

  Als alternatief kunt u de naam van het wp-config-sample.php-bestand in uw pas geüploade WordPress-bestanden wijzigen in het wp-config.php-bestand. Daarna moet u het wp-config.php-bestand bewerken en uw database-informatie invoeren.

  Vergeet het bestand niet op te slaan en upload het terug naar uw website.

  Vervolgens moet u andere bestanden uploaden vanaf uw back-up. We raden je aan om je afbeeldingen alleen te uploaden in / wp-content / uploads / directory.

  Zodra je deze hebt geüpload, ga je naar je website om te controleren of alles goed werkt.

  Vervolgens moet u inloggen op uw WordPress-beheergebied en beginnen met het installeren van plug-ins die u op uw site had.

  Nu kunt u verder gaan om uw thema te installeren. Als u uw WordPress-thema had aangepast of een kindthema gebruikte, dan kunt u het herstellen vanaf een back-up. Zorg er echter voor dat die bestanden schoon zijn.

  Ga ten slotte naar Instellingen »Permalinks en pas de permalinks-instellingen aan uw site aan en werk vervolgens de permalinks bij.

  Problemen met WordPress Backup Restore oplossen

  Er zijn enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen bij het herstellen van uw WordPress-website. Voor elk van hen hebben we aparte gidsen.

  • Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding
  • White Screen of Death
  • Interne Server Fout
  • Inlogpagina Omleiding of vernieuwing probleem
  • Enkele berichten die 404-fout retourneren

  Dingen om te doen na het herstellen van uw WordPress-site

  Zodra u uw website met succes heeft hersteld, raden we u ten zeerste aan de beveiliging van uw website te verbeteren.

  Als je dit nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je een reguliere WordPress-back-up hebt met een van deze WordPress-back-upplug-ins.

  Om uw website te beveiligen, raden we u aan om uw WordPress-wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Als u een website voor meerdere gebruikers heeft, vraag dan alle gebruikers om hun wachtwoorden onmiddellijk bij te werken.

  U kunt ook een website-firewall installeren. Bij WPBeginner gebruiken we Sucuri om de veiligheid van onze website te bewaken en te versterken. Het controleert op beveiligingsbedreigingen en ze bieden ook een verwijderingsservice voor malware met hun abonnementen. Kijk hoe Sucuri ons heeft geholpen om 450.000 aanvallen binnen 3 maanden te blokkeren.

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress kunt herstellen vanaf een back-up. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress-beveiligingsgids voor beginners bekijken.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map