Beschikbaarheid van domeinnamen controleren (Easy Domain Search Tools)

Het kiezen van een domeinnaam kan overweldigend zijn, omdat u eerst een idee moet bedenken en vervolgens de beschikbaarheid van de domeinnaam moet controleren.


Omdat er al veel goede domeinen zijn ingenomen, voelen beginners zich vaak vast.

Zou het niet fijn zijn als u de beschikbaarheid van domeinnamen sneller kunt controleren en zelfs nieuwe ideeën kunt vinden terwijl u dit doet??

In dit artikel laten we u zien hoe u kunt controleren op de beschikbaarheid van domeinnamen met enkele van de gemakkelijkste zoekhulpmiddelen voor domeinen.

Zoeken naar beschikbaarheid van domeinnamen met behulp van zoekhulpmiddelen voor domeinen

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com is een van de beste domeinregistreerders op de markt. Ze bieden een breed scala aan domeinextensies tegen gereduceerde tarieven en hebben de beste tools voor domeinbeheer voor beginners.

Het belangrijkste is dat ze een krachtige zoekfunctie voor domeinen hebben waarmee we snel de beschikbaarheid van domeinnamen kunnen controleren. Ga gewoon naar hun website en voer uw gewenste zoekwoorden of zin in.

Controleer de domeinbeschikbaarheid op Domain.com

Domain.com laat zien of het domein beschikbaar is voor registratie. Als dat zo is, gefeliciteerd, u kunt doorgaan en het meteen laten registreren. Bonus: gebruik onze Domain.com-couponcode om extra korting te krijgen.

Domein beschikbaar

Als het domein dat u zoekt niet beschikbaar is, laat het u verschillende combinaties zien om u te helpen brainstormen en een uniek idee te bedenken.

Zodra u een domeinnaam heeft gevonden, kunt u deze eenvoudig aan het winkelwagentje toevoegen en op de knop ‘Doorgaan’ klikken om deze te registreren.

Ga verder met registreren

Voer in het volgende scherm uw factuur- en betalingsgegevens in om de aankoop te voltooien.

Ga door naar betaling

2. Nameboy

Nameboy Beste Domain en Blog Name Generator

Nameboy is een van de oudste en meest betrouwbare tool voor het genereren van domeinnamen op de markt.

Als u snel tientallen ideeën voor domeinnamen wilt genereren, kunt u deze tool gebruiken. Voer eenvoudig uw gewenste trefwoord of zin in en het genereert een lijst met domeinnamen waaruit u kunt kiezen.

U kunt op een domeinnaam klikken om details te bekijken en de domeinnaam te registreren. Het nadeel is dat het u niet meteen de beschikbaarheid van domeinnamen laat zien.

3. IsItWP

IsItWP Domain Generator

IsItWP biedt een heleboel handige tools zoals een WordPress-beveiligingsscanner, website-uptime-checker, wachtwoordgenerator en een krachtige domeingenerator.

Met de domeingenerator kunt u een domeinnaam opzoeken door simpelweg trefwoorden of woordgroepen in te voeren. Vervolgens maakt het een aantal verschillende domeinnamen aan.

Dit geeft je een heleboel mogelijke keuzes om door te nemen. U moet echter op de knop Details bekijken klikken om u daadwerkelijk te registreren of de beschikbaarheid van de domeinnaam te controleren.

4. Blog Tiran

Blog Tiran

Blog Tyrant is een populaire blogsite met verschillende gratis tools, waaronder een domeinnaamgenerator.

Het helpt u bij het zoeken naar domeinideeën voor uw geselecteerde zoekwoord of woordgroep. U kunt op een domeinnaam klikken voor meer details of u kunt een andere zoekwoordcombinatie proberen om nog meer suggesties voor domeinnamen te krijgen.

5. Bluehost

Bluehost

Bluehost is een van de grootste webhostingbedrijven ter wereld. Als u meteen een website wilt maken, dan is hun domeinbeschikbaarheidscontrole een goede optie voor u.

Ze bieden WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en een royale korting op WordPress-hosting. In principe kun je voor $ 2,75 per maand een blog of website starten.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

U kunt eenvoudig hun website bezoeken en op de knop Aan de slag klikken. Daarna wordt u gevraagd een plan te kiezen.

Selecteer een plan

Op het volgende scherm wordt u gevraagd een domeinnaam te kiezen. Voer uw gewenste domeinnaam of trefwoorden in om de beschikbaarheid te controleren.

Bluehost-domeinchecker

Als uw voorkeursdomeinnaam niet beschikbaar is, zal het u verschillende suggesties tonen om uit te kiezen of naar een andere domeinnaam te zoeken.

Zodra u de gewenste domeinnaam heeft gevonden, kunt u gewoon doorgaan en de aankoop voltooien.

6. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy is een van de grootste domeinnaambedrijven op de markt. U kunt hun website ook gebruiken om te zoeken naar de beschikbaarheid van domeinnamen.

Hun suggesties omvatten echter meestal koppeltekens, minder bekende en ongebruikelijke domeinextensies of premium domeinnamen die beschikbaar zijn voor een hogere prijs.

Er zijn veel uitstekende GoDaddy-alternatieven die goedkoper en betrouwbaarder zijn.

Hoe u de perfecte domeinnaam kiest?

Veel beginners vinden het moeilijk om de perfecte domeinnaam te vinden. Er zijn al meer dan 350 miljoen domeinnamen geregistreerd en het voelt alsof alle goede al bezet zijn.

Als de gewenste domeinnaam niet beschikbaar is, moet u creatief worden. Hier zijn een paar snelle tips die u zullen helpen bij het vinden van de perfecte domeinnaam voor uw website.

  • Blijf bij .com-domeinnamen en kies geen nieuwe domeinextensie
  • Gebruik zoekwoorden die aan uw bedrijf zijn gekoppeld. Zie onze gids over het uitvoeren van zoekwoordonderzoek voor meer informatie.
  • Vermijd koppeltekens en cijfers in de domeinnaam. Ze zouden het moeilijker maken om te spellen en uit te spreken.
  • Kies een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is, u deze niet hoeft te spellen en die uw merk vertegenwoordigt

Raadpleeg onze complete gids voor het kiezen van de beste domeinnaam voor meer diepgaande tips.

Ik heb een domeinnaam gevonden, wat nu?

U moet snel handelen en die domeinnaam registreren.

Elke dag worden er duizenden nieuwe domeinnamen geregistreerd. Domeinnamen zijn een lucratieve bezigheid en mensen zijn altijd op zoek naar goede domeinnamen om zich te registreren en vervolgens door te verkopen voor een beter aanbod.

Als uw idee voor een domeinnaam goed is, is de kans groot dat deze niet lang beschikbaar zal zijn. Je moet gewoon doorgaan en je domeinnaam registreren.

Heb ik een website nodig om een ​​domeinnaam te krijgen?

Nee, dat doe je niet.

U kunt een domeinnaam registreren zonder een website te maken. Raadpleeg onze gids over het verschil tussen domeinnaam en webhosting om te begrijpen hoe deze twee dingen met elkaar verband houden.

Om een ​​website te maken, moet u zich aanmelden bij een hostingbedrijf. Hier slaat u de bestanden van uw website op.

Domeinnamen worden verkocht door domeinnaamregistreerders. Dit zijn de bedrijven met een licentie van ICANN (een internationale instantie die domeinnamen wereldwijd beheert) om domeinnamen te registreren.

Om een ​​website te maken heb je zowel domeinnaam als webhosting nodig. Bent u echter nog niet klaar om een ​​website te maken, dan kunt u eenvoudig een domeinnaam registreren.

Dit geeft u het eigendom van die domeinnaam voor de licentieperiode. U kunt later een website maken of een online winkel starten wanneer u er klaar voor bent.

Wat is de beste tool om te controleren op beschikbaarheid van domeinnamen?

We raden aan Domain.com te gebruiken als de beste tool om te controleren op de beschikbaarheid van domeinnamen.

Hiermee kunt u snel uw domeinnaamonderzoek doen. U kunt de domeinnaam direct registreren zonder een website van derden te bezoeken. Ze bieden ook de gemakkelijkste domeintools en een eenvoudig domeinbeheergebied.

Als u alleen verschillende ideeën voor domeinnamen wilt verkennen, helpt Nameboy u direct tientallen domeinnamen te genereren met behulp van uw zoekwoorden of bedrijfsnaam.

We hopen dat dit artikel u heeft geleerd hoe u kunt controleren op de beschikbaarheid van domeinnamen met slimmere zoekhulpmiddelen voor domeinen. Misschien wilt u ook deze eenvoudige online zakelijke ideeën zien die u kunt beginnen met uw nieuwe domeinnaam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me