Categorieën versus tags – SEO-praktische tips voor het sorteren van uw inhoud

Een van de meest besproken onderwerpen die we zien bij het bijwonen van WordCamps en andere evenementen, is wat beter is voor SEO: categorieën versus tags? Wat is het verschil tussen categorieën en tags? Wat is het optimale aantal WordPress-categorieën? Hoeveel zijn er te veel? Kan ik één bericht in meerdere categorieën toewijzen? Is er een limiet aan tags die we aan elk bericht kunnen toewijzen? Werken tags als meta-keywords? Zijn er SEO-voordelen bij het gebruik van categorieën boven tags of andersom? We hebben nogal wat commentaren op dit onderwerp gezien op internet, maar we ontdekten dat ze inconsistent en onvolledig waren. Als je deze vragen ooit hebt gehad, dan worden ze hopelijk beantwoord zodra je dit bericht hebt gelezen, zodat je indien nodig je blog kunt aanpassen.


Voordat we een van de bovenstaande vragen bespreken, moeten we begrijpen wat categorieën en tags zijn. In de WordPress-nomenclatuur staan ​​beide categorieën en tags bekend als taxonomieën. Hun enige doel is om uw inhoud te sorteren om de bruikbaarheid van uw site te verbeteren. Dit betekent dat wanneer een gebruiker naar uw site komt, ze gemakkelijk door uw inhoud kunnen bladeren op onderwerp in plaats van chronologisch te bladeren, en zo zijn blogs oorspronkelijk opgezet.

Wat is het verschil tussen categorieën en tags?

Uw inhoud sorteren

Categorieën zijn bedoeld voor een brede groepering van uw berichten. Beschouw deze als algemene onderwerpen of voor uw site. Categorieën zijn er om te helpen bepalen waar uw blog echt over gaat. Het is bedoeld om lezers te helpen bij het vinden van het juiste type inhoud op uw site. Categorieën zijn hiërarchisch, dus u kunt subcategorieën maken.

Tags zijn bedoeld om specifieke details van uw berichten te beschrijven. Beschouw deze als de indexwoorden van uw site. Dit zijn de microdata die u kunt gebruiken om uw inhoud te micro-categoriseren. Tags zijn niet hiërarchisch.

Bijvoorbeeld als je een persoonlijke blog hebt waarin je schrijft over je leven. Uw categorieën kunnen er als volgt uitzien: muziek, eten, reizen, wandelen en boeken. Wanneer je nu een bericht schrijft over iets dat je hebt gegeten, voeg je het toe in de categorie Eten. U kunt tags toevoegen zoals pizza, pasta, steak enz.

Een van de grootste verschillen tussen tags en categorieën is dat je je post MOET categoriseren. U hoeft geen tags toe te voegen. Als u uw post niet categoriseert, wordt deze gecategoriseerd onder de categorie “niet gecategoriseerd”. Mensen hernoemen de niet-gecategoriseerde categorie vaak naar iets als Overige, geklets enz.

Een ander verschil is de manier waarop uw categorie en tags permalinks (urls) eruitzien. Als u een aangepaste permalink (URL) -structuur gebruikt, ziet uw basisvoorvoegsel er anders uit. Voorbeeld:

http://uwsite.com/categorie/voedsel/

vs.

http://uwsite.com/label/voedsel/

Wat is het optimale aantal WordPress-categorieën?

Tot WordPress 2.5 was er geen ingebouwde ondersteuning voor tags. Dit leidde tot zeer lange categorielijsten omdat mensen het gebruikten om microdetails te definiëren. Er zijn tags toegevoegd om de bruikbaarheid van uw site te verbeteren. Dat gezegd hebbende, zijn wij van mening dat er geen specifiek optimaal aantal categorieën is. Het optimale aantal varieert afhankelijk van de complexiteit van uw site. Omwille van de structuur en bruikbaarheid kunt u het beste subcategorieën en tags gebruiken.

Optimaal aantal categorieën

Categorieën zijn bedoeld om een ​​groep berichten te omvatten. Het is altijd het beste om te beginnen met generieke categorieën en naar beneden toe te werken met subcategorieën naarmate uw site groeit. Na meerdere blogs te hebben geleid, hebben we gehoord dat blogs evolueren. Het is onmogelijk dat u alle juiste categorieën kunt bedenken. De kans is groot dat je bij het starten maar één bericht per dag schrijft. Of misschien 3-5 berichten per dag. Het hebben van 30 topcategorieën is zinloos, vooral wanneer sommigen van hen slechts een of twee berichten hebben. Je bent beter af met 5 generieke categorieën met nieuwe inhoud in plaats van 30 topcategorieën waar de meerderheid niet is bijgewerkt.

Laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat we in 2012 een social media blog starten. We willen tutorials, nieuws, tools, casestudy’s etc. delen. We kunnen topcategorieën maken zoals Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn enz. Als subcategorieën van elk, we kunnen tools, how-to’s, casestudy’s, nieuws enz. hebben. Maar dat is een zeer korte termijn mentaliteit en we zullen in de toekomst problemen tegenkomen. Wat als een van de socialemedianetwerken sterft en er een nieuwe in het spel komt? U moet nog een andere categorie op het hoogste niveau en meer subcategorieën toevoegen.

Een veel betere manier om dit social media blog te structureren zou zijn om topcategorieën te hebben die toekomstbestendig zijn. Je kunt je categorieën gebruiken zoals How-To’s, Nieuws, Case Studies, Tools, etc. Maar hoe zouden mensen weten dat het over Twitter gaat? Welnu, uw categorieën zijn niet bedoeld om het hele werk te doen. Dit is waar tags binnenkomen. Stel dat je een how-to-post over Twitter hebt geschreven, voeg dan gewoon de tag Twitter toe. Voeg in uw ontwerp gewoon een sectie toe met de naam Populaire onderwerpen en beheer die handmatig met links naar populaire tags zoals Twitter, Facebook, Google+ enz.

Wanneer voeg je subcategorieën toe?

Stel dat u een casestudy doet, waarbij u soms een expert interviewde voor een specifieke casestudy. Omdat er geen categorie is die ‘expertinterviews’ wordt genoemd, voegt u die toe als tag op die case study-post. Als u merkt dat u veel interviews doet voor casestudy’s en uw tag voor expertinterviews meer dan 10 berichten bevat en constant groeit, dan zou u moeten overwegen om expertinterviews toe te voegen als subcategorie van uw hoofdcategorie “Casestudy’s”.

Ja, je moet teruggaan en je oudere berichten bewerken. Als uw URL-structuur / category / postname / is, moet u ervoor zorgen dat u de Redirection-plug-in gebruikt. Het leidt uw gewijzigde berichten automatisch om naar hun nieuwe URL, zodat u alle zoekmachineposities kunt behouden.

Moet ik subcategorieën gebruiken?

Nee natuurlijk niet. U kunt populaire tags altijd als tags achterlaten. In ons voorbeeld hierboven hebben bijna alle berichten een tag voor een specifiek social media netwerk zoals twitter, facebook, etc. Maar we maken die niet aan als categorieën. De enige reden waarom u subcategorieën toevoegt, is om het uw gebruikers gemakkelijk te maken de inhoud te vinden. U bent meer dan welkom om de Expert Interviews-tag ergens op uw site te plaatsen.

Onthoud dat het hele doel van categorieën en tags is om het uw gebruikers gemakkelijk te maken om door uw site te bladeren.

Is het oké om één post aan meerdere categorieën toe te wijzen?

U kunt op andere sites lezen dat het toewijzen van berichten aan meerdere categorieën uw SEO kan schaden. Sommigen zeggen dat je daardoor bestraft kunt worden met dubbele inhoud. Wij zijn van mening dat deze verklaring niet helemaal waar is. Ten eerste, verdwaal niet met SEO. Onthoud dat het doel van het efficiënt sorteren van uw inhoud is om gebruikers te helpen deze te vinden. Door de aard van hoe topcategorieën moeten worden ingesteld, zou je niet in staat moeten zijn om één post in meerdere categorieën op het hoogste niveau te classificeren. Als uw blog bijvoorbeeld drie categorieën heeft: ‘Adverteren, Marketing en SEO’. Je berichten vallen vaak in meerdere categorieën. Misschien heeft u voor alle drie een overkoepelende categorie nodig? Misschien moeten ze allemaal onder Business vallen? Of u kunt één categorie hebben met de naam Reclame & Marketing. Dan heb je SEO als subcategorie daarvoor.

Er zijn geen SEO-voordelen aan het toevoegen van meerdere categorieën. Als je denkt dat het je gebruikers helpt, dan ben je meer dan welkom om één bericht in meerdere categorieën toe te voegen. Als u echter ziet dat dit een regelmatig terugkerend probleem wordt, kunt u overwegen uw categorieën te herstructureren. Misschien moeten sommige van uw categorieën tags zijn. Of misschien moeten ze subcategorieën zijn van één grote categorie. Het gaat er vooral om de gebruikerservaring beter te maken.

Als u zich super zorgen maakt over dubbele inhoudelijke boetes, dan (noindex, volg) eenvoudig uw categorie-taxonomie met behulp van de WordPress SEO by Yoast-plug-in.

Yoast Geen index taxonomieën

Als je alleen specifieke categorieën wilt (noindex, volgen), dan kan dat door de categorie zelf te bewerken. Yoast-plug-in heeft de instelling om de algemene instellingen te overschrijven.

In feite, wanneer u (noindex, volg) een bepaald ding, het vertelt Google en andere bots van zoekmachines om alle berichtlinks in deze categorieën te volgen, zodat alle berichten kunnen worden geïndexeerd. Indexeer echter niet de archieven van de hoofdcategorie om dubbele inhoud te voorkomen.

Kort antwoord: met WordPress kunt u één bericht in zoveel categorieën toevoegen als u maar wilt. Ja, het is oké om één bericht in meerdere categorieën toe te wijzen, zolang je denkt dat het je gebruikers helpt. Als je echter aan categorieën denkt als voor je blog waar berichten hoofdstukken zijn, kun je dan één hoofdstuk in twee afzonderlijke secties hebben? Het antwoord op die vraag is NEE.

Is er een limiet aan tags die we aan elk bericht kunnen toewijzen?

Kort antwoord op deze vraag is NEE. WordPress heeft GEEN limieten voor het aantal tags dat u aan een specifiek bericht kunt toewijzen. Je kunt 1000+ tags toevoegen als je wilt. Het doel van tags is echter om uw berichten aan elkaar te relateren. Denk opnieuw aan tags als de index van uw boek. Dit zijn populaire zoekwoorden die u kunt gebruiken om uw berichten losjes te relateren. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om uw berichten speciaal te vinden wanneer ze de WordPress-zoekopdracht gebruiken. Het helpt ook als u het tagarchief voor gebruikers gebruikt. We zeggen dat je niet meer dan 10 tags aan je berichten mag toevoegen, tenzij je dit kunt rechtvaardigen. Bijvoorbeeld: als u een filmrecensieblog uitvoert, kunt u meerdere tags toevoegen: namen van acteurs / actrices (dit alleen kan meer dan 10 zijn). Maar de kans is groot dat u meerdere films met Adam Sandler erin kunt bekijken. Maar voor andere eenvoudigere scenario’s moet u het aantal tags dat u gebruikt echt beperken. Anders krijg je misschien meer dan 10000+ tags met slechts 300 berichten op de site.

Werken tags als meta-keywords?

Vaak verwarren mensen tags als meta-trefwoorden voor uw blogs. Dit is de belangrijkste reden waarom ze proberen zoveel mogelijk tags toe te voegen. Tags zijn GEEN meta-keywords voor je blog. In ieder geval niet standaard. Met populaire plug-ins zoals WordPress SEO van Yoast kunt u uw tagwaarden gebruiken om in de meta-sleutelwoordensjabloon te staan. Maar als u deze plug-ins niet hebt geconfigureerd om dat te doen, werken uw tags NIET als meta-zoekwoorden.

Categorieën versus tags: wat is beter voor SEO?

De meest gestelde vraag die we over dit onderwerp zien, is: zijn er SEO-voordelen van het gebruik van categorieën boven tags of vice versa? Het simpele antwoord hierop is NEE. Je moet dit NIET beschouwen als categorieën of taxonomieën. Ze zijn bedoeld om samen te werken. Als je dit bericht hebt gelezen, zou je het individuele doel van categorieën en tags moeten begrijpen, evenals het gecombineerde doel ervan voor de bruikbaarheid van je site.

Conclusie

Uw site gaat over uw gebruikers en niet over bots met zoekmachines. Het doel van elke zoekmachine is om te denken zoals gebruikers denken bij het waarderen van uw inhoud. Als u uw beslissingen neemt op basis van bruikbaarheid, zult u bijna altijd merken dat u profiteert van de SEO-voordelen. Categorieën en tags zijn slechts de twee standaardtaxonomieën die bij WordPress worden geleverd. De meeste geavanceerde sites gebruiken aangepaste taxonomieën om hun inhoud naast categorieën en tags te sorteren. Beschouw uw blog als een steeds evoluerend boek. Kies verstandig de Inhoudsopgave (categorieën). Zorg ervoor dat het brede onderwerpen zijn, maar wees voorzichtig om het niet te vaag te maken. Gebruik tags om meerdere posts losjes te relateren. Als je ziet dat een bepaalde tag populair wordt, overweeg dan om deze als subcategorie toe te voegen. Als u de tag echter moet toevoegen als subcategorie van meerdere categorieën op het hoogste niveau, laat deze dan als een tag staan. Het doel is altijd om de site zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

We hopen dat dit artikel helpt om alle verwarring weg te nemen als het gaat om het onderwerp categorieën versus tags. We horen graag uw mening over deze kwestie. Hoe sorteer je je inhoud? Welke praktische tips volg je?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map