Com vs Net – Wat is het verschil tussen domeinextensies

We worden vaak gevraagd door onze gebruikers over .com vs .net domeinnaamextensies. Het kiezen van een domeinnaam is uitermate belangrijk voor uw bedrijfsdoelen, omdat dit van invloed kan zijn op uw merk- en zoekrangschikking. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen Com vs Net-domeinextensies en welke beter is voor uw website.


Verschil tussen Com vs Net domeinnaamextensies

Wat zijn Com en Net Domain Name Extensions?

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. Dit is wat uw gebruikers in hun browser zullen typen om toegang te krijgen tot uw website. Bijvoorbeeld wpbeginner.com

Raadpleeg onze beginnershandleiding voor meer informatie over domeinnamen over wat een domeinnaam is en hoe domeinen werken.

Domeinnamen zijn er in verschillende extensies zoals com, net, org en meer.

voorbeeld.com
voorbeeld.net
voorbeeld.org

U kunt uit een van deze extensies vrij een domeinnaam kiezen om een ​​website te maken. Deze extensies zijn echter gemaakt om onderscheid te maken tussen verschillende soorten websites.

U moet een domeinnaamextensie kiezen die bij uw bedrijf past en u helpt bij het opbouwen van een herkenbaar merk en autoriteit in uw branche.

Dat gezegd hebbende, laten we het verschil tussen domeinextensies .com en .net vergelijken om te zien welke het beste is voor uw bedrijf.

Verschil tussen .Com en .Net-domeinnamen

Domeinnaam extensies

Com en Net zijn twee van de meest populaire domeinnaamextensies. Als uw favoriete dot com-domeinnaamextensie niet beschikbaar is, zullen veel tools voor het genereren van domeinnamen .net als alternatief voorstellen.

In de meeste gevallen is het echter geen geschikt alternatief voor uw bedrijf.

COM in de .com-domeinnaam vertegenwoordigt commerciële domeinnamen. Dit omvat alle zakelijke websites, websites die online geld willen verdienen, persoonlijke websites, blogs, portefeuilles en bijna alles daartussenin.

Aan de andere kant staat het NET in de .net-domeinnaamextensie voor “netwerk”. Het wordt aanbevolen en is geschikt voor internet-, e-mail- en netwerkserviceproviders.

Wanneer u een COM-domeinnaam moet kiezen?

De .com-domeinextensie is synoniem geworden met internet. Bijna 46% van alle geregistreerde domeinnamen zijn .com-domeinen.

Daarom is het voor gebruikers veel gemakkelijker om een ​​.com-domeinnaam te onthouden dan welke andere domeinextensie dan ook. Vanwege de populariteit van .com-domeinnamen zijn ze ook gemakkelijker te merken, te promoten en u te helpen uw bedrijf te laten groeien.

Als u een zakelijke website wilt maken, moet u altijd een .com-domeinnaamextensie gebruiken. Het geeft uw website een vertrouwd adres en zorgt ervoor dat uw bedrijf er professioneler en gevestigd uitziet.

Het probleem is nu dat .com-domeinnamen zo populair zijn dat het voelt alsof alle goede al in gebruik zijn. Er zijn echter nog steeds tal van slimme manieren om de perfecte .com-domeinnaam te krijgen.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste .com-domeinnaam.

  • Uw domeinnaam moet uw bedrijf vertegenwoordigen en wat u doet. Zo is stargardeningservices.com beter dan starservices.com
  • Als uw favoriete domeinnaam wordt ingenomen, kunt u er kleine woorden voor of na toevoegen om deze uniek te maken. Bijvoorbeeld stargardeninghouston.com
  • Zorg ervoor dat uw domeinnaam gemakkelijk kan worden uitgesproken. Gebruik geen koppeltekens of cijfers in uw domeinnaam.
  • Profiteer van online domeinnaamgeneratoren. Deze gratis tools helpen u bij het bedenken van slimme domeinnaamideeën die uniek en nog steeds beschikbaar zijn.

Meer hulp nodig? Zie ons artikel over het kiezen van de beste domeinnaam voor uw website met praktische tips en echte voorbeelden.

Wanneer u Net Domain Extension moet gebruiken?

U moet .net-domeinnaam gebruiken als u internet, netwerken, databasehosting, e-mailhosting of soortgelijke diensten gaat aanbieden.

U kunt nog steeds een .net-domeinnaam gebruiken als deze bij uw merk past. Je hebt echter een serieus marketingtalent nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Behance.net is bijvoorbeeld een populaire online ontwerpgemeenschap die met succes een .net-domeinextensie voor hun website gebruikt. Het past bij hen omdat ze een netwerk wilden zijn van kunstenaars, ontwerpers en bedrijven die op zoek zijn naar talent.

Bijna 4% van alle geregistreerde domeinnamen gebruikt de .net-domeinextensie. Domeinnaamregistrar is begonnen met het presenteren van .net en andere domeinnaamextensies als alternatief voor .com, wat je de indruk kan geven dat het vaker wordt gebruikt dan het in werkelijkheid is.

Oorspronkelijk zou het een domeinnaamextensie zijn voor internet- en netwerkserviceproviders. Veel echte en bekende internetbedrijven gebruiken nog steeds voornamelijk hun .com-domeinnaam voor het bedrijf. Als u bijvoorbeeld comcast.net bezoekt, gaat u naar hun nieuwe .com-website.

Nu denk je misschien dat 4% best veel domeinnamen is (ongeveer 14 miljoen op het moment van schrijven van dit artikel). Wie gebruikt er nog meer .net-domeinnamen??

Veel bedrijven registreren een .net-domeinextensie voor hun merk, zodat iemand anders geen inbreuk zou kunnen maken op hun bedrijfsnaam.

Sommige bedrijven begonnen het te gebruiken omdat ze hun favoriete .com-domeinnaam niet konden krijgen. De meerderheid van deze bedrijven wordt binnenkort overgezet naar een .com-domeinextensie, maar ze behouden de .net-domeinnaam om technische en juridische redenen.

Com vs Net – Welke is beter voor SEO?

Veel van onze gebruikers vragen ons met welke domeinextensie ze hoger kunnen scoren. Als u tussen Net en Com vraagt, heeft het kiezen van een van beide geen invloed op uw SEO.

Zoekmachines behandelen beide domeinextensies hetzelfde. U moet zich alleen concentreren op SEO-best practices en nuttige gerichte inhoud maken om hoger te scoren.

Het belangrijkste onderdeel is uw domeinnaam zelf, niet de extensie. Zo zal stargardeningservices.com beter scoren dan starservices.net omdat het het trefwoord bevat dat mensen eerder zullen zoeken.

Hoe een domeinnaam te kopen?

Er zijn twee manieren om een ​​domeinnaam te verkrijgen. U kunt degene kiezen die het beste bij u past.

1. Krijg een GRATIS domeinnaam bij Bluehost

Als je een website wilt maken dan heb je ook website hosting nodig. Zie ons artikel over het verschil tussen domeinnaam en website-hosting.

Meestal betaalt u $ 14,99 per jaar voor een domeinnaam en $ 7,99 / maand voor hosting. Als je nu net begint, klinkt dit als veel geld.

Gelukkig bieden mensen bij Bluehost WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en 60% korting op hosting.

→ Klik hier om uw gratis domeinnaam te claimen ←

2. Registreer een domeinnaam

Als je geen website wilt maken, kun je nog steeds een domeinnaam registreren en later een website maken.

We raden aan om GoDaddy te gebruiken. Ze zijn het grootste domeinregistratiebedrijf ter wereld dat momenteel meer dan 72 miljoen domeinnamen beheert.

Zie ons artikel over het registreren van een domeinnaam voor gedetailleerde stapsgewijze instructies.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen het verschil te leren tussen com- en net-domeinnaamextensies. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze handleiding bekijken over het starten van een blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me