Controlelijst: 15 dingen die u moet doen voordat u WordPress-thema’s wijzigt

Als je WordPress hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk minstens één keer in je leven van thema gewisseld. Als je dat niet hebt gedaan, en dit is je eerste keer, dan is het nog beter. Het mooie van WordPress is dat het gebruikers heel gemakkelijk maakt om van thema te veranderen. Het is letterlijk een paar klikken verwijderd. Maar thema’s veranderen is veel meer dan simpelweg klikken op activeren. In dit artikel geven we je een checklist met dingen die je MOET doen voordat je WordPress-thema’s wijzigt. Deze stappen zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, anders verliest u mogelijk elementen die u niet wilde verliezen.


1. Maak aantekeningen over uw huidige thema

Maak aantekeningen over uw huidige WordPress-thema

Veel WordPress-gebruikers surfen op internet om oplossingen voor hun problemen te vinden. Vaak vinden ze die oplossingen in de vorm van fragmenten die ze handmatig aan hun thema toevoegen, zoals de functions.php of een ander bestand. Omdat deze wijzigingen eenmaal zijn aangebracht, hebben mensen de neiging ze niet te onthouden. Doorloop uw themabestanden en noteer alle aanvullende code die u hebt toegevoegd. Je wilt ook de laadtijd van je huidige thema controleren, omdat je op deze manier de twee kunt vergelijken. Ga naar een site zoals Pingdom Tools of gebruik YSlow om verschillende pagina’s te testen (ja verschillende pagina’s, niet alleen de startpagina).

2. Wees voorzichtig met de zijbalken

Wees voorzichtig met de zijbalken

Je moet ervoor zorgen dat je nieuwe thema widget-klaar is. Sidebar-widgets zijn heel gemakkelijk te gebruiken, daarom gebruiken veel gebruikers het om het aan te passen. We merken dat zijbalken waarschijnlijk het meest door gebruikers aangepaste gebied van WordPress-sites zijn. Mensen brengen heel veel wijzigingen aan, zoals het toevoegen van aangepaste teksten, afbeeldingen, links, advertenties en andere widgets. Als je een widget-compatibel thema gebruikt en je schakelt over naar een thema dat niet widget-klaar is, dan verlies je dat allemaal. Als u een WordPress-thema met widgets gebruikt, is dit geen probleem.

Ook alles wat u in het sidebar.php-bestand van uw oude thema wijzigt, wordt overschreven. Zorg er dus voor dat u die codes toevoegt in de nieuwe themazijbalk.

3. Verlies de tracking niet

Theekopje Analytics

De meeste bloggers gebruiken een soort analyse, of dit nu Google Analytics is of een van de andere services. Velen van ons gebruiken geen plug-ins om de trackingcodes toe te voegen. Sommigen van ons openen het bestand footer.php en passen de codes aan. Sommige van onze thema’s hebben een plek om de adsense-code te plaatsen. Wat uw geval ook is, u wilt er zeker van zijn dat u uw trackingcode naar uw nieuwe thema kopieert en plakt. Dit is een van de dingen die gebruikers vaak over het hoofd zien. Omdat het zo eenvoudig is, vergeten de meesten van ons het.

4. De goede ‘ol RSS ben je aan het werk?

Velen van ons gebruiken FeedBurner voor onze WordPress RSS-feeds. Een van de onderdelen van het integreren van FeedBurner in WordPress is om uw standaardfeeds naar FeedBurner te wijzen, zodat u analyses op uw feedabonnees kunt hebben. Met veel thema’s zoals Genesis, Standaardthema en andere kunt u FeedBurner integreren vanuit hun instellingenpaneel. Je moet ervoor zorgen dat je de feed naar FeedBurner houdt, anders zijn er twee RSS-feeds voor je blog. De belangrijkste WordPress-versie en de FeedBurner-versie die de informatie uit uw WordPress RSS-feed haalt. Behalve, verlies je de tel van veel van de abonnee die je had omdat ze waren geabonneerd met de / feed / url die niet langer naar FeedBurner verwijst. Nogmaals, dit betekent niet dat je ze kwijtraakt, het betekent alleen dat je ze niet kunt zien in de FeedBurner-telling.

5. Back-up!!

Maak een back-up van uw bestanden

U hoeft nooit iets te verliezen door een back-up te maken. Als voorzorgsmaatregel moet u een back-up maken van al uw themabestanden, plug-ins en de database. Hoewel er niets mag gebeuren, maar je kunt nooit te veilig zijn. U kunt BackupBuddy gebruiken om een ​​volledige back-up voor u te maken.

6. Onderhoudsmodus

Onderhoudsmodus WordPress

U wilt waarschijnlijk niet dat uw gebruikers zien terwijl u de overstap maakt, omdat ze uiteindelijk een kapotte site of dergelijke zullen zien. U kunt de onderhoudsmodus het beste 15-20 minuten inschakelen, zodat u zeker weet dat alles naar behoren werkt. Zodra u de onderhoudsmodus hebt ingesteld, kunt u doorgaan en het nieuwe thema activeren.

7. Testen van alle functionaliteit en plug-ins

Zodra u het nieuwe thema hebt geactiveerd, moet u ervoor zorgen dat u alle functionaliteit behoudt en dat plug-ins nog steeds werken. Onthoud die lijst met goede oude notities die je in stap 1 hebt gemaakt. Dit is het moment waarop dat van pas kan komen. Ga terug en voeg alle functionaliteit die u uit het oude thema wilt toevoegen toe aan het nieuwe thema als u dat nog niet heeft gedaan. Probeer alle functies uit, inclusief maar niet beperkt tot het commentaarproces, enkele berichtpagina’s, zoeken, 404-pagina, archiefpagina, contactpagina enz. Zorg ervoor dat al uw widgets er nog zijn en werken.

Op het front van de plug-in wil je er gewoon zeker van zijn dat de opmaak nog steeds hetzelfde is. Veel plug-ins gebruiken uw bestaande stijlen om hun uitvoer weer te geven. U wilt er dus waarschijnlijk voor zorgen dat ze er nog steeds goed uitzien met het nieuwe thema.

8. Cross-browser compatibiliteit

Cross-browser compatibiliteit

Test uw site in alle browsers waartoe u toegang heeft. Browsers hebben de neiging om dingen anders weer te geven. Speciaal Internet Explorer. U wilt ervoor zorgen dat uw ontwerp er goed uitziet in grote browsers. Sommige mooi ogende thema’s hebben de neiging om in verschillende browsers te breken. Dus als veel van uw publiek Internet Explorer gebruikt, wilt u er zeker van zijn dat het nog steeds voor hen toegankelijk is.

9. Laat die items van derden er mooi uitzien

Als u Google Adsense of een ander advertentiebedrijf gebruikt waarmee u ze kunt opmaken, kunt u ze het beste aanpassen. Je vorige site was bijvoorbeeld oranje, dus je had oranje links voor Google Adsense. Als het nu blauw is, wil je daar waarschijnlijk rekening mee houden.

Hetzelfde geldt voor Twitter-widget, Facebook-achtige knoppen enz. Pas die aan met uw nieuwe kleurenschema. Als u van een licht naar een donker ontwerp gaat, of omgekeerd, moet u die wijzigingen aanbrengen.

10. Laat uw gebruikers weten

Aankondiging

Schakel de onderhoudsmodus uit en schrijf een korte blogpost om de gebruikers te laten weten. Let op, je hebt maar 15-20 minuten besteed aan het controleren van dingen. Het is onmogelijk dat je alle bugs hebt kunnen opvangen. Door uw gebruikers op de hoogte te stellen, kunt u bugrapporten verwachten. We vragen onze lezers op twitter (@wpbeginner) vaak om bugtests. Vraag je publiek via twitter, facebook etc om te kijken of de site er goed uitziet in hun browser. Als ze JA zeggen, is dat goed nieuws. Als ze NEE zeggen, vraag hen dan om een ​​screenshot te maken van het probleem. U kunt het probleem bekijken en proberen het op te lossen. Als je het niet kunt repareren, vraag de ontwikkelaar van het thema dan vriendelijk om het te repareren. Opmerking: tenzij je voor het thema hebt betaald, zijn deze ontwikkelaars NIET verplicht om deze problemen GRATIS op te lossen.

Mensen hebben allerlei soorten browsers, schermresoluties, enzovoort, dus het is belangrijk om hun mening te krijgen. Vergeet niet je RSS-lezers eraan te herinneren dat ze ook de site moeten bezoeken, zodat ze de goodies kunnen zien.

11. Snoeien van plug-ins

Thema’s zijn nu vooraf geladen met veel functies. Als u bijvoorbeeld Genesis of een ander thema met BreadCrumbs gebruikt, kunt u de Breadcrumb-plug-in van u verwijderen. Het concept is simpel. Weg met dingen die je niet nodig hebt. Een ding waar je zeker van moet zijn, is dat plug-ins het werk vaak beter kunnen doen. Er komen bijvoorbeeld veel thema’s met tonnen SEO-functies. Genesis, scriptie, standaardthema en alle anderen hebben hun SEO-functies. We gebruiken liever een veel krachtigere plug-in zoals WordPress SEO van Yoast. Maak uw keuzes verstandig.

12. Neem babystapjes bij het verschonen

Baby stapjes

U werkt hier met een nieuw thema, dus het is waarschijnlijk het beste dat u zorgvuldig wijzigingen aanbrengt. Wijzig kleinere elementen om ervoor te zorgen dat het zich in alle browsers goed gedraagt. Als u zich eenmaal comfortabel genoeg voelt, kunt u drastische veranderingen aanbrengen. Het is belangrijk om de structuur en semantiek van het nieuwe thema te leren voordat je grote veranderingen aanbrengt. Hierdoor kunt u het probleem meteen detecteren.

13. Test laadtijd

Neem de laadtijdnummers die u had op uw oude thema (uit item 1 van deze checklist) en vergelijk de twee. Bekijk wat u kunt doen om de laadtijd te verbeteren door de presentatie van Syed op Slideshare te bekijken.

14. Monitor bouncepercentage

Nadat u van thema bent gewisseld, wilt u zeker weten dat u het bouncepercentage bewaakt. Sommige thema’s zijn gewoon vriendelijker dan andere als het gaat om het navigeren door de lezers op uw site. Als je bouncepercentage is gestegen in vergelijking met het vorige thema, dan zou je daar waarschijnlijk aan moeten werken. Voeg verwante berichten-widgets, populaire berichten-widgets toe of gebruik gewoon een betere call-to-action voor nieuwe lezers.

15. Luister naar uw lezers en VERBETER

suggesties

Wanneer een nieuw ontwerp uitkomt, hebben gebruikers altijd suggesties. Ze houden van een specifieke functie of haten een specifieke functie. Communiceer met uw publiek via enquêtes of Facebook-peilingen. Kijk wat ze graag verbeterd willen zien en werk eraan om dat voor elkaar te krijgen.

Heeft u een eigen checklist bij het wijzigen van WordPress-thema’s? Zou het graag horen als we iets gemist hebben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map