De ultieme affiliate marketinggids voor beginners – stap voor stap

Affiliate marketing is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen met je blog. Hiermee kun je een gestage inkomstenstroom toevoegen aan de strategie voor het genereren van inkomsten met je blog. In deze affiliate marketing gids voor beginners leggen we uit hoe affiliate marketing werkt en hoe je direct aan de slag kunt.


Ultieme affiliate marketinggids voor beginners

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is per definitie een verwijzingsregeling waarbij een online winkelier (adverteerder) u commissie betaalt wanneer gebruikers hun product kopen via uw verwijzingslink.

In tegenstelling tot andere advertentietypen die betalen op basis van klikken of weergaven, werkt affiliate marketing op basis van CPA (kosten per acquisitie) of CPL (kosten per lead). Met andere woorden, u verdient alleen commissie wanneer iemand actie onderneemt (d.w.z. het product koopt of zich aanmeldt voor een gratis proefperiode).

Omdat er voor de adverteerder minder risico is, betalen partnerprogramma’s veel hogere commissies aan uitgevers in vergelijking met Google AdSense of andere soorten advertenties.

Affiliate marketing vereist een meer praktische benadering. U moet een product of dienst vinden waarvan u denkt dat het nuttig is voor uw gebruikers. Daarna moet u het strategisch toevoegen aan uw blogposts en andere delen van uw site, zodat gebruikers het product kunnen kopen via uw verwijzingslink.

Hoe werkt affiliate marketing / tracking?

Eerst moet je een bedrijf of product vinden dat je wilt promoten. Je moet een product of dienst selecteren waarvan je denkt dat het relevant is voor het onderwerp van je blog en nuttig is voor je publiek. Het product of bedrijf dat u kiest, wordt een ‘handelaar’ genoemd.

Vervolgens moet je samenwerken met het bedrijf door deel te nemen aan hun partnerprogramma. Hierdoor bent u hun ‘affiliate’. Sommige bedrijven gebruiken ook de termen vennoten, partners, enz.

Zodra u zich heeft aangemeld bij hun partnerprogramma (ook wel Affiliate Program genoemd), krijgt u een unieke partner-ID. U moet deze partner-ID gebruiken in alle partnerlinks die u op uw website toevoegt om het product te promoten.

U kunt het product promoten door diepgaande productrecensies toe te voegen, het aan te bevelen in uw artikelen, banneradvertenties weer te geven, een e-mailnieuwsbrief te sturen en meer. Al het verkeer dat u met uw unieke ID naar de website van de verkoper stuurt, wordt bijgehouden.

Zodra een gebruiker een aankoop doet, verdient u een commissie. Uw betaling wordt uitgevoerd zodra uw inkomsten een bepaalde drempel bereiken, doorgaans 45-60 dagen.

Aan de slag met affiliate marketing

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u het juiste blogplatform gebruikt en mag u affiliate marketingcampagnes uitvoeren op uw website.

Als u bijvoorbeeld WordPress.com gebruikt, zijn er enkele beperkingen met betrekking tot de producten en services waarnaar u kunt linken. Zie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org voor meer informatie.

Aan de andere kant, als u zich op een door uzelf gehoste WordPress.org-website bevindt, kunt u elke gewenste affiliate-link toevoegen en uw affiliate-campagnes efficiënt beheren.

Als je nog geen website hebt gemaakt, kun je meteen aan de slag. Volg gewoon de instructies in onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een blog en u bent binnen 30 minuten klaar voor gebruik.

Vervolgens moet u uw gebruikers laten weten hoe u geld verdient met uw website door een openbaarmakingspagina toe te voegen. Zie de onthullingspagina van WPBeginner en gebruik deze gerust als sjabloon.

Je moet ook een privacybeleid en servicepagina toevoegen aan je blog.

Dit zijn enkele van de must-have-pagina’s voor elke WordPress-blog. Ze redden je niet alleen van juridische problemen in de toekomst, maar ze helpen je ook om vertrouwen op te bouwen bij je publiek.

Zoeken naar gelieerde producten en services om te promoten

Er zijn veel manieren om producten en bedrijven te vinden waarmee u als partner kunt samenwerken. Hier zijn enkele van de gemakkelijkste manieren om de producten te vinden die u kunt promoten.

1. Word een partner voor producten die u al gebruikt

Eerst moet je kijken naar de producten en diensten die je al gebruikt en nuttig vindt. Dit maakt het gemakkelijk voor u om uw gebruikers te overtuigen van het product, aangezien u de voor- en nadelen al kent.

Vervolgens moet je naar de website van het product gaan en zoeken naar termen als ‘Partnerprogramma’, ‘Partners’ of ‘Partners’. Veel bedrijven zijn actief op zoek naar affiliate marketeers om hun producten te promoten en daarom voegen ze een link toe naar hun affiliate pagina in de voettekst van hun website.

Het vinden van partnerprogramma's om mee te doen

2. Zoek naar producten die andere blogs aanbevelen

Een andere manier om producten te vinden, is door naar andere blogs te kijken die vergelijkbaar zijn met die van u. Je zult veel vergelijkbare blogs kunnen vinden die affiliate marketing gebruiken om geld te verdienen.

Maar hoe weet u dat ze affiliate-producten promoten??

Zoek eerst naar de voor de hand liggende en gemakkelijk te herkennen banneradvertenties op hun website. Ga met je muis naar de banneradvertentie en je ziet een link in de statusbalk van je browser.

het vinden van affiliate links

Deze link heeft meestal een partner-ID. Affiliate ID helpt verkopers bij het volgen van welke affiliate partner hen verkeer / verkopen stuurt.

Soms lijken deze links op interne links, maar wanneer u erop klikt, brengen ze u naar een productwebsite met de ID van een aangesloten marketeer in de link. U zult ook soortgelijke affiliate-links vinden in hun inhoud.

3. Word lid van grotere affiliate-netwerken

Een andere manier om producten te vinden om te promoten is door lid te worden van affiliate netwerken. Deze websites fungeren als tussenpersoon tussen affiliate marketeers en verkopers.

U zult merken dat veel producten en bedrijven waarmee u wilt samenwerken al een aangesloten netwerk gebruiken. Zo kunt u snel veel producten vinden die u op uw website kunt gaan promoten.

4. Neem contact op met bedrijven

Als u echt een product wilt promoten maar geen informatie over hun partnerprogramma kunt vinden, dan kunt u ze gewoon via e-mail vragen.

Sommige bedrijven promoten hun partnerprogramma mogelijk niet actief. Als ze een partnerprogramma hebben, kunnen ze je uitnodigen om mee te doen.

Wat zijn affiliate netwerken? Waarom je bij hen zou moeten aansluiten?

Affiliate netwerken fungeren als tussenpersoon tussen u (de affiliate marketeer) en verkopers (bedrijven die hun producten willen verkopen).

Voor verkopers bieden ze hun platform als een service om hun producten te vermelden, affiliate-verkeer te volgen, affiliates te beheren en betalingen te verzenden.

Voor affiliate marketeers bieden ze een eenvoudig te gebruiken platform om naar producten te zoeken, zich aan te melden als affiliate, de prestaties en inkomsten van uw campagne bij te houden.

Hieronder volgen enkele van de meest populaire affiliate-netwerken waar u lid van kunt worden.

  • ShareaSale – Een van de grootste affiliate-netwerken met veel goedbetaalde affiliate-producten voor bijna elke denkbare categorie. Het populaire WordPress-hostingbedrijf WPEngine gebruikt ShareASale om hun partners te beheren. Het partnerprogramma van WPEngine biedt een zeer genereuze uitbetaling aan hun aangesloten partners.
  • CJ Affiliate (voorheen Comission Junction) – Nog een topfiliaalnetwerk met een groot aantal verkopers en producten, netjes georganiseerd in categorieën en gemakkelijk doorzoekbaar. Bedrijven zoals GoDaddy, Expedia en vele anderen gebruiken CJ.
  • ClickBank – Dit is een grote online marktplaats voor het verkopen van digitale producten in verschillende categorieën van verschillende leveranciers. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft tonnen leermiddelen voor nieuwe affiliate marketeers.
  • Amazon Associates – Amazon is ‘s werelds grootste e-commerce winkel met miljoenen producten. U kunt zich aanmelden voor hun partnerprogramma en beginnen met verdienen door mensen naar een website te sturen die ze al gebruiken voor hun online winkelen.

Bij welke affiliate-netwerken moet u lid worden?

U moet lid worden van aangesloten netwerken die de producten hebben die u wilt promoten. U kunt lid worden van meerdere affiliate-netwerken voor verschillende producten. We gebruiken alle bovenstaande netwerken en enkele andere.

Zorg ervoor dat u altijd het programmabeleid van het netwerk controleert. U moet ook het programmabeleid van individuele producten en verkopers bekijken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van uw verdiensten, betalingen, aanvullende beloningen en meer.

Affiliate marketing tips om inkomsten te verhogen

Nu we de basis hebben behandeld, gaan we wat meer tips bekijken over hoe u daadwerkelijk geld kunt verdienen met affiliate marketing.

1. Kies goede producten en bedrijven om te promoten

Als affiliate marketeer heb je geen controle over de toekomst van producten die je aanbeveelt. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de beste producten van gerenommeerde bedrijven aanbeveelt.

De beste manier om dit te doen, is door de producten en diensten aan te bevelen die u daadwerkelijk hebt gebruikt. Als u een product wilt aanbevelen dat er nuttig uitziet, neem dan gerust contact met hen op voor meer informatie.

Als je het vriendelijk vraagt, zullen de meeste bedrijven je graag een gratis account of kopie aanbieden om hun product of dienst te beoordelen / testen.

2. Bied zeer nuttige en waardevolle inhoud

U kunt overal op uw WordPress-site gelieerde links en banners toevoegen. Het toevoegen van links leidt er echter niet toe dat uw gebruikers worden overtuigd om die producten daadwerkelijk te kopen.

U moet uw gebruikers overtuigen door nuttige en waardevolle informatie over het product aan te bieden. Veel aangesloten marketeers doen dat door het schrijven van diepgaande productrecensies, videorecensies, productvergelijkingen met voor- en nadelen, en meer.

3. Houd rekening met uw publiek

Houd bij het kiezen van het product rekening met het publiek van uw website en hun interesses. Als u bijvoorbeeld een modeblog houdt, wilt u modeaccessoires, kleding en soortgelijke producten promoten die uw publiek zou willen kopen.

Je moet er ook voor zorgen dat je niet alleen producten aanbeveelt omdat ze hogere commissies bieden. Als een gebruiker een product koopt op basis van uw aanbeveling en het blijkt niet nuttig te zijn, zullen ze uw aanbevelingen nooit meer vertrouwen.

Affiliate marketing plug-ins en tools voor WordPress

Naarmate uw blog groeit, zult u veel verschillende producten aanbevelen. Dit maakt het moeilijk voor u om alle affiliate links, banners en advertenties verspreid over uw website te beheren.

Gelukkig zijn er uitstekende affiliate marketingtools en plug-ins voor WordPress die je kunt gebruiken om te helpen met het beheer.

1. Dorstige partners

Het handmatig toevoegen van links naar uw inhoud wordt vrij moeilijk naarmate uw site groeit. Elke keer dat u het product vermeldt, moet u de URL met uw affiliate-ID kopiëren en in WordPress plakken.

Dit is waar ThirstyAffiliates kan helpen. Het is een plug-in voor het beheren van affiliate-links waarmee u eenvoudig affiliate-links in WordPress kunt toevoegen.

Het laat je ook lange affiliate links veranderen in verhulde mooie links die gebruiksvriendelijker zijn.

ThirstyAffiliates heeft ook de mogelijkheid om zoekwoorden automatisch te vervangen door affiliate links, wat u aanzienlijk kan helpen om uw affiliate inkomsten te verhogen.

2. AdSanity

AdSanity is de beste WordPress-plug-in voor advertentiebeheer en een must-have voor de toolbox van elke aangesloten marketeer. Hiermee kunt u banneradvertenties maken vanaf uw WordPress-site en deze beheren vanaf één dashboard.

AdSanity maakt het ook gemakkelijk om advertenties in uw WordPress-berichten, pagina’s en zijbalkwidgets in te voegen. U kunt het ook gebruiken om uw advertenties van derden, zoals Google AdSense-advertenties en banners, te beheren. Zie onze gids voor het beheren van advertenties in WordPress met AdSanity voor gedetailleerde instructies.

3. MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze doen wanneer ze zich op uw website bevinden.

Het helpt u ook om uw uitgaande gelieerde links te volgen met Google Analytics. Zo kunt u erachter komen op welke affiliate-links vaker wordt geklikt en kunt u gemiste kansen ontdekken.

Meer tools nodig? Bekijk onze volledige lijst met beste affiliate marketingtools en plug-ins voor WordPress.

We hopen dat deze ultieme affiliate marketinggids voor beginners je heeft geholpen om affiliate marketeer te worden. Misschien wilt u ook onze ultieme WordPress SEO-gids bekijken om meer bezoekers naar uw website te halen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me