Een contactformulier maken in WordPress (stap voor stap)

Bent u op zoek naar een contactformulier op uw WordPress-site?


Elke website heeft een contactformulier nodig, zodat bezoekers gemakkelijk contact met u kunnen opnemen over uw producten en diensten. Standaard wordt WordPress niet geleverd met een ingebouwd contactformulier, maar er is een eenvoudige manier om contactformulieren aan uw site toe te voegen.

In deze WordPress-zelfstudie laten we u zien hoe u eenvoudig een contactformulier in WordPress maakt (stap voor stap) zonder een enkele regel code aan te raken.

Voeg eenvoudig een contactformulier toe in WordPress

Waarom heeft u een contactformulier nodig??

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom ik een contactformulier nodig heb? Kan ik niet gewoon mijn e-mailadres toevoegen aan mijn website, zodat mensen me kunnen e-mailen?

Dat is een veel voorkomende vraag van beginners omdat ze bang zijn dat het toevoegen van een contactformulier codekennis vereist.

De waarheid is dat je geen code hoeft te kennen. Deze stapsgewijze handleiding voor het toevoegen van een contactformulier is geschreven voor absolute beginners.

Hieronder staan ​​de drie belangrijkste redenen waarom een ​​contactformulier beter is dan het plakken van uw e-mailadres op een pagina.

  • Spam beveiliging – Spambots schrapen regelmatig websites voor de mailto: email adres tag. Wanneer u uw e-mailadres op de website plaatst, zult u veel spam-e-mails ontvangen. Aan de andere kant, wanneer u een contactformulier gebruikt, kunt u bijna alle spam-e-mails verwijderen.
  • Consistente informatie – Bij het e-mailen sturen mensen je niet altijd alle informatie die je nodig hebt. Met een contactformulier kunt u de gebruiker precies vertellen welke informatie u zoekt (zoals telefoonnummer, budget, enz.).
  • Bespaart tijd – Contactformulieren helpen u op meer manieren tijd te besparen dan u zich kunt voorstellen. Afgezien van consistente informatie die we hierboven hebben genoemd, kunt u ook formulierbevestigingen gebruiken om de gebruiker te vertellen wat de volgende stappen zijn. Zoals een video bekijken of tot 24 uur wachten om een ​​antwoord te krijgen, zodat ze je niet meerdere vragen sturen.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een WordPress-contactformulier dat we in deze zelfstudie zullen maken.

Voorbeeld van contactpagina

Nadat u het bovenstaande formulier heeft gemaakt, laten we u ook zien hoe u het eenvoudig op uw contactpagina of in de zijbalk van uw site kunt toevoegen met een widget voor WordPress-contactformulier.

Klinkt goed? Oké, laten we beginnen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als u liever schriftelijke instructies heeft, lees dan verder.

Stap 1. De beste contactformulier-plug-in kiezen

Het eerste dat u hoeft te doen, is een plug-in voor WordPress-contactformulieren kiezen.

Hoewel er verschillende gratis en betaalde plug-ins voor WordPress-contactformulieren zijn waaruit u kunt kiezen, gebruiken we WPForms op onze site en denken dat dit de beste optie op de markt is.

Hieronder staan ​​de drie redenen waarom we denken dat WPForms de beste is:

  1. Het is de meest beginnersvriendelijke plug-in voor contactformulieren die beschikbaar is. Je kunt de sleep gebruiken & drop builder om eenvoudig een contactformulier te maken in slechts een paar klikken.
  2. WPForms Lite is 100% gratis en u kunt het gebruiken om een ​​eenvoudig contactformulier te maken (meer dan 3 miljoen sites gebruiken het).
  3. Als u klaar bent voor krachtigere functies, kunt u upgraden naar WPForms Pro.

Nu we de plug-in voor het contactformulier hebben besloten, gaan we door en installeren deze op uw site.

Stap 2. Installeer een plug-in voor contactformulieren in WordPress

Voor deze zelfstudie over het contactformulier gebruiken we WPForms Lite omdat het gratis en gebruiksvriendelijk is.

U kunt deze plug-in op uw site installeren door in te loggen op uw WordPress-dashboard en naar te gaan Plugins »Nieuw toevoegen.

Typ WPForms in het zoekveld en klik vervolgens op de knop Nu installeren.

Installeer WPForms

Zorg ervoor dat u de plug-in activeert nadat de plug-in is geïnstalleerd.

Activeer WPForms

Als u het menu met plug-ins niet ziet of meer gedetailleerde instructies wilt, raadpleeg dan onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in.

Stap 3. Maak een contactformulier in WordPress

Nu je WPForms hebt geactiveerd, ben je klaar om een ​​contactformulier in WordPress te maken.

Klik in je WordPress-dashboard op het WPForms-menu en ga naar Nieuw toevoegen.

Nieuw formulier toevoegen

Hiermee wordt de WPForms-formulierbouwer voor slepen en neerzetten geopend. Geef eerst uw contactformulier een naam en selecteer vervolgens uw contactformuliersjabloon.

WPForms Lite komt alleen met voorgebouwde formuliersjablonen zoals blanco, eenvoudig contactformulier, enz. U kunt deze gebruiken om zowat elk type contactformulier te maken dat u bevalt.

Omwille van dit voorbeeld gaan we door en selecteren Eenvoudig contactformulier. Het voegt de velden Naam, E-mail en Bericht toe.

Een nieuw formulier maken in WordPress met WPForms

U kunt op de velden klikken om ze te bewerken. U kunt ook uw muis gebruiken om de veldvolgorde te slepen en neer te zetten.

Als u een nieuw veld wilt toevoegen, selecteert u eenvoudig uit de beschikbare velden in de linkerzijbalk.

Nieuw veld toevoegen aan uw contactformulier

Als je klaar bent, klik je op de Opslaan knop.

Stap 4. Configureren van formuliermeldingen en bevestigingen

Nu u uw WordPress-formulier heeft gemaakt, is het belangrijk dat u de formuliermelding en formulierbevestiging correct configureert.

Formulierbevestiging is wat uw websitebezoeker ziet nadat hij het formulier heeft verzonden. Het kan een bedankbericht zijn of u kunt ze omleiden naar een speciale pagina.

Formuliermelding is de e-mail die u ontvangt nadat iemand het contactformulier op uw WordPress-site heeft ingediend.

U kunt beide aanpassen door naar het tabblad Instellingen in de WPForms-formulierbouwer te gaan.

We laten de formulierbevestiging meestal als standaard dankbericht achter. Je kunt het echter wijzigen om door te verwijzen naar een specifieke pagina als je wilt.

Formulierbevestiging instellen

Het beste van WPForms is dat de standaardinstellingen ideaal zijn voor beginners. Wanneer u naar de meldingsinstellingen gaat, worden alle velden dynamisch vooraf ingevuld.

Formuliermeldingen instellen

De meldingen worden standaard verzonden naar de Admin-e-mail die u op uw site heeft ingesteld.

Als je het naar een aangepast e-mailadres wilt sturen, dan kun je dat wijzigen. Als u de melding naar meerdere e-mails wilt verzenden, scheidt u elk e-mailadres door een komma.

Het e-mailonderwerp is vooraf ingevuld met uw formuliernaam. Het veld voor de naam wordt automatisch ingevuld met de naam van uw gebruiker. Wanneer u de vraag beantwoordt, gaat deze naar de e-mail die uw gebruiker heeft ingevuld in het contactformulier.

We hebben een gedetailleerde handleiding voor het instellen van aangepaste formuliermeldingen, zodat u formulieren naar meerdere ontvangers of verschillende afdelingen kunt verzenden.

Stap 5. WordPress-contactformulier toevoegen aan een pagina

Nu je klaar bent met het configureren van je WordPress-contactformulier, is het tijd om het aan een pagina toe te voegen.

Het eerste dat u moet doen, is ofwel een nieuwe pagina maken in WordPress of een bestaande pagina bewerken waar u het contactformulier wilt toevoegen.

We zullen het WPForms-blok gebruiken om het formulier op een pagina toe te voegen. Klik eenvoudig op de knop Nieuw blok toevoegen om naar WPForm te zoeken en klik vervolgens om het aan uw pagina toe te voegen.

Voeg WPForms contactformulierblok toe aan uw pagina

Het WPForm-blok verschijnt nu in het inhoudsgebied van uw pagina. U moet op het vervolgkeuzemenu klikken om het eerder gemaakte formulier te selecteren.

Selecteer uw contactformulier in het WPForms-blok

WPForms laadt de voorbeeldweergave van uw contactformulier in de editor. U kunt uw pagina nu opslaan of publiceren en uw website bezoeken om hem in actie te zien.

Zo ziet het formulier eruit op een voorbeeld WordPress-pagina:

Voorbeeld van contactpagina

Als je alleen het contactformulier op de pagina wilde toevoegen, dan ben je hier klaar. Gefeliciteerd.

WPForms wordt ook geleverd met een WordPress-shortcode voor het contactformulier. U kunt de shortcode van het contactformulier kopiëren door naar te gaan WPForms »Alle formulieren pagina en plak deze vervolgens in een WordPress-bericht of pagina.

Shortcode voor WordPress-contactformulier voor gebruik in post en pagina's

Als u een contactformulier aan een zijbalk of een ander widget-klaar gebied wilt toevoegen, ga dan naar stap 6.

Stap 6. WordPress-contactformulier toevoegen in een zijbalk

WPForms worden geleverd met een WordPress-contactformulierwidget die u kunt gebruiken om uw contactformulier toe te voegen in een zijbalk of eigenlijk elk ander widget-klaar gebied in uw thema.

Ga in je WordPress-beheergebied naar Uiterlijk »Widgets. U ziet een WPForms-widget die u eenvoudig naar elk widget-klaar gebied van uw thema kunt slepen.

Formulier toevoegen met behulp van een zijbalkwidget

Voeg vervolgens de titel voor uw widget toe en selecteer het formulier dat u wilt weergeven. Sla de instellingen op en bezoek uw website voor een voorbeeld.

Contactformulier zijbalk

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een eenvoudig contactformulier in WordPress. Misschien wilt u ook onze vergelijking van de beste WordPress-back-upplug-ins en onze gids over het oplossen van WordPress zonder e-mailprobleem oplossen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me