Een gratis zakelijk e-mailadres maken in 5 minuten (stap voor stap)

Wilt u gratis een professioneel zakelijk e-mailadres aanmaken? Een zakelijk e-mailadres gebruikt uw bedrijfsnaam in plaats van het generieke gmail- of yahoo-account. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig in minder dan 5 minuten een gratis zakelijk e-mailadres maakt.


Hoe u een gratis zakelijk e-mailadres maakt

Wat is een zakelijk e-mailadres en waarom hebt u dit nodig??

Een professioneel zakelijk e-mailadres heeft uw bedrijfsnaam in plaats van het generieke gmail- of yahoo-account, bijvoorbeeld: [email protected]

De meeste beginners gebruiken generieke gratis zakelijke e-mailaccounts zonder een domeinnaam die niet erg professioneel is. Bijvoorbeeld: [email protected] of [email protected]

Aangezien iedereen deze generieke e-mailaccounts kan maken, wordt het voor klanten en andere bedrijven moeilijker om dergelijke e-mailadressen te vertrouwen als legitieme zakelijke e-mailaccounts.

Hieronder staan ​​de vier belangrijkste redenen waarom u een professioneel e-mailadres voor uw bedrijf nodig heeft:

 • Een aangepast zakelijk e-mailadres ziet er professioneler uit.
 • Het is ook kort en makkelijk te onthouden.
 • Een professioneel zakelijk e-mailadres helpt u het vertrouwen van klanten als legitiem bedrijf te winnen.
 • Door e-mails te verzenden met uw eigen bedrijfsnaam, kunt u uw merk promoten met elke e-mail die u verzendt.

Het beste is dat u gratis uw eigen aangepaste zakelijke e-mailadres kunt krijgen, wat betekent dat er geen excuus is om het niet te krijgen.

Als u wilt dat uw klanten en andere bedrijven u serieus nemen, moet u onmiddellijk een professioneel zakelijk e-mailadres gaan gebruiken.

Wat heb je nodig om een ​​zakelijk e-mailadres aan te maken?

U moet een domeinnaam en een website hebben om een ​​gratis zakelijk e-mailadres te maken.

Daarna heeft u een e-mailserviceprovider nodig om uw zakelijke e-mails af te handelen.

Er zijn een paar verschillende oplossingen die u kunt gebruiken om een ​​professioneel zakelijk e-mailadres te maken.

We laten u twee verschillende methoden zien en u kunt de methode kiezen die het beste bij u past.

De eerste methode is gratis en redelijk eenvoudig in te stellen, terwijl de tweede methode een kleine vergoeding heeft, maar veel meer functies biedt.

Methode 1. Gratis een zakelijk e-mailadres maken

Deze methode is eenvoudig en beschikbaar voor bijna iedereen met een website. Hiermee kunt u gratis een zakelijk e-mailadres maken.

Wanneer u een website voor kleine bedrijven maakt, moet u een domein kopen en u aanmelden voor webhosting.

Wat de meeste beginners niet weten, is dat veel WordPress-hostingbedrijven gratis zakelijke e-mailfuncties aanbieden als onderdeel van het pakket.

Normaal gesproken kost een domeinnaam 14,99 per jaar en websitehosting vanaf $ 7,99 per maand. Als u een betaalde e-mailservice zou gebruiken, kunt u nog eens $ 5 per e-mailaccount toevoegen.

Gelukkig is Bluehost, een van de grootste WordPress-hostingbedrijven ter wereld, overeengekomen om WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en 60% korting op hosting te bieden.

Dit betekent dat u uw bedrijfswebsite voor $ 2,75 per maand kunt starten (en deze wordt geleverd met een gratis zakelijk e-mailadres).

Hier is de volledige stapsgewijze instructies om uw gratis zakelijke e-mailadres bij Bluehost te creëren.

Stap 1. Stel uw bedrijfsadres (domeinnaam) in

Eerst moet je de Bluehost-website bezoeken en op de groene knop ‘Aan de slag’ klikken.

Aan de slag-knop van Bluehost

Dit brengt u naar een prijspagina waar u op de knop ‘Selecteren’ moet klikken onder het plan dat u wilt gebruiken.

Basis- en Plus-abonnementen zijn het populairst bij kleine bedrijven die net zijn begonnen.

Selecteer plan

Nadat u uw plan heeft geselecteerd, wordt u gevraagd uw domeinnaam te kiezen. U moet uw bedrijfsnaam invoeren en op de knop ‘Volgende’ klikken.

Kies een domeinnaam

Bluehost controleert nu of er een domeinnaam beschikbaar is die overeenkomt met uw bedrijfsnaam. Als dat niet het geval is, laat het u een aantal alternatieve suggesties zien, of u kunt op zoek gaan naar een andere domeinnaam.

Hier zijn enkele snelle tips voor het kiezen van de perfecte domeinnaam voor uw zakelijke e-mailadres.

 • Kies altijd een .com-domeinnaam. Zie ons artikel over het verschil tussen .com- en .net-domeinnamen voor meer informatie.
 • Houd uw domeinnaam kort, gemakkelijk te onthouden en uit te spreken.
 • Gebruik geen cijfers of koppeltekens in uw domeinnaam
 • Gebruik zoekwoorden en bedrijfslocatie in uw domeinnaam om deze uniek te maken. Als stargardening.com bijvoorbeeld niet beschikbaar is, zoek dan naar stargardeninghouston.com

Bekijk onze gids voor meer tips over het kiezen van de beste domeinnaam voor uw bedrijf.

Het kiezen van een goede domeinnaam is cruciaal voor uw bedrijf, maar besteed daar niet te veel tijd aan, anders komt u nooit voorbij deze stap.

Nadat u uw domeinnaam heeft gekozen, moet u uw accountgegevens toevoegen en de pakketgegevens voltooien om het proces te voltooien.

Op dit scherm ziet u optionele extra’s die u kunt kopen. We raden u af ze op dit moment te kiezen. Als je ze nodig hebt, kun je ze later altijd vanuit je account toevoegen.

Voltooi accountgegevens

Ten slotte moet u uw betalingsgegevens invoeren om de aankoop te voltooien.

U ontvangt een e-mail met informatie over hoe u kunt inloggen op uw webhosting-configuratiescherm. Hier beheert u alles, waaronder websitebeheer, zakelijke e-mailaccounts en andere instellingen.

Stap 2. Uw gratis zakelijke e-mailadres maken

In het dashboard van uw hostingaccount moet u op het gedeelte ‘E-mail’ klikken en vervolgens op het tabblad ‘E-mailaccount toevoegen’.

Voeg een nieuw e-mailaccount toe

Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in voor uw e-mailaccount en klik vervolgens op de knop ‘Account maken’.

Bluehost maakt nu het e-mailaccount aan en u ziet een succesbericht.

Stap 3. Uw zakelijke e-mailaccount gebruiken

Nu u uw gratis zakelijke e-mailaccount heeft aangemaakt, is de volgende stap om te leren hoe u deze kunt gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen.

Schakel onder het gedeelte ‘E-mail’ op uw hostingaccount over naar het tabblad ‘E-mailaccounts’. U ziet daar uw nieuw aangemaakte e-mailadres.

Beheer uw e-mailaccount

U kunt op de link ‘Toegang tot webmail’ klikken en Bluehost brengt u naar een webmailinterface. Dit is een goede optie als u geen e-mailclient op uw desktop of mobiel wilt gebruiken.

Het nadeel is dat u elke keer dat u uw e-mail wilt controleren, moet inloggen op uw hostingaccount. Een betere manier is om op apparaten verbinden te klikken en vervolgens op de link “E-mailclient instellen” te klikken.

Bluehost laat u de informatie zien die nodig is om uw zakelijke e-mailadres te gebruiken met elke e-mailclient of app. U kunt deze informatie gebruiken om uw zakelijke e-mail in Outlook, Gmail of een andere Mail-app voor uw mobiele telefoon of desktop in te stellen.

Notitie: het proces van het maken van een zakelijke e-mail is vrijwel hetzelfde met andere hostingbedrijven die cPanel aanbieden zoals SiteGround, HostGator en InMotion Hosting.

Methode 2. Een zakelijk e-mailadres maken met G Suite

Google biedt een professioneel zakelijk e-mailadres met G Suite, waaronder Gmail, Documenten, Drive en Agenda voor bedrijven.

Deze methode is niet gratis, maar u kunt Gmail gebruiken voor uw professionele zakelijke e-mail met uw eigen bedrijfsnaam.

Hoewel er een kleine kost is, heeft het veel voordelen:

  • Je gebruikt de vertrouwde interface en apps van Gmail om e-mails te verzenden en te ontvangen.
  • Google heeft een veel betere technologie die ervoor zorgt dat uw e-mails meteen worden bezorgd en niet in spammappen terechtkomen.
  • Uw website-hostingbedrijf heeft gedeelde serverbronnen. Dit betekent dat ze niet willen dat je te veel e-mails stuurt. Met Gmail daarentegen kun je tot 2000 e-mails per dag verzenden.

We gebruiken G Suite voor ons zakelijke e-mailadres hier bij WPBeginner.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u een zakelijk e-mailadres kunt instellen met G Suite.

Stap 1. Meld u aan voor een G Suite-account

Het basisplan van G Suite kost elke maand $ 5 per gebruiker. Het geeft je toegang tot Gmail, Documenten, Drive, Agenda en audio- / videoconferenties met 30 GB cloudopslag voor elke gebruiker.

Je hebt ook een domeinnaam nodig, die je tijdens het aanmelden kunt kopen. Als u al een domeinnaam en een website heeft, kunt u uw bestaande domein gebruiken met G Suite.

Ga om te beginnen naar de G Suite-website en klik op de knop ‘Aan de slag’.

Ga aan de slag met G Suite

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw bedrijfsnaam, het aantal werknemers en het land waar u zich bevindt in te voeren. U kunt zelf kiezen voor 1 gebruikersaccount of het aantal medewerkers kiezen.

Voer bedrijfsnaam en gebruikers in

Notitie: Voor elk gebruikersaccount worden kosten in rekening gebracht, dus het is beter om klein te beginnen. U kunt indien nodig altijd meer gebruikers toevoegen.

Klik op de volgende knop om door te gaan.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd om uw persoonlijke contactgegevens in te voeren, inclusief naam en e-mailadres.

Voer contactgegevens in

Daarna wordt u gevraagd een domeinnaam te kiezen. Als je al een domeinnaam hebt, klik dan op ‘Ja, ik heb er een die ik kan gebruiken’.

Als je geen domein hebt, klik je op ‘Nee, ik heb er een nodig’ om een ​​domeinnaam te registreren.

Kies een domeinnaam

Als u een nieuwe domeinnaam moet registreren, worden er apart kosten in rekening gebracht voor het registreren van een nieuwe domeinnaam. De kosten van een domeinnaam worden op het scherm weergegeven en beginnen meestal vanaf $ 14,99.

Als u een bestaande domeinnaam gebruikt, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van die domeinnaam. We zullen u later in dit artikel laten zien hoe u dat moet doen.

Nadat u uw domeinnaam heeft gekozen, wordt u gevraagd uw gebruikersaccount aan te maken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Deze gebruikersnaam is ook uw eerste zakelijke e-mailadres, dus u moet een gebruikersnaam kiezen die u als uw zakelijke e-mailadres wilt gebruiken.

Account aanmaken

Daarna ziet u een succesbericht en een knop om door te gaan met de installatie.

Ga door met het instellen

Stap 2. Zakelijke e-mail instellen met G Suite

In deze stap voltooit u de installatie van G Suite door gebruikers toe te voegen en deze aan uw website of domeinnaam te koppelen.

Op het installatiescherm wordt u gevraagd om meer mensen aan uw account toe te voegen. Wilt u meer accounts aanmaken voor uw medewerkers of afdelingen, dan kunt u dat hier doen.

U kunt ook gewoon op ‘Ik heb alle gebruikers-e-mailadressen toegevoegd’ klikken en op de volgende knop klikken.

Vergeet niet dat u altijd meer gebruikers aan uw account kunt toevoegen en later hun e-mailadressen kunt aanmaken.

Voeg gebruikers toe

Als u G Suite gebruikt met een bestaande domeinnaam, wordt u gevraagd te verifiëren dat u de eigenaar bent van die domeinnaam. Om dat te doen, ziet u nu een HTML-codefragment dat u aan uw website moet toevoegen.

Kopieer de metatag

Er zijn ook andere manieren om uw eigendom te verifiëren. U kunt een HTML-bestand uploaden naar uw website met behulp van een FTP-client of app voor bestandsbeheer in het dashboard van uw hostingaccount.

Als u geen website heeft, kunt u de MX Record-methode gebruiken om uw eigendom van de domeinnaam te verifiëren. U zult stapsgewijze instructies zien om dat te doen zodra u deze methode kiest.

Ter wille van dit artikel gaan we ervan uit dat u al een WordPress-website heeft en we zullen u laten zien hoe u het HTML-codefragment voor verificatie toevoegt aan WordPress.

Ga eerst naar het admin-gedeelte van uw WordPress-website om de plug-in Insert Headers en Footer te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga na activering naar Instellingen »Kop- en voettekst invoegen pagina en plak de HTML-code die u uit G Suite heeft gekopieerd onder het gedeelte ‘Scripts in koptekst’.

Site verificatie

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Schakel nu terug naar het configuratiescherm van G Suite en klik op het selectievakje met de tekst ‘Ik heb de metatag toegevoegd aan mijn startpagina’.

Controleer de domeinnaam

Daarna wordt u gevraagd om MX-recorditems in te voeren voor uw domeinnaam. In de volgende stap laten we u zien hoe u dat moet doen.

Stap 3. Domein MX-records toevoegen

Notitie: Deze sectie is bedoeld voor gebruikers met bestaande domeinnamen en websites. Als u via Google een nieuwe domeinnaam heeft geregistreerd, hoeft u deze niet te lezen.

Domeinnamen vertellen internetservers waar ze informatie moeten zoeken. Aangezien uw domeinnaam niet bij Google is geregistreerd, bereiken uw e-mails uw domeinnaam, maar niet aan de Google-servers.

U moet de juiste MX-records instellen in uw domeinnaaminstellingen, zodat de servers van Google e-mails voor uw bedrijf kunnen verzenden en ontvangen.

Om dat te doen, moet u inloggen op uw webhostingaccount of uw domeinregistraraccount.

In ons artikel laten we u zien hoe u MX-records toevoegt in Bluehost, maar de basisinstellingen zijn hetzelfde voor alle hosts en domeinregistreerders. In principe zoekt u onder uw domeinnaam naar DNS-instellingen.

Log in op uw Bluehost-hostingdashboard en klik op ‘Domeinen’. Selecteer op de volgende pagina uw domeinnaam en klik vervolgens op de link ‘Beheren’ naast de optie DNS Zone Editor.

Domeinnaaminstellingen

Bluehost opent nu uw DNS-zone-editor. U moet teruggaan naar het configuratiescherm van G Suite en het vakje aanvinken met de tekst ‘Ik heb het configuratiescherm van mijn domeinnaam geopend’.

MX-records van G Suite

Het toont u nu de MX-records die u moet invoeren. U ziet ook een link naar de documentatie die u laat zien hoe u deze records toevoegt aan tientallen hosting- en domeinserviceproviders.

Hier ziet u hoe u deze informatie toevoegt aan uw Bluehost DNS-instellingen:

MX-records toevoegen in Bluehost

Klik op de knop ‘Record toevoegen’ om het op te slaan. Herhaal daarna het proces om alle vijf regels als MX-records toe te voegen.

Zodra u klaar bent, schakelt u terug naar de configuratie van G Suite en vinkt u het vakje aan naast ‘Ik heb de nieuwe MX-records gemaakt’.

Nieuwe MX-records gemaakt

U wordt gevraagd om bestaande MX-records te verwijderen die nog steeds verwijzen naar uw websitehosting of domeinnaamregistrar.

Om dit te doen, moet u terugschakelen naar uw DNS-zone-editor en naar beneden scrollen naar het gedeelte MX-records. U ziet de MX-records die u eerder hebt gemaakt, samen met een oudere MX-record die nog steeds naar uw website verwijst.

Verwijder oude MX-records

Klik op de verwijderknop naast het oude MX-record om het te verwijderen.

Schakel daarna terug naar het configuratiescherm van G Suite en vink het vakje aan met de tekst ‘Ik heb bestaande MX-records verwijderd’.

Bewaar MX-records

U wordt nu gevraagd om uw MX-records op te slaan. Voor sommige providers, als u MX-records eenmaal hebt toegevoegd, zijn ze al opgeslagen, voor andere moet u mogelijk MX-records handmatig opslaan.

Nadat u MX-records heeft opgeslagen, vinkt u het vakje aan met de tekst ‘Ik heb MX-records opgeslagen’ in de configuratie van G Suite.

Verifieer domein en stel e-mail in

Daarna moet u op de knop ‘Domein verifiëren en e-mail instellen’ klikken om de installatiewizard af te sluiten.

Stap 4. E-mail beheren in G Suite

G Suite maakt het supereenvoudig om uw e-mailaccount te beheren. U kunt eenvoudig de Gmail-website bezoeken om uw e-mail te controleren of de officiële Gmail-apps op uw telefoon gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen.

U moet zich aanmelden met uw zakelijke e-mailadres als gebruikersnaam.

Ga naar de G Suite-beheerdersconsole om meer zakelijke e-mailadressen te maken. Vanaf hier kunt u nieuwe gebruikers toevoegen, betalingen doen en uw G Suite-accountinstellingen aanpassen.

G Suite-configuratiescherm voor beheerders

Veelgestelde vragen over zakelijk e-mailadres

Hieronder volgen enkele van de meest gestelde vragen van onze gebruikers over zakelijke e-mailadressen en hoe ze te gebruiken.

1. Kan ik gratis meer aangepaste e-mailadressen maken voor mijn bedrijf?

Als u Bluehost gebruikt, ja, dan kunt u doorgaan en gratis meer e-mailaccounts maken (u krijgt 5 e-mailaccounts met basis- en onbeperkte accounts met plus- en keuze plus-abonnementen).

Als u G Suite gebruikt, kunt u e-mailaliassen maken die afzonderlijke adressen zijn voor hetzelfde e-mailaccount. Als u echter een ander e-mailaccount of een nieuwe medewerker wilt toevoegen, worden er kosten in rekening gebracht op basis van uw abonnement.

2. Kan ik gratis zakelijke e-mail maken zonder domein?

Nee, u kunt zonder domein geen gratis zakelijk e-mailaccount maken. U kunt een gratis e-mailaccount maken met Gmail of Hotmail, maar het gebruikt uw bedrijfsnaam niet, dus het wordt door klanten en andere bedrijven niet beschouwd als een zakelijk e-mailadres.

3. Kan ik desktop- en mobiele e-mailapps gebruiken met mijn eigen merke-mailadres?

Ja, u kunt uw zakelijke e-mailadres gebruiken met elke desktop- of mobiele e-mailapp. De meeste van deze apps kunnen automatisch e-mailinstellingen achterhalen. U kunt deze instellingen ook ophalen uit de Bluehost- of G Suite-documentatie.

4. Kan ik mijn gratis zakelijke e-mailaccount indien nodig omzetten naar een andere provider?

Ja, u kunt overschakelen naar een andere e-mailservice, websitehosting of domeinregistreerder en uw zakelijke e-mailadres meenemen.

5. Wat zijn enkele voorbeelden van zakelijke e-mailadressen die ik zou moeten gebruiken?

Het hangt af van uw zakelijke behoeften. Bijvoorbeeld:

   • U kunt een aangepaste merk-e-mail maken voor uzelf of voor individuele werknemers, zoals: [email protected]
   • U kunt een zakelijk e-mailaccount instellen voor afdelingen zoals verkoop, ondersteuning, HR, etc. [email protected]

6. Kan ik een gratis zakelijk e-mailadres maken zonder een website te maken?

Ja, dat kan. U moet echter nog steeds betalen voor website-hosting omdat u de e-mailservice en domeinnaam gratis krijgt bij uw hostingpakket.

Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u een domein kiezen en vervolgens gewoon uw e-mailadres maken.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een gratis zakelijk e-mailadres kunt maken of een professioneel zakelijk adres kunt maken met G Suite. Misschien wilt u ook onze gids bekijken over het oplossen van WordPress zonder het verzenden van e-mails.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map