Een professioneel e-mailadres instellen met Gmail en G Suite

Na het maken van een website is het eerste dat elke bedrijfseigenaar nodig heeft een professioneel e-mailadres met hun bedrijfsnaam erin.


Een professioneel e-mailadres helpt u vertrouwen te winnen wanneer u met andere bedrijven en klanten omgaat.

G Suite is de productiviteitssuite van Google waarmee u Gmail kunt gebruiken met uw eigen professionele e-mailadres. In dit artikel laten we u zien hoe u een professioneel aangepast merke-mailadres instelt met Gmail en G Suite.

Professioneel e-mailadres instellen met G Suite en Gmail

Wat is een professioneel e-mailadres?

Een professioneel e-mailadres is het adres waar uw bedrijfsnaam in staat. [email protected] is bijvoorbeeld een professioneel e-mailadres.

E-mailaccounts op gratis e-maildiensten zoals [email protected] zijn niet goed voor het bedrijf omdat ze er niet professioneel uitzien. Uw klanten en andere bedrijven zullen een betrouwbaarder e-mailadres betrouwbaarder vinden.

Voor een professioneel e-mailadres heeft u een domeinnaam en een website nodig. We hebben stapsgewijze handleidingen over het kiezen van een domeinnaam en het snel maken van een website.

Als je al een domeinnaam en een website hebt, ben je er helemaal klaar voor om je eigen professionele e-mailadres te hebben.

Waarom G Suite gebruiken voor een professioneel merke-mailadres?

U denkt misschien waarom u G Suite zou gebruiken wanneer de meeste WordPress-hostingbedrijven onbeperkte e-mailaccounts met uw eigen domeinnaam aanbieden?

E-mail is een van de belangrijkste communicatiemiddelen voor ondernemers. Als u een belangrijke e-mail mist, kan dit uw bedrijf schaden.

De meeste e-mailservers voor webhosting zijn onbetrouwbaar, beperkend, geïsoleerd en minder veilig. Je zou niet eens weten of de e-mail die je hebt verzonden daadwerkelijk is afgeleverd.

Dit is waar G Suite en Gmail binnenkomen.

Gmail is de marktleider in e-mail met 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers. G Suite is de productiviteitssuite van Google voor bedrijfseigenaren, waaronder Gmail, en wordt al gebruikt door meer dan 4 miljoen bedrijven en 80 miljoen studenten / docenten.

G Suite werkt met uw eigen domeinnaam, waarmee u Gmail kunt gebruiken om uw professionele merke-mailadres te maken.

Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van G Suite en Gmail voor een professioneel e-mailadres:

 • Professioneel zakelijk e-mailadres op uw eigen domein.
 • De solide beveiligings- en spamfilters van Gmail.
 • 30 GB – Verdubbel de opslag van een gratis Gmail-account.
 • Beheer e-mail, zelfs wanneer u offline bent, met de Gmail-app op mobiele apparaten.
 • Werkt overal op het web, mobiel, tablet, noem maar op.
 • Werkt prima met Outlook en kan zelfs oude Outlook-accounts synchroniseren.
 • Elke gebruiker kan maximaal 30 e-mailaliassen hebben.
 • Gebruik Google Agenda, Google Hangouts voor chat, video en spraakoproepen op uw eigen zakelijke e-mailadres.
 • Geen advertenties en 24/7 professionele ondersteuning wanneer u hulp nodig heeft.
 • Werkt naadloos samen met uw WordPress-site.
 • Het allerbelangrijkste: hoge leverbaarheid, geen vertragingen, niet in de spammap terechtkomen.

Nu u weet waarom het belangrijk is om G Suite voor professionele e-mails te gebruiken, gaan we kijken hoe u een professioneel e-mailadres met merknaam kunt instellen met G Suite.

Opmerking van de uitgever: We gebruiken G Suite voor al onze professionele e-mailadressen en kunnen eerlijk zeggen dat dit het beste is.

Een professioneel e-mailadres instellen met Gmail (G Suite)

Eerst moet u zich aanmelden voor een G Suite-account.

Het kost ongeveer $ 5 per maand voor elke gebruiker. Als u jaarlijks betaalt, krijgt u 2 maanden gratis ($ 50 / jaar per gebruiker).

G Suite biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee u alles kunt testen voordat u een beslissing neemt. In feite zijn het alle krachtige functies die u gewend bent van Gmail, Drive, Agenda, enz. (Maar nu is het voor uw bedrijf).

Ga naar de G Suite-website en klik op de knop Aan de slag voor het plan dat u wilt gebruiken.

Ga aan de slag met G Suite

Vervolgens moet u uw bedrijfsnaam, het aantal werknemers en het land waar u zich bevindt invoeren. U kunt zelf kiezen voor 1 gebruikersaccount of het aantal medewerkers kiezen.

Kies gebruikers

Klik op de volgende knop om door te gaan.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd om uw persoonlijke contactgegevens in te voeren, inclusief naam en e-mailadres.

Voer contactgegevens in

Daarna wordt u gevraagd een domeinnaam te kiezen. Als je al een domeinnaam hebt, klik dan op ‘Ja, ik heb er een die ik kan gebruiken’. Klik anders op ‘Nee, ik heb er een nodig’ om een ​​domeinnaam te registreren.

Kies domeinnaam

Als u een nieuwe domeinnaam moet registreren, worden er apart kosten in rekening gebracht voor het registreren van een nieuwe domeinnaam (tip: hier is hoe u een domeinnaam gratis registreert).

Als u een bestaande domeinnaam gebruikt, moet u het eigendom van de domeinnaam verifiëren. We laten u later in dit artikel zien hoe u dat doet.

In de volgende stap wordt u gevraagd uw G Suite-gebruikersaccount te maken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Deze gebruikersnaam is ook uw eerste professionele e-mailadres, dus u moet een gebruikersnaam kiezen die u als uw professionele e-mailadres wilt gebruiken.

Maak uw eerste G Suite-gebruikersaccount

U heeft uw G Suite-account gemaakt. U kunt nu op de knop ‘Ga naar configuratie’ klikken

Het instellen van een G Suite-account is voltooid

Op het installatiescherm wordt u gevraagd om meer mensen aan uw account toe te voegen. Wilt u meer accounts aanmaken voor uw medewerkers of afdelingen, dan kunt u dat hier doen.

U kunt ook gewoon op ‘Ik heb alle gebruikers-e-mailadressen toegevoegd’ klikken en op de volgende knop klikken.

Vergeet niet dat u altijd meer gebruikers aan uw account kunt toevoegen en later hun e-mailadressen kunt aanmaken.

Gebruikers succesvol toegevoegd

Als u uw domeinnaam ergens anders heeft geregistreerd, wordt u nu gevraagd om uw eigendom van de domeinnaam te verifiëren.

Daarna ziet u een HTML-codefragment dat u aan uw website moet toevoegen.

Kopieer de metatag om uw eigendom van de domeinnaam te verifiëren

Er zijn ook andere manieren om het eigendom van uw website te verifiëren. U kunt een HTML-bestand uploaden naar uw website met behulp van een FTP-client of app voor bestandsbeheer in het dashboard van uw hostingaccount.

Als u geen website heeft, kunt u ook de MX Record-methode gebruiken. U zult stapsgewijze instructies zien om dat te doen zodra u deze methode kiest.

In het belang van deze tutorial gaan we ervan uit dat je al een WordPress-blog hebt en we zullen je laten zien hoe je het HTML-codefragment voor verificatie toevoegt in WordPress.

Schakel over naar het WordPress-beheergebied in een nieuw browsertabblad om de plug-in Insert Headers en Footer te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga na activering naar Instellingen »Kop- en voettekst invoegen pagina en plak de HTML-code die u uit G Suite heeft gekopieerd onder het gedeelte ‘Scripts in koptekst’.

Siteverificatiecode voor G Suite en Gmail

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Schakel nu terug naar het configuratiescherm van G Suite en klik op het selectievakje met de tekst ‘Ik heb de metatag toegevoegd aan mijn startpagina’.

Domein geverifieerd voor professioneel e-mailadres met G Suite en Gmail

Vervolgens wordt u gevraagd om MX-recordvermeldingen voor uw domeinnaam in te voeren.

Notitie: U hoeft alleen MX-records toe te voegen als u een bestaande domeinnaam en website heeft. Gebruikers die hun domeinnaam via Google hebben geregistreerd, hoeven geen MX-records toe te voegen.

Aangezien uw domeinnaam niet bij Google is geregistreerd, bereiken uw e-mails uw domeinnaam, maar niet aan de Google-servers.

U moet de juiste MX-records instellen in uw domeinnaaminstellingen, zodat de servers van Google e-mails voor uw bedrijf kunnen verzenden en ontvangen.

Om dat te doen, moet u inloggen op uw webhostingaccount of uw domeinregistreerdersaccount.

We laten u zien hoe u MX-records toevoegt in Bluehost, maar het basisconcept is hetzelfde voor alle hosts en domeinregistreerders. In principe zoekt u onder uw domeinnaam naar DNS-instellingen.

Log in op uw Bluehost-hostingdashboard en klik op ‘Domeinen’. Selecteer op de volgende pagina uw domeinnaam en klik vervolgens op de link ‘Beheren’ naast de optie DNS Zone Editor.

Domeininstellingen

Bluehost opent nu uw DNS-zone-editor. U moet teruggaan naar het configuratiescherm van G Suite en het vakje aanvinken met de tekst ‘Ik heb het configuratiescherm van mijn domeinnaam geopend’.

Het toont u nu de MX-records die u moet invoeren. U ziet ook een link naar de documentatie die u laat zien hoe u deze records toevoegt aan tientallen hosting- en domeinserviceproviders.

Hier ziet u hoe u deze informatie toevoegt aan uw Bluehost DNS-instellingen:

MX-records toevoegen aan uw domeinnaam

Klik op de knop ‘Record toevoegen’ om het op te slaan. Herhaal daarna het proces om alle vijf regels als MX-records toe te voegen.

Zodra u klaar bent, schakelt u terug naar de configuratie van G Suite en vinkt u het vakje aan naast ‘Ik heb de nieuwe MX-records gemaakt’.

MX-records gemaakt

U wordt gevraagd om bestaande MX-records te verwijderen die nog steeds verwijzen naar uw websitehosting of domeinnaamregistrar.

Om dit te doen, moet u terugschakelen naar uw DNS-zone-editor en naar beneden scrollen naar het gedeelte MX-records. U ziet de MX-records die u eerder hebt gemaakt, samen met een oudere MX-record die nog steeds naar uw website verwijst.

Verwijder het oude MX-record

Klik op de verwijderknop naast het oude MX-record om het te verwijderen.

Schakel daarna terug naar het configuratiescherm van G Suite en vink het vakje aan met de tekst ‘Ik heb bestaande MX-records verwijderd’.

Bewaar MX-records

U wordt nu gevraagd om uw MX-records op te slaan. Als u sommige MX-records toevoegt, zijn ze voor sommige providers al opgeslagen, voor andere moet u mogelijk MX-records handmatig opslaan.

Nadat u MX-records heeft opgeslagen, vinkt u het vakje aan met de tekst ‘Ik heb MX-records opgeslagen’ in de configuratie van G Suite.

Controleer de domeinconfiguratie

Daarna moet u op de knop ‘Domein verifiëren en e-mail instellen’ klikken om de installatiewizard af te sluiten.

Uw professionele e-mailadres gebruiken met G Suite en Gmail

Je e-mailaccount werkt zoals elk ander Gmail-account. Je kunt het openen door naar de Gmail-website te gaan en je aan te melden met je e-mailadres, bijvoorbeeld [email protected]

U kunt uw G Suite-account ook beheren door naar de beheerdersconsole te gaan.

G Suite-configuratiescherm voor beheerders

Hier kunt u nieuwe gebruikers aan uw domeinnaam toevoegen / verwijderen. Elk van uw gebruikers heeft 30 GB opslag en dezelfde functies, maar ze hebben geen toegang tot de beheerdersconsole. U kunt die gebruikers op elk gewenst moment verwijderen.

Problemen oplossen met het instellen van een G Suite-domein

Het is waarschijnlijk dat uw webhost geen dashboard gebruikt zoals we in de bovenstaande schermafbeeldingen hebben getoond.

G Suite heeft gedetailleerde documentatie voor veel van de populaire serviceproviders voor webhosting en domeinregistratie. Ga naar, stel de pagina MX-records (Hosts specifieke stappen) in en zoek uw domeinregistreerder of webhost in de lijst.

Als u uw serviceprovider niet in de lijst vindt, kunt u hem rechtstreeks vragen om u te helpen bij het instellen van G Suite voor uw domeinnaam.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het instellen van een professioneel e-mailadres met G Suite en Gmail. Misschien wil je ook onze lijst met 19+ gratis Google-tools zien die elke WordPress-blogger zou moeten gebruiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me