Een website coderen (Complete beginnershandleiding)

Wil je leren hoe je een website codeert? Achter de schermen bevat de meeste website-code HTML, CSS en JavaScript.


Als beginner vereist het leren van deze programmeertalen (zelfs op beginnersniveau) urenlang studeren en oefenen.

Het goede nieuws voor ondernemers is dat er uitstekende tools zijn waarmee u elk type website kunt maken (zonder code te schrijven).

In deze uitgebreide handleiding bespreken we hoe u een website codeert met behulp van slepen-en-neerzetten-tools die alle code voor u maken.

Voor degenen die een website helemaal opnieuw willen coderen, zullen we delen hoe u de basisprincipes van de code leert, dus u kunt precies dat doen.

Een website coderen (beginnershandleiding)

Website-bouwers versus een volledig nieuwe website coderen

In de begintijd van internet was het bouwen van een website moeilijk. Dat komt omdat ontwikkelaars een website helemaal opnieuw moesten coderen, wat uren, zo niet weken zou duren.

Ondernemers hadden geen andere keuze dan duizenden dollars te betalen om iemand een website te laten bouwen / coderen.

Zelfs toen websitebouwers werden geïntroduceerd, gaven veel bedrijven er de voorkeur aan professionele ontwikkelaars in te huren om hun websites te bouwen, omdat die tools gewoon niet dezelfde kwaliteit konden bieden.

Maar in 2020 is dat veranderd.

Veel ontwikkelaars gebruiken nu WordPress en andere CMS-platforms (frameworks voor het bouwen van websites) om het proces van het bouwen van websites te versnellen.

Meer dan 62,9% van alle websites op internet is gebouwd op een website-framework, dus met andere woorden, de meeste ontwikkelaars schrijven geen website-code meer vanaf nul.

De waarheid is dat u in 95% van de gevallen net zo goed een website kunt bouwen met websitebouwers of oplossingen zonder code als u helemaal zelf website-code zou schrijven.

Aangezien tijd ons meest waardevolle bezit is, laten we u de snelste manieren zien om een ​​website te coderen met behulp van tools die de code schrijven voor u (methode 1 en methode 2 behandelen dit).

In methode 3 delen we bronnen over het helemaal opnieuw coderen van een website. Dit is geweldig voor studenten die programmeren willen leren.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u een website kunt coderen.

1. Codeer een aangepaste website met WordPress

WordPress is het meest populaire website builder-platform omdat het meer dan 35% van alle websites op internet beheert.

Het wordt geleverd met meerdere tools waarmee u vanaf het begin een aangepaste website kunt maken zonder te leren coderen.

Onze # 1 keuze is het Beaver Builder-framework.

De website van het Beaver Builder-thema

Om aan de slag te gaan met WordPress heb je een domeinnaam en webhosting nodig. We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze bieden onze lezers een gratis domeinnaam en 60% korting op hosting ($ 2,75 / maand).

Als je naar enkele alternatieven wilt kijken, raden we SiteGround of een van deze andere beste WordPress-hostingbedrijven aan.

Nadat u een domein en hosting heeft, is de volgende stap het installeren van WordPress (op de juiste manier).

Vervolgens moet u de Beaver Builder-plug-in downloaden. Het is de beste WordPress paginabuilder met slepen en neerzetten voor WordPress. U kunt het zelfs gebruiken om uw eigen aangepaste WordPress-thema helemaal opnieuw te maken.

Het wordt geleverd met een interface voor slepen en neerzetten die gemakkelijk is voor beginners, maar krachtig genoeg voor ontwikkelaars.

Startpagina bewerken in Beaver Builder

Dit is de reden waarom veel professionele ontwikkelaars het wereldwijd gebruiken. Zelfs ontwikkelaars bij grote bedrijven zoals WP Engine (meer dan $ 100 miljoen aan inkomsten) gebruiken Beaver Builder om hun hoofdwebsite te bouwen omdat het snelle implementatie en aanpassing mogelijk maakt.

Alternatieven voor Beaver Builder

Er zijn verschillende andere populaire WordPress-paginabuilders die u kunt gebruiken. Hieronder volgen onze topkeuzes voor beginners om een ​​website helemaal opnieuw te coderen zonder de code daadwerkelijk te schrijven.

  • Divi Builder – Sleep thema- en paginabuilder met slepen en neerzetten
  • Elementor – Paginabuilder slepen en neerzetten
  • Astra – Zeer aanpasbaar thema dat wordt geleverd met kant-en-klare starterswebsites die u met 1 klik kunt installeren.

Hoewel we een voorkeur hebben voor WordPress, spreekt de populariteit van het platform voor zich. Veel grote bedrijven gebruiken WordPress zoals BBC, Microsoft, Facebook, The New York Times, enz.

2. Codeer een website met de Website Builder van Constant Contact

De websitebouwer van Constant Contact

Als je geen gedoe wilt hebben met het verkrijgen van een domein, het hosten en installeren van verschillende software zoals WordPress, dan kun je Constant Contact website builder gebruiken.

Het is een geweldig platform om eenvoudige zakelijke websites en online winkels te bouwen. Ze hebben zelfs A.I die helpt bij het proces.

Constant Contact biedt een beperkt gratis abonnement. Dit wordt geleverd met een domeinnaam met het merk Constant Contact. Ze bieden een gratis aangepaste domeinnaam (bijvoorbeeld wpbeginner.com) als onderdeel van hun startersplan.

Constant Contact gebruikt AI (Artificial Intelligence) om u te helpen uw website te maken door eenvoudige vragen te beantwoorden. Natuurlijk kun je het ook zoveel aanpassen als je wilt met behulp van hun interface voor slepen en neerzetten.

Constant Contact ontwerpinterface

U hoeft zich geen zorgen te maken over updates, beveiliging of back-ups. Constant Contact regelt dat allemaal voor u. Ze bieden ook 24/7 ondersteuning via chat, e-mail en telefoon.

Alternatieven voor Constant Contact

Er zijn veel verschillende alles-in-één oplossingen die er zijn. Afgezien van Constant Contact, zijn dit onze topkeuzes voor eenvoudige websitebouwers die geen WordPress zijn.

  • Gator door HostGator – Volledig gehoste websitebouwer met slepen en neerzetten tools en sjablonen.
  • Domain.com Website Builder – Gehoste website builder met tientallen prachtige sjablonen voor alle soorten websites
  • BigCommerce – Volledig gehoste websitebouwer om eCommerce-winkels te creëren.

Zie onze vergelijking van de beste websitebouwers met voor- en nadelen voor meer opties.

3. Leer een website coderen vanuit Scratch

Als je een student bent en wilt leren hoe je een website helemaal opnieuw kunt coderen, dan moet je de basisprincipes van webontwikkeling begrijpen, zoals HTML5, CSS3 en meer.

Hoewel er veel gratis en betaalde cursussen zijn, is de beste die we hebben gevonden die van Code Academy.

Het duurt ongeveer 9 uur om te voltooien, maar tegen het einde zou je hebben geleerd om een ​​aangepaste responsieve website helemaal opnieuw te coderen met HTML, CSS en Bootstrap.

Zelfs nadat je klaar bent met de cursus, heb je uren oefening nodig voordat je echt efficiënt kunt worden in het helemaal opnieuw coderen van websites.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren coderen van een website. Misschien wilt u ook onze gids bekijken over hoe u het websiteverkeer en de beste tools voor freelancers, ontwerpers en ontwikkelaars kunt vergroten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me