Een website hosten (eenvoudige gids voor beginners) in 2020

Wil je leren hoe je een website host? Zelf-gehoste website-bouwers zoals WordPress bieden u volledige vrijheid om elk soort website te bouwen.


De uitdaging is dat de meeste beginners niet weten hoe ze een website het beste kunnen hosten. Velen geloven zelfs dat het speciale technische vaardigheden vereist om hun eigen websites te hosten.

Dat klopt gewoon niet.

Kiest u voor de juiste aanpak, dan kunt u binnen enkele minuten eenvoudig uw eigen website hosten. In de meeste gevallen is het net zo eenvoudig als het aanmaken van een Facebook-account.

In deze beginnershandleiding laten we u de exacte stappen zien voor het hosten van een website zonder technische vaardigheden te leren.

We zullen ook uitleggen hoe het allemaal achter de schermen werkt. Dit zou u helpen om een ​​basisbegrip te krijgen van verschillende manieren om een ​​website te hosten.

Klaar? Laten we beginnen.

Een website hosten

Dit leer je in deze gids.

  Wat betekent het om een ​​website te hosten??

  Het hosten van een website betekent dat u uw websitebestanden op een speciale computer met de naam server plaatst. Deze computer maakt uw websitebestanden openbaar toegankelijk op internet, zodat iedereen ze kan bezoeken.

  Om ervoor te zorgen dat andere mensen over de hele wereld de website kunnen zien, is op deze speciale computers een bepaalde set software geïnstalleerd. Deze software wordt een webserver genoemd.

  De basistaak van een webserver is om inkomende verzoeken te ontvangen en te reageren door de gevraagde pagina naar de browser van de gebruiker te sturen.

  Een website hosten

  Dit klinkt misschien allemaal als een hoop technisch jargon, en dat is het ook.

  U hoeft echter niet te leren hoe u al deze dingen moet doen om uw website te hosten. Gelukkig zijn er duizenden bedrijven die dit als service aanbieden (tegen zeer lage kosten).

  Alle websites op internet gebruiken een webhostingbedrijf om hun websites te hosten. Zelfs techreuzen zoals Netflix (gehost op Amazon) en PayPal (gehost door Google Cloud-hosting) gebruiken externe serviceproviders voor hun hosting.

  Er zijn maar een handvol bedrijven zoals Google, Microsoft en Amazon die al hun services volledig op hun eigen platforms hosten.

  Ze kunnen dit doen omdat ze de technische en financiële middelen hebben om zo’n enorme taak op zich te nemen. Alle andere bedrijven (inclusief wij) gebruiken een webhostingbedrijf om hun website te hosten.

  Wat heb je nodig om een ​​website te hosten

  U heeft de volgende twee dingen nodig om een ​​website te hosten.

  • Webhosting dienstverlener
  • Domeinnaam

  Webhosting-serviceproviders bieden u kant-en-klare webservers om uw website te hosten. Ze zorgen voor alle technische zaken en bieden website-eigenaren gebruiksvriendelijke tools om hun hosting te beheren.

  Hoe bereiken gebruikers nu uw zelf-gehoste website? Dit is waar domeinnamen binnenkomen.

  Een domeinnaam is het adres van uw website dat mensen in de browser typen om uw website te bezoeken. Zo brengt wpbeginner.com je naar deze website.

  Kortom, een domeinnaam is een mensvriendelijke manier om de browsers van gebruikers te verbinden met de websiteserver die aan die domeinnaam is gekoppeld. Raadpleeg onze gids voor meer informatie over wat een domeinnaam is en hoe domeinen werken.

  hoe domeinnamen werken

  U kunt een domeinnaam kopen bij een van deze topdomeinregistreerders. Dit zijn bedrijven die een licentie hebben om domeinnaamregistraties te verkopen.

  Om de relatie tussen hosting en domeinen te begrijpen, zie onze gids over het verschil tussen webhosting en domeinnaam.

  Notitie: verderop in dit artikel laten we u zien hoe u gratis een domeinnaam kunt krijgen.

  Maar laten we eerst eens kijken naar verschillende soorten webhostingplannen en evalueren welke geschikt is voor het hosten van uw website.

  Soorten website-hostingservices

  Niet alle websites zijn hetzelfde. Sommige zijn kleiner en hebben weinig verkeer, terwijl andere groter zijn met meer inhoud en bezoekers.

  Een kleinere website vereist minder middelen. Aan de andere kant heeft een grotere en meer populaire website meer middelen nodig om efficiënt te werken.

  Website-hostingbedrijven bieden verschillende soorten hostingaanbiedingen die zijn ontworpen om aan specifieke website-behoeften te voldoen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende hostingservices.

  1. Gedeelde hosting

  Een shared hosting-service is geschikt voor kleine websites, blogs en kleine bedrijven die net beginnen.

  Ze kunnen hun kosten laag houden door meerdere websites toe te staan ​​dezelfde serverbronnen te delen. Dit maakt het hosten van uw website betaalbaar.

  Prijzen: vanaf 2,75 per maand tot $ 7,99 per maand

  Geschikt voor: het starten van een nieuwe blog, een website voor kleine bedrijven

  Onze aanbevolen shared hosting provider: Bluehost

  Zie onze gids over de waarheid over de beste gedeelde webhosting voor meer informatie.

  2. VPS-hosting

  VPS-hosting (Virtual Private Server hosting) is nog steeds een shared hosting-omgeving. Het biedt echter een flexibele set middelen om grote verkeerspieken aan te kunnen.

  U krijgt een gepartitioneerde privéserver voor uw website die u kunt beheren via uw hosting-configuratiescherm. Dit geeft u het beste van twee werelden, de lage kosten van shared hosting met de flexibiliteit van toegewijde resources.

  Prijzen: vanaf $ 29,99 / maand

  Geschikt voor: middelgrote bedrijven, populaire blogs en e-commerce winkels.

  Ons aanbevolen VPS-hostingbedrijf: HostGator

  Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over wanneer u VPS-hosting nodig heeft voor uw site.

  3. Beheerde WordPress-hosting

  Managed WordPress hosting is een gespecialiseerde hostingservice die speciaal voor WordPress is gemaakt. Het is als een conciërgeservice voor uw WordPress-website.

  Op een managed hostingplatform zorgt het hostingbedrijf voor updates, back-ups en caching van uw website. Hierdoor kunt u zich concentreren op het maken van inhoud en het laten groeien van uw bedrijf.

  Prijzen: vanaf $ 35,00 per maand

  Geschikt voor: populaire blogs, zakelijke websites, lidmaatschapswebsites

  Ons aanbevolen beheerde WordPress-hostingbedrijf: WP Engine

  Zie ons artikel voor meer informatie waarin wordt uitgelegd wanneer u echt een beheerde WordPress-hosting nodig heeft.

  4. Toegewijde hosting

  Een dedicated server hosting geeft u de volledige server gewijd aan uw eigen website. U krijgt alle middelen van de server, geavanceerde tools voor serverbeheer, de mogelijkheid om uw eigen software te installeren en zelfs uw eigen besturingssysteem.

  U beheert uw eigen server, wat technische vaardigheden vereist. Het is een geavanceerde optie voor grotere websites die hoge prestaties nodig hebben om een ​​hoger verkeersvolume aan te pakken.

  Prijzen: vanaf $ 79,99 maand

  Geschikt voor: ondernemingen op ondernemingsniveau, enorm populaire websites, e-commerce winkels

  Ons aanbevolen Dedicated hostingbedrijf: SiteGround of HostGator

  Opmerking: we gebruiken op maat gemaakte dedicated servers van HostGator om de WPBeginner-website te hosten.

  Het juiste plan kiezen om een ​​website te hosten

  Zoals u kunt zien, hebben alle verschillende hostingplannen verschillende serverconfiguraties en prijzen. U moet een abonnement kiezen dat bij uw behoeften en budget past.

  Bij WPBeginner raden we gebruikers aan om te beginnen met een voordelig gedeeld hostingplan en vervolgens te upgraden naarmate hun bedrijf groeit. Hiermee bespaart u geld en betaalt u alleen voor de diensten die u daadwerkelijk nodig heeft.

  Gedeelde hostingplannen beginnen bij $ 7,99 per maand (jaarlijks betaald) en $ 14,99 voor een domeinnaam.

  Als u nu net begint, dan is dit nog steeds een aanzienlijke investering.

  Gelukkig heeft Bluehost ermee ingestemd om onze gebruikers korting op hosting en gratis domeinnaam aan te bieden. In principe kun je aan de slag voor $ 2,75 per maand.

  Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

  → Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

  Voor andere gedeelde hostingplannen, zie onze vergelijking van de beste hostingbedrijven.

  Nadat u zich heeft aangemeld voor een hostingaccount, is de volgende stap het maken van uw website. Zie onze gids voor het maken van een website voor gedetailleerde instructies.

  Hoeveel het kost om een ​​website te hosten

  Tot dusver hebben we de kosten van webhostingbedrijven gedekt. Uw kosten voor het hosten van een website kunnen echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

  Het eerste is het hostingplan dat u kiest. We raden aan te beginnen met kleinere shared hostingplannen en vervolgens te upgraden naarmate uw bedrijf en website groeien.

  Zodra u begint met het bouwen van een website, moet u mogelijk ook geld uitgeven aan andere dingen, zoals websitesjablonen, software-extensies en andere services.

  Je doel zou zijn om alleen te kopen wat je echt nodig hebt en gratis tools te gebruiken wanneer je maar kunt.

  We hebben een uitstekende gids over de kosten van het bouwen van een WordPress-website en hoe u te hoge uitgaven kunt voorkomen.

  Een website hosten op uw computer

  Onze gebruikers vragen ons vaak of ze een website op hun eigen computer mogen hosten.

  Ja, dat kan.

  De enige reden waarom u een website op uw computer moet hosten, is wanneer u een site lokaal wilt testen voordat u deze op internet zet.

  Veel beginners vinden het handig om webontwikkeling, WordPress en codering te leren door een lokale server op hun computer te installeren.

  Bekijk onze tutorials over het opzetten van een lokale server op Windows en Mac.

  Hiermee kunt u een lokale server installeren zonder deze openbaar te maken.

  We raden af ​​om een ​​lokale server te gebruiken om een ​​website te hosten en deze openbaar beschikbaar te maken. We laten u echter zien hoe u dat kunt doen voor gebruikers die zich avontuurlijk voelen.

  Uw lokale hostserver online zetten

  Zodra u een website op uw lokale server host, is deze alleen voor u beschikbaar. U moet de instellingen wijzigen om uw website op internet te zetten.

  Zoek eerst het configuratiebestand van uw webserversoftware genaamd httpd.conf.

  Als u WAMP op Windows gebruikt, vindt u het onder de map C: \ wamp \ bin \ apache \ apache [versie #] \ conf].

  MAMP-gebruikers op Mac vinden het in / Programma’s / MAMP / conf / apache / map.

  Je kunt dit bestand openen met een teksteditor zoals Kladblok of TextEdit. Daarna moet je de regel vinden die begint met

  Luister 80

  Je moet het vervangen door je IP-adres en poortnummer. U kunt uw IP-adres vinden door simpelweg te googlen ‘wat is mijn IP-adres’. Het toont u een numerieke reeks gescheiden door punten. Hier is een voorbeeld van hoe die code eruit zou moeten zien met uw IP:

  Luister 64.233.160.1:80

  Vervolgens moet je de volgende regel vinden:

  Servernaam localhost: 80

  Ga je gang en verander het door localhost: 80 te vervangen door je IP-adres.

  Servernaam 64.233.160.1

  Vervolgens moet je de volgende regel voor WAMP vinden:

  Als u MAMP gebruikt, zoek dan naar de volgende regel:

  Onder deze regel ziet u de toegangsrechten, die u moet vervangen door het volgende:

  Bestel toestaan, weigeren
  Sta toe van alles

  U kunt nu uw configuratiebestand opslaan en uw lokale server opnieuw opstarten met de nieuwe rechten.

  Nu kan iedereen uw IP-adres gebruiken om toegang te krijgen tot uw website in plaats van localhost. Dit is geen ideale situatie omdat het voor uw gebruikers moeilijk zou zijn om het IP-adres te onthouden.

  Dat is waar domeinnamen van pas komen.

  Uw domeinnaam verwijzen naar een lokaal gehoste website

  Door uw domeinnaam te verwijzen naar een website die u host op uw eigen computer, krijgen gebruikers toegang zoals op elke andere site.

  Eerst moet je de DNS-instellingen van je domeinnaam bewerken. We gebruiken Domain.com in onze onderstaande screenshots:

  DNS-instellingen voor uw domeinnaam bewerken

  Daarna moet u het A-naamrecord bewerken met @ -teken als de naam. Als je er geen hebt, klik je op de knop Nieuwe record toevoegen om door te gaan.

  Een record toevoegen voor uw domein

  In het waardeveld moet u het IP-adres van uw computer invoeren en op de knop DNS bijwerken klikken om uw wijzigingen op te slaan.

  Als de computer met uw lokale server rechtstreeks is verbonden met internet, dan bent u klaar.

  Als uw computer echter via een router met internet is verbonden, moet u poorten doorsturen. Om dat te doen, moet u inloggen op de beheerdersinterface van uw router door het IP-adres van de router in de adresbalk van uw browser in te voeren.

  Afhankelijk van de fabrikant kan uw routerinterface er iets anders uitzien. U moet de optie Port Forwarding, Virtual Server of NAT vinden.

  Port forwarding

  Vervolgens moet u web- of HTTP-verkeer doorsturen naar poort 80. In het veld IP-adres moet u het IP-adres van uw computer op het lokale netwerk invoeren. Dit IP-adres is het interne adres dat uw computer op het lokale netwerk identificeert.

  Daarna moet u de wijzigingen toepassen en uw router opnieuw opstarten.

  Nadelen van het zelf hosten van een website

  Uw website hosten op een lokale computer is een slecht idee. Dit is de reden waarom zelfs de techreuzen met voldoende middelen, vaardigheden en knowhow de voorkeur geven aan een hostingprovider.

  Hieronder volgen slechts enkele nadelen van het hosten van een website op een lokale computer.

  • Om een ​​webserver te laten werken, moet u deze 24 uur per dag op een computer plaatsen die is aangesloten op een snelle internetverbinding.
  • U moet ook updates voor de webserversoftware installeren, back-ups bewaren, plannen op een back-upserver en meer.
  • De computer die uw website host, staat ook open voor hackpogingen, malware-injectie en DDOS-aanvallen. Dit kan ook van invloed zijn op de beveiliging van alle andere computers in uw netwerk.
  • U moet een statisch IP-adres aanschaffen bij uw internetprovider, wat u extra zal kosten.

  Dit alles doen vergt veel tijd, moeite en technische vaardigheden. Daarom is het een slecht idee om zelf uw website op een lokale computer te hosten.

  Veelgestelde vragen over website-hosting

  Nadat we duizenden beginners hebben geholpen bij het starten van hun eigen websites, hebben we alle mogelijke vragen gehoord. Hieronder volgen enkele van de meest gestelde vragen van mensen die een website willen hosten.

  1. Waarom heb ik een hostingprovider nodig om een ​​website te hosten??

  Hostingdienstverleners zijn gespecialiseerd in het onderhouden van een platform om websites te bedienen. Ze hebben ingenieurs en systeembeheerders in hun personeel die hun servers 24/7 bewaken.

  Hierdoor kunt u zich concentreren op het bouwen van uw website en het laten groeien van uw bedrijf in plaats van het beheren van serversoftware.

  2. Kan ik een domeinnaam en hosting bij twee bedrijven kopen?

  Ja, dat kan. Als u ze echter bij hetzelfde bedrijf koopt, kunt u ze allebei onder hetzelfde dashboard beheren. Sommige providers zoals Bluehost bieden zelfs een gratis domein aan als een stimulans om hun service te gebruiken.

  3. Kan ik een domeinnaam kopen en later mijn website hosten??

  Ja, u kunt alleen een domeinnaam kopen. Het verwijst echter pas naar uw website als u een hostingprovider kiest.

  We raden Domain.com aan voor het registreren van een domeinnaam. Ze bieden beginnersvriendelijke domeinbeheertools, waarmee u uw domein later eenvoudig aan een hostingprovider kunt koppelen.

  4. Kan ik mijn website op mijn lokale computer hosten en later naar een hostingprovider verplaatsen?

  Ja, dat kunt u doen. Als je echter serieus bent over het maken van een website, is het beter om te beginnen met een hostingprovider.

  5. Kan ik een website hosten bij één provider en deze vervolgens wijzigen in een andere provider?

  Ja, u kunt uw website op elk moment naar een ander hostingbedrijf verplaatsen. Zie ons artikel over het verplaatsen van uw website naar een nieuwe host voor gedetailleerde instructies.

  6. Waar host ik mijn website?

  Er zijn zoveel hostingbedrijven dat het voor beginners moeilijk wordt om de juiste keuze te maken.

  In de loop der jaren hebben we samengewerkt met alle tophostingbedrijven op de markt. Dit heeft ons inzicht gegeven in wat een goed hostingplatform maakt.

  Voor starterswebsites raden we Bluehost aan. Ze installeren automatisch WordPress en ze bieden een beginnersvriendelijk dashboard, ingebouwde caching, beveiliging en meer. Bovendien bieden ze WPBeginner-lezers korting op hosting + gratis domeinnaam.

  Zie voor meer aanbevelingen onze volledige lijst met de beste hostingbedrijven met hun voor- en nadelen.

  Er zijn maar weinig bedrijven die gratis webhosting aanbieden, maar we raden u aan daar heel voorzichtig mee te zijn.

  We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren hosten van uw website. Misschien wilt u ook onze gids raadplegen over hoe u een gratis zakelijk e-mailadres voor uw website kunt krijgen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map