Eenvoudig controleren welke WordPress-versie u gebruikt

Onlangs vroeg een van onze gebruikers ons hoe we konden controleren welke WordPress-versie ze gebruikten? Soms heeft u deze informatie nodig om te zien of uw website up-to-date is. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig kunt controleren welke WordPress-versie u gebruikt.


Het versienummer van WordPress vinden

Het eerste dat u hoeft te doen, is inloggen op het beheerdersgedeelte van uw WordPress-site. Scrol op de dashboardpagina naar beneden.

U vindt de regel ‘Bedankt voor het maken met WordPress’. Daarnaast ziet u het versienummer van WordPress.

De WordPress-versie vinden in het admin-dashboard

Op dezelfde dashboardpagina vindt u ook uw WordPress-versienummer in de At a Glance-beheerderswidget.

In de bovenstaande schermafbeelding gebruiken we WordPress versie 4.4.2. Dit is de gemakkelijkste manier om te achterhalen welke WordPress-versie je gebruikt.

Als u geen informatie over de WordPress-versie in het dashboard kunt vinden, zijn er nog andere manieren om deze te vinden.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een video-tutorial gemaakt over hoe u kunt controleren welke WordPress-versie u gebruikt.

Abonneer u op WPBeginner

Als u echter alleen tekstinstructies wilt volgen, kunt u onze stapsgewijze zelfstudie volgen over hoe u kunt controleren welke WordPress-versie u gebruikt.

Hoe u de WordPress-versie van bijna elke website kunt achterhalen

In sommige gevallen kunt u de versie-informatie mogelijk niet zien in het WordPress-beheergebied.

 • Uw ontwikkelaar heeft mogelijk versie-informatie uitgeschakeld in het beheerdersgedeelte.
 • Mogelijk hebt u geen beheerderstoegang tot het beheerdersgedeelte
 • U probeert eenvoudig de WordPress-versie te achterhalen van een site die u niet bezit of beheert.

We gaan ervan uit dat u geen FTP-toegang tot een website heeft en dat u zich niet kunt aanmelden in het WordPress-beheergebied.

Houd er rekening mee dat deze methoden mogelijk niet werken op veel websites. Sommige beveiligingsbewuste site-eigenaren verbergen deze informatie om hun website te beschermen tegen veelvoorkomende bedreigingen.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele van de methoden die u kunt proberen om de WordPress-versie van een website te achterhalen.

Methode 1: Zoeken naar generatortag in broncode

Bezoek gewoon de website in een browservenster. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied op het scherm en selecteer Bekijk paginabron vanuit het browsermenu.

Bekijk paginabron

Hierdoor wordt de broncode van de site in het browservenster geladen. Druk op CTRL + F en zoek vervolgens naar ‘generator’.

Op zoek naar een generatortag in de broncode van een WordPress-site

Als het een WordPress-site is en als de site-eigenaar geen versie-informatie heeft uitgeschakeld, kunt u een tag zoals deze zien:

Deze metatag wordt door WordPress gebruikt om te laten zien dat een site is gemaakt met WordPress. Veel site-eigenaren verwijderen het versienummer van WordPress, dus deze tag wordt mogelijk niet weergegeven op sommige WordPress-sites.

Methode 2: Readme.html-bestand bekijken

Elke WordPress-installatie voegt een readme.html-bestand toe aan de hoofdmap van de website. Tenzij de site-eigenaar de toegang tot dit bestand heeft uitgeschakeld, kunt u het openen door readme.html aan het einde van de site-URL toe te voegen.

http://www.example.com/leesmij.html

Het readme-bestand toont u de WordPress-versie bovenaan.

Leesmij-bestand voor WordPress

Deze methode werkt mogelijk niet als een site wordt beschermd door de Sucuri-firewall.

Methode 3: Broncode van WordPress-aanmeldscherm bekijken

Het inlogscherm van WordPress bevat ook informatie in de broncode die de WordPress-versie van een website zou onthullen.

Deze methode zou echter alleen werken als de eigenaar van de WordPress-site de toegang tot de inlogpagina of het admin-gebied niet heeft uitgeschakeld via .htaccess.

Voeg eenvoudig wp-login.php toe aan de URL van een WordPress-site.

http://www.voorbeeld.com/wp-login.php

Wanneer de pagina wordt geladen, klik je met de rechtermuisknop op een leeg gebied op het scherm. Selecteer Paginabron weergeven in het browsermenu.

Hierdoor wordt de broncode van het inlogscherm geopend. Druk op CTRL + F en zoek naar ‘ver =’. U zult de versieparameter kunnen opmerken die aan stylesheets is toegevoegd. Het zou er zo uitzien:

Ontdek welke plug-in-versie u gebruikt

De eenvoudigste manier om erachter te komen welke plug-in-versie u gebruikt, is door naar de plug-inspagina in het WordPress-beheergebied te gaan.

Het versienummer van een plug-in vinden

Daar ziet u de plug-in-versie onder de plug-in naam voor elke plug-in die op uw WordPress-site is geïnstalleerd.

Als u echter geen toegang heeft tot het beheerdersgedeelte, is de kans klein dat u de versie-informatie van een plug-in te weten komt.

Sommige plug-ins zoals Yoast SEO voegen automatisch versie-informatie toe aan de broncode van een site. U kunt een website bezoeken, met de rechtermuisknop klikken in een leeg gebied en vervolgens Paginabron bekijken selecteren in het browsermenu.

De tag die Yoast heeft toegevoegd, ziet er als volgt uit:

Meta-informatie toegevoegd door WordPress-plug-ins

Andere plug-ins laden CSS- of JavaScript-bestanden en soms gebruiken ze het versienummer van de plug-in dat is toegevoegd aan script- of stylesheet-URL’s zoals deze:

Vinden van plugin-versie in code

Dit is geen betrouwbare methode om het versienummer van een plug-in te achterhalen. Het versienummer kan bijvoorbeeld het versienummer zijn van het jQuery-script dat een plug-in laadt.

Een andere stiekeme manier om de plug-in-versie te achterhalen, is door het leesmij-bestand van de plug-in op een website te bezoeken. Als u weet wat de directorynaam van de plug-in zou zijn, kunt u proberen het readme.txt-bestand te openen.

Als op een site bijvoorbeeld de gratis versie van WPForms is geïnstalleerd, hebt u als volgt toegang tot het leesmij-bestand:

http://www.example.com/wp-content/plugins/wpforms-lite/readme.txt

Deze methode werkt mogelijk niet als een site wordt beschermd door de Sucuri-firewall.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen te leren hoe u kunt controleren welke WordPress-versie u gebruikt. Misschien wilt u ook onze deskundige tips en hacks zien om uw WordPress-beheerdersgebied te beschermen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map