FTP gebruiken om bestanden te uploaden naar WordPress voor beginners

Bent u op zoek om te leren hoe u FTP gebruikt om bestanden naar uw WordPress-website te uploaden? FTP of bestandsoverdrachtprotocol is een snelle en eenvoudige manier om bestanden van uw computer naar uw website te uploaden. In dit artikel laten we u zien hoe u FTP gebruikt om bestanden naar WordPress te uploaden.


FTP gebruiken om bestanden te uploaden in WordPress

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je video-tutorials niet leuk vindt of in je eigen tempo wilt bewegen, lees dan verder onderstaande instructies.

Wat is FTP?

FTP is de afkorting van File transfer protocol. Hiermee kunt u bestanden van uw computer naar uw website-hostingaccount overzetten.

Nu denk je misschien dat er al een media-uploader is in het WordPress-beheergebied voor het uploaden van bestanden zoals afbeeldingen, video, audio, PDF en meer.

Waarom heb je FTP nodig??

Je hebt FTP nodig om handmatig bestanden in WordPress te kunnen uploaden die soms niet werken vanwege een fout op je site.

Normaal gesproken heb je helemaal geen FTP nodig om bestanden te uploaden. U kunt eenvoudig afbeeldingen uploaden vanuit het WordPress-beheergebied. Je kunt zelfs plug-ins en thema’s uploaden vanuit WordPress zelf.

Soms moet u echter handmatig een plug-in of themabestand uploaden voor het oplossen van problemen met WordPress en het oplossen van de meest voorkomende WordPress-fouten.

FTP gebruiken om WordPress-bestanden te uploaden

Eerst moet u een FTP-client op uw computer downloaden en installeren. FTP-client is een app waarmee u verbinding kunt maken met uw website en bestanden kunt overzetten via het FTP-protocol.

Hier zijn enkele van de meest populaire FTP-clients die u kunt installeren.

  • FileZilla (Windows, Mac, Linux | Gratis)
  • WinSCP (Windows | Gratis)
  • Cyberduck (Mac | Gratis)

Omwille van deze tutorial gebruiken we FileZilla. Je kunt elke andere FTP-client gebruiken die je leuk vindt. De basisconcepten zijn hetzelfde, ongeacht de software die u gebruikt.

Verbinding maken met uw WordPress-site via FTP

Wanneer u uw FTP-software opent, wordt u gevraagd om verbinding te maken met uw website met uw FTP-inloggegevens.

Uw FTP-inloggegevens worden per e-mail naar u verzonden wanneer u zich aanmeldt voor uw WordPress-hostingaccount. U kunt ook uw FTP-accountgegevens vinden in het cPanel-dashboard van uw hostingaccount.

FTP-accounts beheren in cPanel

Als u de inloggegevens niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met uw hostingprovider om deze informatie te krijgen.

Zodra u de inloggegevens heeft, moet u FileZilla openen en vervolgens naar gaan Bestand »Sitebeheer.

Sitemanager in FileZilla FTP-client

Dit zal een pop-upvenster openen waarin u uw website-informatie kunt toevoegen. Klik op de knop ‘Nieuwe site’ en geef een titel op voor uw website.

Een nieuwe website toevoegen in FileZilla

In de volgende kolom wordt u gevraagd om uw host in te voeren. Dit is meestal uw domeinnaam.

Opmerking: in het protocolgedeelte moet u SFTP selecteren als uw hostingprovider dit ondersteunt.

Selecteer ‘Normaal’ onder het aanmeldingsveld en voer vervolgens uw FTP-gebruikersnaam en wachtwoord in.

Inloggegevens

Nu kunt u op de verbindingsknop klikken om door te gaan. FileZilla slaat uw website-instellingen op voor toekomstige aanmeldingen en opent een nieuwe FTP-verbinding met uw website.

Als dit de eerste keer is dat u vanaf deze computer verbinding maakt met uw website, dan kan FileZilla u een certificaatpop-up laten zien.

Vertrouwenscertificaat

Vink het vakje aan naast ‘Certificaat altijd vertrouwen voor toekomstige sessies’ en klik op de knop OK om door te gaan.

FileZilla probeert nu in te loggen op uw website met de inloggegevens die u hebt ingevoerd. Zodra u bent verbonden, ziet u de lijst met bestanden en mappen op uw website onder de kolom ‘Externe site’.

Lokale en externe bestandskolommen in Filezilla

In de kolom voor de externe site worden bestanden en mappen op uw website weergegeven en in het gedeelte ‘Lokale site’ worden bestanden op uw computer weergegeven.

U kunt door de lokale site bladeren om de bestanden op uw computer te lokaliseren die u naar uw website wilt uploaden. Vervolgens moet je met de rechtermuisknop op het bestand klikken en upload selecteren in het menu.

Upload een bestand van uw computer naar uw website

FileZilla zet het bestand nu over van uw computer naar uw WordPress-site.

WordPress heeft echter bepaalde bestanden en mappen op specifieke locaties nodig om correct te werken. Dit betekent dat je niet zomaar ergens een bestand kunt uploaden. U moet weten waar u een bestand op uw WordPress-site kunt uploaden.

Als u bijvoorbeeld handmatig een plug-in wilt uploaden naar uw WordPress-website. Vervolgens moet u eerst de plug-in naar uw computer downloaden.

Daarna moet je het plugin-bestand uitpakken. In het zip-bestand vindt u de map met plug-ins. WordPress zoekt naar plug-ins in de map / wp-content / plugins /.

Je moet eerst naar / wp-content / plugins / folder gaan in de Remote site kolom. Daarna kunt u de plugin-map van uw computer uploaden naar uw website.

Upload plugin-map

Nadat u de plug-in heeft geüpload, moet u de plug-inspagina in uw WordPress-beheergebied bezoeken om de plug-in te activeren.

Geïnstalleerde plug-in in het WordPress-beheergebied

Evenzo, als u een premium-thema naar uw website wilt uploaden, downloadt en unzipt u eerst de themamap op uw computer. Daarna kun je het uploaden naar / wp-content / themes / map op je website.

FTP wordt niet alleen gebruikt om bestanden van uw computer naar uw WordPress-website te uploaden. Het kan ook worden gebruikt om bestanden van uw website te downloaden en ze te bewerken.

Klik met de rechtermuisknop op de bestanden of mappen die u wilt downloaden onder de kolom ‘Externe site’ en klik op de downloadknop.

Download een bestand van uw website naar uw computer

U kunt ook FTP gebruiken om een ​​back-up te maken van alle WordPress-bestanden. Selecteer eenvoudig alle bestanden en mappen en download ze naar uw computer.

Houd er echter rekening mee dat dit slechts de back-up is van uw WordPress-bestanden en dat deze uw inhoud (database) niet bevat. Als u ook een back-up van inhoud wilt maken, kunt u dit doen door een handmatige back-up van uw WordPress-database te maken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om FTP te leren gebruiken om bestanden naar WordPress te uploaden. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze WordPress-beveiligingsgids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me