Hoe een e-maillijst in WordPress op te bouwen – E-mailmarketing 101

Het bouwen van een e-maillijst is een hot topic onder bloggers en eigenaren van kleine bedrijven. Vrijwel elke expert zal u vertellen om een ​​e-maillijst samen te stellen, maar de meesten vergeten algemene vragen te beantwoorden, zoals wat is een e-maillijst? waarom een ​​e-maillijst samenstellen? hoe maak je een e-maillijst in WordPress? enz. In deze gids over e-mailmarketing 101 behandelen we elk aspect van e-mailnieuwsbrieven en WordPress. Dit omvat de basis van geavanceerde trucs, aanbevolen services & plug-ins, geheime tips om het aantal aanmeldingen te verhogen en nog veel meer.


E-mailmarketing 101

Omdat dit een lang artikel is, raden we je aan de onderstaande inhoudstabel te volgen om door het artikel te navigeren.

E-mailmarketing 101

  Wat is een e-maillijst?

  Een e-maillijst bestaat uit e-mailadressen van gebruikers die zich vrijwillig hebben aangemeld op uw website om e-mailupdates te ontvangen in een nieuwsbrief of een speciaal aankondigingsformaat. Hiermee kunt u regelmatig contact houden met uw bestaande en potentiële klanten (dagelijks, wekelijks, maandelijks enz.). U kunt e-mails sturen over exclusief nieuws, productgerelateerde aankondigingen of speciale aanbiedingen geven aan uw e-mail nieuwsbriefabonnees.

  Waarom een ​​e-maillijst samenstellen?

  Op onze websites hebben we gemerkt dat e-mail het aantal klikken beter doet dan sociale netwerken. We hebben dit herhaaldelijk getest en hebben altijd hetzelfde resultaat behaald. E-mails hebben ons 10 keer meer klikken opgeleverd dan alle sociale media bij elkaar.

  Waarom deed e-mail het zo goed? Het antwoord is simpel: e-mail is privé en persoonlijk. Als dit niet voldoende reden is om te beginnen met het samenstellen van uw e-maillijst, dan hebben we nog veel meer.

  • Gegarandeerd bereik – Wanneer u Twitter of Facebook gebruikt, worden uw statussen zeker gemist vanwege de aard van Twitter / fb-updates. Mensen controleren hun e-mails echter veel zorgvuldiger dan hun tijdlijnen op sociale netwerken.
  • Toegang en eigendom – Je bezit geen gegevens op Twitter of Facebook. Je kunt op elk moment je account opgeschort krijgen en al je volgers verliezen. Of wat als Twitter en FB verdwijnen, niet zeggen dat ze dat binnenkort zullen doen, maar een e-maillijst is iets waar je aan vast kunt houden. Ten tweede bent u niet beperkt tot 140 tekens. Je stelt zelf je grenzen. U kunt e-mailnieuwsbrieven veel beter integreren in uw WordPress-blog dan Facebook of Twitter (we zullen u later in deze handleiding laten zien).
  • Betere targeting – Het beste van e-mailnieuwsbrieven is dat u deze lokaal kunt targeten (voor mensen in specifieke landen, steden, staten). Als u een product op bepaalde locaties lanceert, is e-mail de beste manier om uw abonnees op die locatie te bereiken.
  • Verhoog de omzet – Waar het op neerkomt, is wanneer u gegarandeerd bereik, betere targeting en aandacht van uw gebruikers heeft, dan gaat u zeker de omzet verhogen.

  Maar hoe zit het met sociale media? E-mail is niet dood en sociale media is waar iedereen is?

  Als e-mail echt dood was, waarom moet je dan voor elke social media-website een e-mailadres hebben voordat je je aanmeldt?

  E-mail is de afgelopen twee decennia de meest betrouwbare vorm van elektronische communicatie geweest en is niet vertraagd.

  Het bouwen van een e-maillijst is een stuk eenvoudiger dan het bouwen van een volgeling op Facebook, Twitter of Google+.

  Facebook beperkt het bereik van je pagina’s tot een klein percentage van je volgers. Evenzo verschijnen uw tweets slechts gedurende een beperkte tijd op de tijdlijn van een gebruiker. Aan de andere kant, wanneer u een e-mail verzendt, bereikt deze al uw abonnees en blijft in hun inbox totdat ze actie ondernemen.

  We zeggen niet dat je sociale netwerken moet verlaten. Sociale netwerksites zijn geweldig om gebruikersbetrokkenheid op te bouwen, maar e-mail zal u meer bezoekers, conversies en verkopen opleveren.

  Ten slotte kan een sociale mediasite verdwijnen of minder populair worden (onthoud Myspace?). Als ze verdwijnen, nemen ze je volgers mee. Aan de andere kant bestaat e-mail al sinds het aanbreken van het internet en het is nog steeds de meest populaire manier waarop mensen op internet communiceren.

  Aan de slag met het bouwen van uw e-maillijst?

  Het eerste dat u nodig heeft, is een betrouwbare e-mailserviceprovider. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in e-mailbezorging en u hebt ze nodig om ervoor te zorgen dat uw e-mail de inbox van al uw abonnees bereikt (in plaats van dat uw e-mail als spam wordt gemarkeerd).

  Ook al kunt u WordPress gebruiken om e-mails te verzenden, we raden dit ten zeerste af (zie waarom u WordPress nooit mag gebruiken om e-mailnieuwsbrieven te verzenden).

  Deze professionele e-mailserviceproviders besteden veel geld en middelen aan hun e-mailbezorgingsinfrastructuur om ervoor te zorgen dat uw e-mail niet in de ongewenste e-mail van uw abonnees terechtkomt. Alle grote bedrijven zoals Facebook, Apple, eBay, enz. Gebruiken een e-mailmarketingservice van derden.

  Welke e-mailmarketingservice moet u gebruiken?

  Er zijn tal van geweldige e-mailmarketingproviders die er zijn. Het is een zeer competitieve sector, wat betekent dat bedrijven altijd proberen hun kosten laag te houden en tegelijkertijd veel functies bieden. Hieronder staan ​​slechts enkele van de providers waarmee we werken en die we ten zeerste aanbevelen.

  Constant contact

  Constant Contact is de beste e-mailmarketingserviceprovider voor bedrijven en websites van elke omvang. Hiermee kunt u e-mails verzenden, abonnees beheren, e-mails volgen, analyses bekijken, autoresponders instellen, prachtige e-mailsjablonen maken, abonnees targeten en uw campagnes splitsen..

  Het beste is dat Constant Contact wordt geleverd met een gratis proefperiode van twee maanden. Dit geeft u voldoende tijd om uw e-maillijst in te stellen en te beginnen met het vastleggen van e-mailadressen. Aan het einde van de proefperiode betaalt uw lijst zichzelf terug. Gratis inschrijven!

  Notitie: Na de proefperiode moet je wel betalen.

  Aweber

  Aweber is een van de meest populaire e-mailserviceproviders onder bloggers en internetmarketeers. Hiermee kunt u e-mails verzenden, abonnees beheren en geweldige tracking bieden. Afgezien van dat, kunt u ook een reeks automatisch afgeleverde e-mails verzenden (autoresponder), automatisch e-mails maken van uw nieuwste blogposts en abonnees targeten op basis van hun actie, locatie, enz. Met een enkele klik.

  Met Aweber kunt u eenvoudig test-e-mailsjablonen, koppen, kopkleur, tekstkleur, tekst van de verzendknop en nog veel meer splitsen. Je kunt Aweber de eerste maand voor $ 1 proberen.

  Enkele anderen waarmee we hebben samengewerkt zijn Campaign Monitor, GetResponse, MailChimp, enz. Ze bieden allemaal vergelijkbare functionaliteit. Je moet vooral prijzen en gebruikersinterface vergelijken.

  Hoe u uw e-maillijst in WordPress kunt laten groeien?

  Nadat u zich heeft aangemeld voor een e-mailserviceprovider, is de volgende stap het integreren van e-mailabonnementsformulieren via uw WordPress-site.

  Het succes van uw e-mailmarketing hangt ervan af.

  Om uw e-mailabonnees te vergroten, moet u de perfecte plek op uw site vinden waar abonnementsformulieren het beste presteren.

  WordPress Popup ook wel bekend als Ligthbox Popup

  Lightbox-pop-ups zijn verreweg de hoogst converterende aanmeldingsformulieren die u op uw website kunt plaatsen.

  Lightbox e-mailformulier in actie op WPBeginner

  We hebben met succes lightbox-pop-up op WPBeginner gebruikt en hebben een toename van 600% van onze abonnees opgemerkt zonder de gebruikerservaring of een afname van paginaweergaven te beïnvloeden.

  Onze oprichter, Syed Balkhi, bouwde een populaire WordPress lead-generatie plug-in genaamd OptinMonster waarmee je WordPress lightbox-pop-ups kunt maken.

  Het beste van OptinMonster is de exit-intent-technologie. Deze functie houdt het muisgedrag van gebruikers bij en laat ze alleen de pop-up zien op het moment dat ze op het punt staan ​​te vertrekken. Dit is minder opdringerig gebleken en biedt de beste conversie.

  U kunt OptinMonster ook gebruiken om A / B-testen van uw formulieren uit te voeren, verschillende formulieren op specifieke categorieën of pagina’s weer te geven en nog veel meer.

  Als u iemand bent die een beetje aarzelt om een ​​pop-up op uw site te gebruiken, dan hebben we een uitdaging voor u. Probeer het 14 dagen uit en als u uw abonnees niet met een enorm aantal verhoogt, kunt u het uitschakelen.

  Mensen zijn vaak verrast als ze de resultaten zien. Dit is de reden waarom OptinMonster nu wordt gebruikt op de QuickBooks-website, de blog van Michael Hyatt en bij vele andere gerenommeerde online bronnen.

  Download OptinMonster nu en gebruik de kortingsbon WPB10 om 10% korting te krijgen.

  Drijvende voettekstbalk

  Een zwevende voettekstbalk zie je onderaan elke pagina op WPBeginner. Het is een balk die met de gebruiker mee scrolt terwijl ze scrollen.

  We hebben een tutorial geschreven over hoe je een kleverige zwevende voettekstbalk kunt maken in WordPress.

  U kunt eenvoudig aanmeldingsformulieren voor e-mail toevoegen aan de zwevende balk om de optin-snelheid te maximaliseren.

  Voor degenen die niet willen omgaan met het volgen van een tutorial en het aanpassen van HTML / CSS, hebben we het ingebouwd in OptinMonster.

  OptinMonster Footer Bar

  Naast het krijgen van voorgebouwde ontwerpen die u gemakkelijk kunt bewerken zonder code te schrijven, krijgt u ook de volledige kracht van OptinMonster.

  Als een gebruiker bijvoorbeeld de balk sluit, kunt u ervoor kiezen om hem de balk nooit meer te tonen gedurende 30 dagen of een door u gewenste periode. U kunt verschillende berichten weergeven op verschillende categorieën, berichten of pagina’s.

  Voettekstbalken converteren iets minder dan pop-ups, maar ze zijn nog steeds een van de betere conversieformulieren voor e-mail op uw site.

  Als u OptinMonster versus een andere plug-in gebruikt, ziet u de conversiegegevens daadwerkelijk. Hoewel het vrij eenvoudig is om een ​​voettekstbalk te maken (zie tutorial hierboven), is het moeilijk om gegevens te verzamelen, split-tests uit te voeren, enz..

  Download OptinMonster nu en gebruik de kortingsbon WPB10 om 10% korting te krijgen.

  Slide-ins of Slide-ups

  Slide-ins zijn formulieren die vanuit de rechterbenedenhoek van uw scherm schuiven met een e-mailaanmeldingsaanbieding. In tegenstelling tot statische zijbalkvormen, trekken deze de aandacht van de gebruiker en worden ze als minder irritant beschouwd dan pop-ups.

  OptinMonster Slideins

  Ondernemers voelen zich meer op hun gemak met dit formulier in vergelijking met pop-ups. Hoewel het een behoorlijke conversieratio krijgt, is het niet opgewassen tegen een pop-up.

  Er zijn talloze plug-ins waarmee u een inschuifformulier kunt maken.

  De drie die we aanbevelen zijn OptinMonster, Qualaroo en Drip.

  Qualaroo en Drip worden geleverd met maandelijkse abonnementen, terwijl OptinMonster een jaarlijkse vergoeding heeft.

  Generieke zijbalk en After Post-formulieren

  Het is gebruikelijk geworden om een ​​aanmeldingsformulier voor e-mail in de zijbalk en na de post te plaatsen.

  Deze formulieren krijgen meestal de laagste conversie, maar de meeste mensen realiseren zich dit niet omdat deze formulieren zijn ingebouwd in de thema’s.

  Op veler verzoek hebben we de formulieren aan OptinMonster toegevoegd om gebruikers in staat te stellen hun bericht te splitsen en de daadwerkelijke resultaten te zien, zodat u kunt zien hoe goed de zijbalkformulieren en na postformulieren worden geconverteerd in vergelijking met de andere formuliertypen.

  Contact Formulieren

  Terwijl de titel contactformulieren leest, hebben we het over elk WordPress-formulier in het algemeen, dus het omvat: aanmeldingsformulieren voor gebruikers, algemeen contactformulier, een offerteformulier aanvragen, een postformulier indienen enz.

  U kunt creatief een selectievakje in uw formulier toevoegen dat zoiets zegt als “Ja, ik wil updates ontvangen van WPBeginner”. We hebben deze techniek gezien in tal van grote merkwebsites waar ze twee selectievakjes hebben waar de ene zegt, ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en de andere zegt dat ik me moet aanmelden voor de updates. Normaal gesproken is dit voor beginners onmogelijk. Maar het is gemakkelijk gemaakt met onze favoriete plug-in voor WordPress-formulieren: WPForms.

  Met de WPForms-formulierbouwer voor slepen en neerzetten, kunt u eenvoudig zoveel formulieren maken als u wilt en hun Aweber-, GetResponse- of MailChimp-add-ons gebruiken om de opt-in-optie in uw contactformulier te hebben. Opmerking: deze add-on is beschikbaar voor hun Plus & Pro-plan, dus gebruikers van het Basisplan krijgen deze add-on niet.

  Wij geloven dat dit een geweldige manier is om in contact te blijven met uw klanten, als u een ontwerper of consultant bent. Het kan op elke gewenste manier worden gebruikt, dus sky is echt de limiet.

  Gebruik deze WPForms-coupon om 10% korting op uw aankoop te krijgen.

  Interactie met uw abonnees

  Als u eenmaal bent begonnen met het samenstellen van uw e-maillijst, is het van cruciaal belang dat u contact opneemt met uw abonnees.

  Je moet er een gewoonte van maken om ze regelmatig updates te sturen, of het nu wekelijks of maandelijks is.

  Niet elke e-mail hoeft promotie te zijn. U kunt e-mails sturen waarin u om feedback wordt gevraagd, nuttige tips geeft, enz.

  We hopen dat deze handleiding voor e-mailmarketing 101 je heeft geholpen bij het samenstellen van een e-maillijst in WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map