Hoe een PayPal-donatieknop toe te voegen in WordPress

Wilt u een donatieknop toevoegen aan uw WordPress-site? PayPal maakt het supergemakkelijk om donaties op uw website te accepteren. In dit artikel laten we u zien hoe u een PayPal-donatieknop toevoegt in WordPress.


Donaties

Veel bloggers en non-profitorganisaties voegen PayPal-donatieknoppen toe aan hun WordPress-sites. Hierdoor kunnen ze de kosten van het runnen van hun blog dekken en / of geld genereren voor hun doel. Als je een PayPal-donatieknop aan je zijbalk of donatiepagina’s wilt toevoegen, dan ben je hier op de juiste plek.

Notitie: Methode 1 werkt alleen met door uzelf gehoste WordPress.org-sites. Als u een PayPal-donatieknop op uw WordPress.com-sites wilt toevoegen, gebruik dan methode 2 om de code handmatig toe te voegen. (Zie het verschil tussen gratis WordPress.com en WordPress.org)

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Voordat u begint, moet u eerst een PayPal-account maken. Als je er al een hebt, log dan gewoon in, want je hebt de informatie later in het artikel nodig.

Methode 1: een PayPal-knop toevoegen in WordPress met behulp van een plug-in

De eenvoudigste manier om een ​​PayPal-donatieknop in WordPress toe te voegen, is door een van de vele gratis PayPal-donatie-plug-ins te gebruiken.

Begin met het installeren en activeren van de PayPal Donations-plug-in. Na activering moet je bezoeken Instellingen »PayPal-donaties om de plug-in te configureren.

Instellingenpagina voor PayPal Donations-plug-in

Eerst moet u uw PayPal-e-mailadres opgeven dat u heeft gebruikt om uw account aan te maken en vervolgens een valuta kiezen.

U kunt ook de mogelijkheid hebben om een ​​aangepaste URL voor de donatiepagina van uw PayPal-account op te geven, evenals een retour-URL waarnaar gebruikers worden omgeleid nadat ze de donatie hebben gedaan, zoals een bedankpagina.

U kunt een WordPress-pagina maken om de donateurs te bedanken en vervolgens de URL van de pagina als retourpagina invoeren.

Wat betreft donatieopties, u kunt een vast bedrag, doel en referentie toevoegen voor uw PayPal-donaties. Ten slotte kunt u een PayPal-knopstijl selecteren. Als je klaar bent, sla je je instellingen op.

Selecteer een knop om weer te geven

Nu kunt u uw PayPal-donatieknop weergeven met de shortcode [paypal-donation] in een WordPress-post of -pagina.

U kunt ook een bezoek brengen aan Uiterlijk »Widgets sectie in uw WordPress-beheerder en voeg de knop PayPal-donaties toe aan een zijbalk.

PayPal-widget in een zijbalk van WordPress

De widget heeft dezelfde instellingen, dus u hoeft alleen maar een titel en tekst voor de donatie-widget op te geven en uw widget-instellingen op te slaan.

Gratis PayPal-donaties-plug-ins voor WordPress

PayPal Donations-plug-in is verreweg de gemakkelijkste en eenvoudigste methode om een ​​donatieknop voor beginners toe te voegen. Omdat er echter veel PayPal-plug-ins beschikbaar zijn, kan dit verwarrend zijn. We hebben de beste PayPal-donatie-plug-ins voor u uitgezocht die u kunt gebruiken.

 • PayPal-donatieknop
 • PayPal-donatieknoppen + MailChimp
 • Naadloze donaties
 • Een PayPal-donatieformulier maken voor non-profitorganisaties met WordPress

Als je meer wilt dan alleen een donatieknop, bekijk dan onze lijst met de 10 WordPress PayPal-plug-ins voor het gemakkelijk accepteren van betalingen. Deze plug-ins helpen u niet alleen om donaties te innen, maar u kunt ze ook gebruiken om digitale inhoud, diensten en zelfs fysieke goederen te verkopen.

Methode 2: handmatig een PayPal-knop toevoegen in WordPress

Aangezien WordPress.com u niet toestaat plug-ins te installeren, moet u handmatig een PayPal-donatieknop toevoegen aan uw WordPress.com-site.

Deze methode werkt ook voor elke WordPress-gebruiker die geen plug-in wil installeren.

Log eerst in op uw PayPal-rekening en klik op het menu-item Extra. Klik op de volgende pagina op het PayPal-knoppenpictogram.

PayPal-knoppen onder het gedeelte Tools

Op de volgende pagina moet u op een link klikken om een ​​nieuwe gemeenschappelijke knop aan de rechterkant te maken.

Een nieuwe PayPal-knop maken

Op de pagina voor het maken van knoppen moet u donaties kiezen onder het knoptype. Kies daarna de valuta, het bedrag, enz. Als u tevreden bent met de instellingen, klikt u eenvoudig op de ‘Knop maken’.

PayPal Maak een donatieknop

Op de volgende pagina ziet u de code die u nodig heeft om de PayPal-donatieknop weer te geven. Klik op het tabblad E-mail omdat deze optie meer aanpassingsmogelijkheden biedt. Plak deze URL in een Kladblok of een andere teksteditor.

PayPal-link voor de donatieknop

Ga vervolgens naar je WordPress-beheergebied en bewerk een bericht of pagina waar je de PayPal-donatieknop wilt toevoegen. Het is belangrijk dat u zich in de teksteditormodus bevindt en niet in de visuele editormodus. Kopieer en plak vervolgens deze code:

Zorg ervoor dat u “Uw e-mail-URL die u van PayPal heeft ontvangen” vervangt door de link die u in de bovenstaande stap in uw notitieblok hebt geplakt.

Dat is alles. Je hebt nu een PayPal-donatieknop op je WordPress-sites zonder een plug-in.

U kunt de code ook in een WordPress-tekstwidget plakken om deze aan uw zijbalk toe te voegen.

Hier is een live voorbeeld van de donatieknop:

Doneer aan WPBeginner

Klik erop om te zien hoe het werkt. U kunt een donatie doen om ons te helpen als u dit artikel nuttig vond :)

Aanpassingsopties

De reden waarom we de e-maillink hebben gekozen in plaats van de formuliercode van de website, is dat u de afbeelding van de donatie gemakkelijk kunt aanpassen. Hieronder staan ​​enkele andere officiële donatieknoppen van PayPal. Kopieer eenvoudig de code en vervang het afbeeldingsgedeelte in uw hoofdcode hierboven.

Als je een van deze afbeeldingen niet leuk vindt, kun je je eigen afbeeldingen maken. Upload die afbeelding gewoon naar uw WordPress-mediabibliotheek en download de bestandslink. Voeg vervolgens die link toe in de onderstaande code:

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het toevoegen van een PayPal-donatieknop in WordPress. Misschien wil je ook onze gids bekijken over het toevoegen van een Stripe-donatieknop in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map