Hoe een WordPress-thema op de juiste manier te veranderen (Ultieme gids)

Ben je van plan het WordPress-thema van je website te veranderen? WordPress maakt het super eenvoudig voor gebruikers om thema’s op hun site te wijzigen en te beheren.


Je moet echter niet vergeten dat het veranderen van het uiterlijk van je live website een groot evenement is. U moet bepaalde dingen in gedachten houden voordat en nadat u een thema wijzigt, zodat u geen gegevens en websiteverkeer verliest.

In dit artikel laten we u het stapsgewijze proces zien voor het correct wijzigen van een WordPress-thema met een stapsgewijze checklist.

Hoe een WordPress-thema op de juiste manier te veranderen (Ultieme gids)

Hier volgt een kort overzicht van wat je in dit artikel leert:

  Wat u moet doen voordat u een WordPress-thema wijzigt

  Hoewel het wijzigen van een thema letterlijk een paar klikken verwijderd is, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen voordat u het proces start.

  We raden u aan de volgende checklist door te nemen om ervoor te zorgen dat het proces van het wijzigen van uw WordPress-thema soepel verloopt en u uiteindelijk geen belangrijke gegevens verliest.

  1. Kopieer fragmenten uit uw huidige thema

  Sommige tussenliggende WordPress-gebruikers passen hun website graag aan door codefragmenten rechtstreeks toe te voegen aan het functies.php-bestand van hun thema.

  Omdat deze wijzigingen eenmaal zijn aangebracht, vergeten mensen ze meestal.

  Als u of uw webontwikkelaar deze wijzigingen heeft aangebracht, blader dan door de bestanden van uw huidige thema en noteer alle aanvullende code die u eerder heeft toegevoegd. Hiermee kun je ze later toevoegen aan het functies.php-bestand van je nieuwe thema of een sitespecifieke WordPress-plug-in.

  2. Test laadtijd

  Voordat u uw thema wijzigt, moet u de laadtijd van uw website controleren, zodat u gemakkelijk de verschillen in de laadtijd van de pagina kunt vergelijken nadat u wijzigingen aan uw website heeft aangebracht.

  Onthoud dat WordPress-snelheid een belangrijke factor is in gebruikerservaring en SEO, dus je moet ervoor zorgen dat het nieuwe thema sneller is dan je vorige.

  U kunt de snelheid van uw website controleren met een tool als Pingdom.

  Zorg ervoor dat u de laadtijd van de startpagina en ook enkele van uw binnenpagina’s test.

  3. Verlies geen trackingcode

  Sommige gebruikers voegen hun trackingcode voor analyse rechtstreeks toe aan hun themabestanden. Er zijn ook WordPress-thema’s waarmee u Adsense- of Analytics-code kunt toevoegen in hun instellingenpaneel.

  Een van de meest voorkomende fouten die beginners maken, is deze codes over het hoofd te zien.

  U moet ervoor zorgen dat u alle trackingcodes kopieert, zodat u ze na het wijzigen van het thema aan uw nieuwe site kunt toevoegen.

  Om dit toekomstbestendig te maken, raden we gebruikers altijd aan om Google Analytics te installeren met een plug-in zoals MonsterInsights, en voor andere trackingcode raden we aan de plug-in voor koptekst en voettekst te gebruiken.

  4. Maak een volledige back-up

  Het wordt altijd aanbevolen om een ​​back-up te maken van je berichten, afbeeldingen, plug-ins en de database voordat je je thema wijzigt.

  U kunt een back-upplug-in voor WordPress gebruiken om de back-up van uw hele site te maken. Zorg ervoor dat u deze back-up naar uw computer downloadt voordat u verder gaat.

  Deze stap zorgt ervoor dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen als er iets misgaat.

  5. Zijbalkinhoud

  Sidebars worden gebruikt voor het toevoegen van verschillende widgets, waaronder sociale links, advertenties, abonnementsformulieren of een contactformulier.

  Noteer deze wijzigingen. Als er een aangepaste code aan een widget is toegevoegd, zorg er dan voor dat u deze code kopieert en op uw computer plakt, zodat u deze opnieuw kunt gebruiken in uw nieuwe thema.

  6. Houd uw site in de onderhoudsmodus

  Het is een goede gewoonte om uw website in de onderhoudsmodus te zetten wanneer u er wijzigingen in aanbrengt. Je wilt toch niet dat je bezoekers een in aanbouw zijnde site zien??

  We raden aan om hiervoor de SeedProd-plug-in te gebruiken.

  SeedProd-plug-in

  Het is een populaire WordPress-plug-in waarmee u eenvoudig mooie pagina’s voor binnenkort en onderhoudsmodus voor uw site kunt maken.

  Om uw site in de onderhoudsmodus te houden, moet u de SeedProd-plug-in installeren en activeren.

  Ga vervolgens naar SeedProd »Instellingen pagina om plugin-instellingen te configureren. Hier moet u de selecteren Schakel de onderhoudsmodus in keuzerondje en klik op de sla alle veranderingen op knop.

  SeedProd maakt onderhoudsmodus mogelijk

  Hoe een WordPress-thema te installeren

  Na het volgen van de bovenstaande voorzorgsmaatregelen, is de volgende stap het installeren van een thema dat u op uw site wilt gebruiken.

  Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress-thema’s waaruit u kunt kiezen. Het feit dat u dit artikel leest, betekent dat u waarschijnlijk een goed thema voor uw behoeften heeft gevonden.

  Als je nog geen thema hebt geselecteerd, kunnen we je de volgende WordPress-thema’s ten zeerste aanbevelen:

  1. Divi

  Divi WordPress-thema

  Divi is een van de meest populaire WordPress-thema’s op de markt. Het wordt mogelijk gemaakt door de Divi Builder met slepen en neerzetten, waarmee u eenvoudig elk soort website kunt bouwen.

  Het wordt geleverd met meer dan 20 vooraf gebouwde lay-outs en 46 verschillende inhoudselementen. U kunt elk element van uw site eenvoudig aanpassen en de wijzigingen in realtime bekijken.

  2. Astra

  Astra WordPress-thema

  Astra is een lichtgewicht en voor snelheid geoptimaliseerd WordPress-thema. Het is compatibel met verschillende plug-ins voor paginabuilder zoals Beaver Builder, Divi en Visual Composer.

  Het is een vertaling en RTL-klaar thema. Hierdoor kunt u uw website in elke taal starten en zelfs een meertalige website maken.

  Astra kan eenvoudig worden geïntegreerd met de WooCommerce-plug-in, zodat u eenvoudig en zonder veel gedoe een online winkel kunt creëren. U kunt ook de koptekst, voettekst, lay-out en meer aanpassen met de WordPress Theme Customizer.

  Ons favoriete onderdeel van Astra zijn alle sjablonen voor starterswebsites waarmee het wordt geleverd.

  3. StudioPress

  StudioPress WordPress-thema's

  Genesis is het meest populaire WordPress-themakader en is gebouwd door het StudioPress-team. U kunt geweldige websites maken met het Genesis-framework en andere StudioPress-thema’s.

  Voor het geval je het niet weet, maakt StudioPress nu deel uit van WP Engine, het populairste beheerde WordPress-hostingbedrijf.

  Het beste is dat je gratis meer dan 35 StudioPress-thema’s krijgt als je je aanmeldt voor een WP Engine-hostingplan.

  4. OceanWP

  OceanWP WordPress-thema

  OceanWP is een responsief en multifunctioneel WordPress-thema. Het biedt meerdere demosjablonen die zijn gebouwd met verschillende beroepen en bedrijven in gedachten.

  Het is compatibel met de belangrijkste plug-ins voor paginabuilder. U kunt ook verschillende extensies gebruiken om uw site naar een hoger niveau te tillen.

  5. Beaver Builder

  Beaver Builder-plug-in

  Beaver Builder is een van de beste plug-ins voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten waarmee u verbluffende pagina’s voor uw site kunt bouwen zonder enige codeervaardigheid.

  Beaver Builder is compatibel met bijna elk WordPress-thema en je kunt het zelfs gebruiken om een ​​aangepast WordPress-thema te maken zonder code te schrijven.

  Hoe dan ook, we hopen dat de bovenstaande aanbevelingen u zullen helpen bij het kiezen van een WordPress-thema voor uw site.

  Nadat je een thema hebt geselecteerd, moet je het op je WordPress-site installeren. Y

  U kunt een van de volgende 3 methoden gebruiken om een ​​WordPress-thema te installeren:

  • Met behulp van de WordPress-themazoekoptie
  • Een thema uploaden vanaf uw WordPress-dashboard
  • Een thema installeren met FTP

  Je kunt onze beginnershandleiding raadplegen voor het installeren van een WordPress-thema voor hulp.

  Hoe WordPress-thema te veranderen zonder live te gaan

  Zodra je je nieuwe thema hebt geïnstalleerd, ben je klaar om van thema te wisselen.

  Het wordt echter altijd aanbevolen om een ​​thema te testen voordat je er op je live website naar overschakelt.

  Op deze manier kunt u de compatibiliteit van het nieuwe thema met uw bestaande plug-ins controleren en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt.

  Er zijn twee manieren om uw WordPress-thema te wijzigen zonder live te gaan:

  1. Optie Live Preview

  Standaard kunt u met WordPress een voorbeeld van een thema op uw website bekijken zonder het te wijzigen.

  Ga daarvoor naar Verschijning » Thema’s vanaf de linkerzijbalk van uw admin-paneel.

  Op deze pagina ziet u alle geïnstalleerde thema’s op uw site. U moet met uw muis over het thema gaan dat u wilt bekijken en op klikken Live voorvertoning knop.

  Optie voor live voorbeeld van WordPress-thema

  Hiermee wordt je nieuwe thema geopend in de WordPress Theme Customizer. U kunt nu uw nieuwe thema testen en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt.

  2. Thema Switcha-plug-in

  Een andere optie is om de Theme Switcha-plug-in te gebruiken. Hiermee kunt u een voorbeeld van uw nieuwe thema bekijken zonder het te activeren.

  Eerst moet je deze gratis plug-in installeren en activeren. Ga vervolgens naar Instellingen » Thema Switcha vanaf de linkerzijbalk van uw admin-paneel.

  Thema Switcha plugin instellingen pagina

  Op de pagina Instellingen moet u de optie ‘Thema-omschakeling inschakelen’ selecteren en vervolgens naar de onderkant van de pagina scrollen om op te klikken Wijzigingen opslaan.

  Deze plug-in toont nu al uw geïnstalleerde thema’s onderaan deze pagina. Ga je gang en klik op je nieuwe thema om een ​​voorbeeld te bekijken op een nieuw tabblad van je webbrowser.

  Thema Switcha beschikbare thema's sectie

  Hoe WordPress Theme op Live Site te veranderen

  Nadat je je nieuwe thema hebt getest, is het tijd om het proces van het wisselen van thema op je WordPress-site te starten.

  Ga daarvoor naar Verschijning » Thema’s vanaf de linkerzijbalk van het WordPress-beheerderspaneel.

  Verander het WordPress-thema op de live website

  Op deze pagina moet u de muiscursor over het thema bewegen dat u wilt gebruiken en vervolgens op klikken Activeren knop om het WordPress-thema te wijzigen.

  Nu kunt u de startpagina van uw website bezoeken om het nieuwe thema in actie te zien.

  Het WordPress-thema handmatig wijzigen

  Soms kan een fout uw WordPress-beheergebied ontoegankelijk maken. In dat geval kunt u het thema niet wijzigen met de bovenstaande methode.

  Om uw website te herstellen, moet u deze herstellen vanaf een back-up, of u kunt de WordPress-fout oplossen die het probleem veroorzaakt.

  Als je echter geen back-up hebt, kun je het thema handmatig wijzigen met behulp van phpMyAdmin.

  Met deze methode kunt u WordPress informeren over welk thema u moet gebruiken door de informatie in de database te wijzigen.

  Eerst moet je verbinding maken met je website via een FTP-client en naar de map / wp-content / themes / gaan.

  FTP-map met WordPress-thema's

  Hier ziet u alle thema’s die momenteel op uw website zijn geïnstalleerd. Je kunt ook een WordPress-thema via FTP installeren als je het niet ziet.

  Vervolgens wilt u de mapnaam opschrijven van het thema dat u wilt gebruiken, omdat u het later nodig heeft.

  Daarna moet je naar het cPanel van je WordPress-hostingaccount gaan. Op deze pagina moet u naar beneden scrollen naar de sectie Databases en vervolgens op klikken phpMyAdmin.

  cPanel open phpMyAdmin

  Als je eenmaal in phpMyAdmin bent, zie je een lijst met databases aan de linkerkant van het scherm. Klik gewoon op de database die u gebruikt voor uw WordPress-site.

  phpMyAdmin open database en tabel

  Vervolgens wordt de lijst met tabellen in deze database weergegeven. U moet op de tabel “wp_options” klikken om deze te openen.

  Notitie: Standaard gebruikt WordPress wp_ als voorvoegsel voor de tabelnamen. Het is echter mogelijk om een ​​ander databasevoorvoegsel te gebruiken, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

  Nu moet je de sjabloon en stylesheet rijen op het rechter paneel.

  Sjabloon- en stylesheet-rijen

  Klik vervolgens op de Bewerk link aanwezig in de rij “sjabloon” om de editor te openen.

  Hier moet u de waarde in de wijzigen Optie waarde veld naar de themanaam die u wilt gebruiken. Het is meestal hetzelfde als de mapnaam in / wp-content / themes / map die je eerder hebt gekopieerd.

  Wijzig de sjabloonwaarde

  Als je klaar bent, klik je op de Gaan knop om de wijzigingen op te slaan. Ga vervolgens door en herhaal hetzelfde proces voor de rij “stylesheet”.

  Nadat u beide rijen heeft gewijzigd, kunt u naar uw website gaan om het nieuwe thema in actie te zien.

  Dingen om te doen na het wijzigen van uw thema

  Nadat u het thema op uw website heeft gewijzigd, moet u voor bepaalde zaken zorgen voordat u de onderhoudsmodus uitschakelt.

  Je kunt de volgende checklist bekijken met de dingen die je moet doen nadat je je WordPress-thema hebt gewijzigd:

  1. Test uw website

  Eerst moet je ervoor zorgen dat alle functionaliteiten, plug-ins en widgets goed werken.

  U moet wat tijd investeren om uw website te testen en verschillende dingen te bekijken, waaronder de berichten, het gedeelte met opmerkingen, afbeeldingen en het contactformulier.

  2. Cross-browser compatibiliteit

  Browsers hebben de neiging om bepaalde dingen anders te laten zien.

  Om ervoor te zorgen dat uw website er in elke grote browser goed uitziet, moet u uw site testen in verschillende webbrowsers, waaronder Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer.

  3. Voeg trackingcode toe

  Nadat u de functies en de compatibiliteit tussen browsers heeft getest, moet u uw analyse- en Adsense-trackingcode aan uw site toevoegen.

  U kunt de MonsterInsights-plug-in gebruiken om de Google Analytics-trackingcode toe te voegen. Hiermee kunt u analyses correct instellen en gedetailleerde websitestatistieken bekijken in uw WordPress-dashboard.

  4. Schakel de onderhoudsmodus uit

  U kunt de onderhoudsmodus op uw site uitschakelen om deze live te laten gaan.

  Als je de SeedProd-plug-in gebruikt, ga je gewoon naar SeedProd » Instellingen vanaf de linkerzijbalk. Selecteer op de instellingenpagina “Uitgeschakeld” en klik op sla alle veranderingen op om de onderhoudsmodus uit te schakelen.

  SeedProd schakelt de onderhoudsmodus uit

  5. Test laadtijd

  Je moet opnieuw naar de Pingdom-website gaan om de laadtijd van je startpagina te testen nadat je het thema hebt gewijzigd.

  Vergelijk het vervolgens met de laadtijd waarin uw oude thema was geïnstalleerd. Als u grote verschillen ziet, kunt u onze gids volgen om de WordPress-snelheid te verbeteren.

  6. Controleer het bouncepercentage

  Nadat u van thema bent gewisseld, moet u het bouncepercentage van uw site controleren.

  Als uw nieuwe thema niet gebruiksvriendelijk en moeilijk te navigeren is, kan dit het bouncepercentage van uw site verhogen.

  U kunt gerelateerde berichten, populaire berichtenwidget en broodkruimels toevoegen om het bouncepercentage te verlagen en paginaweergaven te verhogen.

  7. Vraag om feedback

  U kunt uw gebruikers ook om feedback en suggesties vragen om het ontwerp van uw site te verbeteren. U kunt enquêteformulieren of online poll gebruiken om input van gebruikers te verzamelen.

  U kunt het nieuwe ontwerp met uw abonnees delen via een e-mailmarketingservice en hen om hun suggesties vragen. Dit zal u helpen ideeën op te doen over wat zij graag verbeterd zouden willen zien.

  We hopen dat deze stapsgewijze handleiding u heeft geholpen uw WordPress-thema gemakkelijk te wijzigen. Misschien wilt u onze lijst met de onmisbare WordPress-plug-ins voor zakelijke websites bekijken.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map