Hoe Google Tag Manager in WordPress te installeren en in te stellen

Wilt u Google Tag Manager instellen in WordPress? Weet u niet zeker of u Google Tag Manager nodig heeft op uw WordPress-site? Maak je geen zorgen. In dit artikel laten we u zien hoe u Google Tag Manager correct installeert en instelt in WordPress en legt u de voordelen uit.


Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager

Vaak moeten website-eigenaren meerdere codefragmenten toevoegen om hun conversies en verkeer bij te houden en andere analytische gegevens te verzamelen.

Met Google Tag Manager kunt u al deze scripts eenvoudig toevoegen en beheren vanaf één dashboard.

Er zijn ingebouwde tag-sjablonen voor Google Analytics, Adwords, DoubleClick, etc. Tag Manager werkt ook met verschillende analyse- en trackingplatforms van derden.

Afgezien daarvan kunt u aangepaste HTML gebruiken om uw eigen tracking of andere code die u wilt toevoegen toe te voegen.

Dit bespaart u de tijd om tags aan uw code toe te voegen en te verwijderen en deze eerder te beheren vanaf een eenvoudig dashboard. Om nog maar te zwijgen, al deze scripts worden in één script geladen.

Dat gezegd hebbende, laten we aan de slag gaan met Google Tag Manager.

Omwille van dit artikel laten we u zien hoe u Google Analytics aan uw site kunt toevoegen met Google Tag Manager.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Ermee beginnen

Het is belangrijk op te merken dat deze handleiding voor zelf gehoste WordPress.org-sites is (zie het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org). Als je geen WordPress-site hebt, raadpleeg dan onze WordPress-installatiehandleiding om er een te maken.

Eerst moet u een Google Analytics-account voor uw website maken als u dit nog niet heeft gedaan. U kunt de instructies volgen in onze instructies voor het installeren van Google Analytics in de WordPress-zelfstudie.

Volg de stappen die worden vermeld in het gedeelte ‘Aanmelden voor Google Analytics’. Stop wanneer u de trackingcode ontvangt. In plaats van trackingcode rechtstreeks in WordPress toe te voegen, gebruiken we daarvoor de tagmanager.

Google Tag Manager instellen

Nu we klaar zijn om Google Analytics toe te voegen, is de volgende stap het instellen van Google Tag Manager.

Bezoek de Google Tag Manager-website en meld u aan met hetzelfde Google-account dat u gebruikte met Google Analytics.

Na het inloggen kom je op de nieuwe accountpagina. Geef gewoon een naam op voor uw account en klik op de knop Doorgaan.

Google Tag Manager-account maken

Nu moet je een container toevoegen aan je account. Een container kan een website of een app zijn op iOS- of Android-platforms. In dit geval gebruiken we internet.

U kunt het domein van uw site gebruiken voor de containernaam. U kunt voor elk account meerdere containers toevoegen. Als je klaar bent, klik je op de knop Maken om door te gaan.

Een container maken

Google Tag Manager maakt nu uw account bij de container en u ziet uw containerdashboard. Het zou er ongeveer zo uitzien:

Container dashboard

Nu is uw Google Tag Manager-account gereed, dus de volgende stap is het toevoegen van een nieuwe tag. U kunt dit doen door op nieuwe tag maken te klikken.

Eerst moet u een tagproduct kiezen. Momenteel zijn er meer dan 20 integratiesjablonen beschikbaar.

We zullen voorlopig voor Google Analytics kiezen, maar u kunt altijd meer tags toevoegen en verschillende producten kiezen op basis van uw behoeften. U kunt zelfs op aangepaste HTML klikken om andere aangepaste codefragmenten toe te voegen.

Kies Google Analytics als product voor je tag

Zodra u voor Google Analytics kiest, wordt u gevraagd om te kiezen tussen Universal Analytics of Classic Analytics. Kies universele analyse en u wordt gevraagd om uw tracking-ID voor analyse op te geven.

Deze tracking-ID is een speciale code waarmee Google uw site kan identificeren. U kunt deze ID verkrijgen door in te loggen op uw Google Analytics-account en naar het tabblad Beheerder te gaan.

Selecteer het account en de property voor uw site en klik vervolgens op trackinginfo om deze uit te vouwen. U ziet de link voor de trackingcode.

Uw tracking-ID voor Google Analytics vinden

Als u op de trackingcode klikt, gaat u naar de trackingcodepagina en wordt ook uw UA-tracking-ID onthuld.

UA-tracking-ID in Google Analytics

Kopieer uw UA-tracking-ID en plak deze in Google Tag Manager. Kies onder tracktype Paginaweergave en klik vervolgens op de knop Doorgaan.

Tracking-ID toevoegen

De tagconfiguratiewizard vraagt ​​u nu wanneer u deze tag moet activeren. Selecteer alle pagina’s en klik vervolgens op de knop Maken.

Wanneer op de tag te schieten

Google Tag Manager toont u nu een trackingcode die u aan uw WordPress-site moet toevoegen. U moet deze code kopiëren.

Tag Manager-code

Tag Manager-code toevoegen in WordPress

Het eerste dat u moet doen, is de plug-in Insert Headers and Footers installeren en activeren. Na activering moet je bezoeken Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen.

Voeg uw Google Tag Manager-code toe in WordPress
Plak uw tagmanagercode in het koptekstgedeelte en klik op de knop Opslaan om uw instellingen op te slaan.

Als u geen plug-in wilt installeren, kunt u ook de Google Tag Manager-code toevoegen aan uw WordPress-thema of Child-thema. Bewerk eenvoudig de header.php-sjabloon en plak de code direct daarna label.

Publiceer uw container

Tags in Google Tag Manager gaan pas live als u de container publiceert. Ga naar het Google Tag Manager-dashboard en klik vervolgens op de publicatieknop.

Publiceer uw wijzigingen in Google Tag Manager

U kunt ook een voorbeeld van uw website bekijken en Google Tag Manager laat u de tags zien die op elke paginaweergave zijn geactiveerd.

Bekijken en debuggen

Dat is alles, u heeft Google Tag Manager voor uw WordPress-site met succes geïnstalleerd en ingesteld. Misschien wilt u ook onze gids over 7 beste analyseoplossingen voor WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me