Hoe u de beste domeinregistreerder kiest in 2020 (vergeleken)

Bent u op zoek naar de beste domeinregistreerders van 2020? Domeinregistreerders zijn de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het registreren en beheren van domeinnamen voor alle websites over de hele wereld.


Het kiezen van de juiste domeinnaamregistreerder is erg belangrijk omdat er zoveel manieren zijn om misleid te worden. In dit artikel laten we u zien hoe u de beste domeinregistreerder kiest door hun voor- en nadelen te vergelijken.

De beste domeinregistreerder kiezen

Bonustip: Als je een domeinnaam gratis wilt registreren, ga dan naar de # 2 provider in onze lijst.

Hier volgt een kort overzicht van de dingen die u in deze handleiding leert.

  Wat is een domeinnaamregistrar

  Een domeinnaamregistreerder is een bedrijf waarmee u domeinnamen kunt kopen en registreren. Alle domeinnaamregistreerders zijn geaccrediteerd door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van domeinnamen.

  Domeinnamen maken het internet voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Zonder domeinnamen moet u lange reeksen cijfers invoeren, IP-adressen genoemd, om websites te bezoeken.

  Domeinnamen lossen dit probleem op door websites toe te staan ​​adressen te kiezen met behulp van gemakkelijk te onthouden woorden, bijvoorbeeld wpbeginner.com of google.com.

  Hoe domeinnamen werken

  Raadpleeg onze beginnershandleiding voor meer informatie over wat een domeinnaam is en hoe deze werkt.

  Om domeinnamen algemeen beschikbaar te maken, stelt ICANN bedrijven in staat accreditatie aan te vragen en domeinregistreerder te worden.

  Deze bedrijven concurreren vervolgens met elkaar om domeinnaamlicenties te verkopen, waardoor u betere service en tools krijgt wanneer u uw domeinnaam koopt.

  Wat domeinregistreerders echt doen?

  Alle domeinnaamrecords worden opgeslagen in een gecentraliseerde database genaamd registry. Om een ​​domeinnaam te herkennen, moet deze in die database worden toegevoegd met alle gerelateerde informatie erover.

  Een domeinnaamregistreerder krijgt van ICANN toestemming om namens u wijzigingen aan te brengen in de gegevens van uw domeinnaam in de database. Een domeinnaamregistreerder biedt ook eenvoudig te gebruiken tools om die wijzigingen aan te brengen via uw webbrowser.

  Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig de beste domeinregistreerder voor uw websiteadres kunt kiezen.

  Hoe u de juiste domeinregistreerder kiest

  Niet alle domeinregistreerders hebben de licentie om alle domeinnaamextensies te verkopen. Sommige domeinregistreerders kunnen bijvoorbeeld alleen domeinnamen verkopen met landspecifieke extensies (zoals .io, .in of .ly).

  Elke domeinregistreerder kan naast de domeinnaamregistratie verschillende diensten aanbieden. Sommige registreerders bieden mogelijk goedkope domeinen aan als promotieaanbieding, terwijl andere gratis add-ons geven om klanten aan te trekken.

  Bij het kiezen van de beste domeinnaamregistreerder kijken we naar de volgende vier criteria:

  1. Prijzen en registratieperiode

  Het eerste dat u wilt controleren, zijn de domeinnaamprijzen. Sommige domeinregistreerders bieden bijvoorbeeld mogelijk lagere prijzen voor de registratie van het eerste jaar, maar hun verlengingsprijzen kunnen verschillen en aanzienlijk hoger zijn.

  U kunt een domeinnaam registreren voor een periode van minimaal 1 jaar. Sommige bedrijven hebben echter mogelijk een langere registratieperiode van minimaal 2 jaar nodig. U kunt maximaal 10 jaar lang een domeinnaam registreren.

  Als u een nieuw webadres koopt, raden we u aan uw domeinnaam voor 1 jaar te registreren. U kunt automatische verlenging inschakelen, zodat uw domein niet verloopt.

  U moet ook controleren op eventuele extra kosten voor domeinoverdrachten, verlenging en andere kosten.

  2. Domeinoverdrachten

  Domeinnamen kunnen van de ene domeinregistreerder naar de andere worden verplaatst. Normaal gesproken hoeft u uw domeinnaam niet meteen over te dragen, maar als u niet tevreden bent met uw domeinregistreerder, zou deze optie gemakkelijk beschikbaar moeten zijn.

  Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat u de eerste 60 dagen na registratie geen domeinnaam kunt overdragen. Deze beginperiode wordt bepaald door ICANN. Daarna mag u het naar een andere registrar verplaatsen die u wilt.

  De meeste domeinregistreerders maken het gemakkelijk om zonder extra kosten domeinnamen over te dragen. Sommigen proberen het echter ingewikkeld te maken of brengen een extra vergoeding in rekening.

  Zorg ervoor dat u het beleid voor domeinoverdracht doorneemt voordat u een domeinnaam bij een registrar koopt.

  3. Domeinvervalbeleid

  Domeinnamen worden voor een bepaalde duur geregistreerd. U kunt uw domeinregistratie verlengen vóór de vervaldatum. Bent u echter vergeten uw domeinnaam te verlengen, dan vervalt deze en kan iedereen deze registreren.

  Voor bedrijven betekent dit dat iemand zijn domeinnaam kan overnemen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kunt u automatische verlengingen voor uw domeinnaam instellen.

  Zelfs als u de functie voor automatische verlenging gebruikt, is het een goed idee om het vervalbeleid van uw domeinregistreerders te controleren. Sommige domeinregistreerders bieden een respijtperiode zelfs na het verstrijken van de geldigheidsduur. Met deze respijtperiode kunt u uw verlopen domeinnaam verlengen.

  We hebben tientallen horrorverhalen gehoord over bedrijfseigenaren die hun domeinnaam verloren omdat hun creditcard was verlopen en hun registrar geen respijtperiode had. Dit is een van de vele redenen waarom het uiterst belangrijk is om de juiste domeinnaamregistreerder te kiezen.

  4. Aanvullende services

  Mogelijk wilt u ook controleren welke andere services door uw domeinregistreerder worden aangeboden. Hoewel u deze services op dit moment misschien niet nodig heeft, is het goed om te weten dat ze ze hebben.

  Deze add-on-services kunnen domeinprivacy, domeinparkeren, uitgebreide vervalbescherming en meer omvatten. Sommige domeinregistreerders verkopen mogelijk zelfs WordPress-hostingservice, e-mailhostingservice, website-bouwers, e-mailmarketingservices en meer.

  Top 3 dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar

  Door de concurrentie op het gebied van domeinregistratie kom je bedrijven tegen met een aantal zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Hoewel deze aanbiedingen er misschien goed uitzien, zijn er enkele nadelen die u misschien niet meteen opmerkt.

  Hier volgen een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistreerder.

  1. Aanvullende prijzen

  Sommige domeinnaamregistreerders kunnen add-on-services automatisch vooraf controleren wanneer u een domeinnaam aanschaft. Als u die opties niet uitschakelt, zou dit uw factuur aanzienlijk verhogen. Doorgaans mag een .com-domeinnaam u niet meer dan $ 14,99 / jaar kosten. Als dat het geval is, zou het een rode vlag moeten opheffen.

  U moet op de afrekenpagina letten en alle add-on-services uitschakelen die u niet nodig heeft. Bovendien is het altijd een goed idee om het totale bedrag dat u in rekening wordt gebracht in uw creditcardafschriften te controleren.

  2. Slechte gebruikerservaring

  De meeste domeinregistreerders proberen hun website gebruiksvriendelijk te maken, zodat ze u als klant kunnen houden. Sommige domeinregistreerders doen echter precies het tegenovergestelde.

  Dit zou het voor u moeilijk maken om uw domeinnaaminstellingen te wijzigen. U moet dat doen als u het domein naar een nieuwe host of een nieuwe domeinregistreerder wilt overzetten.

  De eenvoudigste manier om hiernaar te zoeken, is door te zoeken naar de online recensies van domeinregistreerders. Houd er rekening mee dat maar heel weinig tevreden klanten online beoordelingen achterlaten, dus het is belangrijk om de beoordelingen grondig te lezen.

  3. Verborgen kosten

  Mogelijk moet u ook zoeken naar de verborgen kosten en vergoedingen bij het kiezen van een domeinregistreerder.

  Sommige domeinregistreerders hebben mogelijk speciale aanbiedingen voor goedkopere domeinen voor nieuwe registraties. De meeste beginners beseffen het niet, maar de vernieuwingskosten van het domein zijn vaak heel anders en zelfs hoger.

  Alle goede domeinregistreerders maken het gemakkelijk om uw domeinnaam over te dragen naar een ander bedrijf. Sommigen brengen echter een extra vergoeding in rekening.

  Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste domeinnaamregistreerders en hoe ze met elkaar worden vergeleken.

  Beste domeinregistreerders om een ​​domeinnaam te kopen

  Het kiezen van de juiste domeinregistreerder bespaart u mogelijke toekomstige problemen. Het helpt u niet alleen uw merknaam te beschermen, maar maakt het ook gemakkelijk om uw website naar een nieuwe host of serviceprovider te verplaatsen.

  Op basis van de criteria die we eerder hebben besproken, zijn dit de beste domeinregistreerders om uw domeinnaam te kopen.

  1. Domain.com

  Domain.com

  Gestart in 2000, is Domain.com een ​​van de meest populaire domeinnaamregistreerders ter wereld. Hiermee kunt u alle top-level domeinnaamextensies (TLD’s) en zelfs tientallen top-level domeinen van landcodes (ccTLD’s) registreren.

  Domain.com heeft een snelle zoekfunctie voor domeinen die u kunt gebruiken voor uw domeinnaamonderzoek. Hun zoekopdracht toont u ook premium-domeinen.

  U krijgt toegang tot alle tools voor domeinbeheer die u van een topdomeinregistreerder mag verwachten, waaronder privéregistratie, whois privacybescherming, gratis whois, bulkregistratie, eenvoudige overdrachten, eenvoudig DNS-beheer, e-mailaccount en andere aanvullende services. U kunt zelfs webhosting van hen kopen als u dat wilt.

  Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met hun behulpzame ondersteuning via livechat of e-mail.

  Domain.com biedt WPBeginner-lezers 25% korting op domeinproducten. Het enige dat u hoeft te doen, is op de link op onze website klikken of onze couponcode domain.com gebruiken: nameboy

  Als u alleen een domeinnaam hoeft te registreren zonder webhosting, raden we Domain.com ten zeerste aan. Als u echter een blog of website wilt starten, is optie # 2 misschien beter voor u omdat u een gratis domeinnaam kunt krijgen.

  2. Bluehost

  Bluehost

  Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en zij zijn een officiële WordPress-hostingpartner. Als onderdeel van hun webhostingservice bieden ze ook domeinnaamregistratie aan.

  Bluehost biedt WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam, SSL-certificaat en korting op webhosting, wat een perfecte deal is voor iedereen die een website wil maken.

  Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand en een gratis domeinnaam krijgen.

  3. HostGator

  HostGator

  HostGator is een ander populair bedrijf dat website-eigenaren een one-stop-shop biedt voor domeinnamen en shared website hosting. Ze bieden een mooie selectie van extensies, domeinprivacy en gebruiksvriendelijke DNS-beheertools.

  Ze hebben een eenvoudig te gebruiken domeinzoekprogramma waarmee u snel een geschikte domeinnaam voor uw bedrijf kunt vinden. Hun domeinbeheergebied is beginnersvriendelijk en goed gedocumenteerd, waardoor het gemakkelijk is om domeinen over te dragen als dat nodig is.

  Afgezien van domeinnaam en hosting, hebben ze ook een geheel nieuwe drag geïntroduceerd & drop website builder genaamd Gator. Ze bieden gratis domeinnaam en hosting bij al hun websitebouwer-abonnementen.

  4. GoDaddy

  GoDaddy

  GoDaddy is een van de oudste en meest populaire domeinregistratiebedrijven. Ze beheren meer dan 77 miljoen domeinnamen voor meer dan 18 miljoen klanten.

  Ze bieden een grote verscheidenheid aan populaire domeinnaamextensies om uit te kiezen. Hun prijzen zijn zeer concurrerend en u krijgt mogelijk zelfs een aanzienlijke korting op het eerste jaar van registratie van uw domein.

  GoDaddy heeft een krachtige, gebruiksvriendelijke interface voor domeinbeheer waarmee u uw domeinnaam kunt overzetten of de instellingen kunt wijzigen.

  Verwant: Bekijk 7 beste GoDaddy-alternatieven die goedkoper en betrouwbaarder zijn.

  5. Namecheap

  Namecheap

  Namecheap is een andere topdomeinregistreerder op de markt. Ze hebben een krachtige zoekfunctie voor domeinen waarmee u de juiste domeinnaam kunt vinden en suggesties kunt doen wanneer uw gewenste domeinnaam niet beschikbaar is.

  Ze bieden ook add-on-services voor domeinen, zoals domeinprivacy en premium DNS. Hun domeinbeheergebied is schoon, maar het is niet zo gebruiksvriendelijk als de nieuwe interface van GoDaddy.

  Een leuk ding over NameCheap is dat ze gratis domeinprivacy bieden bij al hun domeinnamen.

  We gebruikten NameCheap maar hebben uiteindelijk onze hoofddomeinen overgedragen aan andere providers omdat we simpelweg te veel problemen hadden met het inloggen op hun domeinbeheerpaneel.

  6. DreamHost

  DreamHost

  DreamHost is een andere populaire domeinnaamregistrar en webhostingprovider. Ze bieden onze lezers een gratis domeinnaam met domeinprivacy inbegrepen voor iedereen die zich aanmeldt voor hun Shared Unlimited-hostingplan.

  U kunt ook een domeinnaam registreren zonder via hen hosting te kopen voor $ 8,99 / jaar, inclusief gratis privéregistratie.

  DreamHost biedt meer dan 400 TLD’s en wordt geleverd met alle tools voor domeinbeheer die u mag verwachten van een grote domeinprovider zoals DreamHost.

  7. Shopify

  Shopify

  Shopify is een populair eCommerce-platform waarmee iedereen eenvoudig een e-commerce winkel kan starten zonder technische vaardigheden. Ze zijn ook een populaire domeinnaamregistreerder en stellen u in staat om snel een winkel op te zetten met uw aangepaste domeinnaam.

  Shopify wordt ook geleverd met een krachtige bedrijfsnaamgenerator waarmee u een beschikbare domeinnaam voor uw bedrijf kunt ophalen. U kunt uw domeinnaam desgewenst naar een andere service verplaatsen.

  Een nadeel is dat ze geen e-mailadressen aanbieden voor domeinnamen. In plaats daarvan kunt u e-mail doorstuurservers gebruiken of een e-mailservice van derden gebruiken, zoals G Suite of Office365.

  Bonus Premium domeinregistratie

  8. BuyDomains

  BuyDomains

  Met BuyDomains kunt u zoeken naar premium domeinnamen die overeenkomen met uw zoektermen. Premium-domeinnamen zijn domeinnamen die al zijn geregistreerd, maar die te koop zijn bij derden. Deze domeinen zijn vaak gedenkwaardiger, korter en brandbaarder en daarom duurder.

  Als u geen geschikte domeinnaam kunt vinden en u heeft het budget, dan kunt u BuyDomains gebruiken om te zoeken naar een premium domeinnaam.

  Final Thoughts – Best Domain Registrar

  Er zijn letterlijk honderden andere domeinregistreerders en resellers op de markt die we niet in de lijst hebben opgenomen, waaronder Hover, Google Domains, Tucows, 1&1 Ionos, netwerkoplossingen, enz.

  De reden is dat ze allemaal in de eerste plaats dezelfde diensten aanbieden, en we willen het onze gebruikers gemakkelijk maken om de beste en veiligste domeinregistreerder te kiezen zonder verlamming van de keuze te veroorzaken.

  Naar onze mening is Domain.com de beste domeinregistreerder op de markt voor zowel kleine bedrijven als grote bedrijven. Ze bieden de meest redelijke prijzen en hebben alle functies.

  Als u een website wilt bouwen, kunt u een gratis domeinnaam krijgen van zowel Bluehost als HostGator wanneer u zich aanmeldt voor hun webhosting.

  We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren kiezen van de beste domeinregistreerder voor uw bedrijf. Mogelijk wilt u ook onze gids raadplegen over hoe u een gratis zakelijk e-mailadres voor uw website kunt krijgen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map