Hoe u een gratis SSL-certificaat voor uw WordPress-website kunt krijgen (beginnershandleiding)

Wist u dat Google alle niet-SSL-websites weergeeft als ‘Niet beveiligd’. Dit betekent dat als u geen SSL-certificaat op uw website gebruikt, u het vertrouwen van klanten verliest.


Omdat een SSL-certificaat helpt bij het beschermen van uw websitegegevens, is het eigenlijk een vereiste voor het accepteren van online betalingen.

Normaal gesproken zijn betaalde SSL-certificaten vrij duur. Als u net een blog begint of een doe-het-zelf-website maakt, wilt u waarschijnlijk de kosten laag houden.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om een ​​gratis SSL-certificaat te krijgen om de kosten van uw website te verlagen. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een gratis SSL-certificaat voor uw WordPress-website kunt krijgen en dit helemaal zelf kunt instellen.

Een gratis SSL-certificaat krijgen voor uw WordPress-site

We behandelen ook de volgende onderwerpen:

 • Wat is een SSL-certificaat?
 • Waarom u een SSL-certificaat nodig heeft voor uw WordPress-site
 • Hoe werkt SSL-certificaat om informatie veilig te houden
 • Hoeveel SSL-certificaten kosten
 • Hoe u een gratis SSL-certificaat kunt krijgen
 • Hoe installeer ik een gratis SSL-certificaat in WordPress

Klaar? Laten we beginnen.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een internetprotocol voor het beveiligen van gegevensoverdracht tussen de browser van een gebruiker en de website die ze bezoeken.

Elke internetgebruiker draagt ​​informatie over bij het bezoeken van websites. Deze informatie kan vaak gevoelig zijn, zoals betalingsgegevens, creditcardgegevens of inloggegevens.

Door het normale HTTP-protocol te gebruiken, kan deze informatie door hackers worden gekaapt. Dit is waar SSL of HTTPS binnenkomt.

Websites hebben een SSL-certificaat nodig dat is afgegeven door een van de erkende certificeringsinstanties. Dit certificaat wordt geverifieerd en gemarkeerd in de adresbalk van de browser van de gebruiker met een hangslot-teken en HTTPS in plaats van HTTP.

Adresbalk met SSL-beveiligd hangslotpictogram met HTTP's

Heb ik een SSL-certificaat nodig voor mijn WordPress-website?

SSL / HTTPS wordt aanbevolen voor alle websites op internet. Het is echter absoluut vereist voor alle websites die gebruikersinformatie verzamelen, zoals inloggegevens, betalingsinformatie, creditcards en meer.

Als u een e-commerce winkel heeft, een lidmaatschapswebsite of gebruikers vereist om in te loggen, moet u meteen een SSL-certificaat krijgen.

De meeste online betalingsdiensten vereisen dat uw website SSL / HTTP’s gebruikt voordat u betalingen kunt ontvangen.

Naast beveiliging creëert het SSL-certificaat ook een positieve indruk van uw merk onder uw gebruikers. Google raadt ook het gebruik van SSL aan, en uit onderzoek blijkt dat websites met SSL-ondersteuning iets hoger scoren in de zoekresultaten.

Last but not least, als uw website geen SSL-certificaat gebruikt, laat Google Chrome uw gebruikers zien dat uw website niet veilig is.

Niet veilig label weergegeven in de webbrowser van Google Chrome

Dit pictogram beïnvloedt uw merkimago en het vertrouwen van de gebruiker op uw website.

Hoe werkt SSL-certificaat?

Nu we hebben uitgelegd wat SSL is en waarom het belangrijk is, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe een SSL-certificaat eigenlijk werkt?

SSL beschermt informatie door de gegevensoverdracht tussen de browser van een gebruiker en de website te versleutelen.

Wanneer een gebruiker een SSL / HTTPs-website bezoekt, controleert zijn browser eerst of het SSL-certificaat van de website geldig is.

Als alles klopt, gebruikt de browser de openbare sleutel van de website om de gegevens te versleutelen. Deze gegevens worden vervolgens teruggestuurd naar de beoogde server (website) waar ze worden gedecodeerd met de openbare sleutel en een geheime privésleutel.

Hoe SSL werkt om gegevensoverdracht te beschermen

Hoeveel kosten SSL-certificaten?

De kosten van SSL-certificaten verschillen van de ene certificeringsinstantie tot de andere. Hun prijzen kunnen ergens tussen de $ 50-200 / jaar liggen. Sommige providers bieden add-on-services met hun certificaten die ook van invloed kunnen zijn op de kosten van uw SSL-certificaat.

Als u een SSL-certificaat gaat kopen, raden we u aan Domain.com te gebruiken. Ze zijn een van de grootste registratiediensten voor domeinnamen ter wereld en bieden de beste deal voor SSL-certificaten.

Ze bieden eenvoudige SSL-certificaatplannen vanaf $ 35,99 / jaar en worden geleverd met een beveiligingsgarantie van $ 10.000, samen met de TrustLogo-sitezegel. Nadat u een SSL-certificaat heeft gekocht, kunt u uw hostingprovider vragen het voor u te installeren.

Maar voordat u dat doet, moet u controleren of u het SSL-certificaat gratis kunt krijgen.

Hoe kan ik gratis een SSL-certificaat krijgen?

Veel website-eigenaren zijn terughoudend in het gebruik van SSL vanwege de extra kosten. Hierdoor waren veel kleine websites kwetsbaar voor gegevens- en informatiediefstal.

Een non-profitproject genaamd Let’s Encrypt besloot dit op te lossen door een gratis certificeringsinstantie op te richten.

Het doel van deze certificeringsinstantie is om het voor website-eigenaren gemakkelijker te maken om een ​​gratis SSL-certificaat te krijgen. Internet wordt een veiligere plek als steeds meer websites SSL gaan gebruiken.

Vanwege de betekenis van het project kreeg het snel de steun van grote bedrijven zoals Google, Facebook, Shopify, WordPress.com en vele anderen.

De uitdaging is dat het installeren van het gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt voor een beginnende gebruiker vrij moeilijk is omdat het codeerkennis en kennis van serversystemen vereist.

Gelukkig bieden de beste WordPress-hostingbedrijven nu een gratis SSL-certificaat met al hun hostingplannen (sommige gebruiken Let’s Encrypt).

Als u een van deze providers kiest, bespaart u zich het gedoe van het zelf installeren van het gratis SSL-certificaat.

Dit zijn de beste WordPress-hostingbedrijven die een gratis SSL-certificaat aanbieden bij hun hostingplannen.

 • Bluehost
 • SiteGround
 • HostGator
 • WPEngine
 • Dreamhost
 • InMotion Hosting
 • GreenGeeks
 • iPage
 • Vloeibaar web

Als u al een van deze bedrijven gebruikt, kunt u uw gratis SSL-certificaat inschakelen vanaf uw hostingdashboard. Log gewoon in op het cPanel-dashboard van uw hostingaccount en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Beveiliging’.

Schakel een gratis SSL-certificaat van cPanel in

Bluehost-gebruikers vinden de gratis SSL-optie door naar de pagina Mijn sites »Site beheren te gaan. Vanaf hier kunt u overschakelen naar het tabblad beveiliging en een gratis SSL-certificaat inschakelen voor uw website.

Bluehost gratis SSL

Afhankelijk van uw hostingbedrijf kan uw configuratiescherm voor webhosting er anders uitzien dan de bovenstaande schermafbeelding. Als u de gratis SSL-optie niet kunt vinden, kunt u uw hostingprovider vragen deze voor u in te schakelen.

Als uw webhostingbedrijf geen gratis SSL biedt, kunt u eenvoudig onze gids volgen om uw hosting te wijzigen en uw sites naar een van de bovenstaande bedrijven te verplaatsen.

Gratis SSL-certificaat installeren en WordPress instellen

Zodra u uw gratis SSL-certificaat hebt ingeschakeld, moet u WordPress instellen om HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP in al uw URL’s.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door de Really Simple SSL-plug-in op uw website te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering controleert de plug-in of uw SSL-certificaat is ingeschakeld. Daarna wordt HTTP naar HTTPS-omleiding ingeschakeld en worden uw website-instellingen gewijzigd om SSL / HTTPs te gaan gebruiken.

SSL ingeschakeld in WordPress

Om uw website volledig veilig te maken, moet u ervoor zorgen dat URL’s van uw website worden geladen met behulp van het HTTPS-protocol. Really Simple SSL-plug-in doet dat automatisch door de URL’s te corrigeren wanneer de pagina wordt geladen.

Zelfs als een enkele URL nog steeds wordt geladen met behulp van het onveilige HTTP-protocol, beschouwen browsers uw hele website als niet volledig veilig.

Verbinding niet volledig beveiligd

Om deze URL’s te herstellen, moet u de inspectietool van uw browser gebruiken om ze te vinden en ze vervolgens te vervangen door de juiste HTTPs-URL’s. Voor meer hierover, zie onze tutorial over het oplossen van mixed content error in WordPress.

Really Simple SSL Plugin maakt het super eenvoudig om een ​​gratis SSL-certificaat in WordPress in te stellen. Daarom raden we het aan voor alle beginners.

Het vangt echter onveilige URL’s op wanneer de pagina wordt geladen, wat de laadtijd van uw pagina een beetje verlengt. Dit is de reden waarom geavanceerde gebruikers die zich zorgen maken over WordPress-snelheid de handmatige methode gebruiken om hun gratis SSL-certificaat in te stellen.

We hebben gedetailleerde stapsgewijze instructies gemaakt om u te helpen WordPress op de juiste manier over te schakelen van HTTP naar HTTPS (die zowel de handmatige methode als de plug-inmethode toont).

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een gratis SSL-certificaat voor je WordPress-site kunt krijgen. Mogelijk wilt u ook onze stapsgewijze handleiding bekijken over het maken van een gratis zakelijk e-mailadres voor uw WordPress-site.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map