Hoe u het beste blogplatform kiest in 2020 (vergeleken)

Wil je je eigen blog starten, maar weet je niet hoe je het beste blogplatform kiest? Het is een moeilijke keuze omdat er verschillende blogplatforms zijn. Hoe kom je erachter welke voor jou geschikt is?


In dit artikel helpen we je bij het kiezen van het beste blogplatform door de voor- en nadelen van de populairste blogsites te bespreken.

Hoe u het beste blogplatform kiest

Dit zijn de populaire blogplatforms die we in dit artikel zullen vergelijken. Als je geïnteresseerd bent in een bepaald platform, kun je op de link klikken om verder te gaan in het artikel.

  Het beste blogplatform kiezen – waar u op moet letten?

  Voordat je in de lijst duikt, is het handig om te weten wat je zoekt in een blogplatform.

  Als beginner wil je een blogplatform dat gemakkelijk is in te stellen, een lage leercurve heeft en geen codeervaardigheden vereist.

  Je moet ook nadenken over wat voor soort blog je wilt maken, nu en in de toekomst.

  Naarmate je blog groeit, wil je misschien het uiterlijk van je site veranderen en meer functies toevoegen voor je groeiende publiek. Dat betekent dat het belangrijk is om een ​​blogplatform te kiezen dat flexibel is en ruimte biedt om te groeien.

  Beginnen met het verkeerde platform kan het later erg moeilijk maken om over te schakelen.

  Ten slotte, zelfs als je geen plannen hebt om geld te verdienen met bloggen, is het slim om ervoor te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om dit in de toekomst te doen.

  Met dat alles in gedachten, laten we de beste blogplatforms voor beginners vergelijken.

  1. WordPress.org

  WordPress.org Beste blog- en websiteplatform

  WordPress.org is ‘s werelds populairste blogsoftware. Gestart in 2003, ondersteunt WordPress nu meer dan 30% van alle websites op internet.

  Notitie: Het is gemakkelijk om WordPress.org te verwarren met WordPress.com, een bloghostingservice die verderop in deze lijst wordt genoemd. Zie onze gids over het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com.

  WordPress.org is een open source gratis blogplatform waarmee u binnen enkele minuten uw website of blog kunt bouwen.

  Het is een door uzelf gehoste oplossing, wat betekent dat u zich moet aanmelden bij een WordPress-hostingprovider. WordPress is een geweldige optie als je volledige controle wilt hebben over de toekomst van je blog.

  Voordelen

  • WordPress.org geeft je controle over elk aspect van je website.
  • Je kunt je blog laten groeien en extra functies toevoegen, zoals forums, online winkel en betaald lidmaatschap. Dit maakt WordPress het beste blogplatform om geld te verdienen.
  • Er zijn duizenden gratis thema’s beschikbaar voor WordPress. Hiermee kunt u een prachtige website maken die zich onderscheidt van de massa.
  • Je krijgt ook toegang tot meer dan 54.000 gratis plug-ins. Deze plug-ins zijn als apps voor uw WordPress-blog waarmee u functies zoals contactformulieren, galerijen, enz. Kunt toevoegen.
  • WordPress is zoekmachinevriendelijk. U kunt eenvoudig SEO-vriendelijke URL’s, categorieën en tags voor uw berichten maken. Bovendien is er een groot aantal geweldige SEO-plug-ins voor extra functies.

  Nadelen

  • Het beheren van uw eigen website heeft een beetje een leercurve.
  • U moet uw eigen back-ups en beveiliging beheren.

  Prijzen

  WordPress-software is gratis, maar je moet een domeinnaam (ongeveer $ 14,99 / jaar) en hosting hebben (meestal vanaf $ 7,99 / maand).

  Je hebt een domeinnaam en webhosting nodig om elk type website te starten.

  WPBeginner-gebruikers kunnen aan de slag voor slechts $ 2,75 per maand met Bluehost, een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider. Ze bieden onze gebruikers 60% korting op webhosting en een GRATIS domeinnaam.

  Zie onze gids over het starten van een WordPress-blog voor volledige stapsgewijze instructies.

  2. Constant Contact Website Builder

  Constant Contact Website Builder

  Constant Contact Website Builder is een intelligente A.I. aangedreven websitebouwer waarmee u binnen enkele minuten een gratis blog, zakelijke website en zelfs een online winkel kunt maken.

  U kunt beginnen met hun grote verzameling sjablonen en uw website-ontwerp aanpassen met een gebruiksvriendelijke interface voor slepen en neerzetten. Je krijgt ook toegang tot andere handige tools, zoals een aangepaste logo-maker, een professionele fotobibliotheek met meer dan 550.000 afbeeldingen en nog veel meer.

  Voordelen

  • Gebruiksvriendelijke website builder voor slepen en neerzetten zonder technische vaardigheden.
  • Snelle en gemakkelijke installatie, aangezien Constant Contact uw website voor u host.
  • Zeer genereus gratis plan waarmee u de service kunt uitproberen en zelfs een online winkel kunt bouwen voordat u koopt.
  • Gratis domein en gratis SSL-certificaat zijn inbegrepen bij alle betaalde abonnementen.

  Nadelen

  • Het ecosysteem van de ontwikkelaar is klein, dus er zijn niet zoveel plug-ins van derden zoals WordPress.
  • Beperkte integratie met platforms van derden.
  • Het exporteren van uw site van Constant Contact-websitebouwer naar een ander platform is moeilijk.

  Prijzen

  Constant Contact-websitebouwer biedt een zeer genereus gratis plan waarmee u een blog, zakelijke website en zelfs een online e-commerce winkel kunt maken.

  U kunt upgraden naar het Starter-abonnement voor $ 10 per maand, waarmee u toegang krijgt tot een gratis aangepaste domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en andere krachtige platformfuncties, samen met telefonische ondersteuning, wat een groot pluspunt is, aangezien de meeste andere websitebouwers niet aanbieden telefonische ondersteuning.

  Het bedrijfsplan dat $ 20 per maand kost, geeft u toegang tot geavanceerde eCommerce-gerelateerde functies.

  Als u een klein bedrijf bent dat WordPress niet wil gebruiken, dan is Constant Contact de volgende beste keuze, gezien alles wat u krijgt voor de prijs.

  3. Gator door HostGator

  Gator Website Builder

  Gator is een website builder en blogplatform gemaakt door HostGator, het populaire webhostingbedrijf dat we gebruiken om de WPBeginner-website te hosten. Gator biedt een sleep & drop-tool die u kunt gebruiken om elk type website te bouwen, inclusief blogs, bedrijfssites en zelfs een online winkel.

  Het is belangrijk dat u de Gator-builder niet verwart met HostGator-websitehosting. U kunt HostGator-hostingservice gebruiken om een ​​WordPress-blog te starten zoals we hebben gedaan.

  Als u echter op zoek bent naar een niet-WordPress alles-in-één blogplatform en hostingoplossing, dan is Gator de perfecte optie.

  Voordelen

  • Eenvoudig bouwen met slepen en neerzetten om uw blog aan te passen & website ontwerp.
  • Snelle installatie – geen technisch gedoe.
  • Back-ups, prestaties en beveiliging worden allemaal afgehandeld door HostGator (geen hoofdpijn).
  • Gratis domein- en SSL-certificaat is inbegrepen in alle abonnementen.
  • Kan met slechts een paar klikken eenvoudig een online winkel aan uw blog toevoegen.

  Nadelen

  • Er is geen gratis account, maar ze hebben wel een geld-terug-garantie van 45 dagen.
  • E-commercefuncties zijn alleen beperkt tot hogere abonnementen.
  • Beperkt aantal apps en extensies.

  Prijzen

  WPBeginner-gebruikers krijgen 55% korting op alle Gator-builderplannen. Het Starter-abonnement kost $ 3,46 / maand en het wordt geleverd met alle functies die u nodig hebt om een ​​succesvolle blog te starten, inclusief een gratis domein en SSL-certificaat.

  U hoeft alleen maar te zorgen dat u onze Gator Website Builder-couponcode gebruikt: wpbeginner om 55% korting te krijgen.

  4. WordPress.com

  WordPress.com Beste blog en website-platform

  WordPress.com is een bloghostingservice die wordt aangeboden door Automattic, een bedrijf dat is opgericht door Matt Mullenweg, medeoprichter van WordPress.org.

  WordPress.com biedt gratis een standaard bloghostingservice. U kunt aanvullende opties kopen, zoals een aangepaste domeinnaam, extra opslagruimte en andere premium services.

  Gestart in 2005 met als doel om WordPress-ervaring voor een groter publiek te brengen, is WordPress.com een ​​goede blogsite voor gebruikers die de geavanceerde functies van zelf-gehoste WordPress niet willen.

  Voordelen

  • Geen configuratie vereist.
  • Makkelijk te gebruiken en te beheren.
  • Het is helemaal gratis als u tevreden bent met een WordPress.com-subdomein. Uw gratis websitenaam ziet er als volgt uit: https://example.wordpress.com.

  Nadelen

  • Beperkte opties om uw site uit te breiden. Je kunt geen aangepaste thema’s en plug-ins gebruiken om je blog aan te passen.
  • Je mag geen advertenties op je blog plaatsen. In plaats daarvan toont WordPress.com hun advertenties op uw gratis website.
  • U bent niet de eigenaar van uw blog en WordPress.com kan uw account opschorten als ze vaststellen dat u hun servicevoorwaarden schendt.

  Prijzen

  Het standaard WordPress.com-account is gratis, maar het heeft WordPress.com-advertenties en branding.

  U kunt upgraden naar hun persoonlijke abonnement voor $ 4 / maand (jaarlijks gefactureerd) om het WordPress.com-logo en advertenties van uw website te verwijderen. Je krijgt ook een aangepast domein (zoals www.uwsite.com).

  Voor $ 8 / maand (jaarlijks gefactureerd) kunt u extra ontwerptools en extra opslagruimte krijgen.

  Vanwege de gelijkenis in namen beginnen beginners vaak met WordPress.com, omdat ze denken dat ze de krachtige WordPress.org-software krijgen. Na het zien van de beperkingen, schakelen gebruikers vaak over van WordPress.com naar WordPress.org om meer functies en controle over hun website te hebben.

  5. Blogger

  Blogger Beste blogplatform

  Blogger is een gratis blogservice van Google. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om een ​​blog te maken voor niet-technisch onderlegde gebruikers.

  Blogger is een van de vroegste blogplatforms die er bestaan. Het werd voor het eerst gelanceerd in 1999 door Pyra Labs. Later in 2003 nam Google Blogger over en herontworpen het als het product dat we tegenwoordig kennen.

  Het enige wat je nodig hebt is een Google-account om een ​​gratis blog op Blogger te starten.

  Voordelen

  • Blogger is gratis.
  • Het is gemakkelijk te gebruiken en te beheren zonder technische vaardigheden.
  • Heeft het extra voordeel van het robuuste veilige platform en de betrouwbaarheid van Google.

  Nadelen

  • Je bent beperkt tot standaardblogtools en kunt geen nieuwe functies toevoegen naarmate je blog steeds populairder wordt.
  • Ontwerpopties zijn beperkt, met minder sjablonen beschikbaar. Sjablonen van derden voor Blogger zijn vaak van lage kwaliteit.
  • Blogger ontvangt niet regelmatig updates of nieuwe functies.
  • Google kan uw blog op elk moment opschorten of zelfs de Blogger-service helemaal annuleren. (Ze hebben een geschiedenis van het verlaten van projecten zonder waarschuwing, zoals Feedburner.)

  Voor meer voor- en nadelen van Blogger, zie onze vergelijking van WordPress versus Blogger (voor- en nadelen).

  Sommige gebruikers beginnen met Blogger omdat het gratis is, maar naarmate hun blog groeit, schakelen ze uiteindelijk over van Blogger naar WordPress om meer functies en controle over hun website te krijgen.

  Prijzen

  Blogger is gratis met een Blogger-subdomein zoals https://example.blogspot.com. Als u een aangepast domein wilt gebruiken, moet u kopen bij een externe domeinregistreerder.

  6. Tumblr

  Tumblr Blogging en sociaal netwerkplatform

  Tumblr is een beetje anders dan andere blogplatforms. Het is een microblogplatform met sociale netwerkfuncties, waaronder het volgen van andere blogs, reblogging, ingebouwde tools voor delen en meer.

  Voordelen

  • Tumblr is gratis met een Tumblr-subdomein zoals https://example.tumblr.com. U kunt ook een premium aangepaste domeinnaam koppelen.
  • Het is heel eenvoudig in te stellen en te gebruiken.
  • Het heeft een geïntegreerde sociale media-component.
  • Als microblogging-tool maakt Tumblr het gemakkelijk om snel video’s, GIF’s, afbeeldingen en audioformaten te bloggen.

  Nadelen

  • Tumblr wordt geleverd met een beperkte reeks functies die u niet kunt uitbreiden naarmate uw blog groeit.
  • Er zijn veel thema’s beschikbaar voor Tumblr, maar ze kunnen geen extra functies bieden.
  • Een back-up maken van uw Tumblr-blog of deze importeren naar andere platforms is moeilijk (zie onze gids over hoe u van Tumblr naar WordPress kunt gaan).

  Prijzen

  Tumblr is gratis te gebruiken. Je kunt een aangepast domein (afzonderlijk gekocht) gebruiken voor je Tumblr-blog, en er zijn ook thema’s en apps van derden te koop.

  7. Gemiddeld

  Medium blogging-platform

  Medium, gelanceerd in 2012, is uitgegroeid tot een gemeenschap van schrijvers, bloggers, journalisten en experts. Het is een gebruiksvriendelijk blogplatform met beperkte sociale netwerkfuncties.

  Medium werkt net als een sociale netwerksite waar u een account kunt maken en kunt beginnen met het publiceren van uw artikelen. Nadat u zich heeft aangemeld, heeft u een profieladres zoals dit: https://medium.com/@uwnaam. Maar u kunt uw eigen domein niet gebruiken.

  Voordelen

  • Medium is gemakkelijk te gebruiken, zonder configuratie en zonder codeervaardigheden.
  • Hiermee kunt u een bestaande online community van mensen met dezelfde interesses bereiken.
  • U kunt zich uitsluitend concentreren op schrijven, in plaats van een website te ontwerpen.

  Nadelen

  • Functies zijn zeer beperkt in termen van ontwerp of het bouwen van een merk.
  • Medium bezit je publiek, dus als je je blog kwijtraakt, verlies je al je volgers.
  • Je kunt geen eigen domeinnaam gebruiken. Je krijgt gewoon een profielpagina zoals in Facebook, b.v. https://medium.com/@uwnaam.
  • U kunt geen eigen advertenties weergeven om geld te verdienen.

  Voor een meer gedetailleerde vergelijking, zie onze gids over WordPress vs Medium – welke is beter?.

  Prijzen

  Medium is gratis te gebruiken.

  Hoewel het platform er in eerste instantie aantrekkelijk uitziet, leidt het gebrek aan inkomsten en controle ertoe dat de meeste mensen overschakelen van Medium naar WordPress.

  8. Squarespace

  Squarespace Website Builder en Blog Platform

  Squarespace is een dienst voor het bouwen van websites waarmee u prachtige websites kunt maken met behulp van eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten. Het richt zich op eigenaren van kleine bedrijven die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om een ​​online aanwezigheid te creëren.

  Gestart in 2003, beheert Squarespace momenteel miljoenen websites online.

  Voordelen

  • Squarespace is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken voor beginners die niet erg technisch onderlegd zijn.
  • Het heeft prachtige professioneel ontworpen sjablonen.
  • Het biedt afzonderlijk een domeinnaam met SSL / HTTPs en eCommerce-winkels.

  Nadelen

  • Squarespace is beperkt tot de functies die zijn ingebouwd in hun eigen platform.
  • Integraties zijn beperkt tot een beperkt aantal services en tools.

  Zie onze gids over WordPress vs Squarespace voor een meer gedetailleerde vergelijking.

  Prijzen

  Squarespace heeft verschillende tariefplannen voor websites en online winkels.

  Prijzen voor hun persoonlijke websiteplan beginnen bij $ 16 / maand, of $ 12 / maand als u het jaar van tevoren betaalt. Voor het Business-abonnement beginnen de prijzen bij $ 26 / maand of $ 18 / maand die jaarlijks wordt gefactureerd.

  Terwijl prijzen voor online winkels beginnen vanaf $ 26 / maand en tot $ 40 / maand.

  Vaak schakelen gebruikers over van Squarespace naar WordPress om hun kosten te minimaliseren en meer functies op hun websites toe te voegen.

  9. Wix

  Wix Best Blogging Platform en Website Builder

  Wix is ​​een gehost platform om websites te bouwen. Het biedt een oplossing voor kleine bedrijven om een ​​website te bouwen met behulp van slepen en neerzetten. U kunt ook een blog aan uw website toevoegen door de Wix Blog-app toe te voegen.

  Wix.com is in 2006 opgericht als een platform waar iedereen zijn eigen verbluffende website kon maken zonder codeervaardigheden. Het heeft momenteel meer dan 110 miljoen gebruikers over de hele wereld.

  Voordelen

  • U kunt uw site aanpassen met tientallen sjablonen en apps van derden.
  • Bouw uw site met eenvoudige tools voor slepen en neerzetten; geen codeervaardigheden vereist.
  • Installatie is snel en eenvoudig.

  Nadelen

  • Het gratis account is beperkt en toont Wix-branding en advertenties op uw site.
  • Gratis apps van derden zijn beperkt.
  • Zodra u een sjabloon heeft gekozen, kunt u deze niet meer wijzigen.
  • E-commercefuncties zijn beperkt tot betaalde abonnementen en zelfs die functies zijn beperkt.
  • Blogfuncties komen niet overeen met de andere platforms in de lijst.

  Zie ons artikel over Wix vs WordPress voor een gedetailleerde vergelijking van de twee platforms.

  Prijzen

  De basisbouwer van de Wix-website is gratis. Met een gratis Wix-account krijg je een Wix-subdomein dat er als volgt uitziet: https://username.wixsite.com/example.

  Je kunt echter een aangepast domein toevoegen voor $ 4,50 / maand. Hun premiumplannen beginnen vanaf $ 8,50 / maand en lopen op tot $ 24,50 / maand.

  10. Geest

  Ghost Simple Blogging Platform

  Ghost is een minimalistisch blogplatform met functies die volledig zijn gericht op het schrijven van blogposts. Ghost is gestart in 2013 en is beschikbaar als een gehost platform en als software die u zelf kunt installeren / hosten. We bekijken beide opties.

  Voordelen

  • Gericht op bloggen en schrijven.
  • Schone, overzichtelijke en intuïtieve gebruikersinterface.
  • Geschreven in JavaScript, dus het is supersnel.
  • Geen configuratie vereist voor de gehoste versie.

  Nadelen

  • Niet gemakkelijk aan te passen met apps.
  • Door de vereenvoudigde gebruikersinterface zijn de opties zeer beperkt.
  • Niet genoeg thema’s om het uiterlijk van uw site te veranderen.
  • Ingewikkelde installatie als je het zelf installeert.

  Bekijk onze vergelijking van WordPress vs Ghost voor meer informatie over het onderwerp.

  Prijzen

  De zelf-gehoste versie heeft een aangepast domein nodig (ongeveer $ 14,99 / jaar) en webhosting (vanaf ongeveer $ 7,99 / maand).

  De prijs voor de gehoste versie begint bij $ 29 / maand voor 2 personeelsgebruikers met een limiet van 100.000 pagina’s. Tenzij je een aangepast domein koopt bij een externe domeinregistreerder, wordt je blog een Ghost-subdomein dat eindigt op ghost.io.

  Onze keuze voor het beste blogplatform

  Wij zijn van mening dat WordPress.org beter presteert dan alle andere blogsites. Het is krachtig, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en de meest flexibele van alle beschikbare blogplatforms. Hier zijn alle redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken.

  Om u te helpen bij het starten van uw eigen WordPress-site, hebben we een complete handleiding gemaakt over het starten van een blog in 7 eenvoudige stappen.

  Als je hulp nodig hebt, kan het team van experts van WPBeginner je zelfs gratis helpen met het opzetten van je blog. Meer informatie over onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice.

  Als u op zoek bent naar een WordPress-alternatief, dan is onze tweede keuze voor het beste blogplatform Constant Contact-websitebouwer.

  Hun gratis door A.I aangedreven drag & drop website builder maakt het eenvoudig om elk type website te bouwen, van blog tot zakelijke website tot een online winkel.

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen van het beste blogplatform voor je volgende blog. Misschien wil je ook onze gids met 27 bewezen tips om je blogverkeer te vergroten.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map