Hoe u op de juiste manier om WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen

We helpen dagelijks tientallen gebruikers door hen gratis WordPress-ondersteuning te bieden via onze Twitter of ons contactformulier. Als vrijwilliger die gratis ondersteuning biedt, is het zo nu en dan moeilijk om niet gefrustreerd te raken door nieuwe gebruikers die op beschuldigende toon vragen stellen zonder de tijd en aandacht te nemen om eerdere informatie te lezen of te doorzoeken. Tegelijkertijd begrijpen we ook het gevoel volledig overweldigd te zijn door zoveel informatie omdat we op een gegeven moment ook beginners waren. In dit artikel laten we u zien hoe u correct om WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen.


Hoe u op de juiste manier om WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen

Begrijp dit voordat u het vraagt:

Voordat u WordPress-ondersteuning of hulp vraagt ​​met betrekking tot een specifieke plug-in of thema, moet u begrijpen dat WordPress een open source community-project is. Iedereen is welkom om een ​​plug-in, thema te maken, patches aan de kern bij te dragen, bugs voor te stellen / op te lossen, enz. WordPress is gratis, net als de meeste thema’s en plug-ins die je ermee gebruikt.

Individuele plug-in-ontwikkelaars of thema-auteurs zijn NIET altijd onderdeel van het officiële WordPress kernteam. Vaak zijn de plug-ins waarvoor ze vrijgeven VRIJ zijn iets dat ze voor eigen gebruik in hun vrije tijd hebben gemaakt, of iets dat ze voor een klant hebben gemaakt. Dus tenzij ze de plug-in of het thema verkopen, moet je ervan uitgaan dat ze er geen geld mee verdienen.

De meeste van deze ontwikkelaars verdienen hun inkomsten door freelance klantprojecten te doen. Hoewel de meeste ontwikkelaars het prima vinden om met een paar kleine dingen te helpen, hebben ze allemaal een ander punt waarop ze betaald willen worden voor de extra ondersteuning. Meer respectvol en dankbaar dat u bent, des te meer geneigd zullen zijn om u voor weinig of geen kosten te helpen.

Wees gewoon aardig

Vergeet niet dat u NIETS betaalt om de plug-in te gebruiken, dus het minste wat u de ontwikkelaar kunt betalen, is enig respect :)

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je liever schriftelijke instructies hebt, lees dan verder.

Hoe u de juiste vraag goed stelt?

De beste plaats om ondersteuning voor gratis plug-ins te vragen, is in de ondersteuningsforums. U kunt het ondersteuningsforum vinden door naar de pagina van de specifieke plug-in in de repository te gaan en op het tabblad Ondersteuning te klikken (dit zorgt ervoor dat uw ondersteuningsvraag is getagd voor de auteur van de plug-in)

Ondersteuningsmenu voor WordPress-plug-ins

Voordat u de ondersteuningsdraad maakt, moet u eerst de pagina met veelgestelde vragen doornemen. Het is ook het beste om het probleem te googelen om te zien of iemand anders het al heeft beantwoord.

In je ondersteunende thread wil je respectvol, duidelijk en beknopt zijn. Een verkeerd voorbeeld zou zijn:

Hé man, er is een probleem met je @ # $ 1 plug-in. Maak niet *&% ^ als het niet werkt. Ik heb X uur verspild aan dit stomme ding. Zorg om te helpen?

Als je op zo’n beschuldigende toon schrijft, kom je uit als een A $$. De kans is groot dat je ook nooit hulp krijgt.

Houd er rekening mee dat u een expert vraagt ​​om hun kostbare tijd te nemen en uw vraag gratis te beantwoorden. Een van de beste manieren om respect te tonen, is een lijst te maken van alles wat je tot dan toe hebt gedaan om het probleem op te lossen. Dit laat zien dat je niet een trol bent die gewoon wil dat anderen hun werk gratis doen. De juiste manier om de vraag te stellen is:

Bedankt voor het maken van je geweldige XYZ-plug-in. Om de een of andere reden kan ik het niet goed laten werken en ik zou het erg op prijs stellen als je me ermee kunt helpen.

Ik gebruik de WordPress-versie:
Plugin Name versie:

Ik heb dit gedaan:

Ik verwachtte dat de plug-in dit zou doen:

In plaats daarvan deed het dit: (Voeg hier eventuele foutmeldingen toe)

Mijn site wordt gehost met:

Ik heb de volgende oplossingen geprobeerd:

Ik heb het probleem geprobeerd in de volgende browsers:

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te helpen. Ik waardeer het enorm :)

In een ondersteuningsbericht zoals hierboven gaat u in op alle mogelijke dingen die een ontwikkelaar nodig heeft om uw vraag te beantwoorden. Af en toe kunnen ze vragen om de URL van je site te zien en / of de lijst met plug-ins die je hebt geactiveerd.

Nadat je de ondersteuningsdraad hebt gemaakt, kun je altijd via Twitter contact opnemen met de ontwikkelaar, wat je kansen op een snellere reactie kan helpen vergroten. Een voorbeeld-tweet zou zijn:

Hallo @twitterhandle, ik heb een probleem met de naam van de plug-in. Zou het op prijs stellen als u kunt helpen: Link om thread te ondersteunen.

Opmerking: wacht minimaal 24 uur om een ​​reactie te krijgen. Je weet niet in welke tijdzone de auteur zich bevindt en hoe zijn huidige werkschema eruit ziet.

Wat je ook doet, bel ze alsjeblieft NIET, zelfs niet als je hun nummer op hun website ziet staan. Je wilt ook niet al hun communicatiekanalen spammen. Een ondersteuningsdraad + tweet is bijvoorbeeld goed genoeg.

Ondersteuningsdraad + Tweet + Facebook-bericht + e-mail + telefoontje = VERVELEND

Commerciële plug-in + thema’s

Wanneer u een commerciële plug-in of thema gebruikt, wordt het altijd aanbevolen om de juiste ondersteuningskanalen te gebruiken.

De meeste commerciële producten zoals WPForms, Elegant Themes, MonsterInsights, All in One SEO, enz. Hebben aangewezen ondersteuningsgebieden. Afgezien van hun aangewezen ondersteuningsgebieden overal vragen stellen, zou u niet veel hulp krijgen.

Bijvoorbeeld: wanneer een gebruiker bij ons komt om commerciële thema-ondersteuning te vragen, vragen we hem eenvoudig om op de juiste kanalen te vragen.

We doen dit niet om onbeleefd te zijn, maar om het juiste te doen. Wanneer u een commerciële plug-in of thema koopt, wordt deze geleverd met ondersteuning.

Als je een commerciële plug-in / thema hebt gedownload zonder ervoor te betalen via een torrent-site, dan verdien je onze steun niet.

Ten slotte betekent niet alleen dat u voor het product heeft betaald, niet dat u niet aardig zou moeten zijn. Je moet altijd aardig zijn voor de persoonlijke ondersteuning.

De meeste van die mensen vinden het erg leuk om anderen te helpen, maar je kunt hun dag echt verpesten door negatieve woorden te gebruiken. Wees dus aardig.

Probleemoplossen

Niemand helpt graag degenen die zichzelf niet willen helpen. Je moet altijd proberen de veelvoorkomende WordPress-problemen op te lossen. De beste manier om plug-inconflicten te testen, is door alle WordPress-plug-ins te deactiveren en ze een voor een te activeren. U kunt ook andere fouten oplossen die kunnen optreden, zoals:

  • 50+ meest voorkomende WordPress-fouten en hoe deze op te lossen
  • WordPress wit scherm des doods
  • Interne Server Fout
  • Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding
  • Geheugen uitgeput fout
  • Wis uw WordPress-cache als u een caching-plug-in gebruikt
  • Voer een harde vernieuwing uit (Ctrl + F5) om uw browsercache te wissen

Bonustip: U kunt onze gids gebruiken voor het maken van screenshots en de Support Ally-website om de auteur / het ondersteuningsteam van de plug-in de meest nuttige informatie te sturen, zodat zij u de beste ondersteuning kunnen bieden.

Conclusie

Je wilt altijd aardig zijn als je om WordPress-ondersteuning vraagt. Zodra u een bevredigende resolutie hebt ontvangen, raden we u ten zeerste aan de vriendelijke woorden over die ontwikkelaar te verspreiden. Je kunt ze ook een biertje of koffie kopen door een paar dollar te doneren. Als u nog vragen heeft over WordPress, kunt u ons dat ten slotte stellen via onze Twitter of ons contactformulier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me