Hoe u uw cache in WordPress kunt wissen

Onlangs vroeg een van onze lezers ons hoe we de cache in WordPress konden wissen?


Uw webbrowser, hostingserver en cacheplug-ins kunnen allemaal inhoud in de cache weergeven, waardoor het voor u moeilijk kan zijn om de wijzigingen die u in uw website hebt aangebracht meteen te zien.

Het wissen van uw WordPress-cache is ook het eerste advies voor probleemoplossing dat u vaak zult horen.

In dit artikel laten we u zien hoe u de cache in WordPress op de juiste manier wist. In deze handleiding behandelen we browsercache, cache voor webhosting en de beste WordPress caching-plug-ins.

Hoe cache in WordPress te wissen

Wat is cache en wanneer moet u de cache wissen??

Caching-oplossingen slaan een statische versie van uw website op. Hierdoor kan WordPress de zwaardere PHP-scripts overslaan en de snelheid van uw website verbeteren.

Hoe caching werkt in WordPress

Er zijn veel verschillende soorten caching-oplossingen beschikbaar. De meest populaire zijn WordPress caching-plug-ins zoals WP Rocket en WP Super Cache.

Deze plug-ins bieden een eenvoudig te gebruiken interface om te bepalen wat in de cache moet worden opgeslagen, wanneer de inhoud in de cache moet verlopen en om de cache op verzoek op te schonen.

Beheerde WordPress-hostingproviders zoals WP Engine voeren ook hun eigen caching-oplossingen uit, zodat u geen caching-plug-in hoeft te installeren.

Als u een CDN-service zoals MaxCDN gebruikt, zouden ze ook gecachte kopieën van statische inhoud weergeven.

Als u een webapplicatie-firewall zoals Sucuri of CloudFlare gebruikt om uw WordPress-beveiliging te verbeteren, dan hebben ze ook hun eigen cache om uw site te versnellen en downtime te verminderen.

Ten slotte zullen de meeste moderne webbrowsers ook cacheversies van pagina’s op uw computer opslaan.

Het doel van caching is om de website te versnellen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Soms zorgt dit er echter voor dat u de wijzigingen die u aanbrengt niet meteen ziet, wat frustrerend kan zijn. In dat geval moet u caches wissen om uw wijzigingen live te zien.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw cache in WordPress kunt wissen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Stap 1: wis uw browsercache

Eerst moet u de cache van uw webbrowser wissen. De meeste webbrowsers kunnen statische inhoud opslaan, zoals stylesheets, JavaScript, afbeeldingen van een website om uw volgende bezoeken sneller te laten verlopen.

Soms realiseren webbrowsers zich echter niet dat een webpagina is gewijzigd. In plaats van een nieuwe kopie op te halen, kunnen ze de pagina nog steeds opnieuw laden vanuit de in de cache opgeslagen versie die op uw computer is opgeslagen.

Hier leest u hoe u uw browsercache in Google Chrome opschoont. Eerst moet u op het menupictogram klikken en vervolgens selecteren Meer tools »Browsegegevens wissen.

Cache wissen in Google Chrome

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u de inhoud kunt selecteren die u wilt verwijderen. Zorg ervoor dat de optie afbeeldingen en bestanden in de cache is aangevinkt en klik vervolgens op de knop ‘Browsegegevens wissen’.

Browsegegevens wissen in Google Chrome

U heeft uw browsercache met succes gewist en u kunt nu proberen uw website te bezoeken. Raadpleeg onze gids voor meer informatie over het wissen van de cache in alle grote browsers.

Als je de wijzigingen die je hebt aangebracht nog steeds niet ziet, ga dan verder met de volgende stappen in dit artikel.

Stap 2: Cache wissen in uw WordPress Caching-plug-in

Als u een WordPress caching-plug-in op uw site gebruikt, moet u de cache van uw plug-in wissen. Met de meeste caching-plug-ins kunt u dat eenvoudig doen via de instellingenpagina van de plug-in.

Cache wissen in WP Rocket

WP Rocket is de beste WordPress caching-plug-in op de markt. Het beste van het gebruik van WP Rocket is dat het proactief uw WordPress-cache op de achtergrond bouwt, zodat uw gebruikers altijd een gecachte versie krijgen.

Het maakt het ook heel gemakkelijk om cachebestanden met één klik te wissen.

Ga gewoon naar de Instellingen »WP Rocket pagina en klik op de knop ‘Cache wissen’ onder het dashboardtabblad.

Wis de cache van WP Rocket

WP Rocket zal nu alle in de cache opgeslagen bestanden voor u wissen.

Cache wissen in WP Super Cache

WP Super Cache is een populaire WordPress caching-plug-in. Hiermee kunt u alle inhoud in de cache met één klik opschonen of opschonen.

Je moet bezoeken Instellingen »WP Super Cache pagina en klik op de knop ‘Cache verwijderen’.

Verwijder cache in WP Super Cache

Dat is alles, WP Super Cache zal nu alle in de cache opgeslagen bestanden van uw website verwijderen.

Cache wissen in W3 Total Cache

W3 Total Cache is een andere populaire WordPress caching-plug-in. Het maakt het ook super eenvoudig om de cache met één klik te wissen.

Ga naar Prestaties »Dashboard pagina en klik op de knop ‘Alle caches leegmaken’.

Lege cache in W3 Total Cache

W3 Total Cache zal nu alle in de cache opgeslagen inhoud voor uw site verwijderen.

Cache wissen op WP Engine

WP Engine is een beheerde WordPress-hostingprovider. Ze gebruiken hun eigen caching-oplossing, dus hun klanten hoeven geen caching-plug-in te installeren.

Als u niet merkt dat wijzigingen onmiddellijk van kracht worden, kunt u de WP Engine-cache eenvoudig wissen vanuit uw WordPress-beheergebied.

U moet op het WP Engine-menu-item in de beheerbalk klikken en vervolgens onder ‘Algemene’ instellingen op de knop alle caches wissen.

Wis de cache van WP Engine

WP Engine verwijdert nu alle opgeslagen cache voor uw WordPress-site.

Cache wissen op Bluehost

Bluehost is een van de beste WordPress-hostingbedrijven in de branche. Ze bieden een ingebouwde caching-oplossing die uw WordPress-prestaties en -snelheid onmiddellijk verbetert.

U kunt uw Bluehost WordPress-cache wissen vanuit het WordPress-beheergebied.

Log gewoon in op uw WordPress-beheergebied en u ziet een knop ‘Caching’ in de beheerwerkbalk. Neem uw muis over en u ziet de optie om de cache ‘Alles wissen’ te verwijderen.

Wis de WordPress-cache in Bluehost

Bluehost zal nu alle bestanden uit hun WordPress-cache wissen.

Cache wissen in SiteGround

SiteGround is een toonaangevende WordPress-hostingprovider die bekend staat om snelheid en eersteklas klantenondersteuning. Ze bieden een ingebouwde caching-oplossing om de prestaties van uw website te verbeteren.

U kunt de SiteGround-cache wissen in het configuratiescherm van uw hostingaccount en in het WordPress-beheergebied. We laten u beide methoden zien.

Wis SiteGround-cache van uw hostingdashboard

Log in op het dashboard van uw hostingaccount ga naar Snelheid »Caching pagina onder site tools.

Ga vanaf hier naar het tabblad Dynamische cache. Klik op het menupictogram naast uw domeinnaam en selecteer vervolgens de optie Spoel cache.

Cache wissen op SiteGround

Wis SiteGround-cache van het WordPress-beheerdersdashboard

U kunt SiteGround-cache ook beheren door de SG Optimizer-plug-in te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet u klikken op de knop Purge SG Cache in de WordPress admin-werkbalk.

SiteGround-cache wissen

De plug-in wist nu uw SiteGround WordPress-cache.

Cache wissen in Sucuri

Als je een WordPress-firewall zoals Sucuri gebruikt om je website te beschermen, dan hebben ze ook hun eigen cachelaag.

U kunt de cache van uw Sucuri-plug-in wissen door naar te gaan Sucuri »WAF menu in uw WordPress-beheergebied.

Sucuri Clear Cache

Bonustip: Als u onlangs uw WordPress-website heeft verplaatst, moet u mogelijk ook uw DNS-cache wissen. Dit zorgt ervoor dat u de bijgewerkte DNS-informatie krijgt en toegang krijgt tot de nieuwere versie van uw website.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de cache in WordPress kunt wissen. Misschien wilt u ook onze gids zien over hoe u de snelheid en prestaties van WordPress kunt verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map