Hoe u uw verbinding kunt oplossen is geen privéfout (Handleiding voor site-eigenaren)

Ziet u de foutmelding ‘Uw verbinding is niet privé’ op uw WordPress-website? Dit is het foutbericht dat je ziet in Google Chrome.


Dezelfde fout wordt weergegeven in alle moderne browsers met enigszins verschillende berichten en het kan een beetje verwarrend zijn voor beginners om problemen op te lossen.

In deze gebruikershandleiding voor de site laten we u zien hoe u eenvoudig de fout ‘Uw verbinding is niet privé’ op uw website kunt oplossen. We bespreken ook waarom deze fout optreedt en hoe u deze in de toekomst kunt voorkomen.

Het herstellen van uw verbinding is geen privéfout in WordPress

Wat is de fout ‘Uw verbinding is niet privé’?

‘Uw verbinding is niet privé’ fout verschijnt op websites die het SSL / HTTPs-protocol gebruiken wanneer uw browser het SSL-certificaat dat door de website is uitgegeven niet kan valideren.

Kortom, elke website die het SSL / HTTPs-protocol gebruikt, verzendt bij elk bezoek een informatie over het veiligheidscertificaat naar de browser van de gebruiker. Browsers proberen vervolgens het certificaat te valideren met behulp van de openbare sleutel die bij het certificaat hoort.

Als het uitcheckt, codeert de gebruikersbrowser de gegevens met behulp van de privésleutel die door uw website is verzonden. Deze codering beveiligt de gegevensoverdracht tussen de browser van een gebruiker en uw website.

Hoe SSL werkt om gegevensoverdracht te beschermen

Als de browser het certificaat echter niet kan valideren, kan hij de gegevens niet veilig overdragen en wordt de fout weergegeven dat uw verbinding met de website niet privé is.

Dit is een veel voorkomende SSL-fout en verschijnt in alle moderne browsers met iets andere foutmeldingen.

Google Chrome

Google Chrome geeft deze fout weer als ‘Uw verbinding is niet privé’.

Uw verbinding is geen privéfout in Google Chrome

Mozilla Firefox

Firefox geeft deze fout weer als ‘Uw verbinding is niet veilig’.

Verbinding niet beveiligd fout in Google Chrome

Microsoft Edge

Microsoft Edge-browser geeft het weer met de foutmelding ‘Uw verbinding is niet privé’ of ‘Deze site is niet veilig’.

Deze site is niet veilig - Microsoft Edge

Safari, Brave en andere browsers geven vergelijkbare berichten weer.

Waarom dit foutbericht optreedt?

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​wat de oorzaak is van de foutmelding ‘Uw verbinding is niet privé’ op uw website. Deze fout is eigenaardig omdat deze in veel gevallen kan verschijnen zonder dat u wijzigingen aanbrengt aan uw website.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als de computerklok van een gebruiker bijvoorbeeld niet synchroon loopt, kan het certificaat als verlopen worden weergegeven.

Een ander scenario is dat een eerder door uw website uitgegeven certificaat wordt opgeslagen in de browser van de gebruiker. De privésleutel die door uw website is verzonden, komt niet overeen met het oude certificaat en de browser kan de beveiligde verbinding niet valideren.

Last but not least, de meest voor de hand liggende reden waarom u deze fout zou zien, is als het SSL-certificaat op de website is verlopen.

Hieronder volgen de stappen die u kunt nemen om de fout ‘Uw verbinding is niet privé’ op te lossen. U kunt deze stappen ook proberen, zelfs als de fout ook op andere websites verschijnt.

1. Forceer een pagina opnieuw laden

Laad een pagina opnieuw

De eerste stap is om te proberen de methode aan en uit te zetten. Begin met het eenvoudig afsluiten van de browser-app en deze vervolgens opnieuw te openen.

Probeer daarna de website te bezoeken. Als je de fout nog steeds kunt zien, probeer dan de pagina opnieuw te laden. Gebruik Command + R-sneltoets op Mac of CTRL + Opnieuw laden-knop op Windows.

Dit dwingt de browser om de gecachte versie van de pagina te negeren en de nieuwste versie te laden.

2. Controleer met meerdere browsers

Test in meerdere browsers

Als u het slechts met één browser op dezelfde machine controleert, probeer dan de website te bezoeken met een andere browser-app.

Deze stap elimineert de mogelijkheid dat het probleem zich beperkt tot een specifieke browser. Als dat zo is, zou het opnieuw installeren van die browser het probleem oplossen.

Anders kunt u doorgaan om de volgende stappen in deze handleiding te proberen.

3. Wis uw browsercache

Wis uw browsercache

Wellicht heeft u dit gehoord als het eerste advies voor veel internet- en websitegerelateerde problemen. Dat geldt ook in dit geval. Uw browser laadt mogelijk bestanden van een oudere versie van uw website, wat het probleem kan veroorzaken.

We hebben een complete handleiding over het wissen van de browsercache voor alle grote browsers met stapsgewijze instructies.

Nadat je de cache hebt gewist, probeer je de website opnieuw te bezoeken om te zien of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, lees dan verder.

4. Controleer de klok van uw computer

Normaal gesproken synchroniseert uw computer de datum- en tijdinstellingen automatisch. Als uw computer echter onjuiste datum- / tijdinstellingen heeft, kan dit ertoe leiden dat uw browser denkt dat het SSL-certificaat van een website ongeldig is.

Datum / tijd synchroniseren op Windows-computers

Als u een Windows-computer gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u ‘Datum- en tijdinstellingen aanpassen’.

Pas datum en tijd aan in Windows

Dit opent de datum- en tijdsectie in de Windows Instellingen-app. Zorg ervoor dat de datum en tijd van uw computer correct zijn en dat de optie ‘Tijd automatisch instellen’ is aangevinkt.

Datum- en tijdinstellingen zijn ingeschakeld om automatisch te synchroniseren

Synchroniseer datum / tijd op Mac-computers

Als je een Mac-computer gebruikt, open dan de ‘Instellingen’ app en klik op ‘Datum & Tijdspictogram.

Datum- en tijdinstellingen op Mac

Schakel vervolgens over naar de datum & Tabblad Tijd en zorg ervoor dat de optie naast de optie ‘Datum en tijd automatisch instellen’ is aangevinkt. Als dit niet is aangevinkt, klik dan op het hangslotpictogram in de linkerbenedenhoek van het venster om deze optie in te schakelen.

Synchroniseer datum en tijd en instellingen op Mac

5. Schakel antivirus- en VPN-apps uit

Als u antivirusprogramma’s op uw computer of een VPN-service gebruikt, wilt u deze mogelijk tijdelijk uitschakelen.

Hiermee kunt u controleren of deze apps het SSL-certificaat niet blokkeren en uw browser dwingt de foutmelding ‘Uw verbinding is niet privé’ weer te geven.

Als u ontdekt dat een van deze apps het probleem veroorzaakte, kunt u contact opnemen met hun ondersteuningsteam voor hulp.

6. Controleer de vervaldatum van uw SSL-certificaat

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout zijn verlopen SSL-certificaten. Deze certificaten worden afgegeven voor een bepaalde periode en vervallen aan het einde van die periode.

U kunt de vervaldatum van uw certificaat controleren door op het hangslotpictogram naast uw website te klikken en de certificaatoptie te selecteren.

De gegevens van een SSL-certificaat van een website controleren

Hierdoor worden de gegevens van uw SSL-certificaat weergegeven. In het venster kunt u duidelijk de vervaldatum van het certificaat zien.

SSL-vervaldatum

De meeste domeinregistreerders en SSL-certificaataanbieders stellen u automatisch op de hoogte wanneer uw SSL-certificaat moet worden verlengd.

Als u een gratis SSL-certificaat gebruikt, hebben de meeste WordPress-hostingbedrijven scripts die deze na afloop automatisch verlengen.

Deze mechanismen kunnen echter mislukken en uw SSL-certificaat kan verlopen. Maak je geen zorgen, je kunt dat eenvoudig oplossen door simpelweg je SSL-certificaat te vervangen.

Instructies om dat te doen kunnen variëren, afhankelijk van uw certificaataanbieder en hostingbedrijf. In feite zullen veel hostingbedrijven het op verzoek voor u updaten.

7. Test uw SSL-server

SSL-testtool

Als u uw SSL-certificaat zelf handmatig hebt ingesteld, wilt u er misschien voor zorgen dat alle configuratie-instellingen correct werken.

Om dat te doen, kunt u een SSL-servertest uitvoeren. Met deze test kunt u de volledige SSL-configuratie van uw website controleren.

Dit omvat het TLS-protocol, cross-browser testen en SSL / HTTP-instellingencontroles. De scanner geeft u ook gedetailleerde informatie over elke test.

8. Controleer de domeinnaam van het certificaat

U kunt uw SSL-certificaat zo instellen dat het werkt voor verschillende varianten van een domeinnaam. Bijvoorbeeld www en niet-www-URL’s.

Als uw certificaat slechts is ingesteld voor één variant van uw domeinnaam en u de website bezoekt met een andere variant, zou dit resulteren in de fout ‘Uw verbinding is niet privé’. Google Chrome geeft de foutcode weer als SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN.

Deze fout kan ook optreden als u uw website onlangs heeft verplaatst naar een nieuwe domeinnaam of server.

Een gemakkelijke oplossing is om voor beide varianten van uw domeinnaam een ​​gratis SSL-certificaat uit te geven. U kunt uw hostingprovider vragen dit voor u te doen.

Een andere oplossing is om uw websitebezoekers om te leiden naar de juiste variant van uw domeinnaam. Zie ons artikel over het instellen van omleidingen in WordPress voor meer informatie.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van de fout ‘Je verbinding is niet privé’ in WordPress. Misschien wilt u ook onze gids als bladwijzer toevoegen voor het oplossen van de meest voorkomende WordPress-fouten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me