Hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen in WordPress (beginnershandleiding)

Wilt u leren hoe u uw WordPress-wachtwoord kunt wijzigen? Soms vergeet u uw wachtwoord of moet u dit om veiligheidsredenen wijzigen.


Hoewel er een link voor een verloren wachtwoord op de inlogpagina staat waarmee u uw wachtwoord kunt resetten, komt de e-mail voor het opnieuw instellen van het WordPress-wachtwoord soms nooit in uw inbox omdat uw WordPress-hostingbedrijf het niet correct heeft geconfigureerd.

Andere keren wilt u misschien om veiligheidsredenen het WordPress-wachtwoord voor elke gebruiker op uw website wijzigen.

In deze beginnershandleiding laten we u vier verschillende manieren zien om het WordPress-wachtwoord te wijzigen om elk mogelijk scenario te dekken.

Hoe u uw wachtwoord in WordPress kunt wijzigen

Voordat u uw WordPress-wachtwoord wijzigt

We kunnen niet genoeg benadrukken dat wachtwoorden uw eerste verdedigingslinie zijn tegen hackpogingen.

Vaak gebruiken gebruikers een zwak wachtwoord omdat het gemakkelijk te onthouden is. Doe dat alsjeblieft niet. U kunt gebruik maken van een van de vele gratis en veilige wachtwoordmanagers.

Soms is het verleidelijk om je WordPress-wachtwoorden te delen met teamleden of zelfs contractontwikkelaars. Dat mag je nooit doen.

In plaats daarvan raden we aan een nieuw gebruikersaccount aan te maken met de juiste gebruikersrol, zodat u de rechten kunt beheren.

Op deze manier kunt u hun account gemakkelijk verwijderen wanneer ze niet langer deel uitmaken van uw team zonder dat u uw hoofdwachtwoord hoeft te wijzigen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar verschillende manieren om uw WordPress-wachtwoord te wijzigen.

Hoe u uw WordPress-wachtwoord in 2 minuten kunt wijzigen

Dit is de gemakkelijkste manier om uw WordPress-wachtwoord te wijzigen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is inloggen op uw WordPress-website. U kunt dit doen door uw WordPress login-URL (bijvoorbeeld https://example.com/login/) in uw browser in te voeren.

Ga naar nadat u bent ingelogd Gebruikers »Uw profiel vanuit uw WordPress-menu.

Uw profielpagina in WordPress

Op het WordPress-profiel moet je naar het gedeelte Accountbeheer scrollen waar je de optie Nieuw wachtwoord ziet. Ga je gang en klik op het ‘Wachtwoord genereren’ om een ​​nieuw wachtwoord toe te voegen.

Genereer wachtwoord in WordPress

WordPress maakt automatisch een sterk wachtwoord voor je aan.

Automatisch wachtwoord in WordPress

U kunt doorgaan met dit sterke wachtwoord of het wijzigen met een nieuw eigen wachtwoord.

Klik daarna op de knop ‘Profiel bijwerken’ om uw nieuwe wachtwoord op te slaan.

Maak een sterk WordPress-wachtwoord en sla het op

Als u klaar bent, ziet u bovenaan een melding Profiel bijgewerkt. WordPress stuurt u ook een melding over wachtwoordwijziging in uw e-mailinbox.

WordPress-profiel bijgewerkt met nieuw wachtwoord

Hoe u uw WordPress-wachtwoord opnieuw kunt instellen wanneer u bent buitengesloten

Met de bovenstaande methode kunt u uw wachtwoord wijzigen wanneer u toegang heeft tot uw WordPress-dashboard.

Maar wat als u uw wachtwoord bent kwijtgeraakt en niet kunt inloggen?

Geen paniek, er is een supereenvoudige manier om je verloren wachtwoord in WordPress te herstellen.

U kunt eenvoudig naar de aanmeldingspagina van WordPress gaan (https://example.com/wp-login.php) en op de link ‘Wachtwoord vergeten?’ Klikken.

Verloren wachtwoord herstellen in WordPress

Nadat u daarop hebt geklikt, gaat u naar de pagina voor het opnieuw instellen van het wachtwoord. U moet uw gebruikersnaam of e-mailadres invoeren om het wachtwoord voor uw account opnieuw in te stellen.

WordPress wachtwoordherstelscherm

Als u klaar bent, stuurt WordPress een link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar het e-mailadres dat aan uw gebruikersaccount is gekoppeld.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het herstellen van een verloren wachtwoord in WordPress.

Hoe het WordPress-wachtwoord vanuit de database te wijzigen

De bovenstaande methode ‘Wachtwoord kwijt’ is beginnersvriendelijk, maar soms kunt u die methode niet gebruiken als u geen toegang heeft tot het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld of als uw WordPress-site geen e-mail verzendt.

Als een dergelijke situatie zich voordoet, moet u uw WordPress-wachtwoord rechtstreeks in de database resetten. De eenvoudigste manier om dat te doen is door phpMyAdmin te gebruiken.

Eerst moet u inloggen op het configuratiescherm van uw WordPress-hostingaccount. Klik daarna op de phpMyAdmin-optie onder de sectie Databases.

phpMyAdmin in cPanel

Notitie: Uw scherm kan er anders uitzien omdat elke hostingprovider zijn eigen configuratiescherm heeft. Als u de phpMyadmin-link moeilijk kunt vinden, neem dan contact op met uw hostingondersteuning.

Nadat u de phpMyAdmin-app hebt gestart, ziet u een lijst met al uw databases. U moet de database selecteren die is gekoppeld aan uw WordPress-site.

Selecteer uw WordPress-database

Daarna ziet u de lijst met tabellen in uw WordPress-database. Zoek naar de wp_users-tabel in deze lijst en klik op de link ‘Bladeren’ ernaast.

Blader door de gebruikerstabel

Dit toont u een lijst van alle gebruikers op uw WordPress-site. Op deze pagina moet u op de link Bewerken naast uw gebruikersaccount klikken.

Bewerk gebruikersaccount in phpMyAdmin

PhpMyAdmin zal u een formulier tonen met alle gebruikersinformatievelden.

U moet de waarde in het veld user_pass verwijderen en vervangen door uw nieuwe wachtwoord. Selecteer onder de functiekolom MD5 in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Ga.

Wachtwoord wijzigen

Dat is alles wat u met succes uw WordPress-wachtwoord heeft gewijzigd.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het resetten van een WordPress-wachtwoord vanuit phpMyAdmin.

Hoe u het WordPress-wachtwoord voor alle gebruikers kunt wijzigen

Als uw website is gehackt of als uw branche bepaalde regelgeving voor gegevenscompliantie heeft, moet u mogelijk het WordPress-wachtwoord voor alle gebruikers wijzigen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van een plug-in voor het verlopen van wachtwoorden.

We hebben een stapsgewijze handleiding voor het afdwingen van wachtwoorden in WordPress.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u uw wachtwoord in WordPress kunt wijzigen. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze handleiding over WordPress-beveiliging voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me