Hoe u uw WordPress-blog kunt verwijderen

Wilt u uw WordPress-blog verwijderen? Hoewel bloggen leuk is, wil je er soms gewoon helemaal vanaf. Onlangs vroeg een van onze gebruikers ons of het mogelijk was om hun WordPress-blog te verwijderen. In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u uw WordPress-blog veilig kunt verwijderen en welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen.


Voordat we beginnen, is het belangrijk op te merken dat er twee soorten WordPress-blogs zijn. De eerste en de meest voorkomende is de zelf gehoste WordPress.org-website. Het tweede type is blogs die worden gehost op WordPress.com. Zie het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org.

Notitie: Als je gewoon van het ene platform naar het andere wilt overschakelen voor meer vrijheid, volg dan onze tutorial over hoe je je blog correct verplaatst van WordPress.com naar WordPress.org.

Verwijder uw WordPress-blog

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw WordPress-blog kunt verwijderen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Uw WordPress.com-blog verwijderen

Eerst bekijken we hoe u uw WordPress.com-blog kunt verwijderen.

Stap 1: Back-up

Het maakt niet uit hoe zeker u bent over het verwijderen van uw site, u moet altijd een back-up maken voor het geval u in de toekomst van gedachten verandert. Deze back-up is handig als u uw website ooit wilt herstellen.

Helaas is er geen enkele knop op WordPress.com waarop u kunt drukken en al uw gegevens kunt downloaden. U moet handmatig een back-up van uw WordPress.com-site maken door naar uw dashboard in de te gaan Hulpmiddelen »Exporteren sectie.

Exporteer uw WordPress.com-blog

De knop voor het exporteren van alle inhoud exporteert alleen uw berichten, pagina’s, categorieën, tags, opmerkingen, enz. Het maakt geen back-up van uw mediabestanden en uploads. Daarvoor moet u op Media klikken en al uw bestanden handmatig downloaden.

Stap 2: WordPress.com-blog verwijderen

U vindt de link om uw site te verwijderen onder het menu Tools in uw WordPress.com-dashboard.

Verwijder uw WordPress.com-blog

Als u erop klikt, wordt u gevraagd een reden op te geven. Klik op ‘Een andere reden’ om door te gaan met het verwijderen van uw site.

Dit zal een pop-upvenster openen waarin u wordt gevraagd om ervoor te zorgen dat u uw gegevens hebt geëxporteerd. Het zal u ook waarschuwen dat door uw site te verwijderen, u al zijn gegevens verliest en deze niet meer kunt gebruiken. Klik op het selectievakje en klik vervolgens op de knop Nu verwijderen.

Bevestig dat u uw WordPress.com-blog wilt verwijderen

U ontvangt een bevestigingsmail om er zeker van te zijn dat u de verwijdering van uw site aanvraagt. U moet op de verificatielink in de e-mail klikken om het verwijderen van uw blog te voltooien.

Dat is alles, uw WordPress.com-blog wordt verwijderd.

Stap 3: aangepaste domeinen

Als u een domein van WordPress.com heeft gekocht, kunt u uw WordPress.com-site niet verwijderen. WordPress informeert u dat deze site niet kan worden verwijderd omdat deze een aangepast domein gebruikt.

Om toegang te krijgen tot de domeinbeheerder, moet uw site actief zijn op WordPress.com. Op dit moment heb je echt twee opties.

U kunt dat domein verhuizen naar een andere registrar, wat enkele dagen duurt. Elke domeinregistreerder zoals Godaddy, NameCheap, etc. heeft zijn eigen instructies die u kunt volgen.

Als alternatief kunt u uw WordPress.com-blog eenvoudig privé maken.

Log eenvoudig in op uw WordPress.com-dashboard en ga naar Instellingen »Lezen bladzijde. Scrol omlaag naar het gedeelte Zichtbaarheid van site en vink de optie ‘Ik wil mijn site privé maken …’ aan..

Een WordPress.com-site privé maken

Als u dit doet, wordt uw WordPress.com-blog niet verwijderd, maar is deze niet openbaar toegankelijk. Je kunt wachten tot je domeinregistratie verloopt en vervolgens je blog verwijderen. Zorg ervoor dat uw domein niet is ingesteld op automatisch verlengen in WordPress.com.

Een door uzelf gehoste WordPress.org-site verwijderen

Het verwijderen van een door uzelf gehoste WordPress.org-site is eigenlijk een stuk eenvoudiger, omdat u alle vrijheid en volledige toegang tot uw eigen gegevens heeft.

Stap 1: Back-up Voordat u uw website verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u een volledige WordPress-back-up van uw site heeft. Zelfs als u denkt dat u die site nooit meer zult herstellen, raden we u toch aan een back-up van uw gegevens te maken voor het geval u van gedachten verandert.

Stap 2: verwijder bestanden Log in op het cPanel-dashboard van uw hostingaccount en zoek de bestandsbeheerder.

CPanel filemanager gebruiken om uw WordPress.org-site te verwijderen

Ga in Bestandsbeheer naar de hoofdmap van uw website en verwijder alle bestanden en mappen.

Dat is alles wat je met succes hebt verwijderd van je zelf gehoste WordPress.org-site. Vervolgens annuleert u eenvoudig uw hostingabonnement en bent u klaar.

Als u ooit van gedachten verandert en uw site wilt herstellen, dan is hier de handleiding voor het herstellen van WordPress vanaf een back-up.

Laatste gedachten

We willen benadrukken dat wanneer u een website verwijdert, dit niet betekent dat deze meteen van internet is verdwenen. Google maakt meestal een cache van uw website die daar blijft zolang Google dat wil.

Er zijn ook projecten zoals Archive.org die proberen het web te behouden door historische wijzigingen van websites bij te houden.

Ten slotte zijn er spammers die volledige websites schrapen (kopiëren / stelen). Als uw website is geschrapt, leeft al die inhoud nog steeds voort totdat de spammer besluit deze te verwijderen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map