Hoe u uw WordPress-site toevoegt aan Google Search Console

Een van de belangrijkste stappen bij het optimaliseren van uw WordPress-site voor SEO is het toevoegen aan Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools).


Google Search Console biedt specifieke webmastertools waarmee website-eigenaren hun aanwezigheid en rangschikking bij het zoeken kunnen bijhouden en behouden.

In deze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig uw WordPress-site kunt toevoegen en verifiëren in Google Search Console, ook wel bekend als Webmaster Tools.

Hoe u uw WordPress-site eenvoudig kunt toevoegen aan Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool die door Google wordt aangeboden om website-eigenaren te helpen de aanwezigheid van hun website in de zoekresultaten van Google te controleren.

Het helpt u bij het bijhouden van zoekresultaten en houdt u op de hoogte van sitefouten, beveiligingsproblemen en indexeringsproblemen die de zoekprestaties van uw website kunnen beïnvloeden.

Als u uw website serieus wilt laten groeien, moet u deze vanaf dag één toevoegen aan de webmasterhulpprogramma’s van Google.

Laten we dus eens kijken hoe u uw site eenvoudig kunt toevoegen aan Google Search Console.

Uw WordPress-site toevoegen aan Google Search Console

Eerst moet je de Google Search Console-website bezoeken en op de knop ‘Nu starten’ klikken.

Start Google Search Console

Vervolgens moet je inloggen met je Google / Gmail-account.

Nadat u bent ingelogd, wordt u gevraagd uw website-URL in te voeren.

Er zijn twee methoden voor siteverificatie: domeinnaam of URL-voorvoegsel. We raden de methode URL-voorvoegsel aan omdat deze flexibeler is.

Website-URL toevoegen

Houd er rekening mee dat Google HTTP en HTTPS als twee verschillende protocollen beschouwt. Het beschouwt ook https://www.example.com en https://example.com als twee verschillende websites.

U moet de juiste website-URL invoeren die door WordPress wordt gebruikt.

Als u het niet zeker weet, is er een gemakkelijke manier om de exacte URL te achterhalen die u moet invoeren. Log gewoon in op uw WordPress-beheergebied en ga naar Instellingen »Algemeen bladzijde.

Daar ziet u de URL van uw website in het veld voor het siteadres.

Kopieer uw siteadres van de instellingenpagina van WordPress

Nadat u uw juiste websiteadres heeft ingevoerd in de Google-wizard voor het instellen van webmastertools, klikt u op de knop ‘Doorgaan’ om naar de volgende stap te gaan.

Nu wordt u gevraagd het eigendom van uw website te verifiëren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar we zullen de HTML-tagmethode laten zien omdat dit de gemakkelijkste is.

Kopieer de HTML-tag

Klik op de HTML-tag om deze uit te vouwen en kopieer de code erin.

Nu moet u deze metatag voor Google-siteverificatie toevoegen in WordPress, zodat Google kan verifiëren dat u de eigenaar van de website bent.

De meeste WordPress-tutorials zullen u helpen om het header.php-bestand in uw WordPress-thema te bewerken en de code net boven de tag toe te voegen.

We raden deze methode echter niet aan, want als u uw thema bijwerkt of wijzigt, verdwijnt de HTML-tag.

Google controleert periodiek op de HTML-tag en zal uw toegang tot de sitegegevens in de zoekconsole uitschakelen als het de verificatietag niet kan vinden.

Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat Google altijd uw eigendom van de website kan verifiëren.

Eerst moet u de plug-in Insert Headers and Footers installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga na activering naar Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen pagina en plak de Google HTML-tagcode die u eerder hebt gekopieerd in het vak ‘Scripts in koptekst’.

HTML-verificatietag toevoegen aan sitekop

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Je kunt nu teruggaan naar de instellingen van Google Search Console en op de knop ‘Verifiëren’ klikken.

Verifieer eigendom

Google Search Console zoekt nu naar de HTML-tag in uw websitecode en toont u een succesbericht.

Uw website is succesvol toegevoegd aan Search Console

Notitie: Als je geen succesbericht ziet, moet je je WordPress-cache wissen. Dit zorgt ervoor dat Google de nieuwste versie van uw website kan ophalen.

Dat is alles. U heeft uw site succesvol toegevoegd aan de Google Search Console (Webmasterhulpprogramma’s). U kunt nu op de link ‘Ga naar property’ klikken om uw Google Search Console-dashboard te bezoeken.

Google Search Console-dashboard

Vanaf hier kunt u de prestatierapporten en indexdekking van uw website bekijken.

Voordat je dat doet, laten we Google wat meer vertellen over je website. Dit helpt Google om uw website een beetje efficiënter te crawlen.

XML-sitemap toevoegen aan Google Search Console

Een XML-sitemap is een bestand dat al uw website-inhoud in XML-indeling weergeeft, zodat zoekmachines zoals Google uw inhoud gemakkelijk kunnen ontdekken en indexeren.

De eenvoudigste manier om een ​​XML-sitemap aan uw WordPress-website toe te voegen, is door de Yoast SEO-plug-in te installeren en te activeren.

Ga na activering naar SEO »Algemeen en ga naar het tabblad ‘Functies’. Vanaf hier moet je naar beneden scrollen naar de optie ‘XML-sitemap’ en ervoor zorgen dat deze is ingeschakeld.

XML Sitemap-optie in Yoast SEO

Vervolgens moet u de XML-sitemaplink ophalen. Klik eenvoudig op het vraagtekenpictogram naast de XML-sitemapoptie en u ziet een link naar uw XML-sitemap.

Bekijk uw XML-sitemap

Als u op de link klikt, gaat u naar uw XML-sitemap. Van daaruit kunt u gewoon de URL uit de adresbalk van uw browser kopiëren.

Kopieer uw XML-sitemap-URL

U kunt ook rechtstreeks toegang krijgen tot uw XML-sitemap door sitemap_index.xml toe te voegen aan het einde van uw websiteadres. Bijvoorbeeld:

https://www.example.com/sitemap_index.xml

Nu u de XML-sitemap gereed heeft, gaan we Google helpen deze snel te vinden.

Schakel eenvoudig over naar het Google Search Console-dashboard en klik in de linkerkolom op het menu Sitemaps.

Voeg uw sitemap-URL toe aan Google Search Console

Daarna moet u het laatste deel van uw sitemap-URL toevoegen onder het gedeelte ‘Nieuwe sitemap toevoegen’ en op de knop Verzenden klikken.

Google voegt nu uw sitemap-URL toe aan uw Google Search Console.

Dat is alles, u heeft uw website met succes toegevoegd aan Google Search Console.

De volgende stap is om te leren hoe u de schat aan informatie in Google Search Console kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien. We hebben een complete Google Search Console-handleiding voor beginners die u laat zien hoe u het meeste uit Google Search Console-gegevens kunt halen.

Veelgestelde vragen over Google Search Console en WordPress

Nadat we duizenden lezers hebben geholpen hun website toe te voegen en te verifiëren in de Google-zoekconsole, hebben we zowat elke vraag gezien die je maar kunt bedenken. Hier zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

1. Hoe kan ik een Google HTML-verificatiebestand uploaden naar mijn WordPress-blog?

Google Search Console biedt een paar verschillende manieren om het eigendom van een website te verifiëren. In dit artikel hebben we de gemakkelijkste methode besproken, namelijk het gebruik van de Google-siteverificatie-metatag. Sommige website-eigenaren uploaden echter liever het HTML-bestand om het eigendom van de site te verifiëren.

Om het HTML-verificatiebestand van Google Search Console naar WordPress te uploaden, moet u inloggen op uw WordPress hosting cPanel of verbinding maken met uw hostingaccount via FTP.

Vervolgens moet u het HTML-verificatiebestand uploaden in de map / public_html / van uw website. Dit is de root-directory waar je andere WordPress-mappen ziet zoals / wp-admin /, / wp-content /, enz.

2. Moet ik een plug-in voor Google Site-verificatie voor WordPress gebruiken?

Er zijn veel WordPress-plug-ins die speciaal zijn ontworpen om u te helpen bij de siteverificatie van Google. U hoeft ze echter niet te gebruiken omdat u waarschijnlijk het eigendom van andere webmasterhulpprogramma’s en platforms zoals Bing, Yandex, Pinterest, enz. Moet verifiëren..

Het is veel beter om de plug-in Kop- en voetteksten invoegen te gebruiken, omdat u hiermee siteverificatie voor alle platforms kunt toevoegen (in één plug-in).

3. Hoe kan ik een hoofdgebruiker worden van Google Search Console?

Google Search Console heeft veel nuttige informatie die u kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien. We hebben de ultieme Google Search Console-gids gemaakt die u kunt gebruiken om een ​​krachtige gebruiker te worden.

4. Ik kom problemen tegen. Is er een telefoonnummer van de Google Search-console waarmee ik contact kan opnemen?

Nee, er is geen telefoonnummer van Google Search Console waarmee u contact kunt opnemen. Als u problemen ondervindt met de Google-zoekconsole, kunt u hun online ondersteuningscentrum gebruiken. Voor specifieke vragen over WordPress kunt u altijd lid worden van onze gratis WordPress-helpgroep om uw vragen te stellen.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u uw WordPress-site eenvoudig kunt toevoegen aan Google Search Console. Misschien wilt u ook onze gids bekijken over hoe u meer bezoekers naar uw website kunt halen, en onze vergelijking van de beste e-mailmarketingservices voor kleine bedrijven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me