Hoe WordPress-plug-ins correct te updaten (stap voor stap)

Nadat je je blog hebt gestart en plug-ins hebt geïnstalleerd, is het om veiligheidsredenen uiterst belangrijk dat je de plug-ins up-to-date houdt. In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u WordPress-plug-ins correct kunt bijwerken en hoe u plug-in-updates efficiënter kunt beheren.


Hoe WordPress-plug-ins te updaten

Waarom WordPress-plug-ins bijwerken?

WordPress-plug-ins zijn als apps voor uw WordPress-site. U kunt ze installeren om nieuwe functies en functionaliteit aan uw website toe te voegen, zoals het toevoegen van contactformulieren, fotogalerijen, schuifregelaars, enz.

U kunt meer leren over WordPress-plug-ins in onze gids. Wat zijn WordPress-plug-ins? Hoe werken ze?.

Plug-ins zijn gemaakt door externe ontwikkelaars. De meesten van hen blijven hun plug-ins verbeteren door nieuwe functies toe te voegen, de codekwaliteit te verbeteren en ze veilig te houden. Deze wijzigingen worden vervolgens vrijgegeven als updates.

U moet uw WordPress-plug-ins altijd up-to-date houden om ervoor te zorgen dat die wijzigingen onmiddellijk op uw site worden toegepast. Dit verbetert de WordPress-beveiliging en prestaties van uw website.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we WordPress-plug-ins kunnen updaten.

Hoe WordPress-plug-ins correct te updaten

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd updatesysteem. Het controleert automatisch op updates en toont u meldingen wanneer er updates beschikbaar zijn voor uw WordPress-plug-ins, thema’s en WordPress-kernsoftware.

Meldingen over WordPress-updates in het admin-gebied

U kunt ook handmatig controleren op updates door naar te gaan Dashboard »Updates bladzijde.

Updates pagina

Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is voor plug-ins, ziet u de melding in het plug-insmenu in de WordPress-beheerbalk.

U kunt deze updates installeren door naar de pagina Plug-ins te gaan. Onder elke plug-in ziet u een melding met updates die u kunt installeren.

Updates gemarkeerd op de pagina met plug-ins

U kunt gewoon op de link ‘Nu bijwerken’ klikken om elke update te installeren.

Bulkupdate WordPress-plug-ins

Als er updates voor verschillende plug-ins op uw website zijn, wilt u die plug-ins misschien snel bekijken en in bulk bijwerken.

Om dat te doen, moet je de pagina Plug-ins bezoeken en op de link ‘Update beschikbaar’ klikken.

Dit toont u de lijst met alle plug-ins waarvoor updates beschikbaar zijn. U kunt ze allemaal selecteren en vervolgens ‘Update’ selecteren in het dropdown-menu ‘Bulkacties’.

Plug-ins voor bulkupdates

Lees dit voordat u de update uitvoert!

Voordat u de plug-in bijwerkt, is het belangrijk dat u op de link Versiedetails bekijken klikt om te zien welke wijzigingen de auteur van de plug-in heeft aangebracht.

Zo blijft u op de hoogte van welke wijzigingen zijn aangebracht als iets niet naar behoren werkt.

Tenzij de versiedetails specifiek de beveiligingsupdate aangeven, wachten we meestal een volledige week voordat we de plug-in updaten. In deze tijd worden alle fouten meestal opgemerkt, gerapporteerd en verholpen.

Als u een site met veel verkeer heeft die veel leads genereert, raden we u aan hetzelfde te doen.

Hoe de update van de WordPress-plug-in ongedaan te maken

Soms kan een update van een plug-in onverwachte resultaten opleveren, zoals sommige functies van de plug-in werken mogelijk niet correct.

In dat geval moet u eerst die plug-in deactiveren.

Als u toegang heeft tot de pagina Plug-ins in het WordPress-beheergebied, klikt u eenvoudig op de link ‘Deactiveren’ onder de plug-in die zich misdraagt.

Deactiveer plug-ins

Daarna kunt u de WP-Rollback-plug-in installeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga na activering terug naar de pagina Plug-ins en je ziet een optie voor terugdraaien onder elke plug-in. Als u erop klikt, kunt u de plug-in terugdraaien naar een eerdere versie.

Plug-in terugdraaien naar vorige versie

Raadpleeg onze gids voor gedetailleerde instructies over het terugdraaien van WordPress-plug-ins.

Als u geen toegang heeft tot het WordPress-beheergebied, volgt u de stappen in onze handleiding over het deactiveren van alle plug-ins wanneer u geen toegang hebt tot het WordPress-beheergebied.

Tips om WordPress-plug-ins efficiënter te beheren

Als je meerdere WordPress-sites beheert, zul je snel merken dat je plug-ins vrij vaak moet updaten. Hier zijn enkele tips om u te helpen deze efficiënter te beheren.

Als u zeker bent van de plug-ins die u gebruikt, kunt u automatische updates voor al uw WordPress-plug-ins inschakelen.

Een betere aanpak is echter om alleen automatische updates in te stellen voor een paar plug-ins die u vertrouwt. Volg de instructies in onze gids voor het beter beheren van WordPress-updates.

Als u niet meerdere WordPress-sites beheert, kunt u e-mailmeldingen instellen voor plug-inupdates. Hierdoor kunt u worden gewaarschuwd wanneer er een update beschikbaar is zonder in te loggen op uw WordPress-site.

Zorg er altijd voor dat je een plug-in voor automatische back-up hebt ingesteld op je WordPress-site. Hiermee kunt u uw WordPress-site herstellen voor het geval er iets misgaat.

Last but not least, als u managed WordPress-hosting kunt betalen, dan is de staging-website-functie zeker de investering waard. Hiermee kunt u de nieuwe plug-in-updates testen in een testomgeving voordat u live gaat. We raden aan om WPEngine of het GoGeek-plan van SiteGround te gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren updaten van WordPress-plug-ins. Mogelijk wilt u ook onze lijst met essentiële WordPress-plug-ins voor uw website bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map