Hoe WP Super Cache voor beginners te installeren en in te stellen

Zoekmachines beschouwen sitesnelheid als een belangrijke factor in de zoekresultaten. Dit is de reden waarom we bij WPBeginner ons best doen om de laadsnelheid van de site naar een optimaal niveau te verbeteren. Daarbij hebben we gemerkt dat het cachen van onze website ons heeft geholpen de sitesnelheid te verbeteren en enorme pieken in het verkeer in evenwicht te houden. We gebruiken W3 Total Cache om de prestaties van onze website te verbeteren. Veel van onze lezers vroegen ons echter hoe we WP Super Cache moesten installeren en instellen. Daarom laten we u in deze handleiding zien hoe u WP Super Cache installeert en correct instelt.


Opmerking: zowel W3 Total Cache als WP Super Cache zijn geweldige plug-ins. We raden u ten zeerste aan om de een of de ander te gebruiken, afhankelijk van uw behoeften.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de WP Super Cache-plug-in installeren en activeren (tutorial: hoe u een WordPress-plug-in installeert). Na activering zal WP Super Cache u laten weten dat caching op dit moment niet is ingeschakeld op uw website.

WP Super Cache instellen – The Easy Way

Ga naar om de cache in te schakelen Instellingen »WP Super Cache. Schakel onder het tabblad Eenvoudig Caching in en druk op de knop Status bijwerken.

Cache inschakelen in WP Super Cache voor WordPress

Nadat je de cache hebt ingeschakeld, klik je op de testcacheknop om te controleren of deze werkt. WP Super Cache haalt uw WordPress-site twee keer op en vergelijkt de tijdstempels van beide pagina’s. Als beide tijdstempels overeenkomen, betekent dit dat caching nu op uw site werkt.

Geavanceerde instellingen voor WP Super Cache

WP super cache is een krachtige plug-in en wordt geleverd met veel geavanceerde opties. Deze opties kunnen de prestaties van uw site verder verbeteren. Ga naar om WP Super Cache met geavanceerde opties in te stellen Instellingen »WP Super Cache en klik op het tabblad Geavanceerd.

Geavanceerde configuratie voor WP Super Cache

Schakel Caching in
Vink eerst het vakje aan met de tekst Cache-hits op deze website voor snelle toegang. Daaronder ziet u drie caching-opties. Standaard gebruikt WP Super Cache PHP om cachebestanden te bedienen. Het gebruik van PHP om cachebestanden aan te bieden kan echter veel middelen in beslag nemen, vooral in gedeelde hostingomgevingen. Daarom raden we je aan om mod_rewrite te gebruiken om cachebestanden te presenteren. Scrol daarna naar beneden en druk op de updatestatusknop om deze instellingen op te slaan.

WP Super Cache toont u nu een melding dat mod_rewrite-regels moeten worden bijgewerkt en mogelijk een andere melding over het plannen van garbage collection. Blader naar beneden op de pagina en je ziet mod_rewrite-regels die moeten worden toegevoegd. Klik op de knop Mod_Rewrite Rules bijwerken om deze regels bij te werken. Zodra mod_rewrite-regels zijn bijgewerkt, wordt deze sectie groen.

Om de melding over het ophalen van afval op te lossen, scrolt u omlaag op de pagina met geavanceerde instellingen naar de vervaltijd & Garbage Collection sectie en stel een tijd en frequentie in voor garbage collection van cachebestanden op uw server.

Afvalinzameling plannen en het verloop van de cache instellen

Schakel compressie in WP Super Cache in: Met compressie kan WP Super Cache cachebestanden als gecomprimeerde bestanden weergeven. Deze bestanden worden snel gedownload door gebruikersbrowsers vanwege hun kleinere formaat. Als u compressie wilt inschakelen, vinkt u eenvoudig het vakje aan waarop staat Pagina’s comprimeren, zodat ze sneller aan bezoekers worden aangeboden.

CDN instellen met WP Super Cache

De meeste inhoudswebsites serveren veel statische bestanden bij elk paginaverzoek. Deze bestanden zijn JavaScripts, afbeeldingen, stylesheets, etc. In tegenstelling tot uw WordPress-berichten die dynamisch worden gegenereerd door PHP, kunnen deze bestanden worden weergegeven met een Content Delivery Network (CDN). Als je niet weet wat een CDN is of waarom je een CDN nodig hebt, bekijk dan onze infographic “What the Heck is a CDN”.

Bij WPBeginner gebruiken we MaxCDN. U kunt onze blauwdruk lezen op Waarom we MaxCDN gebruiken. Als je hulp nodig hebt bij het instellen van MaxCDN, dan hebben we al een tutorial voor het installeren en instellen van MaxCDN voor WordPress. De tutorial gebruikt W3 Total cache, maar het basisconcept is hetzelfde.

Om CDN met WP Super Cache in te stellen, klikt u op het tabblad CDN en vinkt u het vakje aan naast de optie CDN-ondersteuning inschakelen. Voer uw externe URL in, die de url van uw pullzone zal zijn. Bijvoorbeeld http://cdn.wpbeginner.com

MaxCDN instellen met WP Super Cache

Voer in het veld extra CNAME’s andere CNAME’s in die je hebt gemaakt voor je pullzone. Bijvoorbeeld http://cdn1.wpbeginner.com, http://cdn2.wpbeginner.com, http://cdn3.wpbeginner.com

Vink ten slotte het vakje aan dat zegt https-URL’s overslaan om fouten met “gemengde inhoud” te voorkomen en wijzigingen op te slaan. Nu is uw website nu klaar om statische inhoud van een CDN weer te geven.

Serveer een statische site met WP Super Cache

Met de preload-modus in WP Super Cache kunt u supercache statische bestanden maken voor al uw berichten en pagina’s en een statische website weergeven. Je kunt je afvragen waarom iemand dat zou willen doen?

Om serverbronnen te besparen.
Om een ​​oude site te bedienen die niet meer wordt bijgewerkt.
Om de sitesnelheid te verbeteren door alleen statische inhoud weer te geven.

Dit waren slechts een paar redenen, maar er kunnen nog veel meer redenen en situaties zijn waarin u PHP-processen mogelijk volledig wilt uitschakelen. Maak je geen zorgen, je WordPress werkt normaal en je kunt je content nog steeds beheren met WordPress.

WP Super Cache vooraf laden en statische bestanden weergeven

De opties voor het vooraf laden van cachebestanden vernieuwen worden standaard op nul gezet, de minimaal vereiste tijd is minimaal 30 minuten. Het vooraf laden van uw hele WordPress-site kost wat tijd en verbruikt veel bronnen op uw server. U kunt het op 0 laten staan ​​als u niet wilt dat uw statische bestanden ooit verlopen, tenzij u de cache handmatig vernieuwt.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het instellen van WP Super Cache op je WordPress-blog. Voor specifieke ondersteuning voor plug-ins kunt u al uw vragen stellen in de WordPress-ondersteuningsforums voor de auteur van de plug-in. Lees onze gids over hoe u correct om WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen.

Laat hieronder een opmerking achter voor andere feedback en vragen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me