Sleutelwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress

Wil je trefwoorden en metabeschrijvingen goed toevoegen in WordPress? Meta-zoekwoorden en metabeschrijvingen stellen u in staat de SEO van uw website te verbeteren. In dit artikel laten we u zien hoe u meta-trefwoorden en metabeschrijvingen op de juiste manier toevoegt in WordPress.


Waarom trefwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress?

Met trefwoorden en beschrijvingen kunt u zoekmachines meer vertellen over de inhoud van uw berichten en pagina’s.

Zoekwoorden zijn belangrijke woorden of woordgroepen waarnaar mensen waarschijnlijk zullen zoeken als ze op zoek waren naar de inhoud die u publiceert. Metabeschrijving is een korte beschrijving van waar je pagina of post over gaat.

Beschrijving gebruikt door zoekmachines

Meta-trefwoorden en beschrijving zijn eigenlijk HTML-metatags en ze gaan in de koptekst van uw website. WordPress SEO-plug-ins maken het supereenvoudig om ze toe te voegen vanuit uw WordPress-beheergebied voor elk bericht en elke pagina op uw website.

Hoe belangrijk zijn meta-trefwoorden en beschrijvingen voor SEO?

Zoekmachines delen niet precies hoeveel gewicht ze toekennen aan zoekwoorden of beschrijving. Het is echter vrij duidelijk dat ze belangrijk zijn en je helpen beter te scoren.

Sommige SEO-experts zijn van mening dat zoekwoorden helemaal niet belangrijk zijn. Zelfs Google zegt dat ze geen belang hechten aan meta-zoekwoorden. Andere SEO-experts zijn het daar echter niet mee eens en adviseren gebruikers om meta-zoekwoorden te blijven toevoegen.

Aan de andere kant is metabeschrijving uiterst belangrijk omdat u deze kunt gebruiken om de aandacht van de gebruiker te trekken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u gemakkelijk zoekwoorden en metabeschrijvingen kunt toevoegen in WordPress.

Notitie: Omwille van deze tutorial gebruiken we de Yoast SEO-plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren en instellen van de Yoast SEO-plug-in voor WordPress voor meer informatie.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Schakel ondersteuning voor meta-zoekwoorden in Yoast SEO in

Yoast SEO wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor beschrijving en meta-zoekwoorden. De functie meta-trefwoorden is echter standaard uitgeschakeld.

Eerst moet je het inschakelen om meta-zoekwoorden op je WordPress-site te gebruiken.

Je begint met een bezoek SEO »Dashboard pagina en klik vervolgens op het tabblad ‘Functies’.

Geavanceerde instellingenpagina's

Nu moet je op ‘Ingeschakeld’ klikken onder ‘Geavanceerde instellingen pagina’s’ optie en dan klikken op de knop Wijzigingen opslaan om je wijzigingen op te slaan.

De Yoast SEO-instellingenpagina wordt nu opnieuw geladen en u zult veel meer opties kunnen zien onder het SEO-menu.

Ga naar SEO »Titels & Meta pagina en klik vervolgens op het tabblad ‘Overig’.

Schakel meta keywords in

Nu moet u op ‘Ingeschakeld’ klikken onder de optie ‘Meta-zoekwoorden gebruiken?’ En vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan.

U hebt meta-ondersteuning voor meta-zoekwoorden in Yoast SEO-plug-in voor WordPress ingeschakeld. U kunt nu meta-trefwoorden toevoegen aan uw berichten en pagina’s.

Trefwoorden en beschrijvingen voor WordPress-berichten / pagina’s

Eerst moet je een bericht of pagina bewerken waar je trefwoorden en metabeschrijving aan wilt toevoegen.

Scrol een beetje naar beneden naar de metabox ‘Yoast SEO’ onder de berichteditor.

U ziet de titel van uw site en de automatisch gegenereerde beschrijving als een fragment. Daaronder ziet u het veld Meta-trefwoorden.

Meta-zoekwoorden toevoegen in Yoast SEO voor WordPress

U moet uw zoekwoorden invoeren, gescheiden door een komma. Gebruik niet meer dan 10 zoekwoorden of woordgroepen.

Zorg ervoor dat u alleen zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor uw inhoud en dat u die zoekwoorden of woordgroepen al in uw artikel hebt gebruikt.

Nu moet je op de knop ‘Fragment bewerken’ klikken en de beschrijving van je site invoeren. Dit verandert het fragmentvoorbeeld in een bewerkbaar gebied.

Bewerk beschrijving

Zorg ervoor dat u uw hoofdzoekwoord ten minste één keer in uw beschrijving gebruikt.

Klik daarna op de knop ‘Snippet-editor sluiten’ als je klaar bent. U kunt uw aangepaste beschrijving nu in het fragmentvoorbeeld zien.

Gefeliciteerd, je hebt meta-trefwoorden en een beschrijving toegevoegd aan je WordPress-bericht. Je kunt nu je bericht of pagina opslaan of publiceren.

Trefwoorden en metabeschrijving voor de homepage toevoegen

U kunt ook zoekwoorden en een beschrijving toevoegen voor de startpagina van uw site in WordPress. Hier leest u hoe u dat doet met de Yoast SEO-plug-in.

Ga naar SEO »Titels & Metas pagina en klik vervolgens op het tabblad ‘Startpagina’. Hier kunt u een aangepaste titel, beschrijving en metatrefwoorden toevoegen voor de startpagina van uw site.

startpagina trefwoorden en beschrijving

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Meta-trefwoorden en beschrijving voor categorie-archieven

U kunt ook trefwoorden en beschrijvingen toevoegen aan uw categorie en archiefpagina’s taggen.

Eerst moet je bezoeken Berichten »Categorieën bladzijde. Ga met je muis naar de categorie die je wilt bewerken en klik vervolgens op de link ‘Bewerken’.

Categorie bewerken

Dit opent de categorie-editorpagina waar je naar beneden moet scrollen naar Yoast SEO metabox.

Nu moet je op de knop Fragment bewerken klikken om je eigen beschrijving van de categorie in te voeren.

Metabeschrijving bewerken voor categoriearchief in WordPress

Daarna moet u op de knop ‘Instellingen’ klikken om metatrefwoorden in te voeren die voor de archiefpagina’s van die specifieke categorie moeten worden gebruikt.

Meta-trefwoorden toevoegen voor een categoriearchiefpagina in WordPress

Vergeet niet op de knop ‘Update’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

U kunt het proces herhalen om trefwoorden en beschrijvingen toe te voegen aan uw tags en andere aangepaste taxonomie-archieven.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u eenvoudig zoekwoorden en metabeschrijvingen kunt toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s. We raden u aan aangepaste metabeschrijving en trefwoorden toe te voegen aan elk blogbericht en elke pagina die u maakt.

Misschien wilt u ook onze ultieme WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map