Wat is een WordPress Child Theme? Voors, tegens en meer

Veel van onze gebruikers vragen ons welke sjabloon we gebruiken? Ons antwoord is dat we een aangepast kindthema gebruiken dat is gebouwd op het Genesis-themakader. De vervolgvraag is meestal een tweedelige vraag. Wat is een WordPress-themakader? Het tweede deel van de vraag is wat is een WordPress child-thema? We hebben al uitgelegd wat een WordPress-themakader is in ons vorige artikel. In dit artikel zullen we ons best doen om vragen te beantwoorden, zoals wat is een WordPress-kindthema, wanneer moet je een kindthema maken, waarom maken mensen kindthema’s en tot slot de voor- en nadelen van het gebruik van een kindthema. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een duidelijk begrip hebt van wat een WordPress-kindthema is en dat je weet of je een kindthema moet gebruiken of niet.


WordPress Child Themes

Wat is een WordPress Child Theme

Een WordPress-kinderthema is een WordPress-thema dat de functionaliteit ervan overneemt van een ander WordPress-thema, het bovenliggende thema. Kinderthema’s worden vaak gebruikt wanneer u een bestaand WordPress-thema wilt aanpassen of aanpassen zonder de mogelijkheid te verliezen om dat thema te upgraden. In het verleden was er geen gemakkelijke manier om WordPress-thema’s bij te werken zonder alle aangepaste styling en wijzigingen die u had aangebracht te verliezen. Dit wordt chaos wanneer je plotseling ontdekt dat een veel gebruikt script in populaire thema’s een grote exploit heeft en je je thema’s zo snel mogelijk moet bijwerken. Het wordt een moeilijke keuze, omdat je aan de ene kant alle aangepaste stijlen zou verliezen als je bijwerkt. Aan de andere kant loop je het risico dat je site wordt gehackt als je niet snel genoeg update.

Het kernteam en de gemeenschap hebben besloten dit probleem op te lossen door het concept ouderthema en kindthema te introduceren. Een onderliggend thema in WordPress zou alle functionaliteit, functies en de code van het bovenliggende thema overnemen zonder wijzigingen aan te brengen in het bovenliggende thema zelf. Hierdoor konden gebruikers de stijl van het bovenliggende thema wijzigen en functies toevoegen / wijzigen zonder de mogelijkheid te verliezen om het bovenliggende thema bij te werken.

In theorie kan elk WordPress-thema onderliggende thema’s hebben, maar niet alle WordPress-thema’s zijn goede ouderthema’s. Een ouderthema met beperkte functionaliteit en functies is in de meeste gevallen niet bepaald een ideale kandidaat voor het ouderthema. We zullen later in het artikel over de uitzonderingen praten.

Een goed ouderthema, ook wel themakaders genoemd, bevat meestal zijn eigen actiehaken en filters. Hierdoor kunnen ontwerpers en ontwikkelaars in een fractie van een tijd een robuuste, aangepaste WordPress-site maken met kinderthema’s.

Waarom gebruiken mensen WordPress Child Themes??

Ontwerpers en ontwikkelaars gebruiken kindthema’s om hun ontwikkeling te versnellen. Wanneer u een goed ouderthema gebruikt, kunt u de tijd die u nodig hebt om een ​​WordPress-site te maken drastisch verminderen. Alle goede ouderthema’s, ook wel themakaders genoemd, bieden veel functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden, dus u hoeft niet alles te coderen. DIY-gebruikers maken vaak kindthema’s om een ​​bestaand thema aan te passen zonder de mogelijkheid te verliezen om het bovenliggende thema indien nodig bij te werken.

Het maken van een WordPress-kindthema kan net zo eenvoudig zijn als het maken van een nieuw style.css-bestand in een nieuwe map. Het enige dat u echt nodig heeft, is één regel in uw nieuwe style.css-koptekst die de sjabloon definieert (zie de Codex voor referentie). Een robuust kindthema kan net zoveel sjabloonbestanden bevatten als het ouderthema, zo niet meer. Een kindthema kan sjabloonbestanden hebben die niet eens beschikbaar zijn in het bovenliggende thema.

Wanneer moet u een kindthema gebruiken??

Beslissingen

De beslissing om een ​​kindthema te gebruiken hangt vaak af van uw behoeften. De meeste sites die we voor onszelf en onze klanten bouwen, zijn kindthema’s van het Genesis-themakader. In zeldzame gevallen wanneer het project te complex of te eenvoudig is, bouwen we het als een op zichzelf staand aangepast WordPress-thema. Als WordPress-ontwikkelaars moeten we onze workflow stroomlijnen en tegelijkertijd kwaliteitsthema’s maken. Het creëren van een kindthema van Genesis Framework helpt ons precies dat te bereiken.

Voor gebruikers raden we alleen kinderthema’s aan als u merkt dat u voortdurend nieuwe functies toevoegt aan het functies.php-bestand van uw thema en / of het stijl.css-bestand van uw thema voortdurend toevoegt / wijzigt. In deze gevallen raden we u ten zeerste aan een kindthema te gebruiken. Een tijdje geleden, tijdens onze WordPress meetup talk, vroeg een van de leden ons wat als je alleen aangepaste stijlen toevoegt? Is het beter om een ​​kindthema of een aangepaste CSS-plug-in te gebruiken?

Het antwoord daarop hangt af van hoe slim en comfortabel u bent met technologie. Als u alleen de stijlen van een paar elementen aanpast, werkt het gebruik van een aangepaste CSS-plug-in prima. Als u echter merkt dat u het hele kleurenschema verandert, dingen in de CSS verplaatst, enz., Dan zou u zeker moeten overwegen om een ​​kindthema te gebruiken.

Het kiezen van een goed ouderthema is BELANGRIJK

Alle WordPress-frameworks zijn bovenliggende thema’s, maar niet alle bovenliggende thema’s zijn frameworks. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Hoewel elk WordPress-thema kindthema’s kan hebben, zijn ze niet allemaal bedoeld als themakaders. We hebben veel beginners gezien die de fouten maken bij het maken van een kindthema van een ouderthema dat niet veel functionaliteit biedt.

Als u een kindthema maakt waarbij u merkt dat u veel van de bovenliggende themabestanden vervangt, moet u uw proces heroverwegen. Je houdt bijvoorbeeld erg van het Twenty Eleven-thema en je hebt besloten om een ​​kindthema te maken. In je kindthema had je het bestand style.css en het bestand functions.php. Bovendien besloot je dat je het uiterlijk van de voettekst niet leuk vindt, dus voegde footer.php toe. Hetzelfde geldt voor koptekst etc. Als dit het geval is, mag u Twenty Eleven niet als ouderthema gebruiken. Je zou het eerder moeten gebruiken als een startthema dat je in je eigen aangepaste thema verandert.

We hebben verschillende gebruikers gehad die aangepaste kindthema’s hebben gemaakt die eigenlijk volledig onafhankelijke aangepaste thema’s zouden moeten zijn omdat ze bijna alle bovenliggende themabestanden hadden overschreven.

Kortom, u zou een kindthema moeten gebruiken wanneer u de functionaliteit, functies en ontzagwekkendheid van een krachtig ouderthema nodig hebt zonder er zelf veel code voor te schrijven.

Voordelen van het gebruik van een WordPress Child Theme

Zoals de meeste dingen, zijn er voor- en nadelen aan het gebruik van een WordPress Child-thema. Laten we eerst de voordelen bekijken.

1. Veilige updates
Een onderliggend thema erft automatisch de functies, stijlen en sjablonen van het bovenliggende thema. Hiermee kunt u uw site wijzigen met behulp van onderliggende thema’s zonder ooit het bovenliggende thema te wijzigen. Wanneer er een nieuwe versie van het bovenliggende thema arriveert, kunt u deze veilig bijwerken omdat al uw wijzigingen in het onderliggende thema worden opgeslagen.

2. Gemakkelijk uit te breiden

Een kindthema dat is gebouwd op een krachtig themakader biedt veel flexibiliteit zonder veel code te schrijven. U kunt alleen de sjabloonbestanden en functies die u nodig hebt selectief wijzigen zonder andere sjabloonbestanden te doorlopen. U kunt nieuwe functionaliteit toevoegen en nog veel meer.

3. Reserve veilig

Wanneer u een compleet thema maakt, moet u nadenken over alle mogelijke scenario’s en code daarvoor. Als u echter aan een kindthema werkt en u vergeet iets te coderen, is er altijd de functionaliteit van het bovenliggende thema beschikbaar als terugvaloptie.

Nadelen van het gebruik van een kindthema

Een van de grootste nadelen van het gebruik van kindthema’s is de tijd die je moet investeren om meer te weten te komen over het ouderthema. Er is vooral een leercurve als je met robuuste frameworks werkt omdat ze allemaal hun eigen hooks en filters hebben. Je moet die echt kennen om het potentieel te maximaliseren. Naar onze mening is deze leercurve een eenmalig iets. De eerste paar kinderthema’s die u maakt, kunnen bijvoorbeeld langer duren, maar daarna maakt u in een fractie van tijd aangepaste websites. Uw algehele prestatie zal verbeteren.

Een ander nadeel waarop vaak wordt gewezen, is dat de ontwikkelaars van je ouderthema interesse kunnen verliezen en het kunnen verlaten, een functie die je in je kindthema gebruikte laten vallen of een verandering brengen die je kindthema totaal vernietigt. Dit is niet zo erg als het klinkt. Vooral omdat alle goede WordPress-thema’s open source en GPL zijn. Als de ontwikkelaar van het bovenliggende thema het project verlaat, zegt niets dat u ermee moet stoppen. Vaak treden andere mensen in de gemeenschap op om het project over te nemen. Als de oorspronkelijke themaontwikkelaars een bepaalde functie verwijderen, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan uw kindthema. Je hebt de code ervoor. Ten slotte, als ze een drastische wijziging aanbrengen die u niet bevalt, kunt u altijd bijwerken vermijden. Thema-updates zijn cruciaal wanneer er sprake is van een beveiligingslek. We raden gebruikers altijd aan om thema’s bij te werken, omdat dit toekomstige compatibiliteit met andere scripts en plug-ins verzekert.

Als u een commercieel themakader zoals Genesis gebruikt, dan heeft u een ondersteuningsoptie beschikbaar om u te helpen uw thema te upgraden of problemen op te lossen. Ook zal een platform als Genesis niet zomaar verdwijnen omdat er een stabiele bedrijfsorganisatie achter zit met duizenden klanten wereldwijd. Ze hebben bijvoorbeeld bepaalde ingebouwde widgets verwijderd, maar ze zijn openbaar gemaakt als plug-ins voor degenen die het nog steeds wilden gebruiken.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten dat hoewel je altijd een kindthema van een WordPress-thema kunt maken, je soms geen kindthema nodig hebt. Denk na over het aantal wijzigingen dat u heeft gepland voor uw kindthema.Als de wijzigingen die u plant klein zijn, kunt u altijd een custom-style.css-bestand in uw thema maken of een aangepaste CSS-plug-in gebruiken. Als de veranderingen te extreem zijn waarbij u merkt dat u de belangrijkste bovenliggende themabestanden overschrijft, moet u waarschijnlijk een aangepast thema maken.

We hopen dat dit artikel je helpt te begrijpen wat WordPress Child Theme is en of het goed bij je past of niet. Als je denkt dat we iets hebben gemist, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map