Wat is het verschil tussen berichten en pagina’s in WordPress

Vaak raken WordPress-beginners in de war tussen berichten en pagina’s. WordPress wordt standaard geleverd met twee inhoudstypen: berichten en pagina’s.


Als beginner vraag je je waarschijnlijk af wat het verschil is tussen posts en pagina’s? Ze lijken in het WordPress-dashboard en op de website op elkaar.

Lezers vragen ons vaak: waarom heb ik beide nodig? Wanneer moet ik berichten gebruiken? Wanneer moet ik pagina’s gebruiken?

In dit artikel leggen we het verschil uit tussen posts en pagina’s in WordPress.

WordPress-berichten versus pagina's - Wat is het verschil

Wat zijn berichten in WordPress?

Berichten zijn bloginhoud die in omgekeerde chronologische volgorde wordt weergegeven (nieuwste inhoud bovenaan). Je ziet berichten op je blogpagina.

Als je WordPress als blog gebruikt, gebruik je uiteindelijk posts voor het grootste deel van de inhoud van je website.

Je kunt je WordPress-berichten toevoegen en bewerken via het menu ‘Berichten’ in je dashboard. Hier ziet u hoe het scherm Nieuw bericht toevoegen eruit ziet.

Nieuw WordPress postscherm

Vanwege hun omgekeerde chronologische volgorde is het de bedoeling dat uw berichten op tijd zijn. Oudere berichten worden gearchiveerd op basis van maand en jaar.

Naarmate de berichten ouder worden, moet de gebruiker dieper graven om ze te vinden. Je hebt de mogelijkheid om je berichten te ordenen op basis van categorieën en tags.

WordPress Post Categorieën Tags

Omdat WordPress-berichten worden gepubliceerd met het oog op tijd en datum, worden ze gesyndiceerd via de RSS-feeds. Hierdoor kunnen uw lezers via RSS-feeds op de hoogte worden gehouden van de meest recente berichtupdate.

Bloggers kunnen de RSS-feeds gebruiken om e-mailuitzendingen te bezorgen via diensten zoals Constant Contact, Aweber of MailChimp. U kunt een dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief maken waarop uw publiek zich kan abonneren.

Het zeer actuele karakter van berichten maakt het extreem sociaal. U kunt een van de vele plug-ins voor sociaal delen gebruiken zodat uw gebruikers uw berichten kunnen delen in sociale medianetwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest enz..

Berichten moedigen gesprek aan. Ze hebben een ingebouwde commentaarfunctie waarmee gebruikers kunnen reageren op een bepaald onderwerp. Standaard zijn opmerkingen, pingbacks en trackbacks ingeschakeld.

WordPress Reacties plaatsen ingeschakeld

Je kunt naar je Instellingen »Discussie om reacties op oudere berichten desgewenst uit te schakelen.

WordPress-berichten hebben meestal de naam van de auteur en de gepubliceerde / bijgewerkte datum.

Het beste voorbeeld van een WordPress-bericht is misschien dit artikel dat u nu leest. Ga naar boven en je ziet de berichtcategorie ‘Beginnershandleiding’ boven de titel van het artikel. Onder de titel staan ​​de laatste bijgewerkte datum, de naam van de auteur en knoppen voor sociaal delen.

Voorbeeld van WordPress Post WPBeginner Blog

Na de inhoud van het hoofdartikel is er het opmerkingengedeelte. Deze vind je meestal niet op een pagina.

Nu je weet wat berichten zijn, gaan we kijken naar pagina’s en hoe ze verschillen.

Wat zijn pagina’s in WordPress?

Pagina’s zijn statische “eenmalige” inhoud zoals uw over-pagina, privacybeleid, contactpagina, enz. Terwijl de WordPress-database de gepubliceerde datum van de pagina opslaat, zijn pagina’s tijdloze entiteiten.

Uw over-pagina zal bijvoorbeeld niet verlopen. Natuurlijk kunt u teruggaan en er updates aan aanbrengen, maar de kans is groot dat u niet over pagina 2012, over pagina 2013 enz. Beschikt. Omdat er geen tijd en datum aan pagina’s is gekoppeld, worden ze niet standaard in uw RSS-feeds opgenomen.

U kunt pagina’s in WordPress toevoegen en bewerken via het menu ‘Pagina’s’ in uw dashboard. Zo ziet het scherm Nieuwe pagina toevoegen eruit:

Nieuwe pagina toevoegen WordPress-scherm

Pagina’s zijn in de meeste gevallen niet bedoeld om sociaal te zijn en bevatten daarom geen knoppen voor sociaal delen. U wilt bijvoorbeeld in de meeste gevallen waarschijnlijk niet dat anderen uw pagina met het privacybeleid tweeten.

Evenzo bevatten pagina’s ook geen opmerkingen. U wilt niet dat gebruikers reageren op uw contactpagina of uw pagina met juridische disclaimers. Er is een optie om opmerkingen in te schakelen, maar deze is standaard uitgeschakeld voor uw WordPress-pagina’s.

Commentaaropties in WordPress-pagina's

In tegenstelling tot berichten zijn pagina’s hiërarchisch van aard. U kunt bijvoorbeeld binnen een pagina subpagina’s of onderliggende pagina’s hebben. U kunt eenvoudig een pagina in een subpagina veranderen door een bovenliggende pagina te kiezen uit Paginakenmerken bij het bewerken van een pagina.

Paginakenmerken WordPress

Een belangrijk voorbeeld hiervan in actie zou onze blauwdrukpagina zijn. Met deze functie kunt u uw pagina’s samen ordenen en er zelfs een aangepaste sjabloon aan toewijzen.

WordPress wordt standaard geleverd met een functie waarmee u aangepaste paginasjablonen kunt maken met uw thema. Hierdoor kunnen ontwikkelaars het uiterlijk van elke pagina indien nodig aanpassen.

In de meeste thema’s zien bericht en pagina’s er hetzelfde uit. Maar wanneer u uw pagina gebruikt om een ​​bestemmingspagina of een galerijpagina te maken, is de functie voor aangepaste paginasjablonen erg handig.

Pagina’s hebben ook deze archaïsche functie genaamd ‘Order’, waarmee u de volgorde van pagina’s kunt aanpassen door er een nummerwaarde aan toe te wijzen. Deze functie wordt echter uitgebreid met plug-ins zoals Simple Page Ordering waarmee u kunt slepen & laat de volgorde van pagina’s vallen.

WordPress-pagina’s versus berichten (belangrijkste verschillen)

Om samen te vatten, volgen hier de belangrijkste verschillen tussen posts en pagina’s in WordPress.

  • Berichten zijn op tijd versus pagina’s zijn tijdloos.
  • Berichten zijn sociaal versus pagina’s zijn NIET.
  • Berichten zijn georganiseerd met categorieën en tags versus pagina’s zijn hiërarchisch en kunnen worden georganiseerd als onderliggende en bovenliggende pagina’s.
  • Berichten zijn opgenomen in RSS-feed versus pagina’s niet.
  • Berichten hebben auteur en gepubliceerde datum versus pagina’s niet.

De verschillen die we hierboven hebben vermeld, kunnen uitzonderingen hebben. U kunt plug-ins gebruiken om de functionaliteit van beide inhoudstypen uit te breiden.

Ondanks deze verschillen zijn er enkele overeenkomsten tussen pagina’s en berichten in WordPress.

Ten eerste worden ze allebei gebruikt voor het publiceren van inhoud. U kunt tekst, afbeeldingen, formulieren, enz. Toevoegen aan zowel berichten als pagina’s. Er is een meta-veld voor afbeeldingen in zowel pagina’s als berichten.

U kunt een website bouwen zonder ooit posts of blogfuncties van WordPress te gebruiken. U kunt ook een zakelijke website maken met pagina’s en een apart bloggedeelte voor uw nieuws, aankondigingen en andere artikelen.

Veel Gestelde Vragen

Hieronder volgen enkele van de meest gestelde vragen die we van onze gebruikers hebben gehoord over berichten versus pagina’s en hoe ze correct kunnen worden gebruikt in WordPress.

1. Hoeveel berichten en / of pagina’s kan ik hebben?

Je kunt zoveel posts en / of pagina’s hebben als je wilt. Er is geen limiet aan het aantal berichten of pagina’s dat kan worden gemaakt.

2. Zijn er voordelen voor de een of de ander?

Zoekmachines vinden het leuk om inhoud te organiseren. Tijdloze inhoud wordt belangrijker gevonden; er wordt echter veel prioriteit gegeven aan de nieuwste tijdige inhoud.

Kortom, er kan een verschil zijn, maar als beginner hoef je je daar geen zorgen over te maken. Richt u op het organiseren van uw site voor de gebruiker. Zie onze volledige WordPress SEO-handleiding voor beginners voor meer informatie.

3. Welke pagina’s moet ik maken op mijn website of blog?

Het hangt er echt van af wat voor soort blog of website je maakt. Het is echter mogelijk dat u onze lijst met belangrijke pagina’s voor alle websites wilt zien.

4. Kan ik berichten omzetten naar pagina’s en vice versa?

Veel beginners voegen per ongeluk inhoud toe aan berichten wanneer ze daadwerkelijk pagina’s wilden maken. Evenzo kunnen sommige nieuwe bloggers blogposts als pagina’s opslaan.

Als je net bent begonnen, kun je dat eenvoudig oplossen door de plug-in voor het posttype switcher te gebruiken. Zie ons artikel over het wisselen van berichttypen in WordPress voor meer informatie.

5. Zijn er andere inhoudstypen in WordPress naast berichten en pagina’s?

Ja er zijn. Deze andere standaardinhoudstypen omvatten echter bijlagen, revisies en navigatiemenu’s die normaal niet op dezelfde manier worden gebruikt als berichten en pagina’s.

Met WordPress kunnen ontwikkelaars ook hun eigen aangepaste berichttypen maken. Deze functie wordt gebruikt door plug-ins om extra inhoudstypen in WordPress te creëren. Als u bijvoorbeeld een WooCommerce-winkel runt, ziet u het berichttype ‘Producten’ in uw WordPress-beheergebied.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen het verschil te leren tussen pagina’s en berichten in WordPress en hoe je ze kunt gebruiken. Mogelijk wilt u ook onze lijst met belangrijke dingen zien die u moet doen na het installeren van WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me