YouTube vs Vimeo – Welke is beter voor WordPress-video’s?

Als het gaat om het online uploaden van video’s, zijn YouTube en Vimeo de twee meest populaire platforms op de markt. Daarom wordt ons vaak gevraagd naar YouTube versus Vimeo – welke is beter? Het zijn beide geweldige platforms met hun respectievelijke voor- en nadelen. In dit artikel zullen we YouTube versus Vimeo vergelijken en hun voor- en nadelen delen om u te helpen beslissen over uw videoplatform.


YouTube vs Vimeo - het kiezen van het beste platform voor WordPress-video's

Waarom kiezen voor YouTube of Vimeo voor WordPress-video’s

Als je een blog wilt starten, dan is WordPress het populairste blogplatform dat wordt aanbevolen door experts.

Hoewel u uw video’s rechtstreeks naar WordPress kunt uploaden, is deze niet ontworpen om video’s te streamen.

Video’s zijn grote bestanden en de meeste WordPress-hostingproviders bieden geen servers die zijn geoptimaliseerd voor videostreaming. Als meerdere gebruikers tegelijkertijd video’s op uw website openen, kan dit uw server laten crashen.

Bovendien heeft elke gebruiker een ander type internetverbinding. Het duurt een eeuwigheid voordat je video’s van hoge kwaliteit laden op langzamere internetverbindingen.

Video statisch

Aan de andere kant zijn videohostingplatforms zoals YouTube en Vimeo ontworpen om video’s weer te geven. Ze hebben serverbronnen en -technologie om een ​​veel betere video-streamingervaring te bieden dan WordPress.

Het belangrijkste is dat u deze video’s eenvoudig kunt insluiten in WordPress.

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie onze gids over waarom je nooit video’s naar WordPress mag uploaden.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar YouTube versus Vimeo en welke beter is voor je WordPress-video’s.

1. Prijzen

Zowel YouTube als Vimeo zijn bedrijven met winstoogmerk. Hun prijsopties zijn gebaseerd op hoe ze online geld verdienen.

YouTube:

YouTube is gratis. Vooral omdat ze geld verdienen door advertenties te tonen. Deze advertenties worden weergegeven in de videospeler, in de zijbalk en in de YouTube-app.

YouTube biedt ook een betaald abonnement met de naam YouTube Red voor kijkers. Met deze service kunnen kijkers advertenties verwijderen en toegang krijgen tot originele YouTube-shows.

YouTube Red

Als maker van inhoud kun je echter gratis zoveel video’s uploaden als je wilt.

In eerste instantie kun je geen video’s uploaden die langer zijn dan 15 minuten. U kunt deze limiet echter verhogen door uw account te verifiëren.

Vimeo:

Het bedrijfsmodel van Vimeo is heel anders dan YouTube. Ze verdienen hun geld door een videohostingservice te verkopen, zodat uitgevers en bedrijven hun gebruikers een advertentievrije kijkervaring kunnen bieden.

Ze bieden een reeks prijsplannen die beginnen met het gratis abonnement, dat beperkt is tot 500 MB opslag per week en 25 GB per jaar.

Daarna kunt u deelnemen aan Vimeo Plus-, Pro- of Business-abonnementen. Elk van hen biedt verschillende uploadlimieten en -functies.

Vimeo-plannen

Gratis abonnement is vrij beperkt in termen van opslag en functies. U kunt beginnen met Vimeo Plus, het kost $ 7 per maand en geeft u 5 GB opslagruimte per week.

2. Uploadlimieten

Beide platforms hebben verschillende beleidsregels met betrekking tot hoeveel video-inhoud u kunt uploaden.

YouTube:

Standaard kun je onbeperkt video’s uploaden, maar elke video moet minder dan 15 minuten duren. Nadat je je account hebt geverifieerd, kun je video’s uploaden met maximaal 12 uur afspeeltijd of een bestandsgrootte van 128 GB.

Dit is erg genereus en redelijk redelijk voor alle soorten contentmakers.

Vimeo:

Vimeo heeft verschillende beperkingen voor de uploadgrootte voor elk plan.

  • Gratis: 500 MB per week tot 25 GB per jaar.
  • Plus: 5 GB per week tot 250 GB per jaar
  • Pro: 20 GB per week tot 1 TB per jaar
  • Zakelijk: geen wekelijkse limieten en tot 5 TB totale opslag

Zie gedetailleerde vergelijking van alle Vimeo-abonnementen.

3. Doelgroepgrootte en bereik

Beide platforms bieden opties voor het delen van video’s, hebben speciale community’s en sociale functies ingebakken in hun product.

YouTube:

Als het gaat om de grootte en het bereik van het publiek, heeft YouTube het duidelijke voordeel.

YouTube-statistieken

Het is eigendom van Google, dus het is merkbaar beter zichtbaar in al hun andere producten. Bijna alle Android-telefoons ter wereld worden geleverd met de vooraf geïnstalleerde YouTube-app.

YouTube heeft een community van meer dan 1 miljard gebruikers, dat is een derde van het internet. Het is ook de op één na meest gebruikte zoekmachine ter wereld.

Vimeo:

Vimeo heeft een veel kleinere gebruikersbasis dan YouTube, maar het is nog steeds behoorlijk groot. Vimeo heeft meer dan 170 miljoen gebruikers en groeit aanzienlijk. Vimeo is de thuisbasis van enkele van de meest creatieve makers van inhoud ter wereld.

Vimeo-statistieken

Afgezien van kanalen, heeft het ook een functie Groepen waar gebruikers groepen kunnen maken en eraan kunnen deelnemen. Gebruikers kunnen ook groepscontent beperken die alleen zichtbaar is voor de leden.

Vimeo heeft een behoorlijk goede zoekfunctie, waarmee gebruikers kunnen zoeken naar video’s, mensen, kanalen en groepen. Hun inhouddetectiefunctie toont relevante video’s in de zijbalk. Door het ontwerp zijn ze echter niet zo opvallend als op YouTube.

4. Privacycontroles

Niet alle uitgevers willen dat hun inhoud door iedereen wordt gezien. Als u bijvoorbeeld online cursussen verkoopt of een lidmaatschapswebsite beheert, wilt u de toegang tot video beperken tot betalende abonnees.

Laten we eens kijken hoe beide platforms uitgevers in staat stellen de privacy van hun video’s te beheren.

YouTube:

Privacyinstellingen voor YouTube-video's

YouTube biedt drie privacyinstellingen voor video’s die je uploadt.

  • Openbaar – Deze video’s zijn voor iedereen openbaar toegankelijk. Ze kunnen worden doorzocht, vermeld en weergegeven op het YouTube-platform.
  • Verborgen – Deze video’s zijn toegankelijk voor iedereen die de URL heeft. Ze worden echter niet weergegeven in YouTube-zoekopdrachten of gerelateerde video’s
  • Privé – Deze video’s zijn alleen zichtbaar voor jou en specifieke gebruikers die je kiest.

Naast deze instellingen kun je ook reacties op je video’s uitschakelen. Met YouTube kun je het insluiten van je video’s op websites niet toestaan, maar dit voorkomt ook dat je video’s insluit op je eigen WordPress-website.

YouTube is geen ideaal platform als je privévideo’s wilt hosten.

Vimeo:

Vimeo videoprivacy

Vimeo biedt meer privacyopties dan YouTube. Met hun privacy-instellingen kun je video’s openbaar, privé of verborgen maken. Je kunt video ook alleen delen met gebruikers die je volgt.

Gebruikers van betaalde abonnementen kunnen video-insluitingen ook beperken tot hun eigen websites. Ze kunnen zelfs toestaan ​​dat hun video’s niet op Vimeo.com zelf worden bekeken.

U kunt video’s ook met een wachtwoord beveiligen en gebruikers moeten dat wachtwoord invoeren om de video te bekijken. U kunt die video’s vervolgens toevoegen aan met een wachtwoord beveiligde berichten op uw WordPress-website.

Als je meer controle wilt hebben over wie je video’s bekijkt, dan is Vimeo een veel beter platform voor jou.

5. Videobewerking

Beide platforms bieden geweldige tools om je video’s te uploaden, bewerken en beheren.

YouTube:

YouTube-videobewerking

YouTube biedt krachtige videobewerkingsfuncties. Ze bieden een video-editor waarmee je video’s kunt maken van je eerder geüploade video’s, foto’s, titel en meer.

Je kunt ook video’s maken met je video’s en foto’s in Google Foto’s. Hun webgebaseerde videobewerkingstools bieden een eenvoudig en gemakkelijk proces voor het maken van video’s.

Met YouTube kun je ook links, annotaties, bijschriften en ondertitels toevoegen aan je video’s. Het biedt ook een livestreamfunctie waarmee je live-uitzendingen, nieuws of gewoon vlogs live kunt uitzenden.

Vimeo

Vimeo video-instellingen

Vimeo biedt niet zoveel videobewerkingsfuncties als YouTube. Het biedt echter alle basisprincipes die u nodig heeft.

Hiermee kunt u de videotitel, beschrijving, categorie, tags, licentie en doelgroepbeoordeling toevoegen. Je kunt ook bijschriften en ondertitels uploaden naar je video’s. Vimeo heeft geen annotatiefuncties, dus je kunt geen klikbare links toevoegen aan je video’s.

Het beste van Vimeo is echter dat je je video kunt vervangen door een nieuwere versie zonder de video-URL of statistieken te hoeven wijzigen. Dit is iets dat je niet op YouTube kunt doen zonder een nieuwe video op een geheel nieuwe URL te uploaden.

Deze specifieke functie is erg handig, want als je een fout hebt gemaakt of alleen screenshots in je tutorials moet bijwerken, dan kun je dat gemakkelijk doen terwijl je het aantal weergaven en dezelfde video-URL’s op je lidmaatschapssite bijhoudt.

6. Opties voor het genereren van inkomsten

Beide platforms stellen hun gebruikers in staat om online geld te verdienen met hun video’s.

YouTube:

Verdien geld met video's op YouTube

YouTube staat makers van inhoud toe om deel te nemen aan het YouTube-partnerprogramma door zich aan te melden voor Google Adsense om inkomsten te genereren met hun video’s. Videomakers krijgen een korting voor de advertenties die bij hun video’s worden weergegeven.

Je moet echter eerst ten minste 10.000 views voor je kanaal verzamelen voordat je aan het programma kunt deelnemen.

YouTube staat makers van inhoud ook toe om andere opties voor het genereren van inkomsten te gebruiken. Uitgevers kunnen producten in hun video’s verkopen, betaalde recensies toevoegen, deelnemen aan partnerprogramma’s, sponsors voor hun video’s krijgen, om donaties vragen en meer.

Veel van de populairste makers van inhoud van YouTube gebruiken platforms zoals Patreon waar kijkers hun kanaal rechtstreeks kunnen steunen met donaties.

Vimeo:

Vimeo on Demand

Vimeo is trots op het aanbieden van een advertentievrij videoplatform. Ze hebben geen advertentieprogramma waar u aan kunt deelnemen.

Ze bieden echter wel “Vimeo on Demand”. Een platform waar je video’s rechtstreeks aan kijkers kunt verkopen. Je hebt minimaal een Vimeo Pro-account nodig om deel te nemen aan het programma. Beschouw dit als uw eigen versie van Netflix.

Met Vimeo kun je ook sponsors vermelden in je video’s, links toevoegen aan videobeschrijving en gebruikers vragen om je kanaal te ondersteunen op platforms zoals Patreon.

Conclusie

YouTube en Vimeo zijn beide uitstekende platforms voor je WordPress-video’s. Afhankelijk van wat je met je video’s probeert te doen, kan het ene platform beter voor je zijn dan het andere.

Als je een blogger of een klein bedrijf bent en video’s wilt gebruiken om een ​​abonneebestand op te bouwen en een veel groter publiek te bereiken, dan is YouTube beter voor je doelen.

Als u een website maakt met lidmaatschapsopties of cursussen verkoopt, heeft u meer privacy en een eersteklas kijkervaring nodig. Dat is wanneer Vimeo een betere keuze is.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen meer te leren over YouTube vs Vimeo en welke beter is voor je WordPress-video’s. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me