Ce este RSS? Cum se utilizează RSS în WordPress?

Ca blogger, ați găsit probabil o pictogramă portocalie etichetată cu flux RSS. Dacă v-ați întrebat vreodată care este RSS și cum puteți utiliza RSS pentru a crește site-ul dvs. WordPress, atunci sunteți la locul potrivit. În acest articol, vă vom explica ce este RSS, care sunt avantajele RSS și cum să-l utilizați pentru a vă crește blogul WordPress.


Ce este RSS?

Ce este RSS?

RSS este un tip de flux web care permite utilizatorilor și aplicațiilor să primească periodic actualizări de pe un site web sau blog la alegere. Acronimul RSS înseamnă Reiting Simple Syndication sau Rich Site Summary. Uneori este menționat ca flux sau flux RSS.

În primele zile ale internetului, dacă vrei să urmărești actualizările pe site-ul tău preferat, atunci trebuia să-l marchezi și apoi să vizitezi manual pentru a vedea dacă există actualizări.

Feed-ul RSS a rezolvat această problemă, permițând utilizatorilor să urmărească site-urile lor favorite, fără a fi nevoie să viziteze manual site-ul de fiecare dată.

RSS permite bloggerilor și editorilor să-și sindicateze automat conținutul, astfel încât oamenii să-l poată citi în e-mail-ul lor, cititorul de alimentare și alte dispozitive.

Cum funcționează RSS Feed?

Feedurile RSS funcționează publicând conținutul cel mai recent într-un document XML structurat. Acest feed conține articolele complete sau rezumatul și metadatele pentru fiecare articol, cum ar fi data, autorul, categoria etc..

Acest document XML poate fi apoi preluat și citit cu un cititor de flux RSS. Există multe programe de citire a fluxurilor RSS disponibile pentru toate sistemele de operare, computerele de bord și dispozitivele mobile.

Iată cum arată un exemplu de flux RSS:

<?versiunea xml ="1.0" Codificare ="UTF-8"?>

WPBeginner
https://www.wpbeginner.com
Ghid pentru începători pentru WordPress
Mar, 02 Dec 2018 14:13:37 +0000
en-US

Cum să remediați postările WordPress care returnează eroarea 404
http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/
Mar, 02 Dec 2018 11:58:18 +0000
Redacția

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    [ware_item id=87][/ware_item]
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map