Hva er RSS? Hvordan bruker RSS i WordPress?

Som blogger har du sannsynligvis kommet over et oransje ikon merket RSS-strøm. Hvis du noen gang har lurt på hva som er RSS og hvordan du kan bruke RSS til å utvide WordPress-nettstedet ditt, er du på rett sted. I denne artikkelen vil vi forklare hva som er RSS, hva er fordelene med RSS, og hvordan du bruker den til å vokse WordPress-bloggen din.


Hva er RSS?

Hva er RSS?

RSS er en type webfeed som lar brukere og applikasjoner motta regelmessige oppdateringer fra en webside eller blogg etter eget valg. Forkortelsen RSS står for Really Simple Syndication eller Rich Site Summary. Noen ganger blir det referert til som feed eller RSS feed.

I de første dagene av internett, hvis du ønsket å følge med på oppdateringer på favorittnettstedet ditt, måtte du bokmerke det og deretter gå manuelt for å se om det var noen oppdateringer.

RSS-feed løste problemet ved å la brukerne følge med på favorittnettstedene sine uten å måtte besøke nettstedet manuelt hver gang.

RSS lar bloggere og utgivere automatisk syndikere innholdet, slik at folk kan lese det i e-post, feed-leser og andre enheter.

Hvordan fungerer RSS-feed?

RSS-feeds fungerer ved å publisere det nyeste innholdet ditt i et strukturert XML-dokument. Denne strømmen inneholder hele artiklene eller sammendraget, og metadata for hvert element som dato, forfatter, kategori osv.

Dette XML-dokumentet kan deretter hentes og leses med en RSS-feedleser. Det er mange RSS-feederleserprogramvare tilgjengelig for alle operativsystemer, stasjonære maskiner og mobile enheter.

Slik ser et eksempel på RSS-feed ut:

<?xml versjon ="1.0" encoding ="UTF-8"?>

WPBeginner
https://www.wpbeginner.com
Nybegynnerguide for WordPress
Tir 2. Des 2018 14:13:37 +0000
en-US

Slik løser du WordPress Posts Returning 404 Error
http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/
Tirsdag 02. desember 2018 11:58:18 +0000
Redaksjon

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    [ware_item id=87][/ware_item]