Шта је РСС? Како се користи РСС у ВордПресс-у?

Као блогер вероватно сте наишли на наранџасту икону са ознаком РСС феед. Ако сте се икада питали шта је РСС и како можете користити РСС за израду своје ВордПресс странице, онда сте на правом месту. У овом чланку ћемо објаснити шта је РСС, које су предности РСС-а и како га користити за раст вашег ВордПресс блога.


Шта је РСС?

Шта је РСС?

РСС је врста веб фида који омогућава корисницима и апликацијама да редовно ажурирају веб локацију или блог по свом избору. РСС кратица је скраћеница за Стварно једноставна удруживање или сажетак богатих локација. Понекад се назива и феед или РСС.

У првим данима интернета, ако сте желели да пратите ажурирања на својој омиљеној веб локацији, морали сте да је обележите, а затим ручно посетите да бисте видели да ли постоје ажурирања.

РСС феед је решио тај проблем омогућавајући корисницима да прате њихове омиљене веб локације без потребе да сваки пут ручно посећују веб локацију.

РСС омогућава блогерима и издавачима да аутоматски синдикују свој садржај тако да их људи могу читати у својој е-пошти, читачу фееда и другим уређајима.

Како функционише РСС феед?

РСС феедови раде тако што објављују ваш најновији садржај у структурираном КСМЛ документу. Овај феед садржи ваше пуне чланке или сажетак и метаподатке за сваку ставку попут датума, аутора, категорије итд.

Овај КСМЛ документ може се тада преузети и читати помоћу РСС читача РСС фееда. На располагању је много софтвера за читање РСС фееда за све оперативне системе, радне површине и мобилне уређаје.

Ево како изгледа пример РСС фида:

<?верзија кмл ="1.0" енцодинг ="УТФ-8"?>

ВПБегиннер
хттпс://ввв.впбегиннер.цом
Водич за почетнике за ВордПресс
Уторак, 02 Дец 2018 14:13:37 +0000
ен-УС

Како поправити ВордПресс поруке које враћају грешку 404
хттп://феедс.впбегиннер.цом/впбегиннер/
Уторак, 02 Дец 2018 11:58:18 +0000
Уредништво

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    [ware_item id=87][/ware_item]
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map