Kaj je: cPanel

cPanel je spletni grafični vmesnik (GUI), ki temelji na Linuxu in se uporablja kot nadzorna plošča za poenostavitev upravljanja spletnih strani in strežnikov. cPanel vam omogoča objavljanje spletnih strani, upravljanje domen, urejanje spletnih datotek, ustvarjanje e-poštnih računov in še več.


Kaj je cPanel

cPanel je ena najbolj priljubljenih kontrolnih plošč v Združenih državah Amerike. Številna podjetja za gostovanje dobavljajo strankam cPanel kot del svojega paketa za gostovanje.

cPanel ima dva vmesnika, uporabniški vmesnik, imenovan cPanel, in vmesnik za upravljanje strežnika, imenovan Web Host Manager (WHM). Ta kombinacija omogoča uporabnikom, da upravljajo svojo spletno stran in oskrbuje ponudnike gostovanja z orodji za upravljanje strežnika.

Brez cPanela?

cPanel ni brezplačen, ker gre za tretjo aplikacijo. Vendar večina ponudnikov gostovanja vključi cPanel v svoje načrte gostovanja brez dodatnih stroškov. Obstaja nekaj ponudnikov, ki bodo prvo leto brezplačno dobavili cPanel in nato v naslednjih letih zaračunali pristojbino.

V letu 2019 je cPanel zvišal svoje cene in številna podjetja za spletno gostovanje razmišljajo o prehodu s cPanela na druge nadzorne plošče spletnega mesta.

Je cPanel zaseben?

Da, vaš račun cPanel je zaseben. Če ste lastnik spletnega mesta, ne pozabite varno uporabniško ime in geslo. To je pomembno za varovanje podatkov in nastavitev spletnega mesta.

cPanel

Kako se prijavite v cPanel

V svoj cPanel se lahko prijavite z naslovno vrstico brskalnika. Vnesite naslov svojega spletnega mesta, ki mu sledi dvopičje in nato 2083. Če bi dostopali do svojega cPanela, bi bilo videti tako https://yoursite.com:2083.

V svoj cPanel se lahko prijavite tudi tako, da vnesete / cpanel po naslovu svojega spletnega mesta. Ko se s to metodo prijavite v svoj cPanel, bi bil videti takole: https://yoursite.com/cpanel.

Če imate novo spletno mesto in zapisi DNS še niso razmnoženi na strežniku, lahko namesto tega uporabite naslov IP. Dostop do vašega cPanela prek IP bi bil videti nekako takole: https: //10.10.10: 2083.

Če potrebujete, da se vmesnik cPanel prikaže v drugem jeziku, nato na seznamu na dnu prijavnega zaslona cPanel izberite svoj jezik..

Preden se prijavite v cPanel, se vam bo morda zdelo koristno, da svojo stran cPanel dodate med zaznamke, tako da se lahko nanjo enostavno vrnete pozneje.

Ko ste na zaslonu za prijavo v cPanel, vnesite svoje uporabniško ime in geslo in kliknite gumb Prijava. Po tem boste preusmerjeni na nadzorno ploščo svojega spletnega mesta, kjer boste videli vse nastavitve.

Najboljše možnosti gostitelja cPanel

Pomembna je izbira najboljšega gostitelja cPanel za potrebe vašega spletnega mesta WordPress. Bodite previdni, da izberete spletnega gostitelja na podlagi njihove zanesljivosti, učinkovitosti, podpore strankam, funkcij in cen.

Najboljši spletni gostitelji, ki uporabljajo cPanel, so:

Bluehost je eden največjih in najbolje ocenjenih ponudnikov gostovanja, ki uporablja cPanel. Bluehost je zelo cenjen in eno najstarejših podjetij za spletno gostovanje. Zagotavljajo samodejne namestitve programa WordPress, brezplačno domeno in SSL potrdilo ter podporo 24/7. WordPress jih uradno priporoča kot ponudnika gostovanja.

HostGator uporablja cPanel in gosti milijone domen. Je eden najbolj priljubljenih ponudnikov spletnih gostovanj v panogi. HostGator svojim strankam zagotavlja namestitve programa WordPress z enim klikom, 99,9-odstotno podaljšanje časa in nenehno podporo. Menimo, da so eden najboljših ponudnikov spletnih gostovanj za podjetja.

GreenGeeks je postal dobro priznan spletni gostitelj, ki uporablja cPanel. GreenGeeks ima tudi WordPress namestitve z enim klikom, brezplačno selitev mesta, brezplačen CDN in veliko podporo. GreenGeeks je okolju prijazen in gosti več kot 500.000 spletnih strani.

Kako namestiti WordPress na cPanel?

O namestitvi WordPress-a s pomočjo cPanela smo napisali celoten korak za korakom navodila za vodilne družbe za spletno gostovanje. Ta vodič vam bo pokazal, kako uporabljati skripte z enim klikom, kot so Fantastico, Quickinstall in Softaculous, da namestite WordPress.

Za vmesne uporabnike WordPress bomo razložili tudi, kako uporabiti FTP za namestitev WordPress-a. Nazadnje vam bomo za naprednejše uporabnike pokazali, kako namestiti WordPress na lokalni računalnik.

Kaj je upravljano WordPress gostovanje?

Upravljano WordPress gostovanje je gostiteljsko okolje, posebej opremljeno za spletna mesta WordPress. Upravljano gostovanje v WordPressu zagotavlja višjo raven učinkovitosti, varnosti in podpore.

Spletna mesta WordPress, ki uporabljajo upravljano gostovanje hitreje, se samodejno posodabljajo, imajo dnevne varnostne kopije in imajo podporo WordPress strokovnjakov. Upravljano gostovanje WordPress stane več, ker ponudnik gostovanja upravlja okolje spletnega mesta.

Upravljana nadzorna plošča WordPress

Če uporabljate upravljano platformo WordPress?

Če poskušate izbrati najboljši načrt gostovanja ali se sprašujete, ali je upravljanje WordPress gostovanja za vas, je odgovor preprost.

Če razmišljate o tem, da bi začeli blog ali ste šele začetnik, potem ne potrebujete upravljanega gostovanja WordPressa.

Upravljano gostovanje v WordPressu je dobra izbira za mala in srednje velika podjetja ali bloge, ki že imajo zelo veliko število obiskovalcev.

Podjetja in priljubljeni spletni dnevniki, ki imajo veliko prometa, imajo največ koristi od upravljanega načrta WordPress. Zato, ker se morajo podjetja in priljubljena spletna mesta osredotočiti na storitve za stranke in vsebino, zato potrebujejo brezhibno spletno mesto brez težav.

Kje je cPanel v Upravljanem WordPress gostovanju?

V upravljanem računu za WordPress ne boste našli cPanela, saj spletni gostitelj skrbi za osnovne naloge gostovanja spletnih strani.

Upravljano gostovanje v WordPressu vključuje namestitev WordPressa, ravnanje s predpomnilnikom na ravni strežnika, ustvarjanje varnostnih kopij spletnega mesta in upravljanje jedrskih posodobitev WordPressa.

Podjetja, ki gostijo gostovanje, kot sta WP Engine in Liquid Web, uporabljajo lastne nadzorne plošče namesto lastniškega cPanela.

Številni ponudniki spletnih gostiteljev prehajajo iz cPanela in ga nadomeščajo s prilagojenim uporabniškim vmesnikom, da zmanjšajo stroške in zagotovijo bolj integrirano uporabniško izkušnjo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me