Kaj je: komentarji

Komentarji na blogu so pisne reakcije, ki jih lahko bralci dodajo v vaše objave na spletnem dnevniku. Če pustite komentar na spletnem dnevniku, je vaši obiskovalci enostaven način za komunikacijo z vami in drugimi bralci.


Komentarji se običajno pojavijo na vašem spletnem mestu takoj po vsebini objave v spletnem dnevniku, skupaj z imenom komentatorja, datumom in časom, ko so zapustili komentar.

Živahno področje komentarjev je lahko za vas in vaše bralce odličen način za izgradnjo skupnosti okoli vašega spletnega dnevnika. Obiskovalci lahko dajo povratne informacije, postavljajo vprašanja, ponudijo svoje stališče do teme in še več.

Kaj so komentarji

Objave, strani in druge vrste objav v WordPressu lahko sprejemajo komentarje, če jih želite dovoliti. Vendar pa je odvisno od vas, da na svojem spletnem mestu vključite uporabnike in jih spodbudite, da puščajo komentarje.

Poglejmo, kako najprej upravljati in odobriti komentarje.

Zaslon za komentarje v WordPressu

Vsi komentarji na spletnem mestu WordPress so prikazani na Pripombe strani v vašem upravnem območju WordPress. Privzeto prikaže vse komentarje.

Nadzorna plošča moderatorja komentarjev WordPress

Pogled lahko preklopite in si ogledate komentarje v čakanju, odobren, neželena pošta in koš za smeti:

 • V teku komentarji so poslali obiskovalci, vendar ne bodo vidni v vaših objavah na spletnem dnevniku, razen če jih odobrite.
 • Odobreno komentarji so bili objavljeni in so v vseh objavah na vašem spletnem dnevniku javno vidni od vseh obiskovalcev vaše spletne strani.
 • Nezaželena pošta komentarji so označeni kot morda nezaželeni ali nepomembni in niso vidni obiskovalcem vašega spletnega mesta.
 • Smeti komentarji so bili označeni kot neželeni in bodo po 30 dneh samodejno izbrisani.

Če premaknete miško na komentar, bodo prikazane akcijske povezave. Komentar lahko odobrite tako, da je viden vsem obiskovalcem vaše spletne strani ali pa ga ne odobrite, da ga ponovno v stanju čaka.

Lahko odgovorite tudi na komentarje. Z odgovorom na določen komentar bo vaš odgovor prikazan prav pod tem komentarjem. Temu se reče “navojni” ali “ugnezdeni” komentarji.

Izberete lahko tudi, da uredite komentarje vsakogar na svojem spletnem mestu. The Hitro urejanje možnost odpre območje z besedilom, tako da lahko komentar uredite brez ponovnega nalaganja strani. Uredi, po drugi strani pa vam omogoča več možnosti urejanja imena, uporabniške e-pošte in še več.

uredite komentar v WordPressu

Če vidite komentar označen kot neželena pošta, ki je dejansko pravi komentar, ga lahko označite kot Ni neželena pošta s kazalcem miške miške nad njim.

Komentarji v razdelku koš so komentarji, ki ste jih izbrisali. Vsak komentar v košu je mogoče obnoviti s klikom na Obnovi. Komentarji v smeti ostanejo tam 30 dni po tem času, ko jih WordPress trajno izbriše.

Kaj so nastavitve razprave v WordPressu?

Sistem komentarjev WordPress ima številne možnosti, ki jih lahko konfigurirate iz Nastavitve »Razprava stran. Prvi del teh možnosti je za privzete nastavitve članka. Te nastavitve veljajo za vse vaše objave, strani, priloge in vrste objav po meri.

Privzete nastavitve komentarjev WordPress

Če potrdite »Poskus obveščanja o vseh blogih, povezanih s člankom«, boste poslali povratne povratne tekme ali pingbake do člankov, ki ste jih povezali v svoji objavi. Ta funkcija omogoča, da druge lastnike spletnih strani obvestite, da ste povezali njihove članke.

Če spletna stran, na katero ste povezani, uporablja sistem, ki podpira pingback, kot je WordPress, bo lastnik tega spletnega mesta videl obvestilo s povezavo do vašega članka. Nato se lahko lastnik spletnega mesta odloči, da bo vašo sled predvajal v razdelku za komentarje na svojem spletnem mestu.

Tako kot zgornja možnost lahko tudi svojemu mestu WordPress omogočite, da sprejme pingbake z drugih spletnih mest, tako da označite »Dovoli obvestila o povezavah iz drugih blogov«.

Na zaslonu s komentarji boste videli pingback z drugih spletnih mest. Prav tako boste videli svoje pingback, ko enega od svojih člankov povežete v novi objavi.

Če želite izvedeti več, glejte naš vodnik o povratnih in pingback v WordPressu.

Na vsakem spletnem mestu WordPress ni treba imeti omogočenih komentarjev. Onemogočite jih, če počistite polje poleg možnosti »Dovoli ljudem, da objavljajo komentarje na nove članke«.

Onemogočanje komentarjev ne bo izbrisalo starejših komentarjev, ki so že bili objavljeni na vašem spletnem mestu. Preprosto bo sprejemala nove komentarje. Lahko jih znova omogočite kadar koli želite.

Če želite več informacij, si oglejte naš vodič, kako popolnoma onemogočiti komentarje v WordPressu.

Kaj je komentar zmernosti?

Moderacija komentarjev je funkcija WordPress, ki lastnikom spletnih strani omogoča, da odobrijo ali izbrišejo komentarje, ki jih objavijo obiskovalci na svojem spletnem mestu. Nastavitve moderiranja komentarjev lahko spremenite iz Nastavitve »Razprava zaslon.

Če želite omogočiti zmernost, pojdite na Nastavitve »Razprava in potrdite možnost »Komentar mora biti ročno odobren«.

Ročno odobrite vse komentarje WordPress-a

Moderiranje komentarjev omogoča lastnikom spletnih strani, da preprečijo objavo potencialno škodljive, zlorabe ali neželene vsebine na svojem spletnem mestu. Uporaba moderiranja komentarjev z vtičnikom za zaščito pred neželeno pošto, kot je Akismet, lahko znatno zmanjša možnosti objave kakršnih koli neželenih komentarjev.

Komentarjem lahko dovolijo le registrirani uporabniki

Če želite, lahko na svojem spletnem mestu komentirate samo registrirane uporabnike. Če želite to narediti, morate najprej odpreti svoje WordPress spletno mesto za registracijo. Pojdi do Nastavitve »Splošno in potrdite polje poleg možnosti »Vsak se lahko prijavi«.

Če ne želite, da novi uporabniki pišejo objave na vašem spletnem mestu, se prepričajte, da imate Naročnik kot Nov uporabnik pred shranjevanjem sprememb.

Registrirajte naročnika

Ko odprete spletno mesto za registracijo, se vrnite na Nastavitve »Razprava zaslon. V razdelku »Druge nastavitve komentarjev« potrdite polje poleg možnosti »Uporabniki morajo biti registrirani in prijavljeni za komentar«.

Komentirajo samo registrirani uporabniki

Prejmite e-poštna obvestila za WordPress komentarje

Iz Nastavitve »Razprava strani, lahko nastavite tudi možnosti prejemanja e-poštnih obvestil, kadar nekdo na vašem spletnem mestu pusti komentar ali komentar čaka, da bo odobren. Če preverite te možnosti, vam bomo poslali tudi e-poštno obvestilo, ko vam spletno mesto pošlje trackback ali pingback.

Vendar ne boste prejeli nobenega e-poštnega obvestila za komentarje ali povratne informacije, označene kot neželena pošta.

Komentar E-poštno obvestilo

Če po omogočitvi teh potrditvenih sporočil ne prejmete e-poštnih obvestil, preverite e-poštni naslov v Nastavitve »Splošno strani, da se prepričate, da je pravilno. Če je e-poštni naslov pravilen, preverite mape z neželeno pošto ali si oglejte naš vodnik, kako popraviti, da WordPress ne pošilja e-poštnih sporočil.

Omogočanje ali onemogočanje komentarjev na posamezno objavo v WordPressu

Lahko spremenite privzete nastavitve komentarjev za članke, tako da omogočite ali onemogočite komentarje v eni objavi, strani ali vrsti objave po meri. Ko urejate objavo, počistite potrditvena polja, da onemogočite komentarje in povratne informacije, ali pa jih potrdite, da omogočite komentarje in povratne informacije.

Omogoči onemogoči komentarje

Kaj je avatar ali gravatar?

V spletnih skupnostih se za sliko profila uporabnika uporablja beseda Avatar. Gravatar je spletna storitev, ki uporabnikom omogoča uporabo iste slike avatarja na tisočih spletnih mestih, ki uporabljajo Gravatars. Gravatars.com je v lasti podjetja Automattic, ki je podjetje, ki ga je ustanovil WordPress soustanovitelj Matt Mullenweg.

Ko uporabnik ustvari račun ali pusti komentar, WordPress poišče sliko gravatarja, ki se ujema z njihovim e-poštnim naslovom. Če ima uporabnik račun Gravatar s sliko, potem WordPress to sliko prikaže kot svojo sliko profila s svojimi komentarji.

Če se e-poštni naslov uporabnika ne ujema z računom Gravatar, potem WordPress prikaže privzeto sliko Avatarja.

Privzeta slika avatarja v WordPressu se imenuje Mystery Person. To je mogoče spremeniti v Nastavitve »Razprava v razdelku Avatar.

Nastavitve komentarjev Avatar Gravatar

Če počistite polje, ne boste uporabljali slik avatarja na svojem spletnem mestu »Prikaži avatarje« možnost. Ker pa ima večina tem WordPress predloge, zasnovane za prikaz Gravatarjev, na sprednjem delu vašega spletnega mesta morda ne bo videti dobro.

Za sliko Avatarja lahko izberete najvišjo oceno. Privzeta možnost je G, ki je primerna za vse ciljne skupine. Če pa ima uporabnik sliko avatarja, ki bi lahko bila žaljiva, potem Gravatar samodejno prikaže privzeto sliko Gravatar, ki ste jo izbrali za vaše spletno mesto.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal izvedeti vse o komentarjih WordPressa in kako delujejo. Oglejte si spodaj, če želite izvedeti več.

Prav tako se lahko naročite na naš YouTube kanal za korak za korakom WordPress video vadnice in nas spremljate na Twitterju in Facebooku za najnovejše posodobitve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map