Kaj je: povratna povezava

Povratna povezava je preprosto povezava z enega spletnega mesta na drugo. Iskalniki, kot je Google, uporabljajo povratno povezavo kot razvrstitveni signal, ker ko se eno spletno mesto poveže na drugo, to pomeni, da menijo, da je vsebina pomembna. Visokokakovostne povratne povezave lahko pripomorejo k večji uvrstitvi mesta in prepoznavnosti v rezultatih iskalnikov (SEO).


Kaj je povratna povezava

Kako delujejo povratne povezave?

Povratne povezave igrajo pomembno vlogo v algoritmih iskalnikov, SEO in celotni strategiji za rast vašega spletnega mesta.

Najpogostejši način razmišljanja o povratnih povezavah bi bili pogovori med spletnimi mesti.

Na primer, John je bloger in piše zelo zanimiv članek o športnem dogodku.

Druga blogerka, Samantha, pri iskanju svojega stališča povezuje Johnin članek. Ker piše o tej temi na svojem dobro znanem spletnem mestu revije, to ustvarja povratno povezavo do Janezove objave.

Ker je spletna revija priljubljena, se bodo na njen članek povezale številne druge strani. To povečuje avtoriteto spletne revije, John-jev članek pa dobiva tudi dragoten povratni link s uglednega spletnega mesta.

V bistvu gre za win-win.

Vrste povratnih povezav

Obstajata dve osnovni vrsti povratnih povezav in ena je bolj dragocena od druge. Oglejmo si vsako stran in kako vplivajo na vaše spletno mesto.

Vrste povratnih povezav

A Brez naslednjih tag sporoči iskalnikom, da ignorirajo povezavo. Ne prenesejo nobene vrednosti z enega mesta na drugo. Zato ponavadi ne pomagajo pri izboljšanju vašega uvrstitve ali prepoznavnosti.

Dofollow povezave so vrsta povratne povezave, ki si jo želijo vsi. Upoštevajte le, da imajo največ cen tisti, ki prihajajo s spoštovanih spletnih mest. Ta vrsta povratnih povezav lahko pomaga izboljšati uvrstitev vašega iskalnika.

Vendar obstajajo povezave dofollow, za katere velja, da so slabe ali „strupene“. Te povezave prihajajo s sumljivih spletnih mest ali so pridobljene s kršenjem pogojev storitve iskalnika.

To lahko povzroči, da bo Google kaznoval ali celo razveljavil vaše spletno mesto. Ne pozabite, da ne gre za količino povratnih povezav, ampak za kakovost, ki je pomembna pri razvrstitvi.

Kako pridobiti povratne povezave?

Izdelava povratnih povezav do vašega spletnega mesta zahteva čas in trud. Tukaj je 7 preprostih načinov, kako lahko začnete graditi kakovostne povratne povezave za vaše spletno mesto.

 • Dodajte povezave do svojega spletnega mesta v svojih profilih družbenih medijev.
 • Poiščite v Googlu objavo, ki je že dobro razvrščena, nato pa jo izboljšajte in razširite.
 • Ustvarite objave s seznami, objave “kako”, “zakaj”, informacije, grafike ali objave z vdelanimi videoposnetki. Ti formati ponavadi dobijo več povratnih povezav kot standardne objave.
 • Napišite končne objave vodnikov. To so zelo dolge objave, ki vsebujejo več tisoč besed in zajemajo vsak vidik teme.
 • Pišite objave gostov na druge bloge in spletna mesta
 • Obrnite se na vplivne osebe v svoji niši ali panogi in jim povejte članek na vašem spletnem mestu, na katerega bodo morda želeli povezati.
 • Intervjuvajte vplivne osebe v vaši panogi in jim pošljite povezavo, brez dvoma se bodo povezale nazaj na vaše spletno mesto.

Prav tako lahko začnete izvajati konkurenčne raziskave povratne povezave. Če želite to narediti, boste morali videti povratne povezave svojih konkurentov, ki se dobro uvrščajo.

Orodje za povratne povezave, kot je SEMrush, vam lahko pomaga najti te povezave, tako da lahko začnete ciljati na te domene kot del lastne strategije za izgradnjo povezav.

povezava stavba za seo

Kako lahko preverim povratne povezave?

Obstajajo različna orodja za spremljanje povratnih povezav, s katerimi lahko preverite povratne povezave na svojem spletnem mestu, vključno z Google Search Console, SEMRush, Ahrefs itd..

Paziti na povratne povezave je zelo pomembno. Googlove smernice za spletne skrbnike zahtevajo, da od strupenih lastnikov spletnega mesta zahtevate, da odstranijo povezave s svojega spletnega mesta. Če tega ne storite, lahko Google kaznuje vaše spletno mesto in uvrstitev strani bo začela padati v rezultatih iskanja.

Pomembno je vedeti, kako odgovoriti na ta tri vprašanja:

 • Kje najdem vse povratne povezave?
 • Kako naj vem, ali so strupeni?
 • Kako se lahko obrnem na lastnike strupenih povratnih povezav?

Na srečo je odgovor preprost s pravimi orodji.

S pomočjo Googlove iskalne konzole lahko pomagate razviti svoje spletno mesto in si ogledate povratne povezave, vendar lahko traja veliko časa in je omejeno na to, kar lahko počne.

Vendar pa so na voljo hitrejša in boljša orodja. Z uporabo SEMrush-a lahko na primer hitro odgovorite na vsa tri pomembna vprašanja in še veliko več.

SEMrush ima dve glavni področji, ki se ukvarjata posebej s povratnimi povezavami. Prvi je odsek Backlink Analytics, ki vam omogoča, da preučite svoje konkurente, drugi pa je območje revizije povratnih povezav.

Oglejmo si razdelek Revizija povratne povezave, ker vam omogoča, da najdete vse povratne povezave do svojega spletnega mesta.

revizija povratne povezave

Nato SEMrush-ovo orodje za preverjanje povratne povezave preveri vsako povratno povezavo in razvrsti tiste, ki so strupeni. Tako lahko najdete in prekličete strupene povratne povezave, preden Google kaznuje vaše spletno mesto.

povratne oznake

In ena najboljših stvari pri SEMrush-u je, da omogoča pošiljanje strupenega lastnika spletnega mesta neposredno z uporabniškega zaslona.

Z orodjem, kot je SEMrush, lahko raziskujete ključne besede, vidite povratne povezave svojih konkurentov in upravljate svoje na enem priročnem mestu.

Spremljanje profila povratne povezave vam bo povedalo veliko o vrednosti vašega spletnega mesta in je pomemben del SEO strategije vašega spletnega mesta..

Upamo, da vam je ta vodič pomagal izvedeti, kaj so povratne povezave in kako jih lahko uporabite za rast vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map