Kako začeti modni blog (in zaslužiti) – korak za korakom

Ali želite začeti modni blog, vendar ne veste, kje začeti? Blog je enostavno zagnati, a težak del je biti uspešen in iz njega zaslužiti denar. V tem članku vam bomo pokazali, kako zagnati modni blog, ter delili nasvete, kako zaslužiti na svojem modnem blogu.


Začetek modnega bloga in zaslužek

Zakaj bi morali začeti modni blog?

Če ste navdušeni nad modo in slogom, ste na Instagramu zagotovo videli nekaj vrhunskih modnih blogerk in vplivnežev.

Ti modni blogi blogerjem ne zagotavljajo samo platforme, ampak prinašajo tudi veliko priložnosti. Presenečeni boste, ko boste odkrili številne načine, kako modni blogerji zaslužijo od svojih blogov.

Po podatkih Harper’s Bazaar oblikovalci in vrhunske blagovne znamke porabijo več kot milijon dolarjev letno za oglaševanje na Instagramu.

Najboljših 10 primerov modnega bloga, ki ga drobijo v letu 2018

Najboljši primeri modnega bloga

Modni blog vam poleg denarja omogoča, da se izrazite na najbolj kreativen način. Tu je nekaj vrhunskih primerov modnega bloga, ki jim lahko sledite po navdihu.

 1. Kaj smo nosili – (Danielle Bernstein)
 2. Lep pozdrav Jules – (Julie Sariñana)
 3. Solata blond – (Chiara Ferragni)
 4. Gal sreča Glam – (Julia Engel)
 5. Song of Style – (pesem Aimee)
 6. Kayture – (Kristina Bazan)
 7. Wendijeva knjižica za iskanje – (Wendy Nguyen)
 8. Atlantsko-pacifiški – (Blair Eadie)
 9. Chriselle Factor – (Chriselle Lim)
 10. Gary Pepper Girl – (Nicole Warne)

Pri vseh zgornjih primerih modnega bloga boste opazili, da imajo vsi svoj edinstven glas, osebnost in okus v modi. Ti modni blogerji prinašajo svojo edinstveno perspektivo, da poudarjajo svoje najljubše izdelke, trgovino in blagovne znamke.

Če verjamete, da ste edinstveno prevzeli modo in slog, potem zagotovo začnite modni blog.

Nastavitev dela modnega bloga je enostavna, saj so vse pomembne stvari v življenju, zaradi česar je blog priljubljen in zasluži, potreben napor.

Če pa to storite pravilno, boste zagotovo našli izkušnjo, ki je koristna in izpolnjujoča.

Kaj boste potrebovali, da začnete svoj blog o modi

Modno bloganje

Najprej morate izbrati pravo platformo za izdelavo lastnega modnega bloga. Izbirate lahko veliko, vendar ima vsaka svoje prednosti in slabosti (oglejte si našo primerjavo najboljših platform za bloganje).

Na primer, lahko začnete brezplačni blog na platformi, kot so WordPress.com, Tumblr, Blogger itd.

Temu pravimo brezplačni spletni dnevniki in so glede funkcij in prilagodljivosti zelo omejeni, ko gre za rast vaše osebne blagovne znamke. Najpomembnejša omejitev je vaša sposobnost, da iz svojih vsebin zaslužite denar.

Kaj pa začeti modni blog z Instagrama?

Instagram je super, vendar ga nimate v lasti. Lahko si ustvarite ogromno sledilcev in vse to lahko takoj mine, če se Instagram odloči, da je vaša vsebina kršila del njihove politike.

Ne pravimo, da ne smete uporabljati Instagrama. Morate ga uporabiti za ustvarjanje velikega občinstva, vendar boste potrebovali osrednjo platformo, s katero lahko nadzirate, kje boste lahko obdržali občinstvo, ki se bo vračalo še dolga leta.

Najboljši način za izdelavo modnega bloga je ustvarjanje lastnega spletnega mesta s popolnim lastništvom in popolnim nadzorom.

Zdaj je vprašanje, kako lahko začetnik, ki nima znanja kodiranja, ustvari spletno stran?

Tukaj prihaja WordPress.org. To je močan ustvarjalec spletnih strani, ki vam omogoča popoln nadzor in popolno lastništvo vaše spletne strani. Pomembno je, da WordPress.org ne zamenjate z WordPress.com. To sta dve različni platformi. (Za več podrobnosti glejte našo primerjavo WordPress.com z WordPress.org).

Za začetek modnega bloga s pomočjo WordPress.org potrebujete tri stvari:

 1. Ime domene – to bo naslov vašega spletnega mesta in uporabniki, ki bodo v brskalnik vnašali svoj blog (npr. Wpbeginner.com).
 2. Spletno gostovanje – to bo dom vašega spletnega dnevnika in kamor boste shranili vse datoteke svojega spletnega mesta.
 3. Vaša nerazdeljena pozornost 30 minut

Da, popolnoma nov modni blog lahko začnete v 30 minutah in korak za korakom vas bomo vodili skozi celoten set.

V tej vadnici bomo zajeli naslednje:

 • Kako brezplačno registrirati ime domene
 • Kako izbrati najboljše spletno gostovanje
 • Kako namestiti WordPress
 • Kako najti popolno temo (oblikovanje spletnega mesta) za svoj modni blog
 • Kako dodati vsebino v svoj modni blog
 • Kako pridobiti več obiskovalcev svojega modnega bloga
 • Kako zaslužiti iz svojega modnega bloga
 • Viri za učenje WordPressa in gojenje modnega bloga

Pripravljeni? Začnimo.

Nastavitev modnega bloga z uporabo WordPressa

Ime domene običajno stane 14,99 USD / leto, spletno gostovanje pa običajno stane 7,99 USD / mesec.

To je veliko za začetnike, ki šele začenjajo.

Na srečo naši prijatelji v Bluehostu našim bralcem ponujajo brezplačno domeno, brezplačen SSL in 60% popust na gostovanje.

V bistvu lahko začnete že za 2,75 USD na mesec.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost →

OPOMBA: Pri WPBeginner verjamemo v preglednost. Če se prijavite pri Bluehostu z našo referenčno povezavo, bomo zaslužili majhno provizijo za vas brez dodatnih stroškov (v resnici boste prihranili denar in dobili brezplačno domeno). To komisijo bi dobili za priporočilo skoraj vsakega podjetja za gostovanje WordPressa, priporočamo pa le izdelke, ki jih osebno uporabljamo in verjamemo, da bodo našim bralcem dodali vrednost..

Pojdimo naprej in nastavite spletno gostovanje + domeno, da boste lahko začeli.

Najprej morate obiskati spletno mesto Bluehost in klikniti gumb za začetek.

Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati načrt. Priporočamo bodisi osnovne ali plus načrte. Če želite, lahko vedno nadgradite pozneje.

Nato vas bo pozval, da izberete ime domene za svoje spletno mesto.

Izberite ime domene

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta in to bodo uporabniki vnesli v svoje brskalnike, da bodo obiskali vaš blog.

Izbrati morate ime domene, ki odraža vaš osebni glas. Moral bi biti edinstven, ustvarjalen in zanimiv. Za več podrobnosti glejte naše nasvete o izbiri odličnega domenskega imena za vaše spletno mesto.

Ko vnesete ime svoje domene, morate izpolniti svoje podatke za dokončanje nakupa.

Podrobnosti o računu boste prejeli v e-poštnem sporočilu, ki ste ga poslali na naslov. To e-poštno sporočilo vsebuje povezavo na nadzorni plošči spletnega gostovanja in podatke za prijavo.

Ko kupite gostovanje, je naslednji korak namestitev WordPress-a. To lahko storite tako, da sledite navodilom v našem koraku po korakih o tem, kako začeti blog.

Izbira dizajna za vaš modni blog

Primeri oblikovanja modnega bloga

Spletni blog o modi in slogu ne more iti samo z navadnim izgledom podjetja ali spletnega dnevnika. Vaše spletno mesto potrebuje zasnovo, ki predstavlja vaš edinstven občutek za slog in ustvarjalnost.

Večina modnih blogerjev ni oblikovalcev spletnih strani, kako ustvariti edinstven, eleganten, eleganten in seveda kreativen dizajn spletnega mesta?

Na srečo obstaja na tisoče že izdelanih predlog WordPress, ki jih lahko izbirate.

Naši uredniki so izbrali najboljše teme WordPress za modne bloge, ki jih lahko preverite. Vse teme na seznamu vključujejo kreativne zasnove s prilagodljivimi možnostmi, da jih preprosto naredite preprosto. Najpomembneje je, da so vsi odzivni (aka mobile friendly), kar pomeni, da so videti dobro tudi na mobilnih in tabličnih računalnikih.

Vsaka od teh tem ima svojo stran z nastavitvami. Tu boste nastavili temo, dodali logotip svojega spletnega mesta, izbrali barve in izbrali osnovne nastavitve.

Glede na to, katero temo izberete, boste našli na tone možnosti za prilagajanje. Priporočamo, da si prizadevate za preprostost v oblikovanju vašega spletnega mesta za čistejši videz.

Dodajte uporabno vsebino v svoj modni blog

Gal Meets Glam - vrhunski modni blog

Ko imate vzpostavljen delujoč dizajn, lahko začnete delati na vsebini. Priporočamo, da najprej dodate statično vsebino.

Statična vsebina so strani, ki so pogoste med vsemi spletnimi mesti. To vključuje stran z obrazcem za stik, stran o nas in stran o politiki zasebnosti.

Če vaša tema vključuje vtičnik za ustvarjanje strani, ga lahko uporabite tudi za ustvarjanje drugih statičnih ciljnih strani.

Nato želite začeti dodajati članke / objave na spletnem dnevniku. Oglejte si naš vodič o tem, kako dodati novo objavo spletnega dnevnika v WordPressu in uporabiti vse funkcije.

Zdaj boste tu razvili svoj glas. Vaše objave na blogu morajo biti zabavne, informativne in koristne. Vodenje bloga pomeni, da boste morali redno predstavljati nove ideje za svoje objave na spletnem dnevniku. Oglejte si teh 73 vrst objav na spletnem dnevniku, ki dokazano delujejo, in jih lahko preprosto prilagodite svojemu modnemu blogu.

Priporočamo, da za svoje članke izberete stalno frekvenco. Zasedla in večja spletna mesta vsak dan objavljajo nove vsebine. Začnete lahko tako, da dodate nekaj objav na teden in nato postopno povečate svojo pogostost do dnevnih posodobitev.

Če želite ustvariti redne ideje za objavo na spletnem dnevniku, obiščite priljubljene bloge v modni industriji, da zberete navdih. Oglejte si, kaj počnejo ti najboljši blogi, in to ponovite na svojem blogu.

Hashtag moda na Instagramu

Ne pravimo, da bi morali samo krasti / poustvariti isto vsebino.

Samo zbrati morate teme, zbrati ideje in dobiti navdih. Nato uporabite te ideje na svojem blogu, tako da mu dodate svoj edinstven glas, slog in okus.

Optimizirajte svoj modni blog in tako pridobite več obiskovalcev

Ko začnete z dodajanjem uporabne vsebine, je naslednji korak, da zagotovite, da bodo uporabniki lahko našli vaše spletno mesto.

Tu je opisano, kako zagotovite, da vaše spletno mesto obišče obiskovalce in da obiskovalci sodelujejo z vašo vsebino.

Začnite delati na SEO svojega spletnega mesta

Izboljšajte svoj spletni dnevnik SEO

Večina priljubljenih blogov pridobi velik delež svojega prometa iz iskalnikov, kot sta Google in Bing. Tržniki uporabljajo SEO, Search Engine Optimization za optimizacijo svojega spletnega mesta za višje uvrstitve.

WordPress je sam po sebi dokaj prijazen do SEO, vendar lahko še vedno storite, da ga še izboljšate. Za izboljšanje razvrstitve vašega spletnega mesta sledite našim korakom po koraku za WordPress SEO navodila.

Izboljšajte hitrost spletnega mesta

Izboljšajte hitrost spletnega dnevnika

Hitrost je eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na uporabniško izkušnjo na vašem spletnem mestu. Vpliva tudi na uvrstitev na iskalnikih vašega spletnega mesta, saj Google hitrost šteje za enega najpomembnejših dejavnikov.

Svoje spletno mesto lahko bistveno hitreje naredite tako, da v WordPressu implementirate določene nastavitve zmogljivosti. Ustvarili smo popoln vodnik po korakih o tem, kako pospešiti WordPress in povečati učinkovitost.

Sledite vpletenosti uporabnikov

Po aktivnostih uporabnikov na vašem spletnem dnevniku

Posegi uporabnikov po prihodu na vaše spletno mesto se imenujejo uporabniško udejstvovanje. Zelo angažirana publika pomeni, več ogledov strani in več uspeha za vaš modni blog.

Tu boste potrebovali Google Analytics. Pove vam, od kod prihajajo vaši obiskovalci, kaj počnejo na vašem spletnem mestu in kako se lahko vedno znova vračate.

Preprosto pojdite v našo vadnico o tem, kako namestiti Google Analytics v WordPress, in začela bo slediti prometu na vašem spletnem mestu.

Google Analytics ponuja veliko podatkov. Kako ugotovite, kje iskati informacije, ki jih potrebujete?

Če želite odgovoriti na to vprašanje, imamo ločen članek o tem, kako slediti vključenosti uporabnikov v WordPress z uporabo Google Analytics.

Začnite zaslužiti z modnega bloga

Zaslužite s svojim modnim blogom

Ste se kdaj vprašali, kako si modne blogerke privoščijo oblačila, ličila in dodatke? Pravzaprav jim tega ni treba. Večina uspešnih modnih blogerjev promovira sponzorirane vsebine, kjer jim blagovne znamke plačujejo za promocijo izdelkov.

Plačane in sponzorirane vsebine so glavni vir zaslužka za številne modne blogerke. Tukaj bomo navedli najučinkovitejše načine, kako lahko začnete zaslužiti na svojem modnem blogu, ko prvič začnete.

1. Prikazujte oglase z uporabo storitve Google AdSense

Večina spletnih strani na internetu se za ustvarjanje prihodka zanaša na oglase. Google AdSense vam omogoča enostavno prikazovanje oglasov na svojem spletnem mestu in zaslužite denar od svojega spletnega dnevnika, tudi ko šele začenjate.

Glejte naš korak za korakom navodila za pravilno dodajanje Google AdSense v WordPress za podrobna navodila.

2. Pridruženo trženje

Affiliate marketing vam omogoča, da priporočate izdelke, ki jih imate radi. Provizijo za napotnice dobite, ko uporabniki po nakupu izdelka kupijo izdelek.

Če želite zaslužiti s partnerskim trženjem, boste morali poiskati modne izdelke in blagovne znamke s partnerskim programom. Največji partnerski partner, na katerega se lahko prijavite, so Amazonove podružnice. Na voljo imajo na tone izdelkov iz mode, oblačil in dodatkov, ki jih lahko priporočate in za to plačate.

Oglejte si naš vodič o dodajanju in upravljanju partnerskih povezav v WordPressu.

3. Zgradite po Instagramu

Instagram se je postavil kot glavno družabno omrežje za ljubitelje mode in stila. Pridružiti se morate Instagramu in začeti objavljati z ustreznimi hashtagi, da se prepričate, ali bodo vaše objave dosegle pravo občinstvo.

Najboljši način za oblikovanje Instagram strategije je sledenje drugim vrhunskim modnim blogom na Instagramu. Preučite njihove objave, opise in hashtage ter poskusite ponoviti enak učinek s svojimi objavami na Instagramu.

Povežite se tudi z drugimi vplivnimi partnerji in naredite S4S, delite za skupno rabo, akcije. V tej strategiji bo vsaka stranka delila objave na Instagramu druge osebe in jih označila. Obe osebi pomagata, da povečata svojo sledljivost.

Naslednji enostaven način za izgradnjo Instagrama je delitev objav v Instagramu na vašem spletnem dnevniku WordPress.

4. Promocije blagovnih znamk

Dovoli znamkam, da se obrnejo na vas

Pridružite se blagovnim znamkam, modnim startupom in agencijam, da se z njimi povezujejo. Najboljši način, kako ugotoviti, katera podjetja delajo promocije blogov, je, da spremljate vrhunske modne blogerke in njihove objave na Instagramu.

Če želite več načinov zaslužiti na svojem modnem blogu, si oglejte naš vodič o preizkušenih načinih zaslužka na svojem spletnem dnevniku.

Obvlada WordPress spretnosti

WordPress je enostaven za uporabo in prijazen do začetnikov. Kadar koli začnete uporabljati novo platformo, se vedno najdejo nove stvari, ki jih morate odkriti in se naučiti. Tu lahko pomaga WPBeginner.

WPBeginner je največje brezplačno spletno mesto WordPress za začetnike. Imamo veliko koristnih vsebin, ki so ustvarjene posebej za začetnike, lastnike podjetij in blogerje.

Če želite razširiti svoje znanje WordPress, morate preveriti:

 • WPBeginner Dictionary – Naš WordPress glosar je najboljše mesto, da se seznanite z jezikom WordPress
 • WPBeginner Videos – Novi WordPress uporabniki lahko začnejo s temi 23 videoposnetki, da obvladajo WordPress.
 • WPBeginner Blog – osrednje mesto za vse naše WordPress vadnice in vodnike.

Prav tako se lahko naročite na naš YouTube kanal, kamor redno nalagamo nove video vadnice, s katerimi boste lažje spoznali WordPress.

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da začnete svoj modni blog in zaslužite na njem. Morda boste želeli videti tudi naš vrhunski varnostni vodnik za WordPress, da bo vaš blog varen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map