Kaj je RSS? Kako uporabljati RSS v WordPressu?

Kot bloger ste verjetno naleteli na oranžno ikono z oznako RSS. Če ste se že kdaj vprašali, kaj je RSS in kako lahko uporabite RSS za pripravo svojega spletnega mesta WordPress, potem ste na pravem mestu. V tem članku bomo razložili, kaj je RSS, katere so prednosti RSS in kako ga uporabiti za rast vašega WordPress bloga.


Kaj je RSS?

Kaj je RSS?

RSS je vrsta spletnega vira, ki uporabnikom in aplikacijam omogoča, da redno prejemajo posodobitve s svojega spletnega mesta ali spletnega dnevnika. RSS kratica je kratica za resnično preprosto združevanje ali vsebino obogatenega spletnega mesta. Včasih se imenuje vir ali RSS.

V zgodnjih dneh interneta, če želite spremljati posodobitve na svojem najljubšem spletnem mestu, potem ste ga morali zaznamek in nato ročno obiskati, če želite preveriti, ali obstajajo posodobitve.

RSS feed je to težavo rešil tako, da je uporabnikom omogočil, da spremljajo svoja najljubša spletna mesta, ne da bi morali vsakič ročno obiskati spletno mesto.

RSS dovoljuje blogerjem in založnikom, da samodejno prenesejo svojo vsebino, tako da jo lahko ljudje preberejo v svojem e-poštnem sporočilu, bralniku vira in drugih napravah.

Kako deluje RSS feed?

RSS viri delujejo tako, da objavijo najnovejšo vsebino v strukturiranem dokumentu XML. Ta vir vsebuje vaše celotne članke ali povzetek in metapodatke za vsak element, kot so datum, avtor, kategorija itd.

Ta dokument XML je mogoče nato prebrati in prebrati z bralnikom RSS. Na voljo je veliko programske opreme za branje RSS za vse operacijske sisteme, namizja in mobilne naprave.

Tukaj izgleda primer RSS vira:

<?različica xml ="1.0" kodiranje ="UTF-8"?>

WPBeginner
https://www.wpbeginner.com
Vodnik za začetnike za WordPress
Torek, 02 dec 2018 14:13:37 +0000
en-ZDA

Kako popraviti WordPress objave, ki se vračajo 404 napake
http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/
Torek, 02 dec 2018 11:58:18 +0000
Uredništvo

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    [ware_item id=87][/ware_item]