Hvordan bruke SMTP-server til å sende WordPress-e-post

Har du problemer med å motta eller sende e-post fra WordPress-nettstedet ditt? En løsning for det er å bruke tredjeparts e-posttjenester som Mailgun. Disse tjenestene vil imidlertid koste deg ekstra penger. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du bruker en SMTP-server til å sende WordPress-e-post.


Bruke SMTP-server for å sende WordPress-e-post

Problemet med WordPress-e-poster

WordPress bruker e-postfunksjon i PHP for å sende e-post. Mange delte hostingleverandører har ikke denne funksjonen konfigurert riktig, eller de har deaktivert den helt for å unngå misbruk. I begge tilfeller fører dette til at WordPress-e-postene dine ikke blir levert.

Den alternative løsningen er å bruke en tredjeparts e-posttjeneste for å sende ut e-postene dine. Du kan bruke tjenester som Mailgun, Google Apps for arbeid eller Sendgrid.

Du må betale for kontoen din, og kostnadene vil variere avhengig av hvor mange brukere / kontoer du legger til eller antall e-postmeldinger du sender. Se veiledningen vår om hvordan du fikser WordPress som ikke sender e-postproblemer.

Hva om vi fortalte deg at det er et annet alternativ, og mest sannsynlig at du allerede betaler for det?

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Bruke e-postkontoer av verten

De fleste WordPress-hostingleverandører tilbyr e-posttjenester for hvert domene du er vert for hos dem. Dette betyr at du kan opprette e-postkontoer med ditt eget domenenavn som [email protected]

Først må du opprette en e-postkonto. Av hensyn til dette eksemplet viser vi deg hvordan du oppretter en e-postkonto i cPanel. Tjenesteleverandøren din kan bruke et annet kontostyringssystem, men den grunnleggende prosessen er den samme på de fleste hostingtjenester.

Logg på hostingkontoen din, og klikk på e-postkontoer under e-postdelen.

E-postkontoer

Dette viser deg et enkelt skjema der du må fylle ut informasjonen som kreves for å opprette e-postkontoen din.

Siden vi bruker denne kontoen til å sende WordPress-e-postmeldinger, anbefaler vi at du oppretter en e-postkonto som [email protected] Sørg for å erstatte example.com med ditt eget domenenavn.

Oppretter e-postkonto i cPanel

Etter å ha opprettet e-postkontoen din, er du nå klar til å bruke den i WordPress. Men før du gjør det, trenger du følgende informasjon fra leverandøren av hostingtjenester.

  1. SMTP-vert for din e-postadresse.
  2. SMTP-port for sikker innlogging.

Du kan sjekke brukerstøttedelen på vertsens nettsted for denne informasjonen. Det vil sannsynligvis være en artikkel som gir denne informasjonen. Hvis du ikke finner den, bør du kontakte hostingstøtten for å be om denne informasjonen.

Bruke den merkede e-postadressen din i WordPress

Du må nå installere og aktivere WP Mail SMTP-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »E-post for å konfigurere plugin-innstillingene.

WP-Mail-SMTP-innstillinger

Først må du oppgi e-postadressen du nettopp opprettet. Etter det kan du legge til et fra-navn, dette vil bli brukt som avsendernavn.

Hvis du ikke legger til et fra-navn, bruker pluginen standard WordPress.

Deretter må du velge mailer. Gå videre og klikk på alternativet ‘Annen SMTP’ for å velge det.

Velg Mailer

Etter det må du merke av i ruten ved siden av ‘Return Path’ -alternativet. Dette alternativet angir returveien for å samsvare med avsenderens e-postadresse. Hvis du lar det ikke være avkrysset, vil returnerte meldinger og kvitteringer som ikke leveres gå tapt.

Deretter må du sette opp SMTP-alternativer.

SMTP-innstillinger

Først må du oppgi SMTP-verten og porten. Du kan få denne informasjonen fra hostingleverandøren. Vanligvis er SMTP-verten mail.yourdomain.com (erstatt yourdomain.com med ditt eget domenenavn). For SMTP-port brukes ofte 465.

Deretter må du velge kryptering. De fleste WordPress-vertsfirmaer støtter SSL og TLS. Vi anbefaler å bruke TLS-alternativet når det er tilgjengelig.

Etter det slår du på godkjenningsknappen og oppgir ditt SMTP-brukernavn og passord. Normalt er e-postadressen din også ditt SMTP-brukernavn.

Passordet ditt er lagret som ren tekst, noe som ikke er trygt. Ikke bekymre deg, vi vil vise deg hvordan du kan sikre deg senere i denne artikkelen.

Ikke glem å klikke på lagre innstillinger-knappen for å lagre endringene dine.

Testing av SMTP-innstillingene

Nå som du har satt opp WP Mail SMTP for å sende e-post, la oss teste om alt fungerer bra. Klikk på fanen ‘E-posttest’ på innstillingssiden for plugin-programmet.

Send test e-post

Du må oppgi en e-postadresse der du ønsker å motta test e-post. Dette kan være hvilken som helst gyldig e-postadresse du har tilgang til. Klikk deretter på Send e-post-knappen for å fortsette.

WP Mail SMTP vil nå sende en e-postmelding ved å bruke SMTP-innstillingene du oppga tidligere. Du vil se en suksessmelding når e-post sendes vellykket.

Sikre e-post passord

Du må kanskje oppgi passordet for e-postkontoen din i WP MAIL SMTP-innstillinger. Dette passordet lagres normalt som ren tekst som er utrygg.

Imidlertid gir plugin også et alternativ for å gjøre det sikrere. For å gjøre det, må du legge til litt kode i wp-config.php-filen. Hvis du ikke har gjort dette før, kan du se guiden vår for hvordan du redigerer wp-config.php-filen i WordPress.

Først må du koble deg til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient eller File Manager-app i cPanel. Når du er tilkoblet, vil du finne wp-config.php-filen i rotmappen på nettstedet ditt.

Du kan redigere denne filen ved å bruke hvilken som helst ren tekstredigerer som Notepad eller TextEdit.

Finn linjen som sier ‘Det er alt, slutt å redigere! Glad blogging og legg til følgende kode rett før den.

define (‘WPMS_ON’, true);
define (‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘ditt_passord’);

Ikke glem å erstatte “ditt passord” med det faktiske SMTP-passordet. Lagre og last deretter opp wp-config.php-filen tilbake til serveren etter det.

Du kan nå besøke WordPress-adminområdet ditt og gå til Innstillinger »WP Mail SMTP side. Bla ned til delen for SMTP-alternativer, og du vil se passordfeltet nå er deaktivert.

SMTP-passord deaktivert

Feilsøking av WordPress e-postproblemer

Den vanligste årsaken til feil i sending av e-post ved bruk av SMTP er feil SMTP-vert eller -port. Forsikre deg om at du oppgir riktig verts- og portinnstillinger levert av hostingleverandøren.

Forsikre deg om at du velger riktig krypteringsmetode. Vanligvis fungerer SSL i de fleste miljøer, men vi anbefaler at du tar kontakt med webhotellet hvis e-postene dine ikke blir levert.

Fordeler og ulemper ved å bruke webhotellens e-postservere for WordPress-e-poster

Den første og den mest åpenbare fordelen er at du kan bruke din egen merkede e-postadresse til utgående e-post i WordPress.

En annen fordel er at du allerede har betalt for denne tjenesten når du registrerte deg for hostingkontoen din. Du trenger ikke å betale noen ekstra penger for å sende og motta e-post.

Enkelte WordPress-hostingleverandører håndhever imidlertid begrensninger for utgående e-post. Dette er grunnen til at vi ikke anbefaler å bruke WordPress til å sende e-post med nyhetsbrev.

Et annet vanlig problem med delte hostingleverandører er at e-postserverne deres til tider kan være ganske upålitelige. Hvis du merker forsinkelser i levering av e-post, bør du vurdere å bruke tredjeparts e-posttjenester som Google Apps for Work, Mailgun eller SendGrid.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du bruker SMTP-server til å sende WordPress-e-post. Det kan også være lurt å se listen vår med WordPress-plugins for virksomheter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me