Hvordan du ber Google om å gjennomsøke nettadresser til ditt WordPress-nettsted

Nylig spurte en av leserne våre om det er mulig å få Google til å gjennomsøke spesifikke nettadresser? Hvis nettstedet ditt er nytt, vil Google ta litt tid å gjennomsøke og vise nye sider eller endringer i søkeresultatene. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du ber Google om å gjenvinne URL-er til ditt WordPress-nettsted.


Slik ber du Google om å gjennomsøke nettadresser til ditt WordPress-nettsted

Når og hvorfor trenger du å be Google om å gjennomsøke nettadresser?

Når du legger til sider og innlegg på ditt WordPress-nettsted, vil Google ta sin tid til å gjennomsøke disse nye koblingene. Google krever samme tid for å gjennomsøke de oppdaterte URL-ene til ditt WordPress-nettsted.

Når du manuelt ber Google om å gjennomsøke nettadressene dine, vil den sette den nye lenken i køen for å bli indeksert på Google. En Google-søkebot vil begynne å sammenkoble linkene dine en etter en og vise dem i søkeresultatene.

Noen av de vanligste årsakene til at Google ber om å gjenvinne URL-er, er:

  1. Når du legger til et nytt innlegg eller side
  2. Når du gjør endringer i et eksisterende innlegg eller en side
  3. Hvis du mener at en side skal indekseres i Google, men du ikke finner den

For de to første alternativene som er nevnt over, kan du automatisere denne prosessen ved å bruke XML-nettkart. Google er ganske flink til å indeksere nettsted fordi det er deres virksomhet.

Vi har imidlertid sett at bestemte sider mangler fra Google (uten grunn). Noen ganger er det bare å be Google om å gjennomsøke at siden vil vises med en gang.

Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du ber Google om å gjennomsøke nettadresser til ditt WordPress-nettsted og vise dem i søkeresultatene.

Ber Google om å gjennomsøke nettadresser til ditt WordPress-nettsted

Først må du få nettstedet ditt oppført på Google, og deretter vil Google automatisk begynne å gjennomsøke nettadressene dine. Du kan imidlertid også be Google om å gjennomsøke de nye koblingene dine for alle tilfeller som vi diskuterte ovenfor.

Du kan følge trinnene nedenfor for å be Google om å gjenvinne URL-er til ditt WordPress-nettsted.

Trinn 1: Bruk URL-inspeksjonsverktøyet til å gjennomsøke URL-er

URL-inspeksjonsverktøy er tilgjengelig i den nye og oppdaterte Google-søkekonsollen (tidligere kjent som Googles verktøy for nettredaktører). Dette verktøyet hjelper deg med å identifisere problemene relatert til nettadressene dine og tilby løsninger for å indeksere koblingene dine i Google.

Det vil også hjelpe deg med å feilsøke de vanlige WordPress-feilene for nettadressene og andre URL-indekseringsproblemer.

I den nye Google-søkekonsollen må du velge eiendom eller nettsted for å sjekke URL-indeksstatusen.

Merk: Hvis du ikke har et nettsted oppført på Googles webmastere-verktøy, må du først legge det til som en ny egenskap for å fortsette med URL-inspeksjonsverktøyet.

Velg eiendom

Etter å ha valgt egenskapen, må du gå til URL-inspeksjonsverktøyet til venstre-menyen og legge til URL-en i søkefeltet du vil inspisere..

Inspiser URL

Den vil få dataene om URLen din og vise dem i Google Search Console-oversikten.

Hvis nettadressen din er på Google, vil du se en suksessmelding med nyttig informasjon om koblingen din. Du kan utvide funnene og se om det er andre problemer som skal løses. Hvis ikke, ser du innleveringsforespørselen fra Google om å gjennomsøke og indeksere nettadressen din.

Imidlertid, hvis koblingen ikke er på Google, viser den feilene og en mulig løsning for å få webadressen din indeksert på Google.

Du kan løse problemene og inspisere nettadressen igjen til du får suksessmeldingen. Etter det blir en forespørsel satt i gang om å gjenvinne URL-en din. Bare gjenta det samme for alle nettadressene du vil at Google skal gjenvinne.

Trinn 2: Send inn XML-områdekart for å gjennomsøke URL

Hvis du fremdeles ikke er sikker på om indekseringen av nettadressene dine på Google, kan du ganske enkelt sende inn et oppdatert XML-områdekart med de nye nettadressene til Googles verktøy for nettredaktører. Nettkart er den raskeste måten å få de nye nettadressene indeksert på Google.

For dette trinnet anbefaler vi å bruke Yoast SEO-plugin som inkluderer fleksible alternativer for riktig konfigurering av XML-sitemaps i WordPress.

I WordPress-administratorområdet ditt, må du gå til SEO »Generelt side. Under Funksjoner-delen må du slå på innstillingen for XML-nettkart.

Aktiver XML-nettkart

Ikke glem å klikke på Lagre endringer knapp.

Deretter kan du se det oppdaterte nettstedskartet ved å klikke på spørsmålstegnikonet ved siden av overskriften til XML-nettkart. Hvis de nye koblingene er synlige i denne sitemap-filen, kan du gå videre og sende den til Googles webmastere-verktøy.

Vis XML-nettkart

For å sende inn XML-nettkartene, må du gå til den nye Google Search Console og gå til Sitemaps på venstre meny. Bare legg til XML-sitemap-linken og klikk på Sende inn knapp.

Send inn XML-nettkart

Dette oppdaterte områdekartet vil be Google-boter om å raskt gjenopprette de nye nettadressene og vise dem i søkeresultatene.

Merk: du trenger bare å laste opp nettkartet en gang. Google omlager nettstedkartet ditt regelmessig, og det vil legge til oppdaterte innlegg raskt når nettstedskartene dine er lagt til.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du ber Google om å gjenvinne URL-er til ditt WordPress-nettsted. Det kan også være lurt å se vår ultimate guide for hvordan du forbedrer WordPress SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me