Hvordan du enkelt oppretter et iscenesettingssted for WordPress (trinn for trinn)

Leter du etter å lage et iscenesettingssted for WordPress, men er ikke sikker på hvor du skal begynne?


Et iscenesettingssted for WordPress er et testnettsted som du kan bruke til å “trygt” gjøre pluginoppdateringer og andre endringer før du går live.

I det siste pleide det å være veldig vanskelig å sette opp et WordPress-staging-nettsted, men nå har det endret seg, så til og med en ikke-teknisk person kan gjøre det.

I denne trinnvise guiden viser vi deg hvordan du enkelt kan lage et iscenesettelsesmiljø for ditt WordPress-nettsted. Vi vil dekke flere forskjellige metoder, og de fleste av dem krever bare noen få klikk.

Hvordan lage et iscenesettingssted for WordPress

Hva er et iscenesettingssted?

Et iscenesettingssted er en klone av ditt live nettsted som brukes til å teste endringer før du gjør dem live. Staging-nettsteder hjelper deg med å få feil, slik at du ikke ender opp med å ødelegge nettstedet ditt.

Mange brukere installerer WordPress lokalt på Windows- eller Mac-datamaskinene sine for å teste endringer. Når de er ferdig med oppdateringene, laster de bare opp endringene fra localhost til live server

Det største problemet med denne tilnærmingen er hva hvis noe som fungerte på din localhost ikke fungerer på live-serveren?

Ofte kjører ikke localhost og live WordPress-hosting-servere det samme miljøet.

Siden iscenesettingen lever på webhotellserveren din, kan du enkelt forhindre alle disse feilene fordi det kjører den samme serverkonfigurasjonen som ditt live nettsted.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du konfigurerer et iscenesettingssted for WordPress.

Slik lager du enkelt et WordPress-staging-nettsted

Det er flere måter å lage et iscenesettingssted for WordPress. Det enkleste av dem er å bruke vertsleverandørens innebygde iscenesettingsfunksjon.

Noen av de beste vertsfirmaene for WordPress tilbyr allerede 1-klikks iscenesettingsnettsteder. Hvis nettstedet ditt er vert for en av dem, kan du enkelt opprette et iscenesettingssted uten problemer.

Hvis du ikke er med en av disse populære hostingløsningene, har vi også en løsning som hjelper deg med å opprette et WordPress-staging-nettsted ved hjelp av en plugin (og til og med manuelt).

For raskere surfing kan du bruke navigasjonen nedenfor for å hoppe til det avsnittet som er mest aktuelt for deg:

  Opprette et iscenesettingssted på Bluehost

  Bluehost er et av de beste WordPress-vertsselskapene. De tilbyr en rask 1-klikks staging site-løsning som kommer med alle planene deres.

  Først må du logge deg på administrasjonsområdet til WordPress-nettstedet og gå til Bluehost »Staging side.

  Staging site-alternativet på Bluehost

  Dette vil bringe deg til veiviseren for stasjonsnettsteder i Bluehost. Deretter må du klikke på knappen “Lag staging-nettsted” for å fortsette.

  Opprett iscenesettingsside på Bluehost

  Bluehost vil nå forberede iscenesettelsesmiljøet for nettstedet ditt. Når du er ferdig, vil du se en suksessmelding med en lenke for å besøke iscenesettingssiden.

  Gå til iscenesettingssiden

  Nå kan du klikke på knappen ‘Gå til iscenesettingsside’ for å fortsette.

  Du vil nå adminområdet på ditt iscenesettende WordPress-nettsted. Du vil se en rød knapp øverst på adminlinjen for å indikere at du jobber i iscenesettelsesmiljøet.

  Du kan jobbe videre på nettstedet ditt uten å bekymre deg for det som påvirker ditt live nettsted.

  Distribuere endringer fra iscenesettelse til live side på Bluehost

  Når du er klar til å skyve endringer fra iscenesettelse til live-siden, bare gå til Bluehost »Staging side.

  Distribuere iscenesettelse til live-nettsted på Bluehost

  Bla til delen Distribusjonsalternativer. Du vil se tre alternativer for distribusjon. Du kan bare distribuere filene, bare databasen, eller begge filene og databasen.

  Hvis du ikke er sikker, kan du klikke på Distribuere filer og databaseknappen for å distribuere alle endringer fra iscenesettelsesmiljøet.

  Dette vil få frem en popup der du blir bedt om å bekrefte at du vil distribuere iscenesettingssiden til produksjonsstedet. Klikk på ‘Ja, la oss distribuere’ -knappen for å fortsette.

  Bekreft distribusjon

  Bluehost vil nå begynne å distribuere iscenesettingssiden til live-siden. Avhengig av størrelsen på nettstedet ditt, kan dette ta en stund.

  Pop-up-en forsvinner automatisk når utplasseringen er over. Du kan nå besøke ditt live nettsted for å se endringene som er brukt på produksjonsstedet.

  Opprette et iscenesettingssted på SiteGround

  SiteGround er et annet topp WordPress-vertsfirma som tilbyr 1-klikks iscenesettingsfunksjon med GrowBig- og GoGeek-planene. Hvis nettstedet ditt er vert med SiteGround, er det slik du ville sette opp et iscenesettingsnettsted.

  Først må du logge inn på SiteGround cPanel-dashbordet. Deretter blar du ned til delen WordPress-verktøy og klikker deretter på iscenesettelsesikonet.

  Oppsettsikon i SiteGround cPanel

  Dette fører deg til siden med iscenesettingssteder. Herfra må du legge til nettstedet ditt til den iscenesettende manageren. Når du er ferdig, klikker du på knappen Legg til WordPress for å fortsette.

  Legg til nettstedet til staging manager

  På neste skjermbilde må du velge URLen der nettstedet ditt er installert. Hvis WordPress-nettstedet ditt er installert i en underkatalog, kan du legge til det i feltet ved siden av det og klikke på Legg til URL-knappen for å gå videre.

  Velg URL

  Staging site manager vil oppdage nettstedet ditt og legge det til på siden. Du kan nå klikke på knappen “Opprett staging-kopi” for å fortsette.

  Lag kopiering av iscenesettelsessted

  Du vil se en popup som lar deg passordbeskytte staging-nettstedet. Dette er en god idé fordi det hindrer andre i å få tilgang til nettstedet ditt. Det forhindrer også at Google indekserer duplikatinnhold.

  Gå fremover og oppgi brukernavn / passord, og klikk deretter “Fortsett”.

  Passordbeskytt iscenesettelsessted

  SiteGround vil nå lage iscenesettelsesmiljøet for ditt WordPress-nettsted.

  Når det er gjort, vil du se staging site manager med lenker til adminområdet på staging nettstedet. Gå videre og begynn å jobbe med ditt iscenesettingssted for WordPress.

  Etter at du er ferdig med å gjøre endringer på nettstedet ditt, kan du skyve det live ved å gå til iscenesettingssiden i cPanel. Du må klikke på knappen ‘Administrer staging-kopier’ ved siden av nettstedet ditt.

  Administrer iscenesettelse av kopier

  På neste side kan du klikke på ‘Trykk på live’-knappen for å skyve endringer fra iscenesettelse til ditt live nettsted.

  Distribuere iscenesettelse for å leve

  Opprette et iscenesettingssted på WP Engine

  WP Engine er det beste WordPress-administrerte hostingfirmaet i verden. Managed WordPress hosting er en concierge-tjeneste for ditt WordPress-nettsted der hostingleverandøren tar seg av oppdateringer, sikkerhetskopier, sikkerhet og ytelse.

  WP Engine tilbyr iscenesettelsesløsning med ett klikk med alle planene sine. Hvis du bruker WP Engine til å være vertskap for nettstedet ditt, er det slik du ville opprette et iscenesettelsesmiljø for nettstedet ditt.

  Først må du logge deg på WP Engine-dashbordet. Gå deretter til siden-siden og velg nettstedet ditt ved å klikke på det.

  Nettsteder WP Engine

  Dette fører deg til dashbordet på nettstedet ditt. Nå må du klikke på koblingen Legg til iscenesettelse fra venstre kolonne.

  Legg til iscenesettingssted i WP Engine

  På neste skjermbilde må du oppgi et navn for iscenesettingsområdet under fanen ‘Opprett nytt’. Dette navnet vil også være underdomenet til iscenesettingsstedet ditt.

  Lag et nytt iscenesettingssted

  Klikk på knappen Opprett miljø for å fortsette.

  WP Engine vil nå opprette et iscenesettingssted for deg. Imidlertid er dette iscenesettelsesmiljøet bare et tomt WordPress-nettsted som ikke har noe innhold på ditt live nettsted.

  La oss endre dette.

  Bytt til produksjonsmiljøet ditt ved å klikke på produksjonen fra venstre kolonne. På neste skjermbilde, klikk på Kopier til-knappen øverst til høyre på skjermen.

  Kopier til iscenesettelse

  Deretter blir du bedt om å velge sikkerhetskopi-punktet du vil bruke til iscenesettingsstedet. Hvis du er usikker, velg den siste sikkerhetskopien på nettstedet ditt.

  Velg sikkerhetskopieringspunkt

  Klikk på forhåndsvisningskopieringsknappen.

  Du vil se en advarsel popup som informerer deg om at du kopierer kilden nettstedet til iscenesettelsesmiljøet. Klikk på Kopier miljø for å fortsette.

  Kopier advarsel på nettstedet

  WP Engine kopierer nå ditt live nettsted til iscenesettelsesmiljøet. Du vil motta en e-postvarsling når det er gjort.

  Etter det kan du logge deg på staging-nettstedet ditt ved å bruke det samme admin-brukernavnet og passordet som ditt live-nettsted.

  Distribuere iscenesettelse til live nettsted på WP Engine

  Når du er klar til å skyve endringene fra ditt WordPress-staging-nettsted til live-nettsted, må du først opprette et sikkerhetskopi punkt for staging-nettstedet.

  Et backup-punkt er akkurat som å lagre fremgangen din i et spill. Du må opprette en før du distribuerer staging-nettstedets endringer på live-nettstedet.

  Bare gå over til WP Engine-instrumentbordet og klikk på Staging »Sikkerhetskopieringspoeng -menyen fra venstre kolonne.

  Lag et backup-punkt for iscenesettingsnettstedet ditt

  Deretter gir du en beskrivelse for sikkerhetskopien din, slik at du kan huske endringene senere, og deretter klikke på knappen “Opprett iscenesettelse av sikkerhetskopiering”.

  Lag sikkerhetskopi av iscenesettingsstedet ditt

  WP Engine vil nå opprette et backup-punkt for nettstedet ditt. Du vil motta en e-postvarsling når sikkerhetskopien er fullført.

  Du er nå klar til å distribuere iscenesettingssiden.

  Bare klikk på ‘Kopier til’ -knappen øverst til høyre på skjermen og velg ‘Produksjon’.

  Kopi til produksjon

  Deretter blir du bedt om å velge et sikkerhetskopi punkt. Denne gangen velger du sikkerhetskopien du opprettet tidligere, og klikker på forhåndsvisningsknappen.

  Velg sikkerhetskopieringspunkt

  Du vil se en advarsel, men gå videre og klikk på knappen ‘Kopier miljø’ for å fortsette.

  Kopierende miljø

  WP Engine kopierer nå iscenesettelsesmiljøet til ditt live nettsted. Du vil motta en e-postvarsling når den er fullført.

  Etter det kan du logge inn på ditt live nettsted for å sikre at alt fungerer bra, og det burde fordi du testet alle endringene dine på iscenesettelse.

  Opprette et iscenesettingssted ved hjelp av WordPress Plugin

  Hvis WordPress-vertsfirmaet ditt ikke tilbyr en staging site-funksjon, kan du fremdeles opprette et iscenesettingsnettsted ved hjelp av en WordPress-plugin.

  Det er noen ulemper med å bruke denne metoden.

  For det første vil en plugin ha begrenset kontroll på hosting-serveren din. Dette er grunnen til at det ikke alltid gir de beste resultatene.

  For det andre vil plugin vi bruker lagre iscenesettingssiden på deres egne servere. Hvis du er bekymret for personvern og databeskyttelse, kan det hende at dette ikke er den ideelle situasjonen for deg.

  Når det er sagt, la oss se hvordan du oppretter et iscenesettende WordPress-nettsted ved hjelp av en WordPress-plugin.

  Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere WP Stagecoach-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

  Ved aktivering vil plugin-en legge til et nytt menyelement merket WP Stagecoach til administrasjonslinjen. Hvis du klikker på den, kommer du til innstillingssiden for plugin.

  WP Stagecoach-innstillinger

  Du må oppgi WP Stagecoach-brukernavnet og API-nøkkelen som du kan finne under kontoen din på plugin-nettstedet.

  Etter det vil du kunne opprette iscenesettingsnettstedet ditt.

  Du må oppgi et navn på iscenesettingssiden. Dette navnet vil også bli brukt som underdomenet til WordPress-staging-nettstedet.

  Ikke glem å merke av i ruten ved siden av “Passordbeskytt iscenesettingsstedet”. Det vil beskytte iscenesettelsesnettstedet ditt fra offentlig visning og søkemotorer.

  Opprett iscenesettingssted ved hjelp av WP Stagecoach

  Deretter klikker du på knappen ‘Ride The Stagecoach’ for å fortsette.

  Plugin-en vil nå opprette en sikkerhetskopi av WordPress-filene og databasen din for å eksportere dem til iscenesettingsstedet. Når du er ferdig, vil du se lenken til iscenesettingssiden og administrasjonsområdet.

  Du kan klikke på lenken for å besøke iscenesettingssiden og begynne å jobbe med den.

  Distribuere iscenesettingssted for å leve ved hjelp av WP Stagecoach

  Når du er klar til å importere endringer til ditt live nettsted, kan du gå til WP Stagecoach »Importendringer og klikk på knappen for å se etter endringer.

  Plugin-enheten vil nå se etter endringer på iscenesettingssiden og vise deg alternativer for å importere dem.

  Innføre endringer fra iscenesettelse

  Du kan velge å importere bare filendringer, bare databaseendringer eller alle endringer. Deretter klikker du på importknappen for å fortsette.

  Programtillegget viser deg fremdriften for importen og vil varsle deg når det er gjort. Du kan nå teste ditt levende nettsted for å se om alle endringene ble importert.

  Lag et iscenesettingssted for WordPress manuelt

  Denne metoden krever at du manuelt oppretter et iscenesettingssted for din WordPress-installasjon. Det er for avanserte brukere og krever mer arbeid enn andre metoder beskrevet ovenfor.

  En annen ulempe med denne metoden er at nettstedet ditt vil være midlertidig utilgjengelig når du distribuerer endringer tilbake fra iscenesettelse til live server.

  Når det er sagt, la oss se hvordan du manuelt oppretter et iscenesettelsesmiljø for WordPress-nettstedet ditt.

  Først må du opprette et underdomene for iscenesettelsesnettstedet. Gå til dashbordet til hostingkontoen din og klikk på koblingen Underdomener under domenedelen.

  Opprett underdomene for iscenesettingsområdet

  Merk: Vi bruker Bluehost i vårt eksempelskjermbilde, så skjermen din kan se annerledes ut.

  Oppgi et navn på underdomenet (for eksempel iscenesettelse), og klikk deretter på opprett-knappen.

  Hostingkontrollpanelet vil nå legge til underdomenet ditt, som du kan bruke til å importere ditt live WordPress-nettsted.

  Deretter må du installere og aktivere Duplicator-plugin på ditt live nettsted.

  Ved aktivering må du klikke på Duplicator-menyen i WordPress admin-sidefeltet og klikke på opprett ny knapp.

  Lag duplikatpakke

  Etter det blir du bedt om å klikke på Neste-knappen for å fortsette.

  Duplicator vil nå kjøre dupliseringsveiviseren for nettstedet. Først vil den kjøre noen tester for å se om alt er i orden. Hvis alle elementene er merket “Bra”, klikker du på “Bygg” -knappen.

  Bygg pakke

  Plugin-en begynner nå å lage en duplikatorpakke av ditt WordPress-nettsted. Avhengig av størrelsen på nettstedet kan det ta noen minutter.

  Når du er ferdig, ser du nedlastingsalternativer for installasjonsprogrammet og arkivpakken. Du må klikke på koblingen ‘One click download’ for å laste ned begge filene på datamaskinen.

  Last ned og pakke og installer filer

  Det nye iscenesettende WordPress-nettstedet ditt trenger en ny database. La oss lage en.

  Gå over til kontrollpanelet for WordPress-vertskontoen din, og klikk på MySQL-databaser-ikonet som ligger under databaser-delen.

  MySQL-database

  Oppgi et navn på databasen på neste skjermbilde, og klikk deretter på opprett databaseknapp.

  Lag database

  Deretter må du opprette en MySQL-bruker for databasen din. Bla ned til delen MySQL-brukere og oppgi et brukernavn og passord for den nye databasebrukeren.

  Opprett MySQL-bruker

  Nå må du gi denne brukeren tillatelser for å få tilgang til og endre databasen du opprettet tidligere. Bare bla ned til delen “Legg til bruker til database” og velg databasen din og brukeren du nettopp opprettet.

  Legg bruker til database

  Etter det, klikk på ‘Legg til’ -knappen for å fortsette.

  Du blir bedt om å velge rettigheter for brukeren. Gå videre og merk av for ‘Alle privilegier’, og klikk deretter på knappen «Gjør endringer».

  Gi privilegier

  Nå er databasen klar til å brukes på iscenesettingsnettstedet ditt.

  Deretter må du åpne en ny nettleserfane og gå inn på underdomenet til iscenesettingsnettstedet ditt slik:

  https://yoursubdomain.example.com/installer.php

  Ikke glem å erstatte ditt underdomene med det faktiske underdomenet og example.com med ditt eget domenenavn.

  Dette vil starte Duplicator-installasjonsveiviseren.

  Duplicator installasjonsveiviser

  Installasjonsprogrammet vil se etter arkivfilen. Du må merke av for avmerkingsruten og klikke på neste knapp for å fortsette.

  Nå vil installasjonsprogrammet be deg om å oppgi WordPress-databaseinformasjonen.

  Verten din vil sannsynligvis være lokalhost. Etter det vil du legge inn detaljene i databasen du opprettet for det nye domenenavnet i det tidligere trinnet.

  Koble til database

  Når du er ferdig, klikker du på neste knapp for å fortsette.

  Duplicator pakker nå sikkerhetskopien av WordPress-databasen fra arkivet i den nye databasen.

  Deretter ber den deg om å oppdatere nettadressen eller banen. Du burde ikke være nødt til å endre noe siden det automatisk oppdager URL-adressen til det nye underdomenet og banen.

  Hvis ikke, kan du endre nettadressen til det nye underdomenet. Etter det, klikk på neste knapp for å fortsette.

  Oppdater nettadresser om nødvendig

  Duplicator vil nå fullføre overføringen.

  Du kan klikke på ‘Administratorpålogging’ -knappen for å gå inn i WordPress adminområdet på nettstedet ditt på det nye iscenesettingsstedet.

  Nå har du staging-nettstedet ditt satt opp. La oss beskytte det ved å legge til passordbeskyttelse til underdomenet.

  Gå over til cPanel-oversikten for hostingkontoen og klikk på katalogets personvernikon.

  Directory personvern

  Deretter må du velge underdomenemappen og deretter velge alternativet for å passordbeskytte denne katalogen. Du vil bli bedt om å oppgi et navn for denne innstillingen, og deretter angi et brukernavn og passord.

  Passordbeskytt ditt iscenesettingssted

  Klikk på lagre-knappen for å lagre innstillingene. Staging-nettstedet ditt vil nå være skjult bak passordbeskyttelsen.

  Du kan nå jobbe på iscenesettingssiden din og gjøre eventuelle endringer du ønsker.

  Distribuer nettsted for å leve manuelt

  Etter at du er klar til å distribuere endringer fra iscenesettingssiden til live-serveren, vil du følge de samme trinnene som er beskrevet ovenfor.

  Bare opprett en ny Duplicator-pakke på iscenesettingssiden og last ned installasjonsprogrammet og arkivfilene til datamaskinen din.

  Deretter må du ta turen over til ditt live nettsted og opprette en komplett WordPress-sikkerhetskopi (du kan bruke Duplicator til å opprette en fullstendig sikkerhetskopi også).

  Når du er ferdig, må du slette alle WordPress-filer og -mapper fra ditt live nettsted. Dette betyr at WordPress-nettstedet ditt vil være nede en stund.

  Til slutt, følg instruksjonene over for å kjøre Duplicator-installasjonsveiviseren for å importere iscenesettingssted til live-server.

  Som du kan se, er den siste metoden ikke den beste metoden i det hele tatt. Du bør unngå dette for enhver pris. Vi anbefaler å bruke en pålitelig hostingleverandør som Bluehost, SiteGround eller WP Engine som tilbyr innebygde staging site-funksjoner.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan lage et iscenesettelsesmiljø for ditt WordPress-nettsted. Hvis du får problemer, kan du sjekke den ultimate guiden for å fikse de vanligste WordPress-feilene.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map