Hvordan endre WordPress-nettadressene dine (trinn for trinn)

Trenger du å endre WordPress URL? Enten du flytter fra HTTP til HTTP-er, endrer domenenavnet ditt, overfører fra lokal server til et levende nettsted eller overfører til et underdomen, må du vite hvordan du endrer URL for WordPress-nettstedet.


WordPress-adressen og nettadressen er ekstremt viktige felt fordi de refererer til adressen til nettstedet ditt på internett og plasseringen til nettstedfilene dine..

I denne artikkelen vil vi dele fire forskjellige måter å enkelt endre dine WordPress-nettadresser (trinn for trinn). Denne guiden vil spesielt være nyttig når du fikser vanlige WordPress-feil eller flytter et WordPress-nettsted.

Endre URL-adressene til WordPress-nettstedet enkelt

Hvorfor endre WordPress-nettadresser?

Det er mange grunner til at du kanskje trenger eller ønsker å endre WordPress URL. For eksempel:

 • Du må kanskje oppdatere nettadresser når du flytter WordPress fra lokal server til live nettsted.
 • Hvis du har flyttet WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn, må du endre nettadresser for å gjenspeile endringen.
 • Hvis du flytter WordPress til en annen katalog, for eksempel å fjerne / wordpress / fra WordPress url.
 • Du må også endre det når du flytter WordPress fra HTTP til HTTP-er.

Bortsett fra det, kan det hende du må endre WordPress-adresseinnstillingene hvis du ser for mange omdirigeringsfeil i WordPress eller når du feilsøker en annen WordPress-feil.

WordPress Address vs Site Address

Når du endrer URL for WordPress-nettstedet, må du oppdatere to separate innstillinger: WordPress Address and Site Address.

Dette kan være forvirrende for mange nybegynnere fordi de ikke vet hva som er forskjellen mellom de to innstillingene.

WordPress-adressen din (URL) er adressen der WordPress-filer og -mapper er lagret, inkludert admin-sidene, mediefiler, plugins, temaer osv..

Nettstedets adresse (URL) i WordPress er en del av nettstedet som publikum vender mot. Dette er hva besøkende vil skrive inn for å nå nettstedet ditt. Dette er også lenken du legger på visittkortene dine.

For flertallet av brukerne vil nettadressen til WordPress-adresse og nettadresse være den samme lenken.

I noen tilfeller kan imidlertid store selskaper være vertskap for WordPress-nettstedet deres på en annen server fordi deres bedriftsnettsted har mange andre applikasjoner, og de vil isolere hvor hver app er vert.

Men for flertallet av brukerne, trenger disse to WordPress-nettadressene å være de samme.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan endre webadresser for WordPress-nettsteder. Vi viser deg følgende metoder, og du kan velge den som fungerer best for deg.

  Klar? la oss komme i gang.

  Metode 1. Endre webadresser for WordPress fra administratorområdet

  Denne metoden er den enkleste. Hvis du allerede har tilgang til administrasjonsområdet til WordPress, anbefaler vi å bruke denne metoden.

  Bare logg inn på WordPress-nettstedet ditt og gå til Innstillinger »Generelt side. Herfra kan du endre WordPress-nettadresser under alternativene ‘WordPress Address’ og ‘Site Address’.

  Endre URL-adresser for WordPress i adminområdet

  WordPress-adresse og nettstedsadresse er vanligvis den samme adressen.

  Ikke glem å klikke på “Lagre endringer” -knappen for å lagre innstillingene dine. Du kan nå besøke nettstedet ditt for å sikre at alt fungerer OK.

  Metode 2. Endre WordPress-nettadresser ved å bruke features.php-fil

  Denne metoden anbefales for brukere som ikke har tilgang til adminområdet på WordPress-nettstedet.

  Bare koble til ditt WordPress-nettsted ved hjelp av en FTP-klient og gå til / Wp-content / themes / din-tema-mappen /.

  Rediger WordPress funksjonsfil

  Herfra må du finne funksjoner.php-filen og redigere den ved hjelp av en ren tekstredigerer som Notisblokk eller TextEdit.

  Deretter må du legge til følgende kode nederst:

  update_option (‘siteurl’, ‘https://example.com’);
  update_option (‘hjemme’, ‘https://example.com’);

  Ikke glem å erstatte https://eksempel.no med dine egne nettadresser. Du kan nå lagre endringene dine og laste opp filen tilbake til webområdet ditt ved hjelp av FTP.

  Du kan nå besøke nettstedet ditt for å se om alt er tilbake til det normale.

  Fordelen med denne metoden er at den oppdaterer nettadressene i databasen. WordPress oppdaterer databasealternativet for nettadresser hver gang funksjonsfilen lastes.

  Når alt er tilbake til det normale, ikke glem å fjerne de to kodelinjene fra WordPress-funksjonsfilen.

  Metode 3. Endre WordPress-nettadresser ved å bruke wp-config.php-fil

  Denne metoden anbefales bare hvis du er usikker på hvilket WordPress-tema du trenger å redigere eller ikke finner funksjoner.php-filen.

  For denne metoden vil du legge til nettadressene til WordPress-konfigurasjonsfilen din kalt wp-config.php. Denne filen ligger i rotmappen på nettstedet ditt og inneholder viktige WordPress-innstillinger.

  Bare koble til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient og rediger wp-config-filen. Du må legge til følgende kode rett over linjen som sier ‘Det er alt, slutt å redigere! Glad publisering.

  definere (‘WP_HOME’, ‘https://example.com’);
  define (‘WP_SITEURL’, ‘https://example.com’);

  Ikke glem å erstatte https://eksempel.no med ditt eget domenenavn.

  Du kan nå lagre endringene dine og laste dem tilbake til serveren din. Etter det kan du gå til nettstedet ditt for å forsikre deg om at alt fungerer bra.

  Metode 4. Endre URL-adresser for WordPress i databasen ved hjelp av phpMyAdmin

  En annen måte å oppdatere URLer til WordPress-nettsteder er ved å endre dem direkte i WordPress-databasen.

  Først må du lage en WordPress-database-sikkerhetskopi. Dette trinnet er veldig viktig og vil hjelpe deg å angre databaserendringer i tilfelle noe skulle gå galt.

  Etter det må du gå til dashbordet til webhotellkontoen din og klikke på phpMyAdmin-ikonet under databaser-delen.

  Merk: Skjermbildet vårt er fra Bluehost, men de fleste andre WordPress-vertsselskaper vil også ha muligheten til å redigere databaseinnstillinger.

  phpMyAdmin

  Når du har klikket på koblingen, vil den starte phpMyAdmin-appen, som gir et nettbasert grensesnitt for å redigere MySQL-databaser. Hvis du vil lære mer om det, kan du se vår guide for hvordan WordPress-databaseadministrasjon med phpMyAdmin

  Inne i phpMyAdmin-grensesnittet, må du klikke på WordPress-databasen fra venstre kolonne. Appen vil nå vise tabeller i WordPress-databasen din.

  Rediger alternativtabellen

  Deretter må du bla ned til alternativstabellen. Som standard er databaseprefikset wp_ men siden du kan endre WordPress-databaseprefikset, kan skjermdumpen din ha et annet prefiks.

  PhpMyAdmin vil nå vise radene i opsjonstabellen. Du må finne radene der option_name er siteurl og home.

  Rediger nettstedets og hjemmeverdiene

  Deretter klikker du på blyantikonet til venstre for å redigere hver rad og endre alternativet_feltfeltet til den nye nettadressen. Etter det kan du klikke på den lille knappen Go i nedre høyre hjørne for å lagre databasendringene.

  Rediger option_value

  Du kan nå besøke nettstedet ditt for å se om alt fungerer bra.

  Ofte stilte spørsmål

  Gjennom årene har vi hjulpet hundretusenvis av brukere med å opprette et WordPress-nettsted, starte en blogg eller starte en nettbutikk. I denne tiden har vi svart på mange forskjellige spørsmål relatert til endring av WordPress URL-er. Nedenfor er noen av de mest stilte spørsmålene.

  Hvorfor blir WordPress-adresse- og nettstedsadresse-feltene nedtonet?

  Hvis WordPress-adressen (URL) er gråtonet på innstillingssiden i adminområdet ditt, betyr det at URL-ene er hardkodet i wp-config.php-filen.

  WordPress-adresse URL Greyed Out

  For å endre din WordPress URL må du følge metode 3 i artikkelen vår for å redigere wp-config.php filen og endre URLen deretter.

  Slik gjenoppretter du WordPress etter innstilling av url-adresse?

  Noen ganger kan ikke-tekniske brukere ved et uhell endre innstillinger for WordPress URL og nettstedsadresse fra administrasjonsområdet til WordPress. For å komme deg etter dette, må du følge guiden vår ovenfor for å endre WordPress-URL-ene tilbake ved hjelp av features.php, wp-config eller databasemetoden.

  Er det en WordPress-endring av URL-plugin som kan bulk oppdatere nettadresser i alle blogginnlegg, sider og andre innholdsområder?

  Ja, du kan enten bruke Velvet Blues Update URLs-plugin eller Better Search Replace-plugin.

  Når du endrer URL-adressen til WordPress, trenger du en måte å bulkoppdateringskoblinger gjennom WordPress-innlegg, sider og andre områder i databasen din. Ovennevnte plugins er en enorm tidsbesparende.

  Bortsett fra å bruke dem til å oppdatere nettadresser når du flytter nettsteder, bruker vi dem også til forskjellige andre plattformoverføringer som for eksempel å flytte fra WordPress.com til WordPress.org, Blogger til WordPress, Weebly til WordPress, osv..

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å endre nettadressene til WordPress-nettstedet. Det kan også være lurt å se guiden vår om må ha WordPress-plugins, og hvordan du kan fremskynde WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me